chusinka 21.09.08, 20:21 WItam!Dziewczyny mam pytanie czy i w jakiej postaci mozna podawac rocznemu dziecku kasze manne?Dziekuje serdecznie za odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jaktosik Re: Kasza manna 21.09.08, 21:27 Skoro dziecko ma już rok to sądzę, że gluten dostaje od dawna, a więc kasza manna w dowolnej ilości, tzn. tyle ile dziecko ma ochotę (no bez przesady )). Ja podaję od czasu do czasu jako kaszkę na kolację na mleku, można jako deserek (na wodzie i np. z jabłuszkiem i cynamonem), można dodać do niektórych zup. Jakby poszukać, zastosowań zapewne znalazłoby się wiecej Odpowiedz Link Zgłoś
chicoria Re: Kasza manna 29.09.08, 14:56 A ja sie zastanawiam jak zrobic takiemu roczniakowi kasze manna na mleku, skoro trzeba ja ugotowac - a modyfikowanego mleka sie nie gotuje? Macie jakis patent? Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re: Kasza manna 29.09.08, 17:18 kiedy o modyfikowanym nikt jeszcze nawet nie słyszał, gotowało się kaszke manną lub kukurydzianą na wodzie, ale na troche zmniejszonej ilosci tej wody (zostawiało sie tak 1/4..kiedy kaszka była ugotowana, dodawało się rozpuszczone w pozostałej ilosci wody mleko w proszku..ale na cała ilość wody, która została uzyta do gotowania kaszki..mieszało dokładnie w zdjętym z gazu garnku z kaszką i zagotowywało..modyfikowane się nie gotuje, więc można dodać do ugotowanej kaszki proszek rozrobiony z małą ilością wody, dokłądnie wymieszać i juz nie gotować Odpowiedz Link Zgłoś
chicoria Re: Kasza manna 29.09.08, 19:02 No i jeszcze raz dziekuje babcia! Jestes dzis moja kopalnia wiedzy widze Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś