Dodaj do ulubionych

Do WIELKIEGO Admina !!!!!!!!!!!!!

IP: *.tnt6.phl1.da.uu.net 06.04.02, 02:36
Wielki adminie raz juz uratowales misto Gorzow od idioty koko, zalewajacym to
forum swoimi pustymi postami.
Gorzownianie mogli odetchnac i forowac na poziomie.
Niestety imbecyl koko mimo obietnic znow wrocil na forum, tym razem (wiadomo
kretynizm jest zarazliwy) mam "przyjaciol" hiro i _ula.
Tym razem czetso dla zmylenia zamiast totalnie pustych watkow powtarzaja jedna
fraze w kazym poscie.
Adminie daj szanse forum Gorzow i inteligetnym Gorzowianom i raz jeszcze usun
watki:
- Do gadul najwiekszych,
- Kto szybszy,
- pusty watek, Tylko dla koko i jego przyjaciol
- Zapraszam do nowego dziendobry.

Zrob to dla forum Gorzow ktore bez twojej pomocy stoczy sie na dno za sprawa
kilku imbecyli, daj szanse forum Gorzow i tym co naprawde maja cos do
powiedzenia. Moze koko zniechecony poraz kolejny zrozumie ze forum jest nie dla
niego!!!!!!!!!!!!!!!!!
Prosze zrob cos z tym!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • j24 Od oślej z tym wątkiem ! 06.04.02, 08:40
      Gość portalu: city napisał(a):

> Wielki adminie raz juz uratowales misto Gorzow od idioty koko, zalewajacym to
      > forum swoimi pustymi postami.
      > Gorzownianie mogli odetchnac i forowac na poziomie.
      > Niestety imbecyl koko mimo obietnic znow wrocil na forum, tym razem (wiadomo
      > kretynizm jest zarazliwy) mam "przyjaciol" hiro i _ula.
      > Tym razem czetso dla zmylenia zamiast totalnie pustych watkow powtarzaja jedna
      > fraze w kazym poscie.
      > Adminie daj szanse forum Gorzow i inteligetnym Gorzowianom i raz jeszcze usun
      > watki:
      > - Do gadul najwiekszych,
      > - Kto szybszy,
      > - pusty watek, Tylko dla koko i jego przyjaciol
      > - Zapraszam do nowego dziendobry.
      >
      > Zrob to dla forum Gorzow ktore bez twojej pomocy stoczy sie na dno za sprawa
      > kilku imbecyli, daj szanse forum Gorzow i tym co naprawde maja cos do
      > powiedzenia. Moze koko zniechecony poraz kolejny zrozumie ze forum jest nie dla
      >
      > niego!!!!!!!!!!!!!!!!!
      > Prosze zrob cos z tym!!!!!!!!

• j24 Czemu city się klonujesz ? 06.04.02, 08:40

> Tym razem czetso dla zmylenia zamiast totalnie pustych watkow powtarzaja jedna
      > fraze w kazym poscie.
      > watki:
      > - Kto szybszy,
      >
      > powiedzenia. Moze koko zniechecony poraz kolejny zrozumie ze forum jest nie dla
      >
      > niego!!!!!!!!!!!!!!!!!

• hiro też chce się pościgać! 06.04.02, 08:47
        j24 napisał(a):

> Gość portalu: city napisał(a):
        >
        > > Wielki adminie raz juz uratowales misto Gorzow od idioty koko, zalewajacym
        > to
        > > forum swoimi pustymi postami.
        > > Gorzownianie mogli odetchnac i forowac na poziomie.
        > > Niestety imbecyl koko mimo obietnic znow wrocil na forum, tym razem (wiado
        > mo
        > > kretynizm jest zarazliwy) mam "przyjaciol" hiro i _ula.
        > > Tym razem czetso dla zmylenia zamiast totalnie pustych watkow powtarzaja j
        > edna
        > > fraze w kazym poscie.
        > > Adminie daj szanse forum Gorzow i inteligetnym Gorzowianom i raz jeszcze u
        > sun
        > > watki:
        > > - Do gadul najwiekszych,
        > > - Kto szybszy,
        > > - pusty watek, Tylko dla koko i jego przyjaciol
        > > - Zapraszam do nowego dziendobry.
        > >
        > > Zrob to dla forum Gorzow ktore bez twojej pomocy stoczy sie na dno za spra
        > wa
        > > kilku imbecyli, daj szanse forum Gorzow i tym co naprawde maja cos do
        > > powiedzenia. Moze koko zniechecony poraz kolejny zrozumie ze forum jest ni
        > e dla
        > >
        > > niego!!!!!!!!!!!!!!!!!
        > > Prosze zrob cos z tym!!!!!!!!
        >

• Gość: flap Gorzowskie forum IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 08.04.02, 12:02
          Cześć gdy paczałem na gorzowskie forum i na szczecińskie forum trudno jest to
          ukryć ,że na szczećińskim forum niema przekleństw, ludzie niezajmują się
          niepotrzebnymim rzeczami . Mówią o czymś czego chcą się dowiedzieć, zobaczyć
          co inni ludzie o tym sądzą , a gdy spojrzy się na nasze forum jest tyle
          niepotrzebnych słów , a gdy ktoś na gorzowskim forum zacznie jakiś ciekawy
          wątek o którym chce się czegoś dowiedzieć to zaraz ktoś mu przeszkodzi w tym.
          Chciałbym żeby na naszym forum też były poważniejsze tematy. Pozdrowienia.
    • marek_p Tak już na poważnie 06.04.02, 09:53
      Drogi "City"

Czemu się chłopie nas uczepiłeś ?
      To nasze forum.
      Ile tekstów tu napisałeś ?
      Ile razy w tygodniu tu wpadasz ?

Jakoś Borysowi, Blicowi, ani innym stałym bywalcom Hiro nie przeszkadza.
      Nie lubisz nas to poszukaj sobie, bracie, innego forum.
      • ula_ Re: Tak już na poważnie 06.04.02, 10:25
        marek_p napisał(a):

> Drogi "City"
        >
        > Czemu się chłopie nas uczepiłeś ?
        > To nasze forum.
        > Ile tekstów tu napisałeś ?
        > Ile razy w tygodniu tu wpadasz ?
        Jakoś tak się dziwnie składa, że "obcy" nas najczęściej krytykują. Ale żeby się
        faktycznie udzielali... ;(
        > Jakoś Borysowi, Blicowi, ani innym stałym bywalcom Hiro nie przeszkadza.
        I bywalczyniom ;) (przynajmniej mi to nie przeszkadza, a nawet odwrotnie ;))))))
        > Nie lubisz nas to poszukaj sobie, bracie, innego forum.
        Otóż to.

• Gość: Dixi Re: Tak już na poważnie IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 06.04.02, 14:09
          Niestety ale City ma racje. jesteście po prostu irytujacy. Dziwie sie tobie
          j24, ze dałes sie w to wciagnac. Osobie wystepujacej jako ula_ nie, bo jak
          widze potrafi sklecic zazwyczaj tylko jedno zdanie i taka zabawa jest dla niej
          jak znalazl. jesli juz musicie, poprzestancie na jednym watku. Spaskudziliscie
          nawet "Co czytamy...".
          • Gość: dixi Re: Tak już na poważnie IP: 217.97.234.* 07.04.02, 12:26
            Gość portalu: Dixi napisał(a):

> Niestety ale City ma racje. jesteście po prostu irytujacy. Dziwie sie tobie
            > j24, ze dałes sie w to wciagnac. Osobie wystepujacej jako ula_ nie, bo jak
            > widze potrafi sklecic zazwyczaj tylko jedno zdanie i taka zabawa jest dla niej
            > jak znalazl. jesli juz musicie, poprzestancie na jednym watku. Spaskudziliscie
            > nawet "Co czytamy...".

od uli to ty się stary dopierdol! do kolanek Jej nie dorastasz!
            byłeś jesteś i będziesz tylko bałaganiarzem!
      • gnomek Re: Tak już na poważnie 06.04.02, 14:03
        marek_p napisał(a):

... bo to forum jest gorzowskie, czyli dobre, czyli dobre bo gorzowskie. Tak
        Mareczku?
        Nie wszystkim ściganie się podoba.
        • hiro Re: Tak już na poważnie 07.04.02, 12:38
          gnomek napisał(a):

> marek_p napisał(a):
          > > Jakoś Borysowi, Blicowi, ani innym stałym bywalcom Hiro nie przeszkadza.
          > > Nie lubisz nas to poszukaj sobie, bracie, innego forum.
          >
          > ... bo to forum jest gorzowskie, czyli dobre, czyli dobre bo gorzowskie. Tak
          > Mareczku?
          > Nie wszystkim ściganie się podoba.mnie też się nie podoba-ale to jest potrzeba
          chwili!:)))))))))))pozdro

• klin! No to - na poważnie 06.04.02, 15:09
        marek_p napisał(a):

> Drogi "City"
        >
        > Czemu się chłopie nas uczepiłeś ?
        > To nasze forum.
        > Ile tekstów tu napisałeś ?
        > Ile razy w tygodniu tu wpadasz ?
        >

"Nasze forum" to znaczy czyje? Twoje, Uli i Hiro?

Dotychczas szkoda mi było czasu na tłumaczenie spraw oczywistych, ale może się
        jednak skuszę. Robię to tylko ze względu na szacunek dla "innych stałych
        bywalców".

Przede wszystkim, nie jest to forum "nasze". Na jednej ze swoich stron
        internetowych możesz, Marku, założyć forum i o tamtym mówić "nasze". Możesz tam
        dyktować swoje warunki, zapraszać znajomych, pouczać i wypraszać ludzi o
        odmiennych poglądach lub zachowujących się niezgodnie z ustalonymi przez Ciebie
        zasadami. To forum jest administrowane przez kogo innego i tu jesteś takim samym
        gościem jak City, niezależnie od liczby wpisanych postów.

Problem zasadniczy polega na tym, że w rzeczywistości administratora tego forum
        nie bardzo obchodzi, co się tu dzieje. Agora, tworząc niecenzurowane fora,
        całkowicie zaufała poziomowi internautów. Z małymi wyjątkami, jesteśmy tu sami,
        rządzimy się własnymi prawami, czego skutki są opłakane.

"Jeśli nie wiesz, jak się zachować, zachowuj się przyzwoicie". Przez lata
        społeczność internetowa wypracowała pewne zasady postępowania, które powszechnie
        nazywa się netykietą. Kwestią osobistej kultury jest zapoznać się z zasadami
        netykiety i stosować ją w praktyce. Poza sprawami oczywistymi, jak np.
        elementarny szacunek dla innych internautów, netykieta zawiera również pewne
        techniczne wskazówki. Przykładowo - w mailach i grupach dyskusyjnych obowiązuje
        zasada nie cytowania rozmówcy bez potrzeby. Cytuj ten fragment wiadomości, do
        której chcesz się bezpośrednio odnieść. Śmieszne, prawda? Sam sobie w tej chwili
        wydaję się śmieszny, bowiem na tym forum nie tylko, że cytuje się bez potrzeby,
        ale coraz bardziej powszechny jest styl cytowania całych postów w ogóle bez
        odpowiedzi.

Inną zasadą jest np. niemnożenie wątków bez potrzeby. Jeśli masz ważny problem do
        omówienia, wystarczy, że poruszysz go w jednym wątku i cierpliwie poczekasz na
        opinie innych. W ten sposób można skupić się na istocie problemu i rzeczywiście
        poważnie go przedystkutować, nie tracąc czasu na poszukiwania interesujących Cię
        odpowiedzi w wielu miejscach.

Czy mam wspominać o formie wypowiedzi? Komputer daje tak wielkie możliwości.
        Wpisany tekst można wielokrotnie przed wysłaniem przejrzeć, można poprawić
        literówki, zwrócić uwagę na sens i komunikatywnośc przekazu, można nawet
        automatycznie skorygować ortografię. O Boże, ale ja naiwny jestem... :)

Być może powinienem wspomnieć więcej takich zasad, ale mija się to z celem,
        bowiem w konfrontacji z gorzowskim forum wydają się one po prostu śmieszne,
        prawda? Jest faktem, że tutaj netykieta jest łamana na każdym kroku. Kilku
        internautom sprawia radość ujrzenie własnej "ksywy" na ekranie monitora i
        świadomość, że może to zobaczyć nawet "cały świat". To, że nie mają temu światu
        zupełnie nic do powiedzenia, nie ma żadnego znaczenia, prawda? Do tego dochodzi
        zupełnie absurdalna duma z rosnącej liczby przy nazwie Gorzów na jednej z
        milionów stron w internecie. Sensu w tym żadnego, ale powstrzymanie takich
        praktyk jest niemożliwe. Dyktat bezmyślnej działalności Koko, Hiro i im podobnych
        jest nie do powstrzymania bez żelaznej ręki administratora.

To forum miało szansę być miejscem, w którym rzeczywiście porozmawia się o
        problemach Gorzowa, ale przecież niekoniecznie tylko o tym. Mogło być miejscem
        skupiającym coraz szersze grono osób, które szukałyby tutaj nie tylko dyskusji na
        powazne tematy, ale również zwykłego, ludzkiego kontaktu z miłymi rozmówcami.
        Zamiast tego jest bezsensowną fabryką spamu. Przecież oczywistym musi być róznież
        i dla Ciebie, że przypadkowy netowy przechodzień, po przejrzeniu kilku wątków,
        raczej nigdy więcej tu nie zajrzy. No, chyba, że jakiś zakompleksiony prostak
        wrzuci swoje "i co kurwa bałaganiarze wypierdalać chuje jebane" i przez dwa dni
        będzie z dumą wspominał swój występ, wyobrażając sobie, że jest prawdziwym
        facetem z jajami.

Oczywiście, problem nie dotyczy tylko gorzowskiego forum. Gdzie indziej bywa
        jeszcze gorzej, zdarzają się występy szowinistyczne i rasistowskie, czasami wręcz
        nadające się do ścigania przez prokuratora. Niemniej, z przykrością muszę
        stwierdzić, że "u nas" stosunek liczby postów zawierających jakąkolwiek myśl do
        liczby wszystkich postów jest przerażająco niski. Gorzowskie forum jest po prostu
        bezmyślne.

Nie pisz, proszę, że "innym stałym bywalcom" to nie przeszkadza, bo po pierwsze,
        tych stałych bywalców można już policzyć na palcach, a po drugie - niech mówią
        sami za siebie, co niniejszym czynię. I jeszcze proszę, byś nie pisał, że się
        obraziłem. Ja po prostu nie mam czasu na grzebanie się w stosach spamu, a
        kontakty internetowe nie są w stanie pobudzić moich emocji do tego stopnia, by
        się na kogokolwiek obrażać. Zresztą, i tak nie ma to najmniejszego znaczenia, bo
        jestem pewien, że w dalszym ciągu będziecie gonić Toruń.

Pozdrawiam stałych bywalców :)
        • Gość: pretty_ Re: No to - na poważnie IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 06.04.02, 18:44
          Nie wiem, czy mogę zaliczać się do stałych bywalców tego forum, niemniej jednak
          napiszę tu cos od czasu do czasu... Więc... No nic, zaryzykuję.
          Nigdy nie wypowiadałam się, czy przeszkadza mi uprawiany przez Hiro, J24 i Ulę
          proceder- wypowiem się teraz- zdecydowanie przeszkadza i denerwuje.
          Nie pisz, Agencie, "jeśli nas nie lubisz", bo chyba to nie ma nic wspólnego z
          osobistymi sympatiami czy antypatiami do Waszej trójki, czy każdego z Was z
          osobna. Przynajmniej tak jest w moim przypadku.
          Pozdrawiam.
          • hiro Re: No to - na poważnie 07.04.02, 01:07
            Gość portalu: pretty_ napisał(a):

> Nie wiem, czy mogę zaliczać się do stałych bywalców tego forum, niemniej jednak
            >
            > napiszę tu cos od czasu do czasu... Więc... No nic, zaryzykuję.
            > Nigdy nie wypowiadałam się, czy przeszkadza mi uprawiany przez Hiro.
            relanium proponuję albo anfę!

• marek_p "Żyj i pozwól żyć innym" 06.04.02, 21:21
          Nie mówię, że nie masz racji.

Wydaje mi się, że na forum jest dość miejsca również na napisanie "Cześć Klin,
          jak się masz, co u Ciebie, ładnie ptaszki dzisiaj śpiewają", umówienie się na
          piwo, czy na zabawę polegającą na przetestowaniu szybkości łączy.
          Forum jest również zapisem pewnego okresu w historii, czasami najlepiej pokazuje
          emocje, które towarzyszą konkretnym działaniom osób publicznych.

Myślę, że na forum gorzowskim jest zbyt mało jest podgrup tematycznych.
          Postulowałem wielokrotnie wątki poświęcone inwestycjom i planom rozbudowy miasta.
          Myślę, że kilka osób chętnie by się na te tematy wypowiedziało, bo gorzowianie
          lubią swoje miasto i interesują się jego przyszłością.
          Myślę, że powinno być tu miejsce na "wymianę... myśli", tematy botwinkowe i inne
          śmichy-chichy.
          Wiele wypowiedzi na przykład Hira mnie zainteresowało (myślę, że mogłby częściej
          podyskutować) i będę miał każdemu kto się jego czepi (podobnie jak kiedyś "Koko")
          za złe.
          "Żyj i pozwól żyć innym".

Pozdrawiam serdecznie.
          • borys-krakow Żyj i pozwól żyć... 07.04.02, 16:36
            Koko, żegnając się, nastawiał WSZYSTKIM znanym sobie forumowiczom chujów i pizd
            (ktoś to dzisiaj wyciągnął).
            I co...? "Wróć, koko, tęsknimy za Tobą..."
            Hiro, którego wielu wypowiedzi nie rozumiałem, głównie przez jego manierę
            cytowania wszystkiego i dezynwolturę wobec pisowni, postawił dzisiaj sporo
            heftów na Arwenie i mnie.
            I co...? "Hiro i Arwena są w tak bliskiej komitywie, że taki "mocny" żart
            wypada zrobić "

Chyba żartujesz. Z Hiro, niestety, wyszedł cham.
            Pewnie mu z tym dobrze. Sieć daje anonimowość. Klin, będąc, jak sądzę, poważnym
            facetem, wdając się z nami w różne dysputy, nie naraża się na rozpoznanie.
            Hiro - podobnie. Spokojnie może nastawiać wszystkim słów wg życzenia i nie
            ponosi z tego tytułu żadnych konsekwencji.
            Twoje imię i nazwisko, rocznik, etc. znam. Ustalenie adresu i telefonu pewnie
            nie wymaga ode mnie nawet podniesienia się z fotela na którym siedzę. Podobnie
            jest ze mną. Ubliżanie Koko, Hiro, czy kogokolwiek, borysowi czy Markowi P to
            atak na żywą osobę. Muszę się bronić przed atakiem fantomu, bez imienia i
            nazwiska. A szczerze mówiąc, nazwisko osobnika koko mnie nie interesuje. Nie
            skalałem się chyba dyskusją z nim.
            Jeżeli uważasz, że bluzgi koko to nic takiego - to jesteś w błędzie. Nie
            zwykłem przebywać w towarzystwie ubliżających.
            Wysłałem do Gnomka list, w którym porównałem forum do kafejki, w której siedzą
            przy stole kumple i rozmawiają. Mądrzy i głupi. Skryci i gestykulujący. Mają
            temat i formę rozmowy. Wchodzi facet, najpierw puszcza w kącie pawia, potem
            szczypie kobietę, a na końcu domaga się od każdego po papierosie. Niby nic
            takiego - od szczypania trudno stracić cnotę, pawia posprząta obsługa, papieros
            nie majątek. A chłopak jest swój, mieszka niedaleko, a jego brat pracuje w
            magistracie. To może niech zostanie.
            Otóż niech zostanie. Ale, po którymś jego pijackim beknięciu, ja wychodzę.

Powinienem właściwie zacytować cały pierwszy w tym wątku wpis Klina. 100 %
            zgody.

Dodam tylko - odpowiadając dodatkowo na wpis Uli - że mnożenie pustych wątków
            przeszkadza. Kultura cała stanęła dzięki temu, więc to nie tylko moje odczucie.
            A najbardziej przeszkadza rozbijanie istniejących wątków przez debilne wpisy
            bluzgających i cytujących bez sensu całe wpisy.

Najsmutniejsze jest to, że czujecie się obrażeni. Ubliżacie innym, rozbijacie
            rozmowę, a to Wy - w Waszym mniemaniu - jesteście pokrzywdzeni.

Od 10 kwietnia wstawiłem tu 2 tysiące postów. Najwięcej z wszystkich tu
            piszących.
            Bardzo lubię to miejsce, dlatego też starałem się nie widzieć gówna i unikać
            rozmów. I stało się, temat ruszył City, człowiek znikąd.
            • Gość: Blic Re: Żyj i pozwól żyć... IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 07.04.02, 17:21
              borys-krakow napisał(a):

> Koko, żegnając się, nastawiał WSZYSTKIM znanym sobie forumowiczom chujów i pizd
              > (ktoś to dzisiaj wyciągnął).

Zapomniałeś już o dwuznaczności adresowo/nickowej?

> Jeżeli uważasz, że bluzgi koko to nic takiego - to jesteś w błędzie.

Mówimy o problemach obecnych czy niegdysiejszych?
              Jeśli poruszamy temat ogólnie, w kontekście ogólnohistorycznym to mam wrażenie,
              że żale powinno się mieć przede wszystkim do admina.
              Kiepski to bar skoro nie ma bramkarza albo przynajmniej barmana.

> Najsmutniejsze jest to, że czujecie się obrażeni. Ubliżacie innym, rozbijacie
              > rozmowę, a to Wy - w Waszym mniemaniu - jesteście pokrzywdzeni.

Chciałbym się tylko upewnić, Wy czyli kto?

pzdr
              Bx
              • gnomek Re: Żyj i pozwól żyć... 07.04.02, 17:27
                Gość portalu: Blic napisał(a):

> Chciałbym się tylko upewnić, Wy czyli kto?

Te uwagi są nie do Ciebie Blicu. Po pierwsze nie rzucasz mięsem, zajmujesz głos
                merytorycznie no i nie nabijasz pustych postów.
        • hiro Re: No to - na poważnie 07.04.02, 12:52
          klin! napisał(a):

> marek_p napisał(a):
          >
          > > Drogi "City"
          > >
          > > Czemu się chłopie nas uczepiłeś ?
          > > To nasze forum.
          > > Ile tekstów tu napisałeś ?
          > > Ile razy w tygodniu tu wpadasz ?
          > >
          > > Jakoś Borysowi, Blicowi, ani innym stałym bywalcom Hiro nie przeszkadza.
          > > Nie lubisz nas to poszukaj sobie, bracie, innego forum.
          >
          >
          > "Nasze forum" to znaczy czyje? Twoje, Uli i Hiro?
          > a może Twoje?-dużo piszesz -mało myślisz!przeanalizuj całość!/pomocne będzie
          zdjęcie krawata/u/!
          To forum jest administrowane przez kogo innego i tu jesteś takim samy
          > m
          > gościem jak City, niezależnie od liczby wpisanych postów.
          >
          to ile i gdzie pisał?
          > będzie z dumą wspominał swój występ, wyobrażając sobie, że jest prawdziwym
          > facetem z jajami.czy aby napewno facetem????//
          >

• borys-krakow Re: Tak już na poważnie 06.04.02, 19:13
        marek_p napisał(a):

Nie przeszkadza hiro, koko, ani nikt osobiście.
        Przeszkadza nabijanie, co zgłaszałem wiele razy. Pierwszy za czasów szaleństwa
        koko, a ostatnio "na kulturze", gdzie Mareczku, sygnalizowałem spiurdolenie
        podforum.
        Sam nie jestem bez winy, czasami też traktuję forum jako zabawę, a nie miejsce
        wymiany myśli.
        Więc zmilczę resztę.
        • borys-krakow Re: Tak już na poważnie 06.04.02, 19:23
          Wywołani powyżej do tablicy - podejmijcie dyskusję. Nie zagłuszajcie naszych
          (klin, dixi, gnomek, pretty, etc.) głosów.
          • blic summa forum 06.04.02, 20:57
            Kapialne grono się zebrało w tym wątku. :)

Klin:
            " można poprawić literówki, zwrócić uwagę na sens i komunikatywnośc przekazu,
            można nawet automatycznie skorygować ortografię. O Boże, ale ja naiwny
            jestem... :)"

No, jesteś. :))

Klin:
            "Zamiast tego jest bezsensowną fabryką spamu. Przecież oczywistym musi być
            róznież i dla Ciebie, że przypadkowy netowy przechodzień, po przejrzeniu kilku
            wątków, raczej nigdy więcej tu nie zajrzy."

To, że pakowanie licznika stało się tu normą nie znaczy, że właśnie przez to
            nie ma za wielu gości.
            (Przy okazji, za spammera uznałbym raczej Jadrana, ale to naprawdę tylko przy
            okazji. :))

Pretty:
            "Nigdy nie wypowiadałam się, czy przeszkadza mi uprawiany przez Hiro, J24 i Ulę
            proceder- wypowiem się teraz- zdecydowanie przeszkadza i denerwuje."

Pozwolę sobię odwrócić kwestię. Dlaczego przeszkadza i denerwuje? Przecież
            forum to nie ulubiony bar, w którym nagle rozpanoszyli się dresiarze czy cóś
            innego.

Gnomek:
            "Nie wszystkim ściganie się podoba."

Z każdą cytowaną tu odpowiedzią odnoszę wrażenie, że jednak wam... zależy! :)
            Oh, you really care! :)))
            Myślę, że wystarczy czasem wspomnieć chłopcom i dziewczynkom żeby dali spokój
            pustym wątkom i będzie to można rozwiązać nie wpędzając nikogo w zły muhomor.

Borys:
            "Przeszkadza nabijanie, co zgłaszałem wiele razy."

Wiesz, tak jakoś, jeśli wysilę moje dwa neurony, to może ,jak przez gmłę,
            przypomnę sobie taką Twoją wypowiedź. Ale tylko jak przez gmłę... :))

Dixi:
            "Osobie wystepujacej jako ula_ nie, bo jak widze potrafi sklecic zazwyczaj
            tylko jedno zdanie i taka zabawa jest dla niej jak znalazl."

To już jest niegrzeczne.
            Wtórujecie sobie, malkontenty jedne, że szkoda, że mogło być tak pięknie, że i
            do tańca i do różańca, a tymczasem Dixi taki tekst zasuwa. Czyżby forum jednak
            tylko do różańca? Proszę o rewizję tej wypowiedzi i przeprosiny dla Uli.

Ula:
            "Jakoś tak się dziwnie składa, że "obcy" nas najczęściej krytykują. Ale żeby
            się faktycznie udzielali... ;("

I zawarta została cała historia 'drugiej strony'.
            Proszę mi też nie wciskać głupoty, w rodzaju "pisałbym więcej gdyby nie to
            nabijanie pustych wątków".

Marek:
            "Jakoś Borysowi, Blicowi, ani innym stałym bywalcom Hiro nie przeszkadza."

Borysowi jednak przeszkadza, ale przynajmniej stale daje się ciągnąć za język.
            Ja ze swojej strony dodam, że mi Hiro nie przeszkadza, chociaż wolę gdy wchodzi
            w dyskusję.

Podsummowując:
            Hiro, nie kombinuj z patetycznymi gestami w rodzaju 'To ja już odchodzę', jeno
            wstrzymaj produkcję pustostanu. Zobaczymy czy wzrośnie nam oglądalność. :)
            Zakładasz ostatnio ciekawe wątki. Masz nawet ich przedruki w Zachodniej. :)
            Keep up the good work (only the good). :)

pzdr
            Bx
            • borys-krakow Re: summa forum 06.04.02, 21:21
              blic napisał(a):

> Borys:
              > "Przeszkadza nabijanie, co zgłaszałem wiele razy."
              >
              > Wiesz, tak jakoś, jeśli wysilę moje dwa neurony, to może ,jak przez gmłę,
              > przypomnę sobie taką Twoją wypowiedź. Ale tylko jak przez gmłę... :))

1. Just for fun... Autor: borys-krakow@poczta.gazeta.pl Data: 21-12-2001 09:47
              Nudzi mnie gdy ktoś nabija posty, żegna się piętnaście razy z forum, potem
              wraca, przeprasza, znowu się żegna, a wszyscy go opłakują.
              Oczywiście nabijających i żegnających nudzą (mogą nudzić) moje wpisy, ale jakoś
              sobie egzystujemy na jednym forum.

2. Azali...
              Autor: borys-krakow@poczta.gazeta.pl
              Data: 27-02-2002 09:14
              Nikt tu nie zagląda.
              Po co niby? Żeby dowiedzieć się, że "gonimy Toruń"?
              Forum mogło być miłym miejscem pogawędek o wymianie płynów i Zeppelinach. Stało
              się wyścigową kloaką. Rzeczywiście to jedyne takie forum regionalne w całym
              forum GW.

3. Nie, żebym się czepiał, Mareczku, ale spiurdoliłeś
              Autor: borys-krakow@poczta.gazeta.pl
              Data: 26-03-2002 01:21

Nie chce mi się więcej szukać. Było sporo.
              • blic Re: summa forum 06.04.02, 21:30
                borys-krakow napisał(a):

> 1. Just for fun...
                [...]

Aleś Ty drobiazgowy. :))
                Odezwy piszesz, zamiast pokazać swoją kobiecą stronę i zwrócić się do człowieka
                bezpośrednio, to i reakcji brak.

pzdr
                Bx
            • marek_p Coś za często się ostatnio z Blicem zgadzam :) 06.04.02, 21:39
              Muszę chyba jakiś antysupermarketowy wątek założyć :)
            • klin! Re: summa forum 06.04.02, 23:11
              blic napisał(a):

> "Jakoś tak się dziwnie składa, że "obcy" nas najczęściej krytykują. Ale żeby
              > się faktycznie udzielali... ;("
              >
              > I zawarta została cała historia 'drugiej strony'.

Czy to jest ta "summa"? Mam rozumieć, że jestem tu obcy? Rzeczywiście zaczynam
              odnosić takie wrażenie.

> Proszę mi też nie wciskać głupoty, w rodzaju "pisałbym więcej gdyby nie to
              > nabijanie pustych wątków".

To już jest niegrzeczne. Napisałem wyraźnie, że nie mam czasu na grzebanie w
              stosach spamu. Byłem czynnym uczestnikiem tego forum praktycznie od jego
              powstania i ceniłem sobie burzliwe dyskusje na najróżniejsze tematy. Przestałem
              tu zaglądać, gdy po wycięciu pustych postów Koko to forum za przyczyną nieznanego
              mi bliżej internauty zamieniło się w śmietnik. To nie wciskanie głupot, to fakty,
              z którymi podobno się nie dyskutuje? Gdybyś nie ograniczył się do grupowego
              sumowania 'drugiej strony' po jednym zdaniu na każdego, a zamiast tego spróbował
              zastanowić się nad istotą mojej wypowiedzi, może nie uszłoby Twojej uwagi, że nie
              chodzi wyłącznie o nabijanie pustych postów.

Piszesz, że można problem rozwiązać nie wpędzając nikogo w zły humor. Więc proszę
              uprzejmie wziąć pod uwagę humor Arweny, która dziś została nazwana "pojebanym
              dzieckiem wojen". Dlaczego takie występy Hiro nie spotykają się z jakąkolwiek
              reakcją obrońców dobrego humoru? Dlatego, że Hiro jest swój, czy może dlatego, że
              sami nie jesteście w stanie przetrawić tego spamu? Chamstwo należy tępić -
              trudno, jakoś przeżyję, że Marek będzie miał mi to za złe.

"Żyj i pozwól żyć innym". Jak najbardziej. Ale nie służy temu wysyłanie kogoś do
              oślej ławki lub wypraszanie z forum, tylko z tego powodu, że czyjeś zdanie nam
              się nie podoba, prawda Marku? A już zupełnie nie rozumiem tolerowania agresywnego
              chamstwa. "Arwena do budy - nie szczekaj!!!!" - Marku, nie czytasz postów swojego
              przyjaciela? Czy to po prostu "normalka" i się czepiam bez sensu?
              • hiro Re: summa forum 06.04.02, 23:38

> go
                > chamstwa. "Arwena do budy - nie szczekaj!!!!" - Marku, nie czytasz postów swoje
                > go
                > przyjaciela? Czy to po prostu "normalka" i się czepiam bez sensu?
                szczekać to arwena zaczęła do mnie-poczytaj więcej!
                albo hujowo czytasz ,albo jesteś ponad.
                arwena to była kiedyś -wpaniała forumowiczka-patrzysz gamoniu na niki i wyciągasz
                wnioski/czytasz forum o forum?/
                gówno czytasz i tak to jest !gówno mnie obchodzi Twoja wizja forum -każdy ma inną-
                na szczęcie tym bałaganem admin kieruje nie TY!
                przecież przed momentem Ty tak samo zjebałeś połowę forum/4 osoby/jak można
                Ciebie zjebać!/choćby za to,że jesteś?!/
                za to co tu wyszło tego wsioka city ze wsi, ślubuję zniszczyć jakem hiro!
                pozdro ulę koko i jotka!
                • klin! Re: summa forum 06.04.02, 23:53
                  hiro napisał(a):

> jak można Ciebie zjebać!/choćby za to,że jesteś?!/

Można, można, ale nie masz lepszego powodu?
                  W każdym razie, dziękuję za szybką reakcję i dobitną ilustrację problemu.
                  • hiro Re: summa forum 06.04.02, 23:56
                    klin! napisał(a):

> hiro napisał(a):
                    >
                    > > jak można Ciebie zjebać!/choćby za to,że jesteś?!/
                    >
                    > Można, można, ale nie masz lepszego powodu?
                    > nie szukam nigdy powodu do wyzwisk!
                    podaj jedn przykład:(.

• hiro czekam!:) 07.04.02, 01:57
                      hiro napisał(a):

> klin! napisał(a):
                      >
                      > > hiro napisał(a):
                      > >
                      > > > jak można Ciebie zjebać!/choćby za to,że jesteś?!/
                      > >
                      > > Można, można, ale nie masz lepszego powodu?
                      > > nie szukam nigdy powodu do wyzwisk!
                      > podaj jedn przykład:(.
                      >

• arwena Re: summa forum 07.04.02, 09:01
                dzieki:)
                bardzo milo widziec cie z powrotem - nawet jesli w takim watku
                pozdrowka cieple ;) a
                • arwena to do klina bylo! 07.04.02, 09:03
                  arwena napisała prosto do klina!:
                  > dzieki:)
                  > bardzo milo widziec cie z powrotem - nawet jesli w takim watku
                  > pozdrowka cieple ;) a
                  no coz, cytowac siebie...
                  ale nie pojawilo sie bezposrednio pod postem klina, totez zaszaleje:)
                  korzystajac z okazji - pozdrowka raz jeszcze
              • Gość: Blic Re: summa forum IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 07.04.02, 17:42
                klin! napisał(a):

> > I zawarta została cała historia 'drugiej strony'.
                >
                > Czy to jest ta "summa"? Mam rozumieć, że jestem tu obcy? Rzeczywiście zaczynam
                > odnosić takie wrażenie.

Jesteś tak napięty Klinie, że mam wrażenie, że musisz wybierać między zamknięciem
                oczu albo ust... :)))
                Ja nie wiem, czy ja może źle odczytuję Twoje wiadomości? Żal, gorycz i pretensje
                biją mi po klawiaturze.
                'summa' to temat do całej wypowiedzi, ze wszystkimi cytatami i wszystkimi
                cytowanymi osobami (a także i nie cytowanymi)... Czemu zmuszasz mnie żebym Ci to
                tłumaczył?

> > Proszę mi też nie wciskać głupoty, w rodzaju "pisałbym więcej gdyby nie to
                > > nabijanie pustych wątków".
                >
                > To już jest niegrzeczne. Napisałem wyraźnie, że nie mam czasu na grzebanie w
                > stosach spamu. Byłem czynnym uczestnikiem tego forum praktycznie od jego
                > powstania i ceniłem sobie burzliwe dyskusje na najróżniejsze tematy. Przestałem
                > tu zaglądać, gdy po wycięciu pustych postów Koko to forum za przyczyną nieznane
                > go mi bliżej internauty zamieniło się w śmietnik. To nie wciskanie głupot, to
                > fakty, z którymi podobno się nie dyskutuje?

Rzecz w tym, że IMO mieszasz fakty. Powołujesz się na zaśmiecenie forum, które
                nastąpiło po Wielkiej Cenzurze, mówiąc o obecnym jego stanie.
                Od tamtego czasu przewinęło się mnóstwo mniej i bardziej poważnych wątków, na
                które po prostu nie miałeś czasu ani ochoty.
                Ja na ten primier nie mam ochoty czytać dużej części forum i go po prostu nie
                czytam. Jak to w sieci.

> Gdybyś nie ograniczył się do grupowego
                > sumowania 'drugiej strony' po jednym zdaniu na każdego, a zamiast tego
                > spróbował zastanowić się nad istotą mojej wypowiedzi, może nie uszłoby
                > Twojej uwagi, że nie chodzi wyłącznie o nabijanie pustych postów.

Tylko o "spam".
                Wiesz, teraz ja mógłbym Ci odpisać: "To już jest niegrzeczne".

> Piszesz, że można problem rozwiązać nie wpędzając nikogo w zły humor.
                > Więc proszę uprzejmie wziąć pod uwagę humor Arweny, która dziś została
                > nazwana "pojebanym dzieckiem wojen".

Zakładam, że odnosisz się do jakichś wypowiedzi na forum ZG.
                Przykro mi i współczuję Arwenie. Rewiduje to mój stosunek do Hiro. Dziwię się
                jednak takiej jego reakcji.
                Zastanawiam się natomiast gdzie byli wszyscy uczestnicy tego forum gdy pewien
                jegomość z teletonu regularnie używał sobie na mojej osobie? Hę?
                To są rzeczy, które zdarzają się w sieci i już. Nie musisz tego tolerować ale
                jeśli chcesz zmian to rozmawiaj z adminem a nie czyń wymówek innym członkom forum.
                Tutaj wystarczy jeden terrorysta i chaos będzie jeszcze większy niż ten, o którym
                wspominasz.

> Dlaczego takie występy Hiro nie spotykają się z jakąkolwiek
                > reakcją obrońców dobrego humoru? Dlatego, że Hiro jest swój, czy może dlatego,
                > że sami nie jesteście w stanie przetrawić tego spamu?

Jak słusznie zauważasz nie czytam wszystkiego.

pzdr
                Bx
                • klin! Re: summa forum 07.04.02, 23:23
                  > Jesteś tak napięty Klinie, że mam wrażenie, że musisz wybierać między
                  > zamknięciem oczu albo ust... :)))

A Ty czynisz heroiczne próby, aby mnie rozluźnić. Oj tam, trzeba było od razu
                  napisać, że gdy zamykam oczy pewnie puszczają mi zwieracze. Popłakałbym się ze
                  śmiechu, ale i tak było nieźle, dziękuję.

> Ja nie wiem, czy ja może źle odczytuję Twoje wiadomości? Żal, gorycz i
                  > pretensje biją mi po klawiaturze.

Dla mnie to również zagadka. Nie może, tylko na pewno źle odczytujesz. W całej
                  tej aferze ujawniło się tyle emocji, a Ty akurat mnie podejrzewasz o jakieś
                  żale czy gorycze? W ogóle zauważyłem, że od pewnego czasu w każdej do mnie
                  odpowiedzi umieszczasz jakieś osobiste sugestie... jak mam to rozumieć, Bartku?

> 'summa' to temat do całej wypowiedzi, ze wszystkimi cytatami i wszystkimi
                  > cytowanymi osobami (a także i nie cytowanymi)... Czemu zmuszasz mnie żebym
                  > Ci to tłumaczył?

Do niczego Cię nie zmuszam. Summa to coś w rodzaju kompendium, próba naukowego
                  usystematyzowania całej wiedzy na jakiś temat, zawierająca wnioski z dogłębnej
                  analizy zagadnienia. W Twoich perlistych i pełnych dowcipu uwagach trudno mi ją
                  było znaleźć, stąd pytanie. Skoro napisałeś, że w jednym zdaniu "zawarta
                  została cała historia", więc tu tej summy szukałem, oczywiście, bezskutecznie.

> Rzecz w tym, że IMO mieszasz fakty. Powołujesz się na zaśmiecenie forum,
                  > które nastąpiło po Wielkiej Cenzurze, mówiąc o obecnym jego stanie.

No cóż takiego namieszałem? Podałem Ci tylko przykład, że bałagan na forum może
                  zniechęcać do jego odwiedzania, co byłeś łaskaw uprzednio nazwać wciskaniem
                  głupot. Zdaje się, że znów mam do czynienia z metodą 'a contrario',
                  czyli: 'skoro tak twierdzisz, to znaczy, że jest dokładnie odwrotnie'. Blicu
                  kochany (przepraszam za poufałość) stwierdzam raz jeszcze: 'mnie bałagan na
                  forum zniechęca do jego odwiedzania'. Naprawdę, nie widzę najmniejszych
                  powodów, by to stwierdzenie nazwać wciskaniem głupot. Wierzę, że innych może
                  nie zniechęcać, ale MNIE zniechęca. Uwierzysz mi teraz, czy mam przysiąc na
                  zdrowie babci?

Mam nadzieję, że mi wybaczysz te żarciki, ale to Twoja wina. Wprawiłeś mnie w
                  dobry nastrój. Swoją drogą, jeśli będziesz chciał jeszcze porozmawiać o jakichś
                  moich osobistych sprawach, np. o zamykaniu oczu, moich żalach lub goryczach, to
                  bardzo proszę o mail, bo się trochę wstydzę tak publicznie.

A teraz troszkę poważniej. Sam dziś napisałeś "przykro mi i współczuję
                  Arwenie", "przykro mi Gnomku". No właśnie, dlaczego komukolwiek ma być przykro?
                  Mi się też dziś zrobiło przykro, że Uli się zrobiło przykro. Przecież tak
                  naprawdę chodzi tylko o to, byśmy szanowali się wzajemnie i nie robili sobie
                  przykrości. W moim pierwszym poście położyłem nacisk na netykietę, bo właśnie
                  ona ma zapobiegać tego rodzaju sytuacjom. Wystarczy postępować według jej
                  wskazań, a problemów naprawdę nie będzie. Oczywiście, masz rację, że stała
                  obecność administratora załatwiłaby sprawę, zresztą sam o tym wcześniej
                  napisałem. Ale skoro go nie ma, to znaczy, że mamy wzruszyć ramionami i
                  powiedzieć sobie "trudno, tak to już w necie jest"?

Trochę mnie zdziwiło, że, jak napisałeś gdzie indziej, spotykasz się z
                  chamstwem w grupach dyskusyjnych. Pewnie zależy to od specyfiki grupy. Od dawna
                  jestem uczestnikiem kilku grup dyskusyjnych, w których na porządku dziennym
                  jest pouczanie niezdyscyplinowanych dyskutantów i przypominanie zasad
                  netykiety. Czasami wydaje się to nieco upierdliwe, ale dzięki temu można
                  spokojnie się porozumieć i w zasadzie nie występuje tam problem chamstwa lub
                  spamu. Z grup o tematyce związanej z moją profesją wynoszę naprawdę bardzo
                  wiele, jest to prawdziwa skarbnica wiedzy i pomysłów. I co ciekawe, interwencje
                  adminów są sporadyczne. O kulturę w grupie, w swoim własnym interesie, dbają
                  sami uczestnicy.

Jest dla mnie oczywiste, że takiego stanu na gorzowskim forum nie da się
                  osiągnąć. Wystarczyło wspomnieć o podstawowych zasadach netykiety, by
                  usłyszeć: "nie pouczaj!". Tak prawdę powiedziawszy - nienawidzę pouczać! I
                  jeśli jednak skusiłem się na taki krok, to tylko dlatego, że Marek wypowiedział
                  się w imieniu "innych stałych bywalców", tzn. również w moim. Wyraziłem swoją
                  opinię i na tym koniec. Więcej do tego tematu nie wrócę. A chamstwo trzeba
                  zwalczać w zarodku :)))

Pozdrawiam wszystkich stałych bywalców, w szczególności Arwenę barrrrdzo
                  serdecznie :)
                  • Gość: Blic Re: summa forum IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 08.04.02, 14:26
                    klin! napisał(a):

> > Rzecz w tym, że IMO mieszasz fakty. Powołujesz się na zaśmiecenie forum,
                    > > które nastąpiło po Wielkiej Cenzurze, mówiąc o obecnym jego stanie.
                    >
                    > No cóż takiego namieszałem? Podałem Ci tylko przykład, że bałagan na forum może
                    > zniechęcać do jego odwiedzania, co byłeś łaskaw uprzednio nazwać wciskaniem
                    > głupot.

Doszedłem właśnie do wniosku, że mówimy o tym samym ale nie o tym samym. :)
                    Może zagaję inaczej: Uważam, że nie ma tu bałaganu.
                    Są osoby, które pojawiają się jak meteoryty, parę razy w miesiącu, są też takie
                    które zaglądają i piszą codziennie.
                    Być może, ze sposób prezentacji wiadomości forum (IMO nie najlepszy) utrudnia ich
                    przeglądanie (szczególnie kiedy robi się to stosunkowo nieczęsto).
                    Ja zupełnie nie mam problemu z wyłowieniem wiadomości, które mnie interesują i z
                    ignorowaniem pozostałych.
                    Jakkolwiek rozumiem i popieram aktywną krytykę chamskiego zachowania, to mniej
                    już sympatyzuję z krytyką nabijania pustych postów. Zupełnie nie interesuje mnie
                    to, że ktoś nabija puste wiadomości. Stan licznika obchodzi mnie raz na kwartał.
                    Nie wiem też do której z barowych metafor Gnomka możnaby przyrównać ten właśnie
                    proceder. Mi osobiście są one (puste wątki) równie obojętne jak np. wątki
                    spożywcze. Mogą być, mogłoby ich nie być, ganz egal.
                    Jednocześnie stwierdzam, że nie ma rady na chamstwo z czyjejkolwiek strony,
                    ponieważ bez skutecznej administracji jest ono nieuniknione. Nie będę przecież
                    pouczał każdego meteroryta z chuligan-klubu Falubaza żeby nie przeklinał. Nie
                    będę też pouczał Hiro.
                    Jeśli zmęczy mnie sytuacja na forum to po prostu przestane wchodzić na tę stronę.
                    Dziwisz mi się, że nie pojmuję jak można męczyć się czytaniem forum, choćby nawet
                    przysypywanego śmieciami?
                    Przejżyj sobie dzisiejsze wpisy i powiedz mi ile z nich to śmieci, ile spam, oraz
                    na ile byś odpowiedział.
                    Żeby chociażby odpisać Ci teraz na Twoją wiadomość musiałem przegryźć się przez
                    niczytelne drzewko dat i nicków...

pzdr
                    Bx
    • marek_p Do Klina 07.04.02, 09:52
      > Przestałem tu zaglądać, gdy po wycięciu pustych postów Koko to forum
      > za przyczyną nieznanego mi bliżej internauty zamieniło się w śmietnik.

Z tego co pamiętam antykokowe działania cenzora spotkały się z dość jednoznacznie
      negatywną reakcją (sam Klin nawet pisał, że Koko nie złamał regulaminu,
      proponował nawet, żebyśmy się gdzieś poszli pożalić).
      Borys i Seb z tego co pamiętam parę jobów do sieci wysłali.
      "Bliżej nieznanych internautów" było trzech (i nie było w tej grupie Koko).
      Jednego z tych internautów już znasz.
      Zło dobrem zwycięża się tylko w niektórych rozdziałach biblii.

> "Żyj i pozwól żyć innym". Jak najbardziej. Ale nie służy temu wysyłanie
      > kogoś do oślej ławki

Nie zauważyłeś Klin, że czasem potrafię się ponabijać też z siebie ?
      Nikt nie jest nieomylny. Jak ktoś mój tekst zaproponuje do oślej wysłać raczej
      się nie pogniewam.

> lub wypraszanie z forum, tylko z tego powodu, że czyjeś zdanie
      > nam się nie podoba, prawda Marku?

Nieprawda.
      Tyle, że czytanie forum nie jest obowiązkowe.

> A już zupełnie nie rozumiem tolerowania agresywnego chamstwa.
      > "Arwena do budy - nie szczekaj!!!!"

Tega akurat i ja nie rozumiem. Chyba, że Hiro i Arwena są w tak bliskiej
      komitywie, że taki "mocny" żart wypada zrobić (tylko dlaczego publicznie).
      • ula_ Re: summa forum 07.04.02, 13:20
        Wróciłam po kilkunastu godzinach nieobecności i co widzę? Awantura. I wiecie
        co? Przykro mi się zrobiło.
        Pomijając już wypowiedź Dixi, która nie znając zupełnie drugiej osoby, a na
        podstawie kilku postów potrafi poznać i ocenić człowieka i jego wartość, jestem
        naprawdę zdumiona.
        Traktuję Forum jako miejsce, gdzie dowiem się (i niekoniecznie muszę się
        udzielać w dyskusji), co się dzieje w mieście (widziane oczami nas -
        mieszkańców, nie redaktorów), miejsce, gdzie ludzie rozmawiają o problemach
        lokalnych i nie tylko, ale i miejsce na odreagowanie po całodziennej gonitwie.
        Miejsce wymiany zdawkowego "dzień dobry" (bardzo sympatyczne zresztą), wymiany
        zdań i dowcipów, ale i miejsce zabawy. Pracując po kilkanaście godzin dziennie,
        napotykając po drodze kłody rzucane pod nogi i inne przeciwności losu, człowiek
        chce odetchnąć, na chwilę zapomnieć o szarej codzienności i kłopotach. I Forum
        Gazety stało się takim moim azylem.
        Nie uważam aby tzw. "wątki goniące" robiły komuś jakąś potworną krzywdę. Padły
        opinie, że proceder ten przeszkadza i denerwuje, że się nie podoba, że
        netykieta, że zasady itd. Ale przecież nikt Was naprawdę nie zmusza do czytania
        tych wątków. Po tytułach zazwyczaj widać, czy jest to wątek "zły", czy wątek o
        poważnym problemie miasta. A ja staram się nie zakłócać spokoju w poważnych
        wątkach.
        Więcej uśmiechu i luzu na codzień życzę. Życie samo w sobie, łatwe nie jest,
        więc nie utrudniajmy go sobie obrażając się o puste wątki, bo chyba każdy z nas
        ma o wiele większe problemy. Nie bądźmy przesadnie poważni, odrobina humoru i
        tolerancji jeszcze nikomu krzywdy nie zrobiła.
        • hiro Re: summa forum 07.04.02, 13:25
          ula_ napisał(a):

> Wróciłam po kilkunastu godzinach nieobecności i co widzę? Awantura. I wiecie
          > co? Przykro mi się zrobiło.
          > Pomijając już wypowiedź Dixi, która nie znając zupełnie drugiej osoby, a na
          > podstawie kilku postów potrafi poznać i ocenić człowieka i jego wartość, jestem
          >
          > naprawdę zdumiona.
          > Traktuję Forum jako miejsce, gdzie dowiem się (i niekoniecznie muszę się
          > udzielać w dyskusji), co się dzieje w mieście (widziane oczami nas -
          > mieszkańców, nie redaktorów), miejsce, gdzie ludzie rozmawiają o problemach
          > lokalnych i nie tylko, ale i miejsce na odreagowanie po całodziennej gonitwie.
          > Miejsce wymiany zdawkowego "dzień dobry" (bardzo sympatyczne zresztą), wymiany
          > zdań i dowcipów, ale i miejsce zabawy. Pracując po kilkanaście godzin dziennie,
          >
          > napotykając po drodze kłody rzucane pod nogi i inne przeciwności losu, człowiek
          >
          > chce odetchnąć, na chwilę zapomnieć o szarej codzienności i kłopotach. I Forum
          > Gazety stało się takim moim azylem.
          > Nie uważam aby tzw. "wątki goniące" robiły komuś jakąś potworną krzywdę. Padły
          > opinie, że proceder ten przeszkadza i denerwuje, że się nie podoba, że
          > netykieta, że zasady itd. Ale przecież nikt Was naprawdę nie zmusza do czytania
          >
          > tych wątków. Po tytułach zazwyczaj widać, czy jest to wątek "zły", czy wątek o
          > poważnym problemie miasta. A ja staram się nie zakłócać spokoju w poważnych
          > wątkach.
          > Więcej uśmiechu i luzu na codzień życzę. Życie samo w sobie, łatwe nie jest,
          > więc nie utrudniajmy go sobie obrażając się o puste wątki, bo chyba każdy z nas
          >
          > ma o wiele większe problemy. Nie bądźmy przesadnie poważni, odrobina humoru i
          > tolerancji jeszcze nikomu krzywdy nie zrobiła.
          nie dziw się ula!to są krzykacze,którzy żeby pokrzyczeć za cel wybiorą cokolwiek.
          Szaraki w firmach odreagowują na forum!
          pozdro ulę
      • arwena Re: Do Klina 07.04.02, 14:15
        marek_p napisał(a):
        > Tega akurat i ja nie rozumiem. Chyba, że Hiro i Arwena są w tak bliskiej
        > komitywie, że taki "mocny" żart wypada zrobić (tylko dlaczego publicznie).
        twoi przyjaciele nie sa moimi przyjaciolmi mareczku
    • gnomek Re: Do WIELKIEGO Admina !!!!!!!!!!!!! 07.04.02, 13:09
      Blic napisał, że forum do nie bar, który opanowali dresiarze. Jego zdaniem
      tłumaczenie się niektórych, że nie wpisują się, bo forum przepełnia spam jest
      sztuczne i niewiarygodne.

Otóż tak nie jest. Dla mnie przykład z barem i dresiarzami doskonale opisuje
      negatywne zjawiska dziejące się na forum gorzowskim (zdaje się, że pierwsze
      tego porównania użył Borys, nie pamiętam tylko gdzie. Jeżeli tak było to oddaję
      jemu copyright).

Od kilku tygodni się tu nie wpisuję, ale co dzień wchodzę na forum i przeglądam
      wszystkie wątki. Widzę te setki pustych postów lub bezsensownych wypowiedzi.
      Odechciewa się wpisywać gdziekolwiek. Mimo wielu prób borysa, mareczka, czy
      blica - naprawdę to doceniam - jak również ścigaczy, bo tym ostatnim też zdarza
      się wpisać coś z sensem np. uwaga hiro o dziurach w drogach, czy reklamach f-16.

Chodzi o proporcję ilości śmieci do wątków z treścią, o której pisał Klin. Zbyt
      dużo jest spamu. Skrytkować nie można, bo stwierdzacie że jestem obcy i na
      dodatek obrzucacie mięsem.

Najbardziej boli mnie zanieczyszczenie mojego ulubionego podforum co czytamy,
      słuchamy. J 24 po co zakładać nowe podfora o inwestycjach? Chodzi o stworzenie
      nowej niszy gdzie Ty, Hiro i inni będziecie poprawiali licznik?

Trzeba jasno powiedzieć, że zasłużonymi dlatego forum są internauci tacy jak
      Borys, Klin, Blic, Marek P. (niestety swój kapitał zaufania rozmienia na drobne
      podnosząc liczniki), Arwena, Kobyła, Kajzerka, Pretty i wielu innych których
      nie wymieniłem - wybaczcie - a nie osoby zachowujące się jak smarkacze czy
      zdziecinniali pensjonariusze domu spokojnej starości.

Skoro w moim ulubionym barze zaczyna panować chamstwo i zachowania
      nieakceptowalne w kulturalnym towarzystwie to nie jest to już mój umówiony bar.
      Nie będę niczego akceptować wbrew sobie. Na piwo trzeba chodzić gdzieś indziej.
      • hiro Re: Do WIELKIEGO Admina !!!!!!!!!!!!! 07.04.02, 13:37
        gnomek napisał(a):

> Blic napisał, że forum do nie bar, który opanowali dresiarze. Jego zdaniem
        > tłumaczenie się niektórych, że nie wpisują się, bo forum przepełnia spam jest
        > sztuczne i niewiarygodne.
        >
        > Otóż tak nie jest. Dla mnie przykład z barem i dresiarzami doskonale opisuje
        > negatywne zjawiska dziejące się na forum gorzowskim (zdaje się, że pierwsze
        > tego porównania użył Borys, nie pamiętam tylko gdzie. Jeżeli tak było to oddaję
        >
        > jemu copyright).
        >
        > Od kilku tygodni się tu nie wpisuję, ale co dzień wchodzę na forum i przeglądam
        >
        > wszystkie wątki. Widzę te setki pustych postów lub bezsensownych wypowiedzi.
        > Odechciewa się wpisywać gdziekolwiek. Mimo wielu prób borysa, mareczka, czy
        > blica - naprawdę to doceniam - jak również ścigaczy, bo tym ostatnim też zdarza
        >
        > się wpisać coś z sensem np. uwaga hiro o dziurach w drogach, czy reklamach f-16
        > .
        >
        > Chodzi o proporcję ilości śmieci do wątków z treścią, o której pisał Klin. Zbyt
        >
        > dużo jest spamu. Skrytkować nie można, bo stwierdzacie że jestem obcy i na
        > dodatek obrzucacie mięsem.
        >
        > Najbardziej boli mnie zanieczyszczenie mojego ulubionego podforum co czytamy,
        > słuchamy. J 24 po co zakładać nowe podfora o inwestycjach? Chodzi o stworzenie
        > nowej niszy gdzie Ty, Hiro i inni będziecie poprawiali licznik?
        >
        > Trzeba jasno powiedzieć, że zasłużonymi dlatego forum są internauci tacy jak
        > Borys, Klin, Blic, Marek P. (niestety swój kapitał zaufania rozmienia na drobne
        >
        > podnosząc liczniki), Arwena, Kobyła, Kajzerka, Pretty i wielu innych których
        > nie wymieniłem - wybaczcie - a nie osoby zachowujące się jak smarkacze czy
        > zdziecinniali pensjonariusze domu spokojnej starości.
        >
        > Skoro w moim ulubionym barze zaczyna panować chamstwo i zachowania
        > nieakceptowalne w kulturalnym towarzystwie to nie jest to już mój umówiony bar.
        >
        > Nie będę niczego akceptować wbrew sobie. Na piwo trzeba chodzić gdzieś indziej.

wspaniałe porównanie :forum z barem piwnym!
        jak będziesz wracał z baru zajżyj na forum Gorzowa:)
        pozdro kultaralnego/wyjątkowo/ człeka

• Gość: xxx Re: Do WIELKIEGO Admina !!!!!!!!!!!!! IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 07.04.02, 14:57
        Skoro w moim ulubionym barze zaczyna panować chamstwo i zachowania
        nieakceptowalne w kulturalnym towarzystwie to nie jest to już mój umówiony bar.
        Nie będę niczego akceptować wbrew sobie. Na piwo trzeba chodzić gdzieś indziej

Ale weź pod uwage fakt ,że te popaprańce takie jak Hiro,Ula,Koko i inne im
        podobne stworki mogą się również przenieść do innego baru.
        • gnomek Re: Do WIELKIEGO Admina !!!!!!!!!!!!! 07.04.02, 15:14
          Gość portalu: xxx napisał(a):

> Ale weź pod uwage fakt ,że te popaprańce takie jak Hiro,Ula,Koko i inne im
          > podobne stworki mogą się również przenieść do innego baru.

Nie nazwałem nikogo popaprańcami. Piętnuję natomiast zachowania niektórych
          forumowiczów. Żywię pogląd, że osoby w życiu codziennym miłe i kulturalne (tak
          zakładam) na anonimowym forum internetowym oddają się zgubnym praktykom, a
          czasami postępują skandalicznie.
          Z przenosinami do innego baru masz rację. Złu nie należy ulegać dlatego
          niniejszym piszę to co piszę.
        • hiro Re: Do WIELKIEGO Admina !!!!!!!!!!!!! 07.04.02, 19:38

> Skoro w moim ulubionym barze zaczyna panować chamstwo i zachowania
          > nieakceptowalne w kulturalnym towarzystwie to nie jest to już mój umówiony bar.
          >
          > Nie będę niczego akceptować wbrew sobie. Na piwo trzeba chodzić gdzieś indziej
          >

jaki ładny jełop do nas pisze:)
          co znowu najebałeś iksów i taki mocny jesteś? palant!
        • ula_ Re: Do WIELKIEGO Admina !!!!!!!!!!!!! 09.04.02, 22:51

Nigdy nikomu nie ubliżyłam na Forum i tego samego oczekuję, więc może jednak
          wyhamuj trochę. I pomyśl, zanim napiszesz.
      • Gość: Blic Re: Do WIELKIEGO Admina !!!!!!!!!!!!! IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 07.04.02, 17:49
        gnomek napisał(a):

> Chodzi o proporcję ilości śmieci do wątków z treścią, o której pisał Klin. Zbyt
        > dużo jest spamu.

Wiesz ilu razy rezygnowałbym z dobrych grup dyskusyjnych gdybym "obrażał się" za
        spam?

> Skrytkować nie można, bo stwierdzacie że jestem obcy i na dodatek obrzucacie
        > mięsem.

Jacy "stwierdzaCIE", jakie "obrzucaCIE" jacy Wy?

> Najbardziej boli mnie zanieczyszczenie mojego ulubionego podforum co czytamy,
        > słuchamy.

Wiesz Gnomek, przykro mi z powodu tego zanieczyszczenia, ale tam i tak pojawiały
        się trzy wpisy na tydzień. Mówię tu o okresach gdy nikt nie zanieczyszczał przez
        dłuższy czas.

pzdr
        Bx
    • Gość: xxx Cała prawda o koko IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 07.04.02, 15:35
      Tak wyglądają wypowiedzi ,,koko" można sprawdzić w archiwum.
      Bez komentarza.

Chuje i pizdy czyli wspaniale pozegnanie Autor: Gość portalu: kokoData: 28-11-
      2001 21:08 adres: *.teleton.pl

Tak tak
      To koniec moich wystapien na forum
      Szkoda pisac ale zajebu mozna dostac od Was
      Takie becwaly
      Ursula pocaluj sie w pizdzisko
      Borys morda w kubel bos glupis
      Klin zwal se dupsko
      Arwena piersi z silikonu
      J24 Ty palancie
      Robercie Ty durniu
      extreme fiucie
      Macieju Z pseudowebowcu
      God wypierdku
      KGB pojebany agencie
      Vaterlanie sraczu
      Irku przysupasie
      Marku P. czerwony komuchu
      itd itd.
      MAM WAS W DUPIE!
      ADMINA TEZ
      • hiro Re: Cała prawda o koko 07.04.02, 19:42

> Tak wyglądają wypowiedzi ,,koko" można sprawdzić w archiwum.
        > Bez komentarza.
        >
        > Chuje i pizdy czyli wspaniale pozegnanie Autor: Gość portalu: kokoData: 28-11-
        > 2001 21:08 adres: *.teleton.pl
        >
        > Tak tak
        > To koniec moich wystapien na forum
        > Szkoda pisac ale zajebu mozna dostac od Was
        > Takie becwaly
        > Ursula pocaluj sie w pizdzisko
        > Borys morda w kubel bos glupis
        > Klin zwal se dupsko
        > Arwena piersi z silikonu
        > J24 Ty palancie
        > Robercie Ty durniu
        > extreme fiucie
        > Macieju Z pseudowebowcu
        > God wypierdku
        > KGB pojebany agencie
        > Vaterlanie sraczu
        > Irku przysupasie
        > Marku P. czerwony komuchu
        > itd itd.
        > MAM WAS W DUPIE!
        > ADMINA TEZ

głupku koko pisze z mm. nie z teletonu wsioku!
        sprawę dwóch koko oni sobie nawzajem wyjaśnili-a ty się w to nie wpierdalaj!

• hiro Re: Cała prawda o koko 07.04.02, 20:23
          hiro napisał(a):

> Gość portalu: xxx napisał(a):
          >
          > > Tak wyglądają wypowiedzi ,,koko" można sprawdzić w archiwum.
          > > Bez komentarza.
          > >
          > > Chuje i pizdy czyli wspaniale pozegnanie Autor: Gość portalu: kokoData: 28
          > -11-
          > > 2001 21:08 adres: *.teleton.pl
          > >
          > > Tak tak
          > > To koniec moich wystapien na forum
          > > Szkoda pisac ale zajebu mozna dostac od Was
          > > Takie becwaly
          > > Ursula pocaluj sie w pizdzisko
          > > Borys morda w kubel bos glupis
          > > Klin zwal se dupsko
          > > Arwena piersi z silikonu
          > > J24 Ty palancie
          > > Robercie Ty durniu
          > > extreme fiucie
          > > Macieju Z pseudowebowcu
          > > God wypierdku
          > > KGB pojebany agencie
          > > Vaterlanie sraczu
          > > Irku przysupasie
          > > Marku P. czerwony komuchu
          > > itd itd.
          > > MAM WAS W DUPIE!
          > > ADMINA TEZ
          >
          > głupku koko pisze z mm. nie z teletonu wsioku!
          > sprawę dwóch koko oni sobie nawzajem wyjaśnili-a ty się w to nie wpierdalaj!
          > jak masz chęć się przyjebać to szukaj znaków zapytania!-debilku !

• marek_p Re: Cała prawda o koko 07.04.02, 21:04
            hiro napisał(a):

> głupku koko pisze z mm. nie z teletonu wsioku!
            > sprawę dwóch koko oni sobie nawzajem wyjaśnili-a ty się w to nie wpierdalaj!
            > jak masz chęć się przyjebać to szukaj znaków zapytania!-debilku !

Hiro, po co takie mocne słowa. Wyluzuj.
            Narobisz sobie wrogów, wśród kolegów. Jak długo Blic będzie Cię dobrym słowem
            wspierał ?

Joby, zostaw proszę dla prawdziwych wrogów Twoich i Twojego miasta, takich jak
            Bocheński i Korol.

Marek Pogorzelec (jakby przywołani panowie mieli mi za złe te słowa, to bardzo
            proszę, mogę za ponieść konsekwencję, ale myślę i tak czuję i mam rację).

• Gość: xxx Re: Ciekawe kto za Ciebie napisał ten tekst . IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 07.04.02, 21:08
            Cała prawda o Hiro
            Autor: Gość portalu: XXX
            Data: 02-03-2002 23:01 adres: *.gorzow.sdi.tpnet.pl

--------------------------------------------------------------------------------
            Tak wypowiada się Hiro na forum.

Re: Zawsze powtarzam.
            Autor: hiro@poczta.gazeta.pl
            Data: 02-03-2002 22:36

--------------------------------------------------------------------------------
            Gość portalu xxx napisał

> Hiro wybacz ,ale nie mogę już Ci pomóc ,przyznaj że starałem się ,ale przy
            > twoim stanie zostawiam Cię w rękach specjalistów.
            > Proszę wybacz

A tak odpowiedział Hiro.

pierdol się w maju a będziesz w raju kurwa twoja frajerska mać wpizdu
            jebana!!!!!!!

Zostawiam wypowiedź Hiro bez komentarza ,a tyle pisał o języku ojczystym.

Hiro oszczędź wstydu dla tego forum,to prośba.

• marek_p Proszę, dajcie spokój 07.04.02, 21:13

> Cała prawda o Hiro
              > Autor: Gość portalu: XXX
              > Data: 02-03-2002 23:01 adres: *.gorzow.sdi.tpnet.pl
              >
              >
              > -------------------------------------------------------------------------------
              > -
              > Tak wypowiada się Hiro na forum.
              >
              > Re: Zawsze powtarzam.
              > Autor: hiro@poczta.gazeta.pl
              > Data: 02-03-2002 22:36
              >
              >
              > -------------------------------------------------------------------------------
              > -
              > Gość portalu xxx napisał
              >
              > > Hiro wybacz ,ale nie mogę już Ci pomóc ,przyznaj że starałem się ,ale przy
              >
              > > twoim stanie zostawiam Cię w rękach specjalistów.
              > > Proszę wybacz
              >
              > A tak odpowiedział Hiro.
              >
              > pierdol się w maju a będziesz w raju kurwa twoja frajerska mać wpizdu
              > jebana!!!!!!!
              >
              > Zostawiam wypowiedź Hiro bez komentarza ,a tyle pisał o języku ojczystym.
              >
              > Hiro oszczędź wstydu dla tego forum,to prośba.
              >

• hiro Re: Ciekawe kto za Ciebie napisał ten tekst . 07.04.02, 21:17

> Cała prawda o Hiro
              > Autor: Gość portalu: XXX
              > Data: 02-03-2002 23:01 adres: *.gorzow.sdi.tpnet.pl
              >
              >
              > -
              > Tak wypowiada się Hiro na forum.
              >
              > Re: Zawsze powtarzam.
              > Autor: hiro@poczta.gazeta.pl
              > Data: 02-03-2002 22:36
              >
              >
              > -
              > Gość portalu xxx napisał
              >
              > > Hiro wybacz ,ale nie mogę już Ci pomóc ,przyznaj że starałem się ,ale przy
              >
              > > twoim stanie zostawiam Cię w rękach specjalistów.
              > > Proszę wybacz
              >
              > A tak odpowiedział Hiro.
              >
              > pierdol się w maju a będziesz w raju kurwa twoja frajerska mać wpizdu
              > jebana!!!!!!!
              >
              > Zostawiam wypowiedź Hiro bez komentarza ,a tyle pisał o języku ojczystym.
              >
              > Hiro oszczędź wstydu dla tego forum,to prośba.
              >xxxxxxx w dupę sobie wsadź!

• marek_p Odpuść 07.04.02, 21:21
                .
                • hiro odpuszczam! 07.04.02, 21:24
                  marek_p napisał(a):

> .pozdro

• marek_p Re: odpuszczam! 07.04.02, 21:28
                    ... ale nie zostawisz nas tu samych z Ulą na pożarcie ?
                    • hiro Re: odpuszczam! 07.04.02, 21:37
                      marek_p napisał(a):

> ... ale nie zostawisz nas tu samych z Ulą na pożarcie ?
                      nigdy!
              • marek_p Hiro masz GG ? 07.04.02, 21:24
                Podaję swój: 1136472
                • hiro Re: Hiro masz GG ? 07.04.02, 21:26
                  marek_p napisał(a):

> Podaję swój: 1136472

mam -nie podam? słoneczko niech świeci bez chmur:)
                  • marek_p Re: Hiro masz GG ? 07.04.02, 21:30
                    hiro napisał(a):

> słoneczko niech świeci bez chmur:)

Idę spać zaraz, kolejny tydzień idzie (po tyłku nas kopać)
                    • hiro Re: Hiro masz GG ? 07.04.02, 21:33
                      marek_p napisał(a):

> hiro napisał(a):
                      >
                      > > słoneczko niech świeci bez chmur:)
                      >
                      > Idę spać zaraz, kolejny tydzień idzie (po tyłku nas kopać)
                      dobrych kolorowych snów!szczere od hira!
      • Gość: koko Re: Cała prawda o koko IP: 217.97.234.* 08.04.02, 18:17

> Tak wyglądają wypowiedzi ,,koko" można sprawdzić w archiwum.
        > Bez komentarza.
        >
        > Chuje i pizdy czyli wspaniale pozegnanie Autor: Gość portalu: kokoData: 28-11-
        > 2001 21:08 adres: *.teleton.pl
        >
        > Tak tak
        > To koniec moich wystapien na forum
        > Szkoda pisac ale zajebu mozna dostac od Was
        > Takie becwaly
        > Ursula pocaluj sie w pizdzisko
        > Borys morda w kubel bos glupis
        > Klin zwal se dupsko
        > Arwena piersi z silikonu
        > J24 Ty palancie
        > Robercie Ty durniu
        > extreme fiucie
        > Macieju Z pseudowebowcu
        > God wypierdku
        > KGB pojebany agencie
        > Vaterlanie sraczu
        > Irku przysupasie
        > Marku P. czerwony komuchu
        > itd itd.
        > MAM WAS W DUPIE!
        > ADMINA TEZ

to pisal koko z Teletonu moja podroba a nie ja prawdziwy koko.pozdro.
        • Gość: xxx Re: Cała prawda o koko IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 08.04.02, 21:36
          Gość portalu: koko napisał(a):

> Gość portalu: xxx napisał(a):
          >
          > > Tak wyglądają wypowiedzi ,,koko" można sprawdzić w archiwum.
          > > Bez komentarza.
          > >
          > > Chuje i pizdy czyli wspaniale pozegnanie Autor: Gość portalu: kokoData: 28
          > -11-
          > > 2001 21:08 adres: *.teleton.pl
          > >
          > > Tak tak
          > > To koniec moich wystapien na forum
          > > Szkoda pisac ale zajebu mozna dostac od Was
          > > Takie becwaly
          > > Ursula pocaluj sie w pizdzisko
          > > Borys morda w kubel bos glupis
          > > Klin zwal se dupsko
          > > Arwena piersi z silikonu
          > > J24 Ty palancie
          > > Robercie Ty durniu
          > > extreme fiucie
          > > Macieju Z pseudowebowcu
          > > God wypierdku
          > > KGB pojebany agencie
          > > Vaterlanie sraczu
          > > Irku przysupasie
          > > Marku P. czerwony komuchu
          > > itd itd.
          > > MAM WAS W DUPIE!
          > > ADMINA TEZ
          >
          > to pisal koko z Teletonu moja podroba a nie ja prawdziwy koko.pozdro.

to się zarejestruj to unikniesz takiego typu podszywania się pod Ciebie.
    • marek_p Jeśli muszę to wybieram ! 07.04.02, 21:07
      Wielu tu padło wzajemnych zarzutów. Już zdążyłem od Hira oberwać za to, że kreuję
      się na jego adwokata... Niezbyt mnie to zmartwiło, on po prostu taki jest.

Powiem tyle, lubię Was wszystkich, ale gdybym miał wybierać między Hiro i Ulą,
      a Klinem, Borysem i Gnomkiem wybrałbym tych pierwszych.
      Dlaczego ?

Hiro robiąc za maszynistę w wycieczce do Torunia zachowuje się podobnie jak ja
      kiedy walczyłem o umieszczenie Gorzowa na mapie pogody.
      Może nie jest to jakaś pełna analogia, ale umierzcie miesiącami się o to biłem,
      jak bym walił łbem o mur. Może i od tego zgłupłem, ale patrzcie, w kilku już
      gazetach przeczytałem jaka to promocja miasta.

... a Ula ? Kto z Was zrobił coś bezinteresownie dla miasta ?
      Jakąś drobną rzecz ?
      Ula, którą jakaś moja cicha wielbicielka Dixi wyznała od najgorszych, właśnie
      przesłała mi zdjęcia na stronę, którą do dziś odwiedziło bardzo wielu ludzi spoza
      regionu.
      Może ta nasza robota nie przedstawia specjalnej wartości, może i robimy to
      kiepsko, ale staramy się.

Borys, lubię Cię gościu czytać, ale powiedz mi dlaczego, Ty człowiek z klasą
      przepędziłeś Maćka Zakrzewskiego z tego forum. Obśmiałeś go i odszedł.
      Zabrakło Ci tolerancji ?
      Nie mów, że cieszy Cię takie zwycięstwo ?
      Nie mogłeś znieść, że raz, czy drugi sobie ponarzekał ?

Każdy popełnia błędy, również ja. Myślę, że musimy być w stosunku do siebie
      trochę bardziej przyjaźni.
      • Gość: Blic z dystansem IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 08.04.02, 15:19
        marek_p napisał(a):

> ale powiedz mi dlaczego, Ty człowiek z klasą
        > przepędziłeś Maćka Zakrzewskiego z tego forum. Obśmiałeś go i odszedł.
        > Zabrakło Ci tolerancji ?
        > Nie mów, że cieszy Cię takie zwycięstwo ?

Pozwolę sobię teraz przyjąć rolę adwokata Borysa. Ciężko czasami tłumaczyć się
        samemu...
        Zatem: Nie obśmiał Borys Maćka jeno skrytykował jego stronę www. Mniemam, że do
        tego incydentu pijesz bowiem nie pamiętam jakichś aktywniejszych ataków Borysa na
        Maćka.
        Na dodatek w tym procederze (krytyki strony www) Borys nie był pierwszy, lecz
        jedynie dodał kolejny głos w takim tonie, zaraz po mnie.
        Okazuje się, że nadzwyczaj łatwo obrazić się i unieść (czy raczej wynieść) z
        powodu tego co ktoś napisze w sieci. (Ja tego nie rozumiem, ale być może nabrałem
        odporności na znacznie brutalniejszych forach.) Na dodatek krytyka czyjejś pracy
        czy działalności często mylona jest z krytyką osobistą.
        To jednak problem wyłącznie albo administracji forum - albo obrażonego.
        W pierwszym przypadku - gdy długotrwałe podjazdy trolla, który się na forumowicza
        uwziął, pozostają bezkarne (w takiej sytuacji jednak sprawę załatwiają softwarowe
        funkcje ignore), w drugim przypadku - gdy bynajmniej nikt nikogo nie chciał
        obrażać.

Jest jeszcze trzecie wytłumaczenie, które wielu usiłuje przeforsować, mianowicie:
        Ludzie powinni zachowywać się kulturalnie sami z siebie, a jeśli się tak nie
        zachowują to powinni spotkać się ze zdecydowanym potępieniem forumowiczów, które
        problem rozwiąże.
        Nic bardziej mylnego. Chociaż można się starać i nawet niezłe osiągać w tym
        wyniki. Można nawet kiedyś dojść do takiego stanu gdzie chamskie zaczepki będą
        łatwo ignorowalne w tłumie interesujących rozmów.

Myślę, że jeśli komuś zależy na utrzymaniu poziomu na forum powinien sam się o to
        starać. Bez wsparcia admina lub odpowiedniego softu to co prawda trudne zadanie.
        Jednak odwiedziny po 'pobycie w więzieniu' sprowadzające się do ubolewania nad
        stanem forum są mało konstruktywne.

pzdr
        Bx
        • marek_p Potrzebne bardziej przyjazne forum 08.04.02, 17:21
          Myślę, że musimy być do siebie nieco bardziej przyjaźnie nastawieni.
          Przepraszam Gnomka, poprzednim razem przeholowałem (to gnojstwo wokół łączenia
          szpitali wciąż podnosi mi poziom andrenaliny, trafił wtedy na kiepski dzień,
          zresztą też sobie w stosunku do mnie na zbyt wiele pozwalał).
          • Gość: koko Re: pozdrawiam Marka ,Hiro i Ule.Kocham Was. IP: 217.97.234.* 08.04.02, 18:24
            • j24 Re: pozdrawiam Marka ,Hiro i Ule.Kocham Was. 09.04.02, 09:18
              Nie było tu wczoraj czasem jednego wpisu więcej ?
              Nie żebym się czepiał...
          • borys-krakow Re: Potrzebne bardziej przyjazne forum 09.04.02, 08:27
            marek_p napisał(a):

> Myślę, że musimy być do siebie nieco bardziej przyjaźnie nastawieni.
            Poczytaj "przyjazne" wpisy Hiro w Piotrkowie. Coś o planowanym "rozpie..."
            gorzowskiego forum. Wątek "5 postów na minutę!".
        • klin! Re: z dystansem 09.04.02, 10:22
          Gość portalu: Blic napisał(a):

> Jednak odwiedziny po 'pobycie w więzieniu' sprowadzające się do ubolewania nad
          > stanem forum są mało konstruktywne.

Ju tokin tu mi? Ryli tokin tu mi?!
        • borys-krakow Re: z dystansem. Blic - justus vir 09.04.02, 11:05
          Mąż sprawiedliwy, "... a diabłu ogarek".

Nie chciało mi się tłumaczyć Mareczkowi, kogo i za co nie obraziłem.
          Tłumaczyłem się już za rzekome obrażanie Arweny, wystarczy.
          Jeśli ktoś (w tym przypadku Maciuś) wystawia się na publiczną krytykę, a potem
          za tę krytykę obraża to nie mój problem. Krytyka była merytoryczna, nie
          dotyczyła osoby krytykowanego, tylko jego działań.
          Do Maćka miałem jeszcze nieco protekcjonalny ton w październiku, przed
          wyborami, gdy w sposób naiwny i sprzeczny z logiką agitował za komuszkami.
          Mareczek wówczas bardzo się na mnie wzburzył, może to też powód, dla którego
          Maciuś opuścił nasze (moje) niegodne towarzystwo.
      • klin! Re: Jeśli muszę to wybieram ! 09.04.02, 10:37
        Nie musisz. Wcale mnie nie dziwi, że "wybierasz" Hira a nie mnie i nie to jest
        przyczyną mojego smutku. Jest mi to zupełnie obojętne, a nawet zdziwiłbym się
        mocno, gdybyś zadeklarował np. odwrotną relację. Zresztą, nie składałem Ci
        żadnych propozycji, więc i sama kwestia jakichś wyborów nieco mnie zdziwiła.
        Zasmuciło mnie co innego. Piszesz, że forum powinno być bardziej przyjazne i
        jednocześnie dokonujesz swoistej segregacji. To nie ja ani Gnomek czy Borys
        dokonaliśmy podziału. Ula napisała o obcych, Blic o 'drugiej stronie', a Ty
        postawiłeś kropkę nad i. Przyjazne forum podzielone na dwa? Wątki tylko dla
        białych? To chyba jakaś pomyłka, mam nadzieję. Ewentualnie skutek zbyt
        emocjonalnego podejścia do sprawy.
        • j24 Re: Jeśli muszę to wybieram ! 09.04.02, 11:05
          klin! napisał(a):

> Przyjazne forum podzielone na dwa? Wątki tylko dla białych?
          > To chyba jakaś pomyłka, mam nadzieję.

Podział to na pewno jedna wielka pomyłka.
          Ktoś jakiś śmieszny wątek o spirycie założył "Jest spirytus. Co robić?".
          Padła odpowiedź "spotkać się w Celticu i wypić na zgodę".
          To spotkanie może być li tylko w przenośni.

Poza tym autor pomysłu podziału forum (Hiro) traktuje wiele spraw bardzo
          emocjonalnie. Lubię go, ale można by mu jakiś filtr na brzydkie słówka
          założyć :))) tyle, że na "takich sprawach" to raczej on się zna, nie my :)))

Do tego właśnie się pogniewał i zamilkł, a ja bym z chętnością z nim pogadał.
          Zauważyłem zresztą, że większa kolejka do pogawędek z Hirem się ustawiła.

> Ewentualnie skutek zbyt emocjonalnego podejścia do sprawy.

Właśnie.
          • hiro Re: Jeśli muszę to wybieram ! 09.04.02, 11:16
            j24 napisał(a):

> klin! napisał(a):
            >
            > > Przyjazne forum podzielone na dwa? Wątki tylko dla białych?
            > > To chyba jakaś pomyłka, mam nadzieję.
            >
            > Podział to na pewno jedna wielka pomyłka.
            > Ktoś jakiś śmieszny wątek o spirycie założył "Jest spirytus. Co robić?".
            > Padła odpowiedź "spotkać się w Celticu i wypić na zgodę".
            > To spotkanie może być li tylko w przenośni.
            >
            > Poza tym autor pomysłu podziału forum (Hiro) traktuje wiele spraw bardzo
            > emocjonalnie. Lubię go, ale można by mu jakiś filtr na brzydkie słówka
            > założyć :))) tyle, że na "takich sprawach" to raczej on się zna, nie my :)))
            >
            > Do tego właśnie się pogniewał i zamilkł, a ja bym z chętnością z nim pogadał.
            > Zauważyłem zresztą, że większa kolejka do pogawędek z Hirem się ustawiła.
            zbieram chętnych i czytam co piszecie:)
            póżniej pogadam ze wszystkimi i w taki oto prosty sposób miniemy Toruń:))
            jest tylko jedno małe ale!-po rozmowie z niektórymi ośla ławeczka może nam się
            zapełnić:)))

pozdro hiro
            • Gość: Dixi Re: Jeśli muszę to wybieram ! IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.04.02, 11:37
              Dixi et salvavi animam meam - powiedziałem i uspokoiłem swoje sumienie. Nie
              jestem twoja wielbicielka marku, chociazby z racji płci.
              nie wyzwalem uli od najgorszych- nie musisz w ten sposob ubarwiac swego peroru.
              Zrobil to natomiast wobec nas wszystkich twoj przyjaciel hiro.
              Czołem!
              • hiro Re: Jeśli muszę to wybieram ! 09.04.02, 11:45

> Dixi et salvavi animam meam - powiedziałem i uspokoiłem swoje sumienie. Nie
                > jestem twoja wielbicielka marku, chociazby z racji płci.
                > nie wyzwalem uli od najgorszych- nie musisz w ten sposob ubarwiac swego peroru.
                > Zrobil to natomiast wobec nas wszystkich twoj przyjaciel hiro.
                > Czołem!

gdzie i kiedy?
              • j24 Re: Jeśli muszę to wybieram ! 09.04.02, 11:57

> Nie jestem twoja wielbicielka marku, chociazby z racji płci.

Sorki bardzo (nie wypowiadałeś się w wątku o "Lena do tablicy", tak mi się jakoś
                wydawało, że było tam na -łam, ale musiałem się pomylić - dużo tych postów już
                przeczytałem :)

> nie wyzwalem uli od najgorszych

No troszkę jej nawrzucałeś. Trochę mi się przykro zrobiło.
            • j24 Hiro, potrzebny bardziej przyjazny Hiro ! 09.04.02, 11:51
              hiro napisał(a):

>> Do tego właśnie się pogniewał i zamilkł, a ja bym z chętnością z nim
              >> pogadał.
              >> Zauważyłem zresztą, że większa kolejka do pogawędek z Hirem się ustawiła.

> zbieram chętnych i czytam co piszecie:)
              > póżniej pogadam ze wszystkimi i w taki oto prosty sposób miniemy Toruń:))
              > jest tylko jedno małe ale!-po rozmowie z niektórymi ośla ławeczka może nam się
              > zapełnić:)))

To nie Nasz Hiro się odzywa, jeno jakiś Bóg Wojny :)))
              Sam zaczynam się bać :)))

Uśmiechnij się. Zobacz jaka pikna wiosna. Pozdrawiam.

Ps.
              Gdzieś mi się jeszcze Ula zagubiła.
              • hiro Re: Hiro, potrzebny bardziej przyjazny Hiro ! 09.04.02, 11:59
                j24 napisał(a):

> hiro napisał(a):
                >
                > >> Do tego właśnie się pogniewał i zamilkł, a ja bym z chętnością z nim
                > >> pogadał.
                > >> Zauważyłem zresztą, że większa kolejka do pogawędek z Hirem się ustawi
                > ła.
                >
                > > zbieram chętnych i czytam co piszecie:)
                > > póżniej pogadam ze wszystkimi i w taki oto prosty sposób miniemy Toruń:))
                > > jest tylko jedno małe ale!-po rozmowie z niektórymi ośla ławeczka może nam
                > się
                > > zapełnić:)))
                >
                > To nie Nasz Hiro się odzywa, jeno jakiś Bóg Wojny :)))
                > Sam zaczynam się bać :)))
                >
                > Uśmiechnij się. Zobacz jaka pikna wiosna. Pozdrawiam.
                >
                > Ps.
                > Gdzieś mi się jeszcze Ula zagubiła.

pisząc prawie cały czas się uśmiecham.:)
                też pozdro
        • Gość: ula_ Re: Jeśli muszę to wybieram ! IP: *.teleton.pl 09.04.02, 23:00
          klin! napisał(a):

> To nie ja ani Gnomek czy Borys dokonaliśmy podziału. Ula napisała o obcych...
          Jest jasne i oczywiste (mam nadzieję), że mówiąc o "obcych" miałam na myśli
          osobnika "city". Nie śmiałabym (bez jakiejkolwiek ironii to piszę), nazwać Cię
          lub kogokolwiek ze stałych bywalców (których zresztą uwielbiam czytać, co
          niejednokrotnie zaznaczałam) obcym. Jeśli tak to odebraliście, to sorki za
          nieporozumienie.
          • klin! Re: Jeśli muszę to wybieram ! 09.04.02, 23:29
            Rzeczywiście, nieporozumienie. Blic nieszczęśliwie zacytował Ciebie w
            kontekście 'drugiej strony', za co mu się zresztą oberwało. Dla mnie wszystko
            jasne.
    • Gość: koko Re: do CITY. IP: 217.97.234.* 09.04.02, 13:17

> fraze w kazym poscie.
      > watki:
      > - Kto szybszy,
      >
      >
      > niego!!!!!!!!!!!!!!!!!

CITY jestes dla mnie kawałkiem gówna pływającym w szambie.
      Jeśli ty mnie obrażasz ja będe robił to samo.
      Nie wiem czy zauważyles ale ostatnio na forum wcale sie prawie nie udzielam.
      Zawsze jak cos żle to wina koko albo hira.
      Pustych watkow nie musisz odwiedzac chamie zajebany.
      Powiem ci tak odpierdol sie od mojej skromnej osoby.
      Pozdrowienia dla starych wiarusów.
      • hiro Re: do CITY. 13.04.02, 00:02
        Gość portalu: koko napisał(a):
        > Zawsze jak cos żle to wina koko albo hira.
        > Pustych watkow nie musisz odwiedzac chamie zajebany.
        > Powiem ci tak odpierdol sie od mojej skromnej osoby.
        > Pozdrowienia dla starych wiarusów.

pozdro KOKO
        IMBECYL HIRO!!!!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka