Dodaj do ulubionych

Dobra restauracja w Gorzowie

17.07.11, 01:58
Witam, nie bylo mnie w Gorzowie dosc dlugo, prawie 2 lata, wiec pytanie, gdzie warto sie wybrac na smaczny obiad lub kolacje. Za miesac przyjezdrzaja moi przyszli tesciowie- beda pierwszy raz w Gorzowie, dlatego chcialabym im zaprezentwac nasze miasto od jak najlepszej strony.
Prosze o konkretne odpowiedzi, nie interesuja mnie tematy zwiazane z polityka, Jedrzejczakiem czy innymi bzdurami, takze prosilabym wypowiadac sie na temat lub wcale. Moze komus innemu tez przyda sie informacja na temat gastronomii w Gorzowie.
Czekam na opinie (o restauracjach)
Obserwuj wątek
    • Gość: Bernard Jedrzejczak to dobry i uczciwy Prezydent IP: *.namao.albertacom.com 18.07.11, 21:29
      Hey,
      :):):)
      PS. Wszystkie restauracje w Gorzowie sa dobre...
      Gdy sie wie czego sie chce...
    • Gość: asad Re: Dobra restauracja w Gorzowie IP: *.dynamic.chello.pl 18.07.11, 21:44
      crazysexicool Z takim nickiem? Czego szukasz? czegoś sexi dla teściów?
    • danny_boy Re: Dobra restauracja w Gorzowie 18.07.11, 23:46
      Jest taka restauracja, inna niż wszystkie…
      • Gość: Bernard Durne pytanie... IP: *.namao.albertacom.com 19.07.11, 04:38
        Hey danny boy,
        Kiedy widze zapytanie o "dobra restauracje" widze wariata przed oczami ktory nie ma pojecia ...czego chce...
        Nie ma bardziej "ogolnikowego" pytania jak wlasnie o "dobra restauracje"..
        Az sie prosi by nieudacznikowi za glupote dokopac..
        Przeciez kazdy posiada wlasne upodobania i wlasny "smak"..
        Madrym byloby zapytanie o np. dobra gorzowska restauracje specjalizujaca sie we ...wloskim jedzeniu..Albo francuzkim, albo morskie jedzenie ktos lubi i prosi o wskazowki...
        Jak mozna zaproponowac lokal komus nie wiedzac co ten pacan jada?
        :):):):)
        PS. Dla niewiedzacych czego chca zawsze polecam "U Bartoszka"
        To "moj ratunek" gdy jestem glodny w Gorzowie i nie wiem czego chce.. Krokieciki i barszczyk to lekarstwo na wszystko...
        he he he
        • Gość: login_t Re: Durne pytanie... IP: *.t-mont.net.pl 19.07.11, 06:01
          A "Bartosz" "sie specjalizuje" we włoskim jedzeniu czy francuZkim?

Jak mozesz zaproponować, skoro nie wiesz co pacan jada?

ps. Bartosz nic sie nie zmienił od czasów PRL.
          Trafia to w gusta Gorzowian mających sentyment do tego okresu, Beniowi przypomina mlodość i sie podoba, ale sam fakt, ze Bartosz sie nie rozwinąl przez 20 lat odstręcza mnie od wizyt w tym miejscu.
          • thebird2 Re: Durne pytanie... 19.07.11, 12:26
            Beniowi przypomina mlodość i sie podoba,
            Chodził do "krokusa " i baru Wielkopolskiego ...
            • Gość: Bernard Re: Durne pytanie... IP: *.namao.albertacom.com 20.07.11, 05:15
              hey thebird,
              Na pewno w Krokusie...oczywiscie i chyba nigdy (nie pamietam) w Barze Wielkopolskim...
              Po jaka cholere malbym tam isc..
              W tamtych czasach wodki pod sledzik nie lubilem...
              he he he
              PS. W miedzyczasie wydoroslalem...
              I to sa jaja
          • e_werty Re: Durne pytanie... 19.07.11, 12:35
            ale sam fakt, ze Bartosz sie nie rozwinąl przez 20 lat odstręcza mnie od wizyt w tym miejscu.

... to do Wierzynka wołami cie nie zawloką?
            • Gość: login_t Re: Durne pytanie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.11, 14:10
              e_werty napisał:

> ... to do Wierzynka wołami cie nie zawloką?
              Wierzynek podaje cokolwiek wiecej niż pięć rodzajów naleśników w kółko.
              Plus barszczyk z torebki.
              • e_werty Re: Durne pytanie... 19.07.11, 15:16
                pięć rodzajów naleśników w kółko

... no i cztery w kwadracie lepiej by pasowało!
              • danny_boy Re: Durne pytanie... 20.07.11, 01:06
                >Plus barszczyk z torebki
                Podaj jeszcze jakiej firmy ta torebka, bo od lat nie udaje mi się zbliżyć do barszczyku z Bartosza.
            • Gość: Bernard Re: Durne pytanie... IP: *.namao.albertacom.com 20.07.11, 05:22
              Hey werty,
              Popatrz na lokalizacje "U Bartoszka"...
              Nie ma sie gdzie "rozwijac"...
              Moim zdaniem przyduszeni pomiedzy parkiem, josnerem i ulica... radza sobie lepiej niz dobrze...
              Josner dobry sasiad ale ...miejsca i tak malo...
              Tak trzymac..
              Jeszcze pare "krokiecikow z barszczykiem" i na pomnik super gorzowiakow zasluza..
              "U Bartoszka" to naprawde historia sukcesu gorzowskiego biznesu!!!
              he he he he he
          • Gość: Bernard U Bartosza - to jest to.... IP: 199.19.221.* 20.07.11, 04:55
            Hey login,
            Oczywiscie ze Bartosz niczego od czasy PRL-u nie zmienil..
            Nie mial powodu...
            "U Bartosza" to knajpka dla wszystkich i zawsze..
            Zadne cuda...
            Nic poza tym co przecietny Gorzowianin lubi..
            Oczywiscie ktos moze miec apetyt na cos bardziej .."za stowe"..gdzies w miescie..
            Prosze bardzo..
            Jesli chodzi o jedzenie to ja do najwybredniejszych nie naleze..
            Ma byc dobre - to wszystko..
            I U Bartosza mi to poodaja...
            Naprawde fajne miejsce ( uwaga, bez toalety..) he he he he he
            :):):):):):)
        • wolfenstein3d szkoda że pierogów tam nie ma 19.07.11, 13:03
          z grzybami i kapustą. albo chociaż ruskie..

w agacie pewnie są..

najlepszy jeśli chodzi o obiady jest chyba butik na parterze urzędu wojewódzkiego. Urzędasy tam sobie kupują gotowe obiady i mają chyba 50% dofinansowania. a że wychodzą sobie z pracy przed 15-tą to mają dobrze. i 13 pensje itd itp wszystko na koszt zharowanych ludzi pracujących w tpv faurecii i borndetze
        • wolfenstein3d Re: Durne pytanie... 19.07.11, 13:06
          ja bym zapytał gdzie w gorzowie można dobrze zjeść.

we wrocławiu byłem w zawodówie z wycieczką szkolna to zapytaliśmy przechodnia i wskazał miejsce. Nie żadne macdonald tylko porządną stołówkę. Tylko tam dają normalne dobre domowe jedzenie.

w restauracji to tylko ośmiornice małże i krewetki.
          • Gość: Bernard Re: Durne pytanie... IP: *.namao.albertacom.com 20.07.11, 05:27
            Hey wolfie,
            Znam oczywiscie "stolowki"..
            Domowej kuchni nie prtzypominalo ale bylo tanio..To prawda...
            A jesli chodzi o znalezienie restaturacji ktora poda nam to co naprawde lubimy...Trzeba madrzej zapytac niz "gdzie jest dobra restauracja"..
            Dobra dla kogo>
            ???
            :):):):):)
    • wolfenstein3d nie ma dobrego obiadu w gorzowie 19.07.11, 13:01
      jedynie macdonald.

miasto nie ma dobrych restauracji. w biegu pomiędzy zakupami można zjeśc nalesnika u bartosza tj w uliczce prowadzącej od centrum do ronda na kosynierów gdyńskich.

sam nieraz bym chciał zjeść dobry obiad i nie ma gdzie w tym miescie. chyba jedynie w agacie przy dworcu. Jedynie tam serwują normalne (zjadliwe) obiady.

ani hot doga dobrego nie można już nigdzie dostać (kiedyś była buda na staszica ale się spaliła) ani pizzerii dobrej (w telepizza rozmawia się z nimi jak z kosmitami a i tak nigdy sosu nie dają albo nie ten co trzeba i windują różne ceny za tą samą pizzę co nie przyjdę).

itd itp
      • Gość: czarek Re: nie ma dobrego obiadu w gorzowie IP: 77.242.236.* 19.07.11, 16:00
        ja bym zabral tesciow na buleczki z pieczrkami albo na kebaba do turka ewnetualnie mozna zamowic jakies frytki z kotletem w panierce i takim srem w srodku.
        w tesco sa kurczaki zrozna przy wyjsciu,tanio sie mozna nawcinac.
        w lidlu sa czasem promocje na miesko mielone i mozna do tego fryteczki jakies dolozyc z ogoreczkiem i tez sie mozna zapchac niezle i tanio
        • Gość: free Re: nie ma dobrego obiadu w gorzowie IP: *.art-komputer.pl 19.07.11, 18:29
          gastronomicznie Gorzów leży -mimo że posiadamy Gastronomik - wyjeżdżają jak najdalej Popieram tezy o Bartoszu który jedzie na historycznym naleśniku, bułka z pieczarkami również kiepska - formę jeszcze trzyma Don Vittorio i to mozna polecić szczerze przyszłym teściom:)
          • wolfenstein3d Re: nie ma dobrego obiadu w gorzowie 19.07.11, 19:34
            >> bułka z pieczarkami również kiepska

skoro kiepska to czemu kolejka na 20 osób non stop przez cały dzień otwarcia?
            to najlepszy gastronomiczny biznes w całym gorzowie ta buda za przystankiem

>> formę jeszcze trzyma Don Vittorio

ja wiem czy formę? w dobrej oprawie podane kulturalnie ale nie wiem czy takie dobre.
          • Gość: Bernard Re: nie ma dobrego obiadu w gorzowie IP: *.namao.albertacom.com 20.07.11, 05:42
            Hey free,
            Jesli w jednym zdaniu umieszczasz Bartoszka i Don Vittorio...to znaczy ze sie wcale nie rozumiemy...
            Ludzie odwiedzajacy Don Vittorio nie znaja poezji plynacej z jedzenia U Bartoszka...
            Ludzie jedzacy U Bartoszka....nie maja pojecia o finezji Don Vittorio...
            To inne swiaty...
            Bylem i tu i bylem tam...
            I kocham oba "kulinarne swiaty"...
            Jednak Bartoszek bedzie mnie widzial czesciej...
            Prostak z Zawarcia jestem w koncu...
            he he he he he
        • Gość: Bernard Re: nie ma dobrego obiadu w gorzowie IP: *.namao.albertacom.com 20.07.11, 05:37
          Hey czarek,
          Teraz gadasz tak ze mi sie glodno robi..
          He he he he
          W Gorzowie mozna podjesc (poza domem) majac malo czy wiecej zlotowek w kieszeni...
          McDonalds ma konkurencje w Gorzowie z ktora chyba przegrywa..
          Lokalne miejsca "szybkiego jedzenia" sa o wiele lepsze i tansze!!
          Tak trzymac!!!
      • Gość: Bernard Re: nie ma dobrego obiadu w gorzowie IP: *.namao.albertacom.com 20.07.11, 05:32
        Hey wolfie,
        To nie jest prawda..
        W Gorzowie istnieja wspaniale restauracje ktore z malzonka odwiedzamypodczas wizyt w Gorzowie..... Naprawde wysokiej klasy posilki i rownie klasowa obsluga...
        Kolacja u nich czy w restauracji w Berlinie czy Paryzu... Nie ma roznicy..
        OOps....Jest jedna...
        Jest taniej...
        he he he he he he
        Gorzow ma miejsca gdzie mozna spedzic wspanialy wieczor jedzac wspaniala kolacje...
        :):):):)
        PS. Nie bede reklamowal zadnej z nich... Ci co chca wiedziec...znaja..
    • danny_boy Re: Dobra restauracja w Gorzowie 20.07.11, 01:11
      A na poważnie, to polecam Toscanę na wschodnim bulwarze. Rewelacyjne pizze, bardzo dobre sałatki, a także kuchnia „niewłoska”. Do tego znakomity wystrój i przystępne ceny. Jedynie piwo mają podłe, bo z kompanii piwowarskiej, czyli z koncentratów.
      • Gość: Bernard Powiem im, ze poleciles... IP: *.namao.albertacom.com 20.07.11, 05:47
        hey danny boy,
        Podczas najblizszej wizyty w Gorzowie obiecuje sstapic z malzonka na kolacje do TOSCANY NA BULWARZE...
        Ufam tobie...
        Jestem pewien ze to bedzie wspanialy wieczor pod kazdym wzgledem...
        Powiem kelnerce ze jestem tam tylko dzieki rekomendacji faceta z forum Gazety o nick name "danny boy"..
        he he he he
        Dzieki.
        :):):):):):)
        • wolfenstein3d nie zapomnij 20.07.11, 08:33
          się wykąpać w warcie przy piaszczystej plaży z palmami.
      • danny_boy Re: Dobra restauracja w Gorzowie 01.09.11, 02:04
        >A na poważnie, to polecam Toscanę na wschodnim bulwarze.
        Już nie polecam. Ceny poszły 30% w górę, jakość tyle samo w dół. Sukces bulwaru uderzył niektórym do głowy. Chałę to można odwalać na Kudammie w Berlinie, gdzie nawet jak klient się zrazi (najgorszy w życiu kebab jadłem właśnie w Berlinie), to zaraz będzie następny, nieświadomy niczego. W Gorzowie takie numery nie przejdą, bo tu nie ma turystów. Na razie Toscanę będę omijał szerokim łukiem.
        • Gość: Bernard Re: Dobra restauracja w Gorzowie IP: *.namao.albertacom.com 01.09.11, 07:18
          Hey Danny Boy...
          W ktorym momencie mozna twoim rekomendacjom ufac???

• danny_boy Re: Dobra restauracja w Gorzowie 04.09.11, 12:52
            >W ktorym momencie mozna twoim rekomendacjom ufac???
            Dla ciebie nic się nie zmienia? Ciekawe po cholerę Michelin co roku wydaje przewodniki i rekomendacje dla restauracji i dlaczego w kolejnych edycjach tych przewodników niektóre restauracje znikają?
    • josner Re: Dobra restauracja w Gorzowie 20.07.11, 18:52
      Jedzenie dobre-złe to kwestia gustu. Nie zamierzam szczególnie bronić tego co napiszę poniżej a skoncentruję się na pizzach.
      Lat temu 10 zamówliśmy dwa rodzaje pizzy w "OKeju". Smakowały tak samo. Od tamtego czasu więcej już tam nie zaszedłem.
      Ostatnio byliśmy w Santa Fe na bulwarze. Zamówliśmy jedzenie + piwo. Przyniesienie piwa przez kelnera trwało dłużej niż przyniesienie dań. Samo czekanie na kelnera żeby złożyć zamówienie było żenująco długie. Po jakimś czasie wchodzi na salę jakaś kelnerka i pyta się kto zamawiał trunki. Całe szczęście odezwał się jakiś klient. Z tą knajpą jest coś nie teges.
      To co jedliśmy niedokończyliśmy, bo był zwyczajnie niesmaczne.
      Co do Pasji - jedzenie smaczne z elegancką obsługą ale mało i drogo.
      Pizze idealną jadłem ostatnio w Parku 111 w Bistro Don Vittorio. Szacunek dla kucharza. Do Parku poszliśmy z polecenie ale wiadomo jako to jest. Ktoś się zachwyci, ty idziesz i okazuje się że nie ma nic nadzwyczajnego.
      Cafe Costa - kawa po irlandzku to ciekawe doświadczenie :)
      • Gość: free Re: Dobra restauracja w Gorzowie IP: *.gorzow.hypnet.pl 20.07.11, 22:24
        Bernard - Twoje pobyty w G są sentymentalne i dlatego nie widzisz wodnistej masy pieczarkowej płynącej z bułki - naprawdę to rozumiem.

...naleśnik u Bartosza czy carpaccio w Don Vittorio mają jeden wspólny mianownik czyli SMAK,
        dlatego wybieram Don Vittorio które jako jedna z niewielu restauracji utrzymuje stały naprawdę wysoki poziom, a Toscana również dobrze smakuje i mam nadzieję że da radę

PS a barszczyk w Bartoszu to niesmak z torebki
        • e_werty Re: Dobra restauracja w Gorzowie 20.07.11, 22:47
          mają jeden wspólny mianownik czyli SMAK

... smakuja tak samo?
          • Gość: edek Re: Dobra restauracja w Gorzowie IP: *.kwidzyn.mm.pl 20.07.11, 23:22
            a meksykanska knajpa w gorzowie jest jakas? kiedys -3-4 lata temu byla fajna nad warta w straym mlynie. kelnerki w storjachi i dobre zarcie. jest teraz w gorzowie jakas meksykanska godna polecenia
            • danny_boy Re: Dobra restauracja w Gorzowie 21.07.11, 01:18
              > a meksykanska knajpa w gorzowie jest jakas?
              Jedna wyprała kasę i znikła, a druga padła.
        • Gość: Bernard Re: Dobra restauracja w Gorzowie IP: 199.19.221.* 21.07.11, 03:59
          Hey free.,
          Prsepraszam, ale musisz byc pisowiec...
          Ty;lko oni mysla na zasadzie "to co ja lubie jest dobre a reszta jest zla"...
          Nie tylko ja, wielu forumowiczow ( w tym josner) p0odkreslilo to ze kazdy ma inny smak..
          Nie ma czegos takiego jak "niesmaczne jedzenie"..
          To co tobie smakuje jamoge do kosza wywalac..I na odwrot...
          W Gorzowie jest wiele restauracji.. Jesli je odwiedzamy to po to by znalezc te (lub ta) ktora nam idealnie przypasuje..
          Tam bedziemy zagladac czesciej niz gdziekolwiek indziej...
          Nie znaczy ze inne sa zle... Tam ludzie z innym "smakiem" chodza..
          Odpisowczykuj sie bo to takie dzis niemodne...
          Kazdy lubi cops imnnjego - i jest fajnie...
          PS. Ja lubie kilka restauracji w Gorzowie jednak ta ktora z jakiegos powodu i do serca i do smaku przypadla...
          To "U Bartoszka"..
          Tam i bezrobotnemu i ministrowi smakowac bedzie..
          I to nie sa jaja
        • blic Re: Dobra restauracja w Gorzowie 04.09.11, 13:41
          > ...naleśnik u Bartosza czy carpaccio w Don Vittorio mają jeden wspólny mianownik czyli SMAK,

Raczej Schmuck.
          Don Vittorio to miejsce pełne pozerów. Mimo świetnej obsługi i dobrej kuchni, widok bywalców odbiera apetyt.

Bułki z pieczarkami są ewenementem fastfudu. W dodatku wyłącznie gorzowskim. Te bułki powinny trafić na listę potraw regionalnych.
          Każde takie małe wariactwo znacznie skuteczniej promuje miasto w Polsce niż np. zawody żużlowe.
          • e_werty Re: Dobra restauracja w Gorzowie 04.09.11, 14:20
            W dodatku wyłącznie gorzowskim

... na Kazimierzu na Placu Nowym... "U Endziora" - tłumy cały czas
            w kolejce po zapiekanki...
      • danny_boy Re: Dobra restauracja w Gorzowie 21.07.11, 01:16
        > Ostatnio byliśmy w Santa Fe na bulwarze. (…) Samo czekanie na kelnera żeby złożyć zamówienie było żenująco długie. (…) To co jedliśmy niedokończyliśmy, bo był zwyczajnie niesmaczne.

Ja mam odwrotne doświadczenia, ale fakt, że nie ostatnio, bo z ub.roku

Co do OKeja i Pasji pełna zgoda, z tym, że OKej ma coraz więcej innych dań i na oko wyglądają nieźle.

Vittorio - muszę przetestować, ale bardzo dobrą pizzę jadłem kilka razy w pubie Hubertus przy rondzie Piłsudskiego/Górczyńska - ani razu nie było rozczarowania.
        • Gość: crazysexicool Re: Dobra restauracja w Gorzowie IP: *.bb.sky.com 07.08.11, 00:17
          dziekuje za wasze opinie na temat gorzowskiej gastronomii. Napewno zajrzymy do DonVictorio, moja mama uwaza to miejsce za najlepsza gorzowska restauracje. Mi chodzi jednak o cos typowo polskiego, albo przynajmniej a la polskie jedzenie, jakies zurki, golonki, lub tez jakies nietypowe, mile ladne miejsce. Napewno zajrzymy na deptak.
          Jesli chodzi o moje ulubione miejsca z czasow kiedy mieszkalam w Gorzowie to byly to Lubudubu, Pizzeria OK w Panoramie, bistro Don Victorio w Parku 111, MezzoForte i taka knajpa z polskim jedzeniem kolo MezzoForte (nie pamietam nazwy, nie wiem czy to istnieje nadal- raczej jadlodajnia niz restauracja, ale jedzenie bylo ok). Co sadzicie o tych miejscach ktore wymienilam?
          • Gość: alexa Re: Dobra restauracja w Gorzowie IP: *.gorzow.mm.pl 07.08.11, 20:05
            NIe pomogę w kwestii jedzenia typu golonka i żurek ,bo typowego polskiego jedzenia po prostu nie jem w restauracjach-wole obce kuchnie.
            Łubudubu: jak na Gorzów, pyszna pizza-dla tych, którzy lubią ja w typie włoskim-cienka, chrupiaca ,bez góry ciągnącego sie sera, pachnąca piecem. Ubolewam z powodu braku opcji typu dobra wedlina-szynka parmeńska, bresaola, jak i równiez dodaków typu rukola ale akurat to bolączka wszystkich gorzowskich pizzerii-nigdzie nie moge znalezc pizzy z takimi dodatkami. Salatki takie sobie, makarony srednie.
            Pizzeria OK-ma wielu zwolenników,ale ja do nich nie należę. Grube ciasto, zwykłe wedliny, nie najwyzszych lotów ser. Makarony-oczywiście, jak wszedzie, standard-smietana, wszedzie smietana,plus szpinak,lub grzyby, lub ser-banał. Bez smietany banalne bolognese i lasagna z sosem -oczywiscie bolognese równiez. Sałatki banał-kapusta pekińska plus dodatki.
            Don Vittorio-lepiej. Ładnie i włosko,w miarę dobrze. Pyszne, choc mało wloskie carpaccio-duuuzo czasnku i te uzalezniające bułeczki z masłem czosnkowym. Lubię tę restaurację,ale i tam zdarzają się obsuwy-ostatnio dostałam twarde tortellini (nie al dente, lecz twarde), sorbety chemiczne. Na carpaccio jednak-tylko tam.
            Mezzoforte-makarony niby lubiane, ale ja tam nic dla siebie nie znajduję. Pizza-dla mnie srednia.
            Knajpa obok Mezzoforte-nawet nie wiem, czy dalej istnieje.

Moje typy: Pasja-dobrze, lecz porcje nieduże.
            Sofra- nigdy nie dostałam tam niesmacznego jedzenia. Surówki swieże, doprawione. Mięso-pachnace i swieże. Znakomity,ugotowany po turecku ryz. Pyszne sosy-jogurtowo-czosnkowy z mieta (żadne majonezowe swiństwo) i pomidorowo-paprykowy, z nutką cynamonu, ostry. Uwielbiam to jedzenie, ale zachodzę z reguły po nocnych szaleństwach-bywa,że zjadam nawet...2 kebaby. Sa przepyszne.
            Bella Toscana- jedzenie mało włoskie, ale smaczne. Carpaccio niezłe, ale w Don Vittorio lepsze, jako dodatek grzanki z serem-paskudne dzieki serowi z małą zawartościa sera w serze. Pizza smaczna, ale znów-mało wloskie dodatki, dosć mam zwykłej przemysłowej szynki na pizzy. Bardzo, bardzo mi smakują sałatki, zwłaszcza ostatnia-z mieszanką sałat,szparagami (nie z puszki), orzechami, cebulą czerwoną, skrawkami smazonej wołowiny i ciepłym, serowym sosem. Bomba! Dobra jest też ta z kurczakiem i z tuńczykiem. Makarony-cóz, znów smietana i smietana. Znikneło z karty znakomite aglio e olio-klienci nie zamawiali. Lubie jednak to miejsce i ich kucharza na tyle, że raz po prostu poprosiłam panią kelnerkę o to,by kucharz zrobił dla mnie jakies inne spaghetti , spoza karty. Nie było zadnego problemu. Znakomite dania głowne-pyszne steki, roladki wieprzowe nadziewane grzybami, kurczak z mandarynkami i czyms tam jeszcze. Lubie to miejsce, bo jest na bulwarze- w dzień jest tak sobie, ale wieczorem robi sie włosko i przepięknie. Dla mnie aktualnie opcja number one-niezłe jedzenie i pikna okolica, sama knajpa jest tez ładnie urzadzona i ma milą obsługę.
            I ostatnia-Dolce VIta. To bardzo dobra restauracja, droga-ludzie chwalą ponoc znakomitą kaczke. Wspaniale desery, zwłaszcza parfait i musy z bialej i ciemnej czekolady.

Bardzo brakuje mi dobrej, prawdziwue włoskiej restauracji w Gorzowie. Marze o mozliwości zamówienia makaronu ze swieżymi pomidorami,rukolą, oliwkami. Marze o cienkiej pizzy z dobrą wędlina,mozzarellą-choćby sklepową, ale przynajmniej o niebo lepszą od przemyslowego sera sypanego wszedzie na to danie. Marze o makaronie i podanym do niego tartym parmezanie-mogę zapomniec. Marze o smakowej oliwe, swiezych ziołach.

Oczywiście, to tylko moje subiektywne opinie:).
            • Gość: crazysexicool Re: Dobra restauracja w Gorzowie IP: *.bb.sky.com 08.08.11, 20:02
              dzieki za pomoc i za przypomnienie o Sofrze
              • Gość: nicelus Re: Dobra restauracja w Gorzowie IP: *.dip.t-dialin.net 01.09.11, 08:14
                crazysexicool napisał(a):

> dzieki za pomoc i za przypomnienie o Sofrze

chyba soforze? po polsku perełkowiec.

• Gość: z Bar Mostowy IP: *.gorzow.mm.pl 05.09.11, 00:33
      Polecam
    • Gość: kamilosss84848 Re: Dobra restauracja w Gorzowie IP: *.grakom.pl 12.08.20, 15:57
      Ja w Gorzowie Polecam Karmnik Bistro. Świetne miejsce z możliwością zamawiania online z dostawą. Pizza jest tam po prostu obłędna
      Bistro Karmnik Gorzów
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka