Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Długość nart

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.02.06, 16:48
    Na nartach jezdze dobrze: pomocnik instruktora. Do tej pory jezdzilem na
    rossignolach 8s długość 165.Teraz zdecydowałem się na atomic sl9 ale niestety
    mam do wyboru albo długość 160 albo 170. Mam 188 cm wzrostu i waze 90 kilo.
    Jak myslicie, które wybrac??? Moze ktos jezdzi na sl9 170 i sie podzieli
    wrazeniami???
    Obserwuj wątek
      • wrb1 Re: Długość nart 01.02.06, 16:52
        nie wiem jak pomocnik instruktora może zadawać takie pytania
        • Gość: Batory Re: Długość nart IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.02.06, 16:56
          Moze bo nie jezdzil na nartach dl;uzszych niz 165 i sie pyta. Poza tym nie
          trzeba znac sie na sprzecie:D.
        • Gość: darekkkk Re: Długość nart IP: 195.42.249.* 01.02.06, 16:56
          raczej 170.
          w sumie to ciekawe czemu atomic nie robi tej narty w dlugosci 165.

• wrb1 Re: batory 01.02.06, 17:22
            ok.
            SL9 robione jest o dlugościach 150, 160, 170;
            poniewaz Twoje 188 to raczej górna strefa to przychylałbym się także do 170;
            ja miałem na nogach 150 i pomimo, że mam tylko 170 wzrostu, uważam, ze były dla
            mnie za krótkie (skręcały bardziej niż chciałem), ale to efekt ich taliowania,
            ja bardziej jestem przekonane do narty typu race;
            3maj się
        • Gość: zolv Re: Długość nart IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.06, 20:33
          nie ma to jak fachowa pomoc ;)
          ja jezdze na 170, a mam 194, sa akurat, mysle ze 160 beda dla Ciebie za krotkie.
          ale to Twoj wybor
          pzdr
        • Gość: 40i4 Re: Długość nart IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 00:02
          ot co... pomocnik instruktora i takie pytanie , jasny gwint, o co tu chodzi??
          chyba , że ten pomocnik narty nosi.... nieee to nie do wiary , ktoś tu ściemnia
          pozdro
      • Gość: O.Andrzej Re: Długość nart IP: *.cyf-kr.edu.pl 02.02.06, 19:13
        Ja jezdzilem. 186 cm, 85 kg, umiejetnosci spore, ale wiek solidny - 55. Moja
        dlugosc dla slalomek to 165, ale i na 170 cm czulem sie niezle. Dla Ciebie
        bedzie w sam raz. Przy tej dlugosci narta ciut gorzej wywija krotkie skrety, ale
        jest stabilniejsza niz krotsze.
        • kubagr Re: Długość nart 06.02.06, 05:26
          szczerze?????
          takie pytanie swiadczy o pozerstwie i szpanerstwie: roznica 5cm w jedna czy
          druga strne (razem 10 cm) jako roznica miedzy yciem a smiercia?????

do cholery podlacz sie do grupy NAPRAWDE jezdzacych na nartach i wtedy
          zrozumiesz glupote swojego pytania: przepraszam ze sie unioslem ale nie moglem
          juz: to wybieranie dlugosci co do centymetra: co was do cholery opetalo????:
          czy to jest nowy sposob szpanowania? czy 2cm dluzej lub krocej cos zalatwia???
          prZypatrz sie swoim umiejetnosciom: to one decyduja a nie dlugosc nart..
          • Gość: darekkkk Re: Długość nart IP: 195.42.249.* 06.02.06, 08:55
            Kuba-nie zgodze sie z Toba
            Roznica pomiedzy slalomka 160,a 170 jest naprawde odczuwalna (a o takiej tu
            mowilismy). Czasami wrazenie jest takie, jakby to byly zupelnie inne narty
            Pozdrawiamm
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka