landy 05.12.05, 18:42 ciekawe kiedy magistrat wpadnie na cudowny pomysl ze w zwiazku z nizem demograficznym takze ta szkola powinna zostac zlikwidowana Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Danny Re: Pokaz mikołajowej mody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.05, 23:46 Najważniejsze, to wydać z siebie jakikolwiek bełkot, byle zaistnieć na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
landy Re: Pokaz mikołajowej mody 05.12.05, 23:51 oj lubisz danny magistrat lubisz a tam juz baka sie o likwidacji zespolu szkol odziezowych popytaj kozlowskiego albo bednarzowa popytaj rotherowa albo tadeo popytaj jak masz blisko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Danny Re: Pokaz mikołajowej mody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.05, 23:54 Ne wiem, gdzie tu chwaliłem magistrat, prędzej twój bełkot. Chyba, że masz jakiś praktyczny sposób na likwidację niżu demograficznego, zwłaszcza wśród 14- 15 latków. Odpowiedz Link Zgłoś
landy Re: Pokaz mikołajowej mody 06.12.05, 00:01 w wielu miejscach magistrat popisywal sie podobnie uzasadniana koniecznoscia likwidacji przedszkoli nawet wojna kiedys o to byla na sesji i co i dzisiaj okazuje sie ze brakuje miejsca w przedszkolach najlatwiej likwidowac to proste trudniej pomyslec jak dostosowac szkole do wymogow wspolczesnego rynku ale chyba za duzo wymagam?? od ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Danny Re: Pokaz mikołajowej mody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 01:10 >trudniej pomyslec jak dostosowac szkole >do wymogow wspolczesnego rynku Nie, wcale nie wymagasz w tym temacie za dużo. Problem jest faktycznie poważny i to nie tylko na poziomie ZSZ, ale też szkół wyższych, które wypuszczają absolwentów prosto do pośredniaka. Nie wiem, na ile magistrat ma tu wpływ, może poprzez mianowanie dyrektora, tyle że u nas dyrektorami są nauczyciele z "doświadczeniem", a nie menadżerowie. Mają oni jakieś pojęcie o pedagogice, ale niewiele o rynku (także lokalnym). O ile się orientuję, to na dyrektora szkoły nie może startować absolwent ekonomii czy zarządzania, a jedynie uprawniony pedagog i sądzę, że w tym leży problem. Odpowiedz Link Zgłoś