Dodaj do ulubionych

Magnata wskrzesić, dyrektorkę wyrzucić... Czy p...

17.01.13, 18:00
Panie Prezydencie krótka piłka Magnat przywrócić - Janczewską wyrzucić (Jan Czeska ha ha ha) i znowu nastanie spokój i symbioza. Panie Prezydencie jeszcze wierzę w Pana, tym młodym ludziom się to po prostu należy za ich działalność i aktywność kulturalną. Nie podcinajmy skrzydeł młodzieży i nie pozwólmy by takie osoby jak Jan Czeska zniszczyły to co jest dobre w Gorzowie.
Obserwuj wątek
    • Gość: Bella D.Tox Jan Czeska IP: *.range86-162.btcentralplus.com 17.01.13, 18:13
      widze, ze czytelnik / czytelniczka czyta gorzowski suchar! brawo. zapraszamy pozostalych: fb/SucharGorzowski do wspoltworzenia!
    • danny_boy Magnata wskrzesić, dyrektorkę wyrzucić... Czy p... 17.01.13, 18:47
      Prezydent, do tej pory niechętny, dziś deklaruje pomoc
      Jak zwykle, najpierw NIE, a potem bo miłosierny jest Pan i łaskawy.
      • Gość: czytelnik nie wierzcie komuchowi IP: *.gorzow.mm.pl 17.01.13, 20:04
        kłamie przed sądem, Gorzów doprowadził do ruiny, jak można mu wierzyć
        • mkb_gorzow Re: nie wierzcie komuchowi 17.01.13, 20:36
          a przed 20 skończył się wywiad z muzykami UL/KR. Miło mówili o muzykach, miło mówili o Rafale S., o administracji - tej nie chwalili. Obawiali się o gorzowską scenę...

Jak dla mnie to jest co najmniej miesiąc po czasie, a minimum 2 tygodnie za które płacimy Pani Dyrektor NIEPOTRZEBNIE!

• Gość: Bernard Jedrzejczak to dobry i uczciwy Prezydent IP: *.net.albertacom.com 18.01.13, 00:06
          Hey,
          Jak wielu, mam tej sytuacji dosc...
          Opinie na temat pani dyrektor tez na forum zamiescilem...
          Chcialbym zmian nie szybko....ale bardzo szybko...
          Jednak zdaje sobie sprawe, ze wszystko musi isc "po kolei"...
          Spokojnie....
          To odrobine czasu wymaga...
          Prezydent zrobi co trzeba...
          :):):):):)
          • Gość: bart bernard falubazie czego tu szukasz trollu ??? IP: *.gorzow.mm.pl 18.01.13, 07:27
            ...
          • Gość: l. Re: Jedrzejczak to dobry i uczciwy Prezydent IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.13, 08:30
            Twoje opinie mało kogo interesują Bernardzie!

Nie kłóci się Twoje uwielbienie dla prezydenta z krytyką jego wybrańców (wybranki)? Bernardzie, jak możesz? Toż to nie po linii partii!

Niemożliwe, że coś pod egidą TJ nie działa sprawnie w tym mieście...
          • Gość: nicelus Re: Jedrzejczak to dobry i uczciwy Prezydent IP: *.dip.t-dialin.net 19.01.13, 15:38
            Bernard napisał(a):

> Chcialbym zmian nie szybko....ale bardzo szybko...

Sądy wszędzie działają powoli, a dokładnie. W Polsce wyjątkowo powolnie. Dlatego Gorzowianie nie powinni liczyć na sąd, tylko powinni liczyć na siebie.

:D :D :D

• bardgorzowski Re: Jedrzejczak to dobry i uczciwy Prezydent 19.01.13, 16:37
              Gość portalu: nicelus napisał(a):

> Sądy wszędzie działają powoli, a dokładnie. W Polsce wyjątkowo powolnie. Dlatego
              > Gorzowianie nie powinni liczyć na sąd, tylko powinni liczyć na siebie.
              >
              > :D :D :D
              Czyli .... co masz na mysli ?
              • Gość: nicelus Przecież to paranoja jakaś. IP: *.dip.t-dialin.net 19.01.13, 21:35
                bardgorzowski napisał:

> Czyli .... co masz na mysli ?

Nie powinni wybierać podejrzanych. Jest przecież wystarczająco wiele osób bez podejrzeń. Tak się to praktykuje w krajach demokratycznych. Wybieranie na prezydenta miasta kandydata podejrzanego o działalność na szkodę miasta, to już jakaś paranoja. Jak jakiś zły film.

• bardgorzowski Re: Przecież to paranoja jakaś. 19.01.13, 23:21

> Nie powinni wybierać podejrzanych. Jest przecież wystarczająco wiele osób bez p
                  > odejrzeń. Tak się to praktykuje w krajach demokratycznych. Wybieranie na prezyd
                  > enta miasta kandydata podejrzanego o działalność na szkodę miasta, to już jakaś
                  > paranoja. Jak jakiś zły film.
                  >
                  To juz ma calkiem inne znaczenie.
                  Przynajmniej w porownaniu do ... :
                  "... Dlatego Gorzowianie nie powinni liczyć na sąd, tylko powinni liczyć na siebie. ..."
                  ;-)
                  • Gość: nicelus Re: Przecież to paranoja jakaś. IP: *.dip.t-dialin.net 20.01.13, 10:30
                    bardgorzowski napisał:

> "... Dlatego Gorzowianie nie powinni liczyć na sąd,
                    > tylko powinni liczyć na siebie. ..."

Powinni pofatygować się na wybory i wybrać kogoś bez podejrzeć, zamiast czekać 10 lat. Pewność mieszkańców, że sąd wszystkich uzna winnymi, a tylko ich szefa uniewinni, to przecież paranoja.

Domniemanie niewinności obowiązuje przecież na ławie oskarżonych w sądzie, a nie na wybieralnym urzędzie. Tak jest w demokratycznych państwach, że podejrzanych się nie wybiera. Kandydaci na wybieralne stanowiska liczą się z tym, że mogą zostać niesłusznie skrzywdzeni przez wyborców po to, by tysiące wyborców miały większą pewność że nie zostaną skrzywdzone.

• Gość: stravik Re: Magnata wskrzesić, dyrektorkę wyrzucić... Czy IP: *.dk.customer.tdc.net 17.01.13, 20:42
        "Dziś wiem, że nie będzie możliwe ponowne otwarcie Magnata w tym samym miejscu. I to nie jest mój wymysł. Zabraniają nam tego między innymi przepisy przeciwpożarowe. Ale szukamy rozwiązania tego problemu - mówi "Gazecie" Jędrzejczak."

Kto administrował i admnistruje budynkiem MCK ? Kto doprowadził do ruiny ten budynek i działalnośc samej placówki ?
        Teraz TJ wykrętnie mówi coś o przepisach przeciwpożarowych i już wie, gdzie będzie to inne miejsce !
        Ja już się domyślam, że tym nowym miejscem może być...filharmonia.
        Wizje TJ dotyczące kutury, mogą się ziścić tylko w filharmonii.
        Widać kosiarka ma za sobą grabie, która grabi wszystko na kupkę, zwaną filharmonią.

_ _
        Gorzów ma w nazwie Wielkopolski i tam jest jego miejsce !!
        • Gość: ość portalu Re: Magnata wskrzesić, dyrektorkę wyrzucić... Czy IP: *.gorzow.mm.pl 17.01.13, 23:59
          Czy Tj chce zaoszczędzić kolejne grosze na Filharmonię i udowodnić , że MCK pod obecnym zarządem jest mniej potrzebne niż Dom Kultury w Małyszynie? Panie radny S, jest ustawa, jest statut, misja instytucji i zadanie własne gminy, tu nic nie trzeba wymyślać , tylko realizować osobami odpowiednimi, takimi jak Tomaszewicz czy Dziekański. Lidera , Lidera tam trzeba A swoją drogą ciekawe która partia ugra wśród młodych zdecydowaną interwencją parę punktów- są zainteresowani?Teraz wybory i rewolucje na fejsbuku się wygrywa, że wybory daleko? w internecie nic nie ginie -ponoć .
    • Gość: Bella D.Tox Jan Czeska IP: *.range86-162.btcentralplus.com 17.01.13, 20:59
      widze, ze czytelnik / czytelniczka czyta gorzowski suchar! brawo. zapraszamy pozostalych: fb/SucharGorzowski do wspoltworzenia!
      • Gość: ornaczanska tylko jazz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.13, 01:47
        Po co komu teraz ten emcek? W Gorzowie liczy się tylko jazz, a nie jakaś sypiąca się buda! Zostawmy Panią Dyrektor ze swoim dworem i przenieśmy pod filary. Prezes przyjmie na pewno
    • amb1 Co za bzdury opowiada pan prezydent! 18.01.13, 06:02
      Prezydent T.J. mówi:
      "Dziś wiem, że nie będzie możliwe ponowne otwarcie Magnata w tym samym miejscu. I to nie jest mój wymysł. Zabraniają nam tego między innymi przepisy przeciwpożarowe."

Pan Prezydent T.J. wypowiada się w sprawie, której nie zna!
      Uruchomienie Klubu Magnat jest możliwe i to małym nakładem (około 50 tys. złotych).
      Trzeba tylko zmienić instalację elektryczną, podłogi i wykonaź parę drobnych napraw.
      Byłem z fachowcami - między innymi z architektem Krzysztofem Grzegorzewskim, projektantem bulwaru wschodniego, chluby pana prezydenta - i sprawa jest jasna.
      Trzeba jak najszybciej podjąć ww. prace i po ich wykonaniu wnioskować o odebranie przez służby ppoż i inne.
      I można będzie Klub Magnat - na okres przejściowy, do czasu rozpoczęcia planowej rozbubowy całego obiektu MCK - otwierać!
      Proste? Za proste dla pana Prezydenta i jego nieudacznych współpracowników?
      • Gość: l. Re: Co za bzdury opowiada pan prezydent! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.13, 08:34
        Podejrzewam, ze wiele "darmowych" rąk do pracy mogłoby się znaleźć, by uratować tę placówkę. Miejsce doskonalenia swoich umiejętności itd.

Panie prezydencie, pospolite ruszenie, czyn społeczny - dobrze przecież Panu instrumenty (sic) znane! Na ciągniki....! Zrób Pan w końcu coś pożytecznego! Albo odejdź precz!
        • Gość: ornaczanska Re: Co za bzdury opowiada pan prezydent! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.13, 08:51
          Zamknijmy tę spelunę, chodźmy do filarów. Prezes jest bardziej gościnny.
          • Gość: ość w port hej prowokator? IP: *.gorzow.mm.pl 18.01.13, 10:01
            Ktoś tu chce kość niezgody wrzucić ?Rockendrolowcy w jazzklubie- nie ma takiej potrzeby, a współpraca jest, była i będzie!
            • Gość: kozamaradio "Panie Prezydencie jeszcze wierzę w Pana," IP: *.bhu.com.pl 18.01.13, 12:57
              Myslałem, ze "wszyscy artysci to prostytutki"....
              Ale widzę, ze i paru naiwniaków sie doszukac mozna.
              To w "garażu" już sie nie da tworzyc?
              • Gość: pit Re: "Panie Prezydencie jeszcze wierzę w Pana," IP: *.gorzow.mm.pl 18.01.13, 17:37
                Właśnie. Dlaczego miasto ma dopłacać do muzyków, a nie np. do rozwiązywaczy krzyżówek czy pogromców całek. Niech sobie kupią klub i go utrzymują. Nie dajmy sobie wcisnąć, że edukacja artystyczna i sportowa jest ważniejsza od innych. Zeby sprawę wyjaśnić do końca, nie jestem przeciwnikiem kultury, lecz gdy płonie las...
                • Gość: ornaczanska Re: "Panie Prezydencie jeszcze wierzę w Pana," IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.13, 17:54
                  Człowieku, oczywiście, że jest najwazniejsza muzyka jazzowa! Krzyżowki to sobie w domu rozwiązuj, a kultura wyższa ma być pod filarami. Wiesz, ile tu gwiazd przyjeżdża??? To promocja miasta jest! Zgadzam się jednak, ze spelunę przy mck trzeba rozebrac. A muzycy alternatywni mogą do Malyszyna isc grac albo alternatywnie do Deszczna!
                  • Gość: hiro Re: "Panie Prezydencie jeszcze wierzę w Pana," IP: *.gorzow.mm.pl 18.01.13, 18:02
                    ty te pitolące jęki muzyką nazywasz? jaja sobie z nas robisz?
                    jej czarne oczy czarne oczy .....to jest muzyka i słowa!
                  • danny_boy Re: "Panie Prezydencie jeszcze wierzę w Pana," 18.01.13, 18:44
                    Jazz = ang. zgiełk
                    • Gość: Bernard Re: "Panie Prezydencie jeszcze wierzę w Pana," IP: *.net.albertacom.com 19.01.13, 06:10
                      Hey danny-boy,
                      Nie masz racji...
                      Slowo "jazz" zostalo zapozyczone z polskiego slownictwa, a dokladniej jest to zangielszczona wersja polskiego slowa "jazgot"....
                      :):):):)
                      I to sa jaja
                      • danny_boy Re: "Panie Prezydencie jeszcze wierzę w Pana," 19.01.13, 10:14
                        jazzgot - świetne :)
                        • Gość: nicelus Re: "Panie Prezydencie jeszcze wierzę w Pana," IP: *.dip.t-dialin.net 19.01.13, 15:47
                          danny_boy napisał:

> jazzgot - świetne :)

Bernard wie, bo on jest Jazzgotman.

:D :D :D

• Gość: nicelus Re: Co za bzdury opowiada pan prezydent! IP: *.dip.t-dialin.net 18.01.13, 19:03
        amb1 napisał:

> I to nie jest mój wymysł. Zabraniają nam tego
        > między innymi przepisy przeciw pożarowe."

Pan prezydent ma zawsze przepisy i prawo po swojej stronie, tylko niezależny biegły i sąd nie podzielił tego dobrego mniemania o sobie pana prezydenta.

PS. Też architektom Ortner&Ortner, światowej sławy profesorom z Wiednia, budować w Gorzowie zabroniły bezduszne przepisy, a nie, broń Boże, pan prezydent.

• Gość: Bernard Re: Co za bzdury opowiada nicelus IP: 199.19.221.* 19.01.13, 01:51
          hey nixelus,
          Dla ciebie byle popapraniec mowiacy po niemiecku to "swiatowa slawa"....
          Zniemczales zygowino...Zniemczales...
          Przy tych twoich ortnersach gorzowscy Sierakowscy niezle wygladaja....
          I to nie sa jaja
          • Gość: sćj Re: Co za bzdury opowiada nicelus IP: 31.41.209.* 19.01.13, 05:20
            jak mogles zuchu zapomniec o swoim guru?

Ję..... to d... i u.... p...! Fuj!
            • Gość: Bernard Re: Co za bzdury opowiada nicelus IP: *.net.albertacom.com 19.01.13, 06:01
              Hey scj,
              Jedrzejczak to dobry i ucciwy Pezydent
              • Gość: zuza Re: Co za bzdury opowiada nicelus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.13, 09:12
                Ten dobry prezydent pamięta te czasy jak. St6awiano na stołki posłusznych wasali i to czyni. Dokładnie wie jak rozwalić to co jest dla niego niewygodne. Nie ważne, że pracownicy i opinia publiczna jest innego zdania. Oczywiście władza ma rację i wie jak usunąć niewygodnych ludzi. Konflikty sztuczn9ie się wytwarza na zapotrzebowanie własne. Najlepiej postawić na dyrektora, osobę konfliktową, bez kultury, która zamiast budować wszystko rujnuje. Co dlaniej za problem, zwolnić jednego czy drugiego niepokornego pracownika, wystarczy znaleść haki nawet nieprawdziwe. Zamiast usiąść z pracownikami z ludzmi mających kulturę na codzień w jednym palcu to sztucznie szuka się zaczepki. Tworzy się nowe etaty a likwiduje się inne. Głos pracowników ma się daleko w d... . W myśł zxasady lepiej rujnować niż budować. I tak gościu trzymaj na ruinach MCK postawią ci pomik.
      • Gość: Bernard Prezydent ma rcje IP: 199.19.221.* 19.01.13, 06:19
        Hey amb,
        No i jak ciebie pisowska sierota nie nazwac?
        Prezydent w jednym zdaniu ("Zabraniają nam tego między innymi przepisy
        przeciwpożarowe.") powiedzial to co ty potwierdziles w dziesieciu zdaniach zarzucajac Prezydentowi przy tym ze ...sie nie zna...
        Madrze nie wygladasz tylko...szczekajaco..
        I to sa jaja
        PS. Jedrzejczak to dobry i uczciwy Prezydent
        • amb1 Re: Prezydent ma rcje 19.01.13, 07:19
          Gość portalu: Bernard napisał(a):

> Hey amb,
          > zarzucajac Prezydentowi przy tym ze ...sie nie zna...

Bernard... Tobie trzeba jak dziecku...

Napisałem:
          Pan Prezydent T.J. wypowiada się w sprawie, której nie zna!

Ty piszesz:
          "...zarzucajac Prezydentowi przy tym ze ...sie nie zna..."

I dalej napisałem - bo byłem, widziałem, rozmawiałem z fachowcami i strażakami i wiem!

Uruchomienie Klubu Magnat jest możliwe i to małym nakładem (około 50 tys. złotych).
          Trzeba tylko zmienić instalację elektryczną, podłogi i wykonaź parę drobnych napraw.

Czy teraz wszystko jasne?
          • Gość: Bernard Re: Prezydent ma racje IP: *.net.albertacom.com 19.01.13, 07:45
            Hey amb,
            Grypa cie meczy????
            Znowu to samo!!!!
            Prezydent powiedzial ze nie ma pozwolenia od strazakow!!!
            Tak?
            tak.
            Ty popisujesz sie znajomoscia ludzi ktorych ja znac nie musze i nie chce i jakimis z nimi wizytami... I wyliczasz co trzeba zrobic i ile bnedzie to mniej wiecej kosztowac...
            Oczywiscie pow wykonaniu wszystkich zaleconych prac ten publiczny lokal bedzie musial byc "odebrany" takze przez.....strazakow...
            Nie bedzie pozwolenia strazakow nie bedzie nic - to obiekt publiczny!!!
            Powtorze...
            Tadeusz Jedrzejczak - dobry i uczciwy Prezydent, w jednym zdaniu wyjasnil wszystko bez bawienia sie w nieistotne szczegoly...Nawet dodal ze rozwaza mozliwosc przyznania innego lokalu... Swietnie...Moze bedzie lepszy, wyzszy, szerszy, dluzszy, jasniejszy i...lepiej zlokalizowany...
            Ty natomiast starasz sie, bazujac na opiniach swoich pisowskich kolesiow, mieszac, krecic i wlasciwie diabli wiedza co zrobic...
            Zostaw to....
            Widac ze siem nie znasz i starasz sie arogancja swoja ignorancje ukryc...
            Jedno wiem na pewno - Jedrzejczaka nie lubisz i bedziesz mu szkodzil z calego serca swego i duszyczki swojej.....
            he he he
            A Tadek na to: I to sa jaja
            he he he he he he
          • Gość: Piotr Re: Prezydent ma rcje IP: *.gorzow.mm.pl 19.01.13, 07:51
            Za dużo skupienia na Janczewskiej, ona jest tylko narzędziem do wykonania tego, co chce kadra Wydziału Kultury. Ja tak to widzę. W końcu to oni bezpośrednio nadzorują instytucje kultury. Chcąc nie chcąc otrzymują każdą sprawę na piśmie, mają wszystko (zapewne) w swoich teczuszkach, więc dla mnie - zwyczajnie nie reagują. Albo Pani Pawlak reaguje, ale po ataku środowisk na zmiany (i na nią) wystawia np. taką Janczewską, żeby na niej każdy psy wieszał. Myślę, że właśnie tu warto zastanowić się, czy ewentualne błędy Pani dyrektor Emceku nie są tzw. wykonawstwem "Góry".
            • amb1 Re: Prezydent i jego małe gierki... 19.01.13, 08:45
              Piotr,
              dobrze diagnozujesz, z pewnością tak to jest rozgrywane.
              Mnie takie gierki i zabiegi przyprawiają o odruch wymiotny.
              Wolę wierzyć, że to głupota, a nie taki sabotaż, taka kpina
              z samorządności - takie prostackie trzymanie się stołków.

Głosowałem dwa razy na T.J. , rozmawiałem - z chęcią
              zrozunienia racji - z dyr. Wydziału Kultury i dyr. MCK.
              I skłaniam się do Twojego rozumienia sprawy - do Twojej
              konkluzji - Dorota Janczewska jest "wystawiona" przez "górę",
              zrobili z niej bęben, w który mogą walić publicznie nawet
              podlegli jej pracownicy MCK - to niedopuszczalne i ... podłe,
              Tymbardziej, że robi to kobieta kobiecie...

Jeżeli nawet dyr. MCK sobie z tym nie potrafiła samodzielnie
              poradzić z buntem w MCK, to powinna to uczynić "góra"!
              Bo to niedopuszczalne, to godzi w wizerunek całego UM
              i samego prezydenta miasta, O wizerunku miasta i złej
              o nim opinii, która poszla w świat, już nie wspominam...
              • Gość: ornaczanska Re: Prezydent i jego małe gierki... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.13, 11:34
                Jest więc spisek! Jedna pani drugiej pani z zazdrości oczy wydrapie! To sobie wymyśliliście. Czy aby na pewno na trzeźwo? Tu po prostu chodzi o to, że trzeba spelunę zamknąć. Przecież w jazzclubie się pomieścimy wszyscy. Nawet bliżej do żabki jest w centrum. Nie oszukujmy się, o to się rozchodzi, by można było na uboczu łyknąć czasami coś i na ten pozal się boze wydział kultury ponarzekać...
                • Gość: betog Re: Prezydent i jego małe gierki... IP: 31.41.209.* 19.01.13, 12:30
                  Tobie z tymi mądrościami już dziękujemy!

Koniec, finisz, stop! Rozumiesz?

Emcek w Filarach, ech...
                  • Gość: ornaczanska Re: Prezydent i jego małe gierki... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.13, 14:01
                    A czemu nie w filarach? Cały tydzień klub jest pusty, Prezes na pewno się zgodzi. Blisko centrum jest przecież. A tam niech się Pani Dyrektor cieszy z zamkniętego magnata i pazurki sobie robi. Chodźcie do jazz clubu! Zostawcie spelunę, niech się sypie!
                  • Gość: nicelus Re: Prezydent i jego małe gierki... IP: *.dip.t-dialin.net 19.01.13, 15:30
                    betog napisał(a):

> ..., finisz, stop! Rozumiesz?

finito?

• bardgorzowski Re: Prezydent i jego małe gierki... 19.01.13, 16:52

> betog napisał(a):
                      >
                      > > ..., finisz, stop! Rozumiesz?
                      >
                      > finito?
                      >
                      Schluss !!!
                • Gość: durnowaty Re: Prezydent i jego małe gierki... IP: *.gorzow.mm.pl 19.01.13, 13:42
                  Nie pamiętam z ostatnich 60 lat aby jakaś osoba publiczna w Gorzowie zarządzająca dobrem wspólnym- instytucją społeczną miała tak negatywną prasę , konflikt ze środowiskiem , konflikt z pracownikami, wymaga interwencji audytu, no na każdym polu nie wyrabia, a pomimo tego...MCK to wstyd dla miasta, wymaga remontu pilniej niż schody donikąd, czyli drugiego etapu inwestycji o której możemy poczytać: www.emceka.pl/pl/informacje ; I jak to jest , że wraz ze zmianą dyrektora nagle niczego tam nie wolno, to co, Hornikowa przekupiła strażaków, żeby klubik działał ??? Wydział kultury nie ma pod sobą 100 jednostek , radni od kultury też - to co nie można się przyjrzeć i wyciągnąć wniosków? Hipokryzja , salonowe gierki i żadnego pożytku a ty podatniku płać za to bańkę albo dwie.
                  • Gość: ornacz Re: Prezydent i jego małe gierki... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.13, 13:59
                  • amb1 Re: Prezydent i jego małe gierki... 19.01.13, 16:30
                    Napisałeś:

"MCK to wstyd dla miasta, wymaga remontu pilniej niż schody donikąd, czyli drugiego etapu inwestycji o której możemy poczytać: www.emceka.pl/pl/informacje"

Tymczasem, dobrze poinformowany ktoś napisał do mnie:

"No i co Panie Andrzeju, Prezydent zrobi z Pana głupka , w przyszłym tygodniu nawiedzi nas komisja budowlana , która orzeknie ,że obiekt nadaje się do rozbiórki, a o konieczności remontu to akurat wiemy od lat nastu... zresztą jest niezly projekt przebudowy, tak zwany 2 gi etap modernizacji infrastruktury kulturalnej , www.emceka.pl/pl/informacje"

Żeby aż tak? Już teraz uzgodnione co orzeknie swoja (?) komisja? MCK do rozbiórki?
                    Nie wierzę...
                    To po co by było wydawać 135 000 zł( miasto) + 100 000 zł(MKiDN) na projekt modernizacji i przebudowy MCK? Kolejne pieniądze wyrzucone w błoto przez "gospodarza" miasta?
                    Nie wierzę...
                    • Gość: niedowiarek Re: Prezydent i jego małe gierki... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.13, 21:03
                      Czy może mi Pan coś wytłumaczyć? Podobno przed zamknięciem Magnata jego dzierżawcami byli pracownicy MCK. Czy to możliwe? Dziękuję
                    • Gość: ornaczanska Re: Prezydent i jego małe gierki... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.13, 21:07
                      Oczywiście, że do rozbiórki się nadaje! Nad jazz clubem jest powierzchnia, chodźcie tutaj. Nie trzymajcie się tej rudery, tam już nic nie będzie. Trzeba iść z duchem czasów, a tym duchem jest JAAAAAAZZZZZZ!
                  • Gość: Piotr Re: Prezydent i jego małe gierki... IP: *.gorzow.mm.pl 19.01.13, 17:52
                    A czy Straż Pożarna nie dostaje kasy z budżetu miasta? ;-) Żart oczywiście, ale dziwne, że akurat za Janczewskiej się tam pojawili....
              • Gość: muzi Re: Prezydent i jego małe gierki... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.13, 09:00
                Wystawiono Janczewską na odstrzał bo chcą żlikwidować MCK. Na koniec zarzucić złe zarządzanie zły stan techniczny winę zrzucić ma pracowników i zlikwidować instytucję.
                • Gość: ornaczanska Re: Prezydent i jego małe gierki... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.13, 09:08
                  W MCK już od dawna nic nie wychodziło. Po co więc trzymać rozsypujący się budynek? Trzeba inwestować w jazz! Tu są prawdziwe koncerty!
    • blic niszowy surowiec 19.01.13, 13:56
      Pan Surowiec musiał długo siedzieć zamknięty w niszy, skoro muzykę z Magnata nazywa niszową.

SD, głęboko sięgneli w historię żeby zapełnić kartkę nazwami zespołów.
      Ale też sumiennie. Nie dopisali zespołów, które grywały w sali koncertowej powyżej, mimo że też działały przy MCK.
      Gdzie ci chłopcy z gitarami z tamtych lat (dziś już czterdziestoletni)?
      • Gość: nicelus Czy ten pan w niszy nie słyszy? IP: *.dip.t-dialin.net 19.01.13, 15:33
        blic napisał:

> Pan Surowiec musiał długo siedzieć zamknięty w niszy, ...

Myślałem, że w niszy lepiej słychać...

:D

• bardgorzowski Re: Czy ten pan w niszy nie słyszy? 19.01.13, 16:55

> blic napisał:
          >
          > > Pan Surowiec musiał długo siedzieć zamknięty w niszy, ...
          >
          > Myślałem, że w niszy lepiej słychać...
          >
          > :D

On tez tak myslal.
          ;-)
          >
          • Gość: Ann Re: Czy ten pan w niszy nie słyszy? IP: *.play-internet.pl 20.01.13, 12:53
            W każdej prywatnej firmie jeśli coś nie wychodzi to rozlicza się nadzór. U nas oczywiście jest inaczej. Pani Pawlak podkreśla, że jest dr od komunikacji, a rozwala wszystko pokolei. Nie twierdzę, że było dobrze, ale trzeba mieć przy tym wszystkim trochę pokory i przy takich teoretycznych umiejętnościach próbować ludzi przekonać do zmian. Pani Pawlak sama udowodniła, że lepiej wymienić pracowników, podstawić swoich (tak też zrobiła z wydziałem kultury) niż docenić tych, którzy swego czasu dawali z siebie bardzo wiele. Przyjdzie czas jak na jak wyjdą rzeczy, które zrobiła w WSB, gdzie była kanclerzem. Wtedy wielu z Was zrozumie....Tak kończą karierowicze!
    • Gość: gość portalu Re: Magnata wskrzesić, dyrektorkę wyrzucić... IP: *.icpnet.pl 23.01.13, 18:27
      ...a forum oczyścić ze spamu egorzowa... ;->
      • Gość: Bernard Re: Magnata wskrzesić, dyrektorkę wyrzucić... IP: *.net.albertacom.com 25.01.13, 02:53
        Hey,
        No to jak?
        Co sie dzieje w "powyzszej" sprawie???
        Siem dzieje, czy moze ktos kogos na ..."przetrzymanie"....
        Byloby milo widziec te sprawe zamknieta...
        :):):):):):)
        • mkb_gorzow Re: Magnata wskrzesić, dyrektorkę wyrzucić... 25.01.13, 09:29
          na całe nieszczęście nic się chyba nie dzieje...
          • Gość: Bernard Re: Magnata wskrzesić, dyrektorkę wyrzucić... IP: *.net.albertacom.com 25.01.13, 09:52
            Hey mkb_gorzow,
            O ta "pracownikom nie place bo mam wazniejsze wydatki" pania sie nie martwie...
            Co sie dzieje z magnatem?
            Prezydent bral pod uwage zmiane lokalizacji...
            Jesli tak, to jest szansa ze podczas przeprowadzki te sierote gdzies 'zgubia"...
            I to by byly jaja
            he he he he
            PS. Jedrzejczak to dobry i uczciwy Prezydent
            • danny_boy Re: Magnata wskrzesić, dyrektorkę wyrzucić... 25.01.13, 14:51
              > jest szansa ze podczas przeprowadzki te sierote gdzies 'zgubia"...
              Nie ma szansy. Stwierdzono, że nieznacznie przekroczyła budżet i dostała czas do końca lutego na wyprostowanie finansów, żadnych sankcji nie będzie, bo według pani wiceprezydent ogólnie jest super hiper w MCKu. Konfliktem z pracownikami w ogóle się nie zajmowano.
              radiogorzow.fm/radio-gorzow/wiadomosci-radia-gorzow/dluga-lista-nieprawidlowosci-w-miejskim-centrum-kultury/
              • Gość: ornaczanska Re: Magnata wskrzesić, dyrektorkę wyrzucić... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.13, 16:35
                Alternatywa do jazz clubu! na sesji rady miasta padła propozycja żeby filary przyjęly alternatywę, bo przeciez tam coś dzieje się tylko raz w tygodniu albo jeszcze rzadziej! taka była argumentacja jednej radnej ponoc. Moze i czesciej się dzieje, nie kwestia, ale fakt faktem - miejsca ci u nas dostatek. przybywajcie!
              • Gość: aha Re: Magnata wskrzesić, dyrektorkę wyrzucić... IP: *.gorzow.mm.pl 26.01.13, 00:34
                kontrola urzędowa nigdy nie będzie skuteczna, bo wewnętrzna. Tu potrzeba kogoś z zewnątrz. Pracownicy MCKu popełnili jeden błąd. Próbowali naciskać Prezia, a ten nie lubi jak ktoś mu mówi co ma robić. Co do konfliktu to gdzie się podziała ta Pani od komunikacji, co to nadzoruje i nazywa się urzędnikiem.. Nagle Pani Nowak się tylko wypowiada.... dziwne!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka