aggaj78 27.03.09, 14:11 czy ktoś przygotowuje dla swojego dzieciaczka posiłki z mleka w proszku, a jeśli tak to jakie i jak dużemu dziecku można podawać ? dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
andziulindzia Re: mleko w proszku 27.03.09, 23:05 Chodzi ci o mleko w proszku takie zwyczajne jakie można kupić w sklepie spożywczym czy mleko modyfikowane? Jeśli o takie zwykłe to nie jest to najszczęśliwszy produkt dla dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re: mleko w proszku 27.03.09, 23:32 ja takiego uzywałam wyjeżdżając do "dzikiej głuszy" na wakacje z dziećmi starszymi, gdy nie miałam dostepu do świezego mleka..teraz pewnie bym zabrała stadko kartonikowego..trzymałam tez w domu "na wszelki wypadek"..przydawało się, gdy nie miałam smietany a musiałam zabielic zupę czy "cóś"..rozrabiałam wtedy z mniejszą iloscią wody lub ewentualnie do wypieków lub innych potraw, gdy przepis wymagał a nie miałam pod ręką mleka..teraz tzw. mleka w proszku, kiedyś nazywanego "niebieskim" raczej się nie używa a tym bardziej dla dzieci... Odpowiedz Link Zgłoś
aggaj78 Re: mleko w proszku 28.03.09, 10:58 dzięki za odpowiedź, tak właśnie myślałam że popularne dawniej niebieskie mleczko odeszło w niepamięć Odpowiedz Link Zgłoś