Dodaj do ulubionych

Czy Bogna Ferensztajn musi odejść z II LO?

03.06.04, 09:15
Skoro wybrało się dyrektora, to trzeba go słuchać.
Obserwuj wątek
    • kobyla Re: Czy Bogna Ferensztajn musi odejść z II LO? 03.06.04, 09:19
      To i tak dobrze, bo w innych szkołach jeśli startuje do konkursy stary dyrektor
      to żaden inny nauczyciel nie odważy się powiedzieć „ja będę lepszym
      dyrektorem”. U nich przynajmniej Szymczak próbował. Ale co z tego?
      • Gość: drugie lo Re: Czy Bogna Ferensztajn musi odejść z II LO? IP: *.gorzow.mm.pl 03.06.04, 14:42
        Alina dobrze zrobiła, precz z filozofami, a takie oblicze tworzyła przez jakies
        4 dni w roku a potem gadala głupoty :D
    • Gość: docent Re: Czy Bogna Ferensztajn musi odejść z II LO? IP: 217.97.143.* 03.06.04, 09:54
      ....ludzie, te wasze komentarze są tak samo żałosne, jak decyzja pani dyrektor.
      Czy szkoła to urząd, w którym nie wolno krytykować szefa? Mądry dyrektor szkoły
      (nie mylić z firmą)słucha krytyki, dyskutuje i szuka wspólnie z "krytykiem"
      rozwiązań. Mądry dyrektor ceni sobie zdolnych, twórczych i myślących (często
      właśnie na opak, i dobrze,że tak jest!)nauczycieli. Głupi dyrektor zwalnia.
      Ot, i tyle!
    • Gość: Uczeń Re: Czy Bogna Ferensztajn musi odejść z II LO? IP: *.gorzow.mm.pl 03.06.04, 10:16
      Czyżby polityka dotarła do szkoły. Pani Dyrektor N. stosuje stare komunistyczne
      i wzorowo wykonane przez Stalina metody" KONKURENCJI TRZEBA SIĘ JAK NAJ
      SZYBCIEJ POZBYĆ". Brawo Pani Dyrektor pokazała Pani całe swoje oblicze,
      gratuluję wątpliwego sukcesu. Po zmianie władzy w magistracie nastąpi reakcja
      na akcję. I od Pani młodzież ma się uczyć, czego?????????????????
    • mkblat Re: Czy Bogna Ferensztajn musi odejść z II LO? 03.06.04, 10:16
      To nie pierwszy dziwny konkurs dyrektorski w tym mieście w ostatnim czasie i
      nie pierwsze dziwne efekty tego konkursu.
      Nadchodzi zmiana włądzy w kuratorium, więc trzeba zabezpieczyc tyły i mieć
      dobrze obsadzone miejsca do ewakuacji ..
    • Gość: 03405 & 03504 Re: Czy Bogna Ferensztajn musi odejść z II LO? IP: *.icpnet.pl 03.06.04, 12:47
      ranigastt napisał:

> Skoro wybrało się dyrektora, to trzeba go słuchać.

----------------------------------------------------

Problem leży w tym, że niestety nie było jak wybierać dyrektora. Były cztery
      kandydatury, 2 osoby się wycofały, a komisja odrzuciła kandydaturę WS, tak więc
      wybór nie był bardzo trudny...

Tłumaczenia Pani Dyrektor nie bardzo nas przekonują, chociaż zapewne jest w tym
      choć troszkę racji. BF zawsze stała w opozycji i pewnie była "niewygodna", co
      nie zmienia faktu, że jest osobą, która walczyła o wprowadzenie "innego"
      systemu. Teraz walczy (wraz z innymi nauczycielami) o "Wiatr i Błyskawicę".
      Dzięki temu właśnie stała się żywym symbolem naszej szkoły.

Na forum szkolnym już pojawiają się głosy o tym, że po odejściu BF wróci do
      panowania "normalny" (stary - w pojęciu uczniów) system nauczania. Młodzież, a
      zapewne także i niektórzy nauczyciele, boją się tego, gdyż 2LO wyróżnia się
      swoją "innością" w pozytywny sposób.

Naszym zdaniem uczniowie (absolwenci z pewnością pomogą) nie pozwolą, aby BF
      opuściła mury naszej (cyt.) "ELITARNEJ" (:P) szkoły.
    • Gość: absolwent Re: Czy Bogna Ferensztajn musi odejść z II LO? IP: *.gecom.com.pl / 213.199.239.* 03.06.04, 13:14
      otóż jestem tegorocznym absolwentem II LO i wiem jak bardzo jego system pomaga
      w kształtowaniu młodych osobowości..jest odmienny od innych- typowych. Alina
      Nowak nigdy nie była lubianym przez uczniów mojej szkoły pedagogiem. Mam
      nadzieję, iż dzisiejsza akcja protestacyjna w teatrze uzmysłowi paru osobom kto
      stoi na czele tak cudownej szkoły...niszcząc ja powoli od środka :|
    • Gość: ekstramorszczuk Re: Czy Bogna Ferensztajn musi odejść z II LO? IP: *.gorzow.mm.pl 03.06.04, 13:43
      Ja również miałem przyjemność (choć w ostatnich latach wzmożonej aktywności
      pani nowak-wątpliwą) ukończyć w tym roku 2 liceum i muszę przyznać, że równia
      pochyła to doskonały wykres kierunku rozwoju szkoły pod zarządem owego
      dyrektoriatu. Kąt nachylenia tej równi względem podłoża będzie o niebo większy,
      gdy w szkole zabraknie prof.Ferensztajn i gdy możliwa będzie kontynuacja planów
      pani nowak ( a wiadomo, że tym planem jest baaardzo szeroko
      pojęta ,normalizacja' ,która dla mnie jest pojęciem ekstremalnie pejoratywnym w
      tym kontekscie). Miejmy nadzieję, że nie stanie się to rzeczywistością.
    • Gość: znachor Jak można mieć zaufanie do takiego pracownika? IP: *.dip.t-dialin.net 03.06.04, 13:48
      Każdy szef musi mieć możliwość dobrania sobie współpracowników do których ma
      zaufanie. Jak można mieć zaufanie do kogoś, kto publicznie podrywa autorytet i
      rozgłasza, że inny byłby lepszym dyrektorem.

Co do zachowania nauczycieli i uczniów. Kwestionowanie przez osoby
      nieuprawnione, decyzji praworządnie wyłonionej dyrektorki i domaganie się
      omijania prawa to przecież warcholstwo!

Demontaż państwa i wpływ na zmiany decyzji przez organizowanie tak
      zwanego "buntu społecznego" było popularne i dobre w okresie obalania
      komunizmu. Obecnie czasy się zmieniły i nauczyciele zamiast dawać zły przykład,
      powinni kształtować u młodzieży propaństwowe postawy poszanowania prawa.

Negatywna ocena sposobu kierowania szkołą przez nową dyrektor przed poznaniem
      tego sposobu i jego efektów nie powinna mieć miejsca, a szczególnie w
      państwowej szkole.

• Gość: 03405 Dobre sobie!!! IP: *.icpnet.pl 03.06.04, 14:36
        Podrywa autorytet? Pierwszo słyszę, chyba raczej "podważa", ale to nie ma tu
        zbyt wiele do rzeczy.

"(...) przez osoby nieuprawnione (...)" - to znaczy, że nauczyciele i uczniowie
        2LO nie mają najmniejszego choćby prawa do współdecydowania o losie szkoły..?

"(...) praworządnie wyłonionej (...)" - no tak, faktycznie, większością głosów,
        spośród jedej kandydatury.

"Negatywna ocena sposobu kierowania szkołą przez nową dyrektor przed poznaniem
        tego sposobu i jego efektów nie powinna mieć miejsca, a szczególnie w państwowej
        szkole." - zdaje się, drogi znachorze, że zupełnie nie masz pojęcia o 2LO. Pani
        Nowak jest nowym-starym dyrektorem, obecnie została wybrana na to stanowisko po
        raz drugi, więc "sposoby" i "efekty" wszyscy doskonale znają.
        • Gość: znachor voll Treffen IP: *.dip.t-dialin.net 04.06.04, 00:55
          Ale mi się dostało! Zostałem zdemaskowany. Rzeczywiście zupełnie nie mam
          pojęcia o 2LO. Swoją więdzę oparłem tylko na tym artykule, a głos zabrałem bo
          nie lubie dyskusji w której wszyscy są jednego zdania.
      • Gość: 03523 Re: Jak można mieć zaufanie do takiego pracownika IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 03.06.04, 16:15
        Gość portalu: znachor napisał(a):

> Każdy szef musi mieć możliwość dobrania sobie współpracowników do których ma
        > zaufanie. Jak można mieć zaufanie do kogoś, kto publicznie podrywa autorytet
        i
        > rozgłasza, że inny byłby lepszym dyrektorem.

Jak mozna miec zaufanie do szefa, gdy ten zachowuje sie irracjonalnie?

A co? Juz nie mozna krytykowac jednego kandydata i popierac drugiego?

> Co do zachowania nauczycieli i uczniów. Kwestionowanie przez osoby
        > nieuprawnione, decyzji praworządnie wyłonionej dyrektorki i domaganie się
        > omijania prawa to przecież warcholstwo!

To jest wolny kraj, moge sobie oprotestowac nawet to, ze Ziemia jest (prawie)
        okragla.

Nikt nie domaga sie omijania prawa, a jedynie jego respektowania! Alina Nowak
        tlumaczy sie zaleceniem wladz miejskich. ZALECENIEM!!! Nie trzeba go
        przestrzegac! W dodatku, zalecenie to mowi o nadgodzinach. Podejrzewam, ze
        chodzi o nadgodziny u jednego pracodawcy, nie u dwoch czy trzech, ale tego nie
        jestem pewien.

> Demontaż państwa i wpływ na zmiany decyzji przez organizowanie tak
        > zwanego "buntu społecznego" było popularne i dobre w okresie obalania
        > komunizmu. Obecnie czasy się zmieniły i nauczyciele zamiast dawać zły
        przykład,
        >
        > powinni kształtować u młodzieży propaństwowe postawy poszanowania prawa.

Pieprzysz! Kto inny jak nie nauczyciele powinni dac przyklad, ze z
        niesprawiedliwoscia mozna walczyc poprzez petycje, protesty itd. To jest
        wlasnie propanstwowa postawa!

> Negatywna ocena sposobu kierowania szkołą przez nową dyrektor przed poznaniem
        > tego sposobu i jego efektów nie powinna mieć miejsca, a szczególnie w
        > państwowej szkole.

Ocena sposobu kierowania przez dyrektorke jest jak najbardziej znana.
        Poznalismy sie na niej przez te 5 lat. Osobiscie poznalem jej
        technike: "dowalic, ale z usmiechem". Nigdy jej nie zapomne, jak odmowila mi
        pomocy (wlasciwie to przeszkodzila) w zorganizowaniu pieniedzy na wyjazd
        zespolu, ktory reprezentowalby cala szkole (doszlismy wtedy do ogolnopolskiego
        finalu!). Tlumaczyla, ze szkola jest biedna itd. Wowczas poprosilismy o
        udostepnienie auli, zeby zagrac w niej koncert. Oczywiscie i to nie bylo
        mozliwe, bo w auli staly jakies sztalugi i nie mozna bylo ich przestawic.

Jeszcze jedna sprawa dotyczaca komisji:

"Kiedy w piątek Szymczak przyszedł na prezentację swojego programu, komisja
        większością głosów zdecydowała, że nie może przystąpić do konkursu, bo nie ma
        dyplomu ukończenia kursu zarządzania oświatą. Miał tylko zaświadczenie o jego
        ukończeniu. Zdaniem komisji to nie wystarczy."

Jaka jest roznica pomiedzy dyplomem a zaswiadczeniem? Dla mnie zadna, bo w
        jednym i drugim glowna tresc jest taka sama.

Szkoda, ze nie moge byc na rozdaniu swiadectw :-(
        • Gość: znachor "Chwal szefa swojego. Możesz mieć gorszego." IP: *.dip.t-dialin.net 04.06.04, 01:58
          Prawie dałem się przekonać, ale nie do końca.

Jeżeli się nie ma zaufania do szefa to należy zmienić firmę i mieć lepszego. Ci
          co się nie czują na siłach starają się szefa "przeczekać". Ale jeżeli się
          przystępuje do ataku frontalnego przeciwko własnemu szefowi popierając
          kontrkandydata, to trzeba się liczyć z porażką i w wypadku przegranej umieć
          odejść. Jest chyba jasne, że współpraca jest niemożliwa.

Co do krytyki postępowania pani dyrektor, to nie należy zapominać, że każdy
          szef ma swojego szefa który go powołuje. W konkretnym wypadku są to chyba
          władze miasta wyłaniane w demokratycznych wyborach. Więc nie narzekać! Wybierać!

Natomiast nie mogę się zupełnie zgodzić, że nie ma różnicy między
          zaświadczeniem, a dyplomem. Architekt aby móc podpisywać projekty musi mieć
          dyplom i dwa lata na praktyce przyglądać się jak ktoś inny partaczy robotę.
          Natomiast architekt który ma zaświadczenie ukończenia studiów nigdy nie będzie
          mógł podpisywać własnych projektów, nawet jeżeli będzie 50 lat projektował
          znakomite domy. Tak mówi ustawa - prawo budowlane. Jeżeli ktoś nie ma dyplomu,
          to musi poszukać sobie mniej odpowiedzialnego zajęcia niż podpisywanie
          projektów budowlanych. Może, na przykład zostać prezydentem i podpisywać
          ustawy. Jeżeli ustawa spaskudzona to nic się nie zawali, nie od razu wszyscy
          widzą i kiedyś Sejm poprawi.

• Gość: stach01 Re: "Chwal szefa swojego. Możesz mieć gorszego." IP: *.gecom.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.04, 11:48
            Muszę się z tobą nie zgodzić w kwestii papierka. W Dzienniku ustaw dotyczącym
            wyboru dyrektora jest napisane, że ewentualnie może okazać zaświadczenie o
            ukończeniu kursu zarządzania oświatą czy jak kto woli edukacją.

Gdy pracujesz w prywatnej firmie to wtedy możesz rezygnować z pracy nawet bez
            próby walki, ale gdy pracujesz w firmie (nazwijmy to państwowej) to tesz masz
            jakiś wpływ na to co tam się dzieje - to też jest demokracja nie tylko to że
            ktoś inny wybiera tę władzę. W przypadku pani dyrektor użyłbym nawet
            sformuowania "wotym nieufności" co do jej działań i postawy i jak najszybcie
            zweryfikował jej kandydaturę i powtórzył konkurs tym razem dopuszczając innych
            kandydatów na to czcigodne stanowisko dyrektora 2 LO.
    • Gość: absolwent 79 A Nowak przed laty wyrzucono z IILO,dlaczego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.04, 14:07
      Może ktoś przypomni jak to było, że P. Nowak musiała odejść z 2LO a potem
      wróciła i została dyrektorem, może już zapomniała jak wylatuje się za odmienne
      zdanie niż ma obecna Dyrekcja?
    • Gość: cajmer Re: Czy Bogna Ferensztajn musi odejść z II LO? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.04, 15:38
      oczywiscie ze nie
      wszystko zalezy od podejscia wszystkich pracownikow i uczniow szkoly
      jako ze jestem jednym z tych drugich, uwazam ze cos jest nie tak
      uwazam ze nie wszystkie wypowiedzi tutaj swiadcza o dobrym rozeznaniu w
      temacie:/

ranigastt napisał:
      > Skoro wybrało się dyrektora, to trzeba go słuchać.
      bzdura, bzdura, bzdura - A.Nowak byla jedyna kandydatka, wybrano ja przy
      sprzeciwie reszty spoleczenstwa szkolnego. teraz sie miarka z B. Ferensztajn
      przelala i okazuje sie prawdziwe oblicze sprawy
    • Gość: . Re: Czy Bogna Ferensztajn musi odejść z II LO? IP: *.szpital2.gorzow.pl / 217.98.252.* 03.06.04, 15:51
      Kto kogo wybierał? Przecież to stanowisko jest obsadzane wedłud partyjnego
      klucza, a komisja konkursowa jest tylko by sformalizować zakulisowe ustalenia.
      Dobry nauczyciel sobie poradzi, a zwłaszcz anglisa. Stracą tylko uczniowie.
      A w kwestji kwalifikacji do zrządzania, gdyby w szkole panowały zasady rynku,
      to decyzja pani nowak jest chyba z kursów ekonomi komunizmu.
    • Gość: corso Re: Czy Bogna Ferensztajn musi odejść z II LO? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.04, 17:29
      Powiem krótko:

Bogna Ferensztajn, była najlepszym anglistą w czasie mojej nauki w II LO. To
      ona przełamała we mnie strach przed językiem obcym, przed używaniem go i
      mówieniem. Tego jej nie zapomnę, choć minęło już sporo lat. I do dziś mam
      świadomość, że swoją łatwość uczenia się nowych języków zawdzięczam Jej. To Ona
      uświadomiła mi, że nie wolno się bać i nie ma innej metody nauczenia się języka
      jak po prostu używanie go. Wcześniej nie było to dla mnie oczywiste. Poza tym
      swój obecny wizerunek II LO zawdzięcza w ogromnym stopniu właśnie Jej pomysłom,
      pracy, zaangażowaniu i entuzjazmowi. Pamiętam, że była znerwicowaną kobietą,
      przygryzającą paznokcie, czasem o niewyparzonym języku...A do tego wszystkiego
      ciepły, naturalny uśmiech. Czyniło to tylko ją osobą jeszcze bardziej
      sympatyczną, ludzką, żywą.

Alina Nowak zaś to kobieta złośliwa, wredna i małego formatu. Wiem to z
      autopsji...Więc jeżeli tacy ludzie i ich światopogląd mają wygrywaćw w tym
      liceum, cóż: finis Curieae...Ta szkoła przestanie być w Gorzowie zjawiskiem
      awangardowym, a stopniowo przeobrazi się na powrót w kolejną "standardową
      szkółkę", jedną z wielu banalnych szkółek...

• Gość: Absolwent Re: Czy Bogna Ferensztajn musi odejść z II LO? IP: *.gorzow.mm.pl 03.06.04, 18:05
      Szkoda, Bogna to dobry i łebski nauczyciel. A jeżli mam o kimś pisać źle, to
      nie będę tego robił.Zatem o Pani Nowak nic nie napiszę i basta!
    • blic Re: Czy Bogna Ferensztajn musi odejść z II LO? 03.06.04, 18:09
      "Bo pani Ferensztajn jest zatrudniona w Państwowej Wyższej Szkole Zawodowej i
      to jest jej pierwsze miejsce pracy. Władze miejskie zalecają, aby nauczyciele
      mieli nie więcej niż cztery nadgodziny. Tymczasem u nas pani Ferensztajn ma aż
      10 dodatkowych godzin, tzn. 10/18 etatu."

Pani Nowak plecie androny.
      Miasto, owszem, zaleca zmniejszenie ilości nadgodzin, ale miasta bynajmniej nie
      interesuje PWSZ. Miasto nie wykłada na PWSZ ani złotówki. PWSZ dla miasta nie
      istnieje.
      Pani Ferensztajn mogłaby równie dobrze dorabiać sprzedając książki i nic
      zaleceniom miejskim do tego.

SD, po zwolnieniu Bogny Ferensztajn w 2LO właśnie dopiero nazbiera się
      nadgodzin. Ciekawe czy teraz pani Nowak zmniejszy ilość godzin angielskiego
      (żeby się czasem nie nazbierały te nadgodziny), czy cichaczem do września
      najmie jeszcze jednego nauczyciela? Bo w końcu nauczyciele nie powinni mieć
      nadgodzin! :>>>
    • Gość: gość Re: Czy Bogna Ferensztajn musi odejść z II LO? IP: *.icpnet.pl 03.06.04, 19:02
      Jaka instytycja jest w ogóle w stanie zmienić decyzję dyrektor Nowak (nie
      uwzględniając drogi sądowej)? Kuratorium?
      Mało prawdopodobne wydaje mi się bowiem, aby ona sama, nawet pod wpływem tego
      całego "zamieszania", zmieniła zdanie i oficjalnie przeprosiła Bognę.
      • Gość: 04403 Re: Czy Bogna Ferensztajn musi odejść z II LO? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.04, 20:18
        Bogna Forever!
        • kobyla Re: Czy Bogna Ferensztajn musi odejść z II LO? 03.06.04, 20:35
          Bogna trzymaj się!
          • Gość: człowiek Re: Czy Bogna Ferensztajn musi odejść z II LO? IP: *.gorzow.mm.pl 03.06.04, 21:16
            To jest chamstwo :(
            Nowakowa, podaj się do dymisji...
    • Gość: stach01 Re: Czy Bogna Ferensztajn musi odejść z II LO? IP: *.gecom.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.04, 22:17
      Wyrzucenie pani Ferensztajn ze szkoły jest zabójstwem ducha oraz systemy tej
      szkoły. Jeżeli nic z tym nie zrobimy ta szkoła upadnie... Nie pozwólcie na to!!!
      • Gość: Mamut Re: Czy Bogna Ferensztajn musi odejść z II LO? IP: *.gorzow.mm.pl 03.06.04, 23:13
        Ta szkoła upada już od dawna.Ostatnie wydarzenia jedynie kończą dzieło
        rozpoczęte przez panią Nowak onegdaj,gdy zaczynała dyrektorowanie.Początekiem
        było nadużywanie słowa "elitarna" w najróżniejszych
        konfiguracjach.Niestety,pani Nowak elitarność ma się nijak do tego jak wiele
        razy wypowie Pani to słowo.A może nawet wręcz przeciwnie.Raczej tak.
        Farsa jaka był konkurs na dyrektora to kolejny krok w owym upadku.Mając takiego
        kontrkandydata jak profesor Szymczak powinna pani Nowak powiedzieć"Alinko!I
        inni!Czapki z głów!"I jeszcze szczerze się radować,że ustępuowanie takim
        ludziom to zaszczyt!
        • Gość: tupolew Re: Czy Bogna Ferensztajn musi odejść z II LO? IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 03.06.04, 23:38
          Jeszcze kilka aresztowań i ma wszystko być ok.Konkursy piękności będą
          zlikwidowane,..specjalnym dekretem.A tak naprawdę Pani Bogno nic nie
          poradzimy , że Panią lubimy i cenimy.Córka mi o Pani tyle opowiadała..
          tyle się dzieje ..szkoda ,że to nie teatr ,gdzie akademie i bajki..
          Walczmy, tu chodzi o życie.Kuna całego Gorzowa nie uratuje..ktoś musi
          zatonąć
          ale ,na Boga ,nie Pani Bogna.Jest nadzieja i miłosierdzie dla pani N. w
          piekle.Wujek ma rację!!!
      • Gość: ak Re: Czy Bogna Ferensztajn musi odejść z II LO? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.04, 21:11
        A czy ktoś mówi, że my nic nie robimy? Robimy, robimy, wszystko, co możemy
        robimy... no, może jeszce nie wszystko. Ale mam nadzieję, ze wszystko zrobimy.
    • Gość: karlmarx Historia lubi się powtarzać! IP: *.idea.pl 04.06.04, 15:07
    • Gość: Ja Re: Czy Bogna Ferensztajn musi odejść z II LO? IP: *.gorzow.mm.pl 04.06.04, 18:21
    • Gość: buntownik Re: Czy Bogna Ferensztajn musi odejść z II LO? IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 04.06.04, 21:33
      Prawda jest taka, ze w szkole nikt nie chce uczniow informowac , o co dolkadnie
      chodzi w calej sprawie.
      A organizowane przez uczniów (podkreślam "przez uczniów", a nie przez żadnego
      nauczyciela) akcje są taka desperacką próbą zwrócenia uwagi na to, ze my dobrze
      wiemy, co się będzie dzialo w szkole bez prof.Bogny.
      To Ona przecież jest jedna z osób, dzięki której szkoła ma taki swój
      niesamowity urok i "system" jeszcze jakos działa.
      najbardziej mnie boli, że w szkole jest taka przykra atmosfera.
      a nauczyciele wcale nie wiedzą, co dokładnie myslą uczniowie , tylko dorabiaja
      sobie różne ideologie.
      szkoda, a moglo byc tak fajnie. szkola schodzi na psy. nie bać sie tak mówić.
      • ranigastt Re: Czy Bogna Ferensztajn musi odejść z II LO? 05.06.04, 15:00
        A co na to wszystko rada rodziców?
        • Gość: scream Re: Czy Bogna Ferensztajn musi odejść z II LO? IP: *.gorzow.mm.pl 06.06.04, 23:24
          prawdą jest ze szkola schodzi na psy. i jest to sprawa przykra bo ten "proces"
          nie trwa od tygodnia czy miesiaca ale przynajmniej od roku, albo i poltora.
          zaczelo sie od wypuszczenia dwoch swietnych nauczycielek-pani jankowskiej i
          pani pusz.One byly naprawde swietne w tym co robily i niejeden absolwent pomimo
          iz bylo ciezko, wspomina potem z rozrzewnieniem ze dzieki nim jest dobry z
          matmy i fizy. teraz przyszla pora na bogne a slyszalem pogloski ze i wyznacznik
          poziomu z historii -prof. musial ma sie ze szkola pozegnac. jesli tak to
          epitet "elitarna" bedzie mozna na dobre wykreslic z w ostatnich latach trwalego
          zwiazku wyrazowego: "elitarne IILO"

z powazaniem

absolwent ELITARNEGO IILO.
    • Gość: absolwentka Re: Czy Bogna Ferensztajn musi odejść z II LO? IP: 156.17.29.* 07.06.04, 08:35
      Dytrektora zawsze można zmienić! Co to za dyrektor, który ma przeciwko sobie
      Ponad połowę nauczycieli i pewnie WSZSYKICH uczniów. A mi siś wydawało, że
      Nowakowa jest 'suuuper',kiedy została dyrektorką po Ragielowej (które swoją
      drogą też wyleciała z wielkim hukiem) widać stołki zmieniają ludzi...
      5 lat temu skończyłam naukę w 2lo,była to niesamiwita czkoła, BYŁA niestety...
      Bardzo dobrze wspominam te 4 lata , a najlepsze wspomnienia wiążę właśnie z
      Bohną i Szymczakiem, którzy wiecznie młodzi popędzali do roboty nietylko
      uczniów ale i nauczycieli (pewnie wprowadzając ich w zakłopotanie). Bogna była -
      jest- wspaniałą nauczycielką, nikt tak nie fascynował gramatyką jak ona, nikt
      tak nie tłumaczył, nikt nie angażował się tak w lekcje. Każdy kto chciał się
      nauczyć angielskiego brał kurs z Bogną!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka