Dodaj do ulubionych

Jeszcze jedno rondo

18.01.06, 18:47
No i zaczyna sie...Jak zwykle na wszystko jest dobre wytlumaczenie...Moge sie
zalozyc,ze bedzie niezly poslizg w oddaniu inwestycji...A kto na tym
najbardziej ucierpi??To chyba pytanie retoryczne

PS Podobnie zaczynala sie przebudowa Podmiejskiej...
Obserwuj wątek
    • Gość: Bernard Jedrzejczak odpowiedzialny za mrozy i snieg!!! IP: *.ed.shawcable.net 18.01.06, 18:56
      Hey pablos,
      Glupota krytykantow moze mozg zamrozic!!!
      Nie pozdrawiam bos pacan
      • e_werty Re: Jedrzejczak odpowiedzialny za mrozy i snieg!! 18.01.06, 19:02
        "...Glupota krytykantow moze mozg zamrozic!!!"

... to nie wiedziano że o tej porze roku są duże szanse na mrozy i śniegi...?
        Tadeusz mógł przewidzieć - albo ty Benek - wszystko ponoć wiesz a taki drobiazg
        ci umknął uwadze?
        • Gość: Bernard Re: Jedrzejczak odpowiedzialny za mrozy i snieg!! IP: *.ed.shawcable.net 18.01.06, 19:49
          Hey werty,
          Powiem ci cos smiesznego:
          Moja firma obecnie prawie nie pracuje poniewaz....temperatury za wysokie!!!!
          Po raz pierwszy od...nie wiem kiedy, w Albercie nie mamy zimy! Temperatury jak
          w Gorzowie... By pracowac musimy miec poniozej -20C
          Ale jaja.
          Na goraco...he he he
          W Gorzowie zima nie jest problemem i moze byc wliczana w okres budowy. Mamusia
          Natura jednbak lubi platac figle...
          Robi to i w Gorzowie i w Edmonton.
          Nikt tu jednak wladz miasta o to nie wini,...
          Pacan jestes i juz...
          • e_werty Re: Jedrzejczak odpowiedzialny za mrozy i snieg!! 18.01.06, 20:11
            "...Moja firma obecnie prawie nie pracuje poniewaz....temperatury za
            wysokie!!!!"
            ... znaczy - "firma w której pracujesz" a nie twoja firma...

a co do temperatur - jak ci twój walec drogowy tonie w bagnie - bo jest za
            ciepło - to przesiądź sie na walec drogowy letni - taki poduszkowiec z "baba"
            do uklepywania gleby...
            • Gość: zxy Gorzów miasto ROND IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 19.01.06, 08:36
              • Gość: Bernard Zabrac cyrkiel z biurka Jedrzejczaka !!! :) IP: *.ed.shawcable.net 19.01.06, 08:48
                Hey zxy,
                Ja tak rond nie lubie a ten moj Jedrzejczak jak nawiedzony kazde skrzyzowanie z
                cyrklem w reku planuje...
                he he he
                POzdrawiam cyrklowato
      • pablos05 Re: Jedrzejczak odpowiedzialny za mrozy i snieg!! 18.01.06, 19:04
        NAwet mi do glowy nie przyszlo,ze Jedrzejczak winny wszystkiemu...W ogole nie
        jest wymienione jego nazwisko w moim poscie.NAUCZ SIE CZYTAC ZE ZROZUMIENIEM!!!!
        Chodzi mi o te sama firme,ktora wykonywala przebudowe ul. Podmiejskiej (gdzie
        jej robotnicy i podwykonawcy nieziemsko sie opie..li,a potem byly glupie
        tlumaczenia za opoznienia,ze "nie,bo nie dalo sie szybciej,bo cos tam") a teraz
        wygrala przetarg na remont ukladu drogowego na Zamosciu...Tylko i wylacznie o to
        mi chodzilo.Wina Jedrzejczaka (ale to sie okaze za rok,czy zawinil) bedzie brak
        kontroli nad wykonawca projektu,azeby ten dotrzymal terminu...
        Jankowski powtarza to,co mu mowi inzynier kontraktu,czyli ze nie moga zaczac
        robic,bo mrozy sa...Smieszniejzego wytlumaczenia nie slyszalem...Przeciez
        kilkustopniowe mrozy w dzien nie stanowia zadnego problemu....Jak budowali
        Panorame to lali beton przy -6 stopniach i bylo ok-Panorama stoi...

Pacanem jest ten,kto bezpodstawnie oskarza...
        • Gość: Marek Re: Jedrzejczak odpowiedzialny za mrozy i snieg!! IP: *.gorzow.mm.pl 18.01.06, 19:28
          Witaj pablos05,
          nie przejmuj się wypowiedziami niektórych wiosmenów z tego forum. Ich nie
          przekonasz do niczego, oni potrafią tylko obrażać innych. (tak ja teraz:)

pozdrawiam
          • m200249 Re: Jedrzejczak odpowiedzialny za mrozy i snieg!! 18.01.06, 19:48
            Z artykułu wynika,że będzie to odrebna inwestycja.
            Mam pytania:
            Czy jest dokumentacja,
            kiedy będzie przetarg na roboty,
            jaki jest termin realizacji,(równocześnie z całą ul.Grobla, czy po wykonania
            skrzyżowania z ul. Zieloną)
            dlaczego nie objęło tego zadanie przebudowy Grobli,
            kto finansuje przebudowę.
            • Gość: Bernard Re: Jedrzejczak odpowiedzialny za mrozy i snieg!! IP: *.ed.shawcable.net 18.01.06, 19:56
              Hey m200249 ,
              Moja odpowiedz:
              Nie twoj zakichany biznes bezrobotny prowokatorze...
              A jak juz naprawde korci cie by popatrzec na dokumentacje z ktorej nic i tak
              nie zrozumiesz, to idz do Magistratu..
              Tam na pewno drzwi ci pokaza - te wyjsciowe...
              Pozdrawiam
              PS. Jedrzejczak to dobry Prezydent
              • m200249 Re: Jedrzejczak odpowiedzialny za mrozy i snieg!! 18.01.06, 20:07
                Co Cię tak wkurzyło?
                Konkretne pytania!
                "Nie twoj zakichany biznes bezrobotny prowokatorze"
                Skąd wiesz?
                A może jestem przedsiębiorcą budowlanym i chcę wźiąć udział w przetargu?
                O dokumentacji to mogę Ci wiele powiedzieć i nie tylko drogowej.
                Zbyt łatwo wnioskujesz.
                Masz klapki na oczach.
                Nie podniecaj się tak trochę trzeźwości i rozwagi w ocenianiu innych.
                Nie jesteś wyrocznią (choć tak Ci się wydaje)
                • e_werty Re: Jedrzejczak odpowiedzialny za mrozy i snieg!! 18.01.06, 20:15
                  "...Nie jesteś wyrocznią ..."

on jest pierwsza wyrocznia która jeździ na walcu drogowym po bezdrożach tundry
                  kanadyjskiej i wieszczy - co komu wolno a czego nie, kto jest dobry a kto
                  zły... taki przygłup kanadyjski - każda wioska ma swojego... a ten jest
                  szczególnie cenny bo jego ciężki dowcip wspomaga prace walca...
                • Gość: Bernard Re: Jedrzejczak odpowiedzialny za mrozy i snieg!! IP: *.ed.shawcable.net 18.01.06, 20:28
                  Hey m200249 ,
                  Nie jestes.
                  Zaden, powtarzam: ZADEN szanujacy sie biznesmen nie bedzie szukal informacji na
                  forum.

Pozdrzawiam
        • Gość: Bernard Re: Jedrzejczak odpowiedzialny za mrozy i snieg!! IP: *.ed.shawcable.net 18.01.06, 19:52
          Hey pablos,
          Zostaw budowe mostu inzynierom i specjalista.
          Jak mowia, ze temperatury za niskie to znaczy ze za niskie.
          Ekspert zakichany!!!
          Nic tylko marudzic i jatrzyc...
          Pacan jestes.
          Pozdrawiam jednak serdecznie
          :)
          • pablos05 Re: Jedrzejczak odpowiedzialny za mrozy i snieg!! 18.01.06, 22:38
            Ale Ty jestes...Rzeczywiscie masz klapki na oczach...Przeciez to jest
            istotne,kiedy oni skoncza,bo jak sie inwestycja opozni to najwiekasza cene
            zaplaca mieszkancy Gorzowa,tak jak to bylo w przypadku Podmiejskiej...Wtedy
            inzynierzy tez gadali,ze te opoznie to nic takiego i ze to wszystko nadrobia.A
            jaki byl efekt koncowy-wszyscy wiedza...
            • Gość: Bernard Re: Jedrzejczak odpowiedzialny za mrozy i snieg!! IP: *.ed.shawcable.net 18.01.06, 22:45
              Hey pablos,
              A wiec jesli z powodu niesprzyjajacej pogody nastapi opoznienie...kogo bedziesz
              winil?
              Jedrzejczaka? Budowlancow?
              Pacan
              • pablos05 Re: Jedrzejczak odpowiedzialny za mrozy i snieg!! 18.01.06, 22:48
                Pogoda nie jest az taka niesprzyjajaca...Pisalem o tym wczesniej...
                • Gość: ww Re: Jedrzejczak odpowiedzialny za mrozy i snieg!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.06, 07:16
                  Czy czasami ten co pisał artykuł nie pomylił nazw ulic. Mazowiecka to ulica,
                  równoległa do kanału Ulgi, biegnąca tuz przy wale. Z tego co widziałem to na
                  rogu Grobli i Woskowej trwają prace drogowe. I to z tego miejsca można wjechać
                  na most na kanale Ulgi.
                • Gość: Bernard Re: Jedrzejczak odpowiedzialny za mrozy i snieg!! IP: *.ed.shawcable.net 19.01.06, 07:37
                  Hey pablos,
                  Przepraszam, ale to twoja, ignoranta opinia...
                  Zostaw temat inzynierom i budowlancom...
                  Wiedza co robia.
                  Jesli warunki beda odpowiednie, beda budowac.
                  Wykonywanie planow na sile bylo modne w komunizmie i wiemy do czego
                  doprowadzaly..
                  Pozdrawiam
                  • pablos05 Re: Jedrzejczak odpowiedzialny za mrozy i snieg!! 19.01.06, 08:47
                    Wiem cos nt. budowy na Podmiejskiej,bo moja firma miala tam zlecenie,wiec
                    naogladalem sie,jak to Budomex-Dromex organizuje sobie czas pracy...I ta sama
                    firma wygrala teraz kontrak na kolejna inwestycje...Jak na razie to powtarza sie
                    to,co bylo na poczatku budowy Podmiejskiej-uspokajaja,ze wszystko ok,ze pomimo
                    opoznienia skoncza na czas...A ja sie moge zalozyc,ze nie skoncza...A co do
                    mrozów -nie pomyslales,ze tez moge byc inzynierem??Poza tym beton mozna lac do
                    temp. -6 st. celsjusza...Tak robili przy budowei Panoramy.A przeciez teraz maja
                    polozyc tylko kladke techniczna,betonu nie musza lac,wiec nie wiem,w czym oni
                    widza problem...

PS Najwiekszym ignorantem na tym forum jestes TY,ignorujesz kazdego
                    zdanie-najwazniejszym jest tylko i wylacznie Twoje...
                    • Gość: Bernard Re: Jedrzejczak odpowiedzialny za mrozy i snieg!! IP: *.ed.shawcable.net 19.01.06, 09:04
                      Hey pablos.
                      Przygladales sie...a wiec wiesz cos na temat ale tematu nie znasz..
                      To tak jakbys zdjecia ogladal i...speca zgrywal...
                      Roznica miedzy toba a mna jest taka ze mi placa za budowe drog i mostow...
                      Robie to od ...dawna.
                      Nie znam szczegulow projektu jednak latwo moge zalozyc iz odpowiedzialni za
                      budowe fachowcy wiedza doskonale z jakimi czynnikami maja do czynienia i w
                      jakich warunkach moga pracowac.
                      Budowa wiaduktu czy mostu jest nieco bardziej skomplikowana niz budowa drogi.
                      Jestem przekoonany iz wszyscy chca zaczac tak szybko jak to mozliwe.. Jesli
                      jednak jest niemozliwe ...nie powinni podejmowac decyzji pod presja "ekspertow"
                      chodnikowych...czy politycznych.
                      Na pewno zaden fachowiec nie bedzie chcial glupotami nikomu
                      zaimponowac..Zaimponuja dobrze zbudowanym mostem.
                      Spokojnie... Wybuduja.
                      Lepiej by spoznili sie tydzien z terminem niz popelnili blad zagrazajacy
                      bezpieczenstwu uzytkownikow..
                      Jestm tez przekonany, ze w planowaniu wzieto pod uwage pogode jako mozliwy
                      powod przesuniec czasowych..
                      My to robimy a wiec i oni...W planowaniu wszystko bierze sie pod uwage..
                      Tylko pacany tego nie robia.
                      Pozdrawiam
                      • Gość: Milena Re: Jedrzejczak odpowiedzialny za mrozy i snieg!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 10:18
                        Bernard, idź już lepiej do roboty !!!
                        Piszesz tu bez sensu i tylko od pacanów innych wyzywasz.
                        p.s. Robisz błędy ortograficzne.
                        • Gość: Bernard Re: Jedrzejczak odpowiedzialny za mrozy i snieg!! IP: *.ed.shawcable.net 19.01.06, 11:03
                          Hey milena,
                          Musze cos skonczyc, wyslac...i ide spac...
                          Ciagnie sie troche..
                          Na tym forum milena inaczej nie mozna. Jak sie widzi teksty pacana to sie od
                          razu zaznacza by w glowach sie nie powywracalo - pacanom oczywiscie
                          Pozdrawiam
                          PS. Ja ortografir moge poprawic...a ty brzydka zostaniesz...
                          :)
                      • e_werty Re: Jedrzejczak odpowiedzialny za mrozy i snieg!! 19.01.06, 10:33
                        "...My to robimy a wiec i oni..."

... podłączyło sie gó.. do walca i mówi "walcujemy"
                      • pablos05 Re: Jedrzejczak odpowiedzialny za mrozy i snieg!! 19.01.06, 11:34
                        Gość portalu: Bernard napisał(a):

"...Przygladales sie...a wiec wiesz cos na temat ale tematu nie znasz..
                        To tak jakbys zdjecia ogladal i...speca zgrywal..."

Tak sie sklada,ze pracowalem na tej budowie (podkreslam,nie jak robotnik
                        Budomexu-Dromexu) w firmie,ktora miala dostep do wszelkich informacji nt.
                        ewentualnych opoznien i ich rzeczywistych przyczyn,wiec nie zgrywaj pajaca i nie
                        nazywaj mnie chodnikowym ekspertem bo wiem w tej sprawie wiecej niz Ty.Poza tym
                        czemu "chodnikowego eksperta" zaraz powiazujesz z polityka??Juz nic poza nia nie
                        widzisz??
                        Podkreslam jeszzcze raz-ta firma nie wyrobi sie z terminem,bo zawsze znajda
                        sobie jakas wymowke...A powodu opoznienia beda lezaly tylko i wylacznie po ich
                        stronie...

Nie pozdrawiam bufonow
                        • Gość: Bernard Re: Jedrzejczak odpowiedzialny za mrozy i snieg!! IP: *.ed.shawcable.net 19.01.06, 11:55
                          Hey pablos,
                          Pioszesz jak ktos kto za wszelka cene chce rozpetac nastepna polityczna
                          awanture..
                          Jeszcze sie budowa nie zaczela a juz piszesz o tym ze do tylu sa z planem...
                          Nie zaprzeczaj. Wybory sie zblizaja wiec kazdy atak na inwestycje w Gorzowie
                          wazny...
                          Robiliscie to przedtem i robicie teraz.
                          PS. Z tego co i jak piszesz wynika ze w ogole nie masz pojecia na temat
                          przebudowy mostu... Wysowasz ten beton jak dziecko jtore cos odkrylo...
                          Betonu nie beda lac na moscie jedszcze bardzo dlugo, wiec skup sie na
                          strukturze i wszelkich instalacjach ktore nowa kladka ma zabezpieczac...
                          Po prostu sie nie znasz i to widac...
                          Pozdrawiam bo juz taki mily jestem
                          • pablos05 Re: Jedrzejczak odpowiedzialny za mrozy i snieg!! 19.01.06, 12:00
                            Boshe...Oni maja klasc kladke techniczna(pisalem w poprzednich postach-poczytaj
                            sobie)...Pisalem o betonie jako o przykladzie,ze nawet i to mozna lac w niskich
                            temperaturach...Czemu jestes taki niemadry (zeby nie wyzywac:D )??
                            Podkreslam po raz enty-NIE ROZPETUJE ZADNEJ AFERY POLITYCZNEJ,NIKOGO NIE
                            OSKARZAM O TO ,ZE BEDA OPOZNIENIA....
                            • pablos05 Re: Jedrzejczak odpowiedzialny za mrozy i snieg!! 19.01.06, 12:01
                              pablos05 napisał:

"...NIKOGO NIE
                              > OSKARZAM O TO ,ZE BEDA OPOZNIENIA...."

W domysle,nikogo z magistratu...Pisze to,zebys sie potem slowek nie
                              czepial...Aha,idz juz spac,bo u CIebie chyba juz noc,a z rana walec czeka...
                              • Gość: bumbum Re: Jedrzejczak odpowiedzialny za mrozy i snieg!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 12:14
                                Do gł. walcownika klonolistnego
                                Nie rób walcowi co Tobie niemiłe
                                Pozdr
                            • Gość: Bernard Re: Jedrzejczak odpowiedzialny za mrozy i snieg!! IP: *.ed.shawcable.net 19.01.06, 12:06
                              Hey pablos,
                              Jestes taka irytujaca...
                              Nie mozna oskarzac o to czego nie ma!!!
                              Jak beda to wtedy oskarzaj!!!
                              Jesli chodzi o twoje polityczne cele...
                              Jedno wiem: Jesli wyglada jak kaczka...Jesli chodzi jak kaczka...Jesli kwacze
                              jak kaczka - sa duze szanse ze to wlasnie kaczka!!!
                              Pozdrawiam kaczkowato
                              • pablos05 Re: Jedrzejczak odpowiedzialny za mrozy i snieg!! 19.01.06, 12:20

"...Jestes taka irytujaca..."

Tak,jestem irytujaca...

"...Jedno wiem: Jesli wyglada jak kaczka...Jesli chodzi jak kaczka...Jesli kwacze
                                > jak kaczka - sa duze szanse ze to wlasnie kaczka!!!..."

Oj grubo sie mylisz...Nigdy nie bylem za PiSem...W sprawie tego mostu to nie mam
                                zadnych celow politycznych...
                                W ogole to zauwazylem,ze juz nie probujesz mi udowodnic,jaki jestem pacan z
                                budownictwa...Cos w Tobie peklo??
            • ant777 Re: Jedrzejczak odpowiedzialny za mrozy i snieg!! 19.01.06, 11:16
              pablos05 napisał:
              Przeciez to jest istotne,kiedy oni skoncza,bo jak sie inwestycja opozni to
              najwiekasza cene zaplaca mieszkancy Gorzowa,tak jak to bylo w przypadku
              Podmiejskiej...

Wydaje mi się, że rondo nie może być później wykonane niż przebudowa (budowa
              dwóch nitek) Grobli oraz budowa ronda przy moście staromiejskim. Będzie dobrze
              jeśli chłopaki zakończą te inwestycje jednocześnie.

Jak jeszcze zostanie oddana do użytku zachodnia obwodnica, to mam nadzieję, że
              prezydent, ktokolwiek nim bedzie, weźmie się za centrum miasta i remont
              kamienic.
              • pablos05 Re: Jedrzejczak odpowiedzialny za mrozy i snieg!! 19.01.06, 11:39
                ant777 napisał:

"...Wydaje mi się, że rondo nie może być później wykonane niż przebudowa (budowa
                > dwóch nitek) Grobli oraz budowa ronda przy moście staromiejskim. Będzie dobrze
                > jeśli chłopaki zakończą te inwestycje jednocześnie."

Mialem na mysli budowe mostu,rondo to pikus...NIe jest takie istotne.Przeciez
                ruch mozna puscic nowym mostem nad kanalem Ulgi...

CO do remontu kamienic i deptaku-na to to chyba caly Gorzow czeka:)
              • Gość: Bernard Re: Jedrzejczak odpowiedzialny za mrozy i snieg!! IP: *.ed.shawcable.net 19.01.06, 12:02
                Hey mrowka,
                Jesli dobrze zrozumialem wypowiedz Prezydenta to wlasnie po skonczeniu obecnych
                inwestycji drogowych wieksza ilosc funduszy bedzie mogla byc na ten cel
                przeznaczona..
                Poza tym starania o zarejestrowanie niektorych czesci miasta jako zabytkow
                pozwoli na uzyskanie funduszy z Warszawy na ich remonty...
                Tu jednak Warszawa bedzie decydowac ...
                Zobaczymy...
                Na razie musza skonczyc to co robia...
                Pozdrawiam
                PS. Wlam sie do biura Jedrzejczaka i ukradnij cyrkiel.. Z tymi rondami do szalu
                mnie doprowadza...:)
                • budrys77 Re: Jedrzejczak odpowiedzialny za mrozy i snieg!! 19.01.06, 12:26
                  Ronda jeszcze da się przeżyć ale gorzej z tym, że każde inne:) Mam dwa
                  ulubione: santockie za światła i gdańskie za zjazd prosto pod tramwaj:) Cuda
                  inżynierii drogowej!
                  • ant777 Re: Jedrzejczak odpowiedzialny za mrozy i snieg!! 19.01.06, 12:47
                    budrys77 napisał:

> Ronda jeszcze da się przeżyć ale gorzej z tym, że każde inne:) Mam dwa
                    > ulubione: santockie za światła i gdańskie za zjazd prosto pod tramwaj:) Cuda
                    > inżynierii drogowej!

Rondo gdańskie, jest tymczasowe. W jego miejscu bedzie rondo o średnicy 60
                    metrów, a Walczaka od Parku Kopernika do Szyjkowskiego bedzie miała dwie nitki.
                    • budrys77 Re: Jedrzejczak odpowiedzialny za mrozy i snieg!! 19.01.06, 14:25
                      Pytanie tylko, w którym stuleciu, będzie druga nitka Walczaka, hehehe:)
                      Jak na razie mamy w Gorzowie 3 trasy "strategiczne" o których Tadeo zapomniał:
                      Walczaka, Wyszyńskiego i Kostrzyńska. To co tam się dzieje to koszmar, a
                      tymczasem Tadeo obwieścił koniec "wielkich" inwestycji drogowych w Gorzowie.
                      Mam nadzieję, że zmieni zdanie:)
                      Hmmm, ja rozumiem, że przy obwodnicy to "pikusie" ale małymi inwestycjami
                      remontu tych dróg bym raczej nie nazwał:)
                • ant777 Re: Jedrzejczak odpowiedzialny za mrozy i snieg!! 19.01.06, 12:49

> PS. Wlam sie do biura Jedrzejczaka i ukradnij cyrkiel.. Z tymi rondami do
                  szalu mnie doprowadza...:)

A nie mógłbyś wysłać Jędrzejczakowi, jakiejś pięknej ekierki. Jakby się nią
                  zachwycił, to cyrkiel poszedłby w odstawkę.
                • e_werty Re: Jedrzejczak odpowiedzialny za mrozy i snieg!! 19.01.06, 12:50
                  "...Z tymi rondami do szalu mnie doprowadza"

pewnie - debilku - trochę zasad i sie gubisz...
                  • Gość: bumbum Re: Jedrzejczak odpowiedzialny za mrozy i snieg!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 13:06
                    jasne, Ty się nie gubisz bo nie masz zasad
                    • e_werty Re: Jedrzejczak odpowiedzialny za mrozy i snieg!! 19.01.06, 22:51
                      "...Ty się nie gubisz bo nie masz zasad.."

... to by wyjasniało zagubienie - ale dupek kanadyjski zna zasady i mimo to sie
                      błąka...
                      • Gość: Bernard Re: Jedrzejczak odpowiedzialny za mrozy i snieg!! IP: *.ed.shawcable.net 19.01.06, 23:24
                        Hey werty,
                        Zasady znam a rond nie lubie..
                        Jak juz po Gorzowie jezdze to jednak zasad ruchu drogowego przestrzegam..
                        To, ze mi sie cos nie podoba to nie znaczy ze nie obowiazuje..
                        W tym limity predkosci...
                        I z tym przypomnieniem tym razem pozdrawiam
        • Gość: Jeison Re: Jedrzejczak odpowiedzialny za mrozy i snieg!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.06, 23:30
          Ludzie jak czytam co niektórych wypowiedzi to rzygać się chce jakimi są idolami
          Jędrzejczaka jak go bronią i wogóle. Ten gość ma tak za uszami że szok..
    • Gość: koto Re: Jeszcze jedno rondo IP: *.devs.futuro.pl 19.01.06, 10:35
      Blagam Tedi, tylko nie montuj tam swiatel ruchu!
    • fiefiek Re: Jeszcze jedno rondo 19.01.06, 19:16
      Pogoda pogodą ale miasto nie ma jeszcze pozwolenia na budowe. wiec jak oni mają
      zaczać budowe?
    • Gość: TP Re: Jeszcze jedno rondo IP: *.gorzow.mm.pl 19.01.06, 21:09
      Szkoda, że gdy miasto opowiadoa o wszelkich trudnościach nigdy nic nie wspomni
      o swoich zadniedabniach. Przebudowa mostu odwleka się w czasie ponieważ miasto
      do dnia dzisiejszego nie dostaczyło wykonawcy pozwolenia na budowe. W sumie to
      nic wielkiego - przecież winę można zawsze zrucić na wykonawcę jak się termin
      troche wydłuży.
      • budrys77 Re: Jeszcze jedno rondo 19.01.06, 22:36
        >Przebudowa mostu odwleka się w czasie ponieważ miasto
        > do dnia dzisiejszego nie dostaczyło wykonawcy pozwolenia na budowe. W sumie
        >to nic wielkiego - przecież winę można zawsze zrucić na wykonawcę jak się
        >termin troche wydłuży.
        Ja wczoraj słyszałem w TV wersję, że wina leży po stronie ... Warty:) A
        dokładniej pogody i kry na rzece hehehe...
        • Gość: Bernard Jedrzejczak odpowiedzialny za pory roku... IP: *.ed.shawcable.net 19.01.06, 22:46
          Hey budrys,
          A wiec tak jak powiedzialem, za zime i wszystko co z soba przynosi
          odpowidzialny jest Jedrzejczak...
          A te kry to juz specjalnie zamowil...
          Tylko pamietaj by wiosna podziekowac mu za przebisniegi, tulipany i bzy (o
          trawce nie wspomne...
          Jak ju go odpowiedzialnym uczyniles to badz konsekwentny...
          Pozdrawiam
          PS. Pacan jestes
          • budrys77 Re: Jedrzejczak odpowiedzialny za pory roku... 19.01.06, 22:56
            Berni albo już coś sobie chlapąłeś, albo nie umiesz czytać:) Albo masz już
            manie prześladowczą i każdego kto nie śpiewa hymnów pochwalnych do T.J.
            wyzywasz od pacanów. Akurat rozumiem zwłokę w rozpoczęciu budowy i nie dziwię
            się zbytnio. Poczytaj post mojego przedmówcy, a potem mój.
            Dziwię się jedynie, że przetarg wygrała firma, która nie wywiązała się z
            poprzedniej inwestycji. Sam osobiście widziałem jak robotnicy opierda...li się
            na placu budowy, a potem doświadczyłem niedoróbek jadąc tamtędy samochodem.
            Skandal i tyle.
            • Gość: Bernard Re: Jedrzejczak odpowiedzialny za pory roku... IP: *.ed.shawcable.net 19.01.06, 23:26
              Hey budrys,
              To oczywiscie politycznie motywowana opinia osoby ktora o niczym pojecia nie
              ma...
              Pozdrawiam
              PS. Ja cie dziewczyno nerwowo wykoncze he he he he
              PSS. Jedrzejczak to dobry Prezydent
              • budrys77 Re: Jedrzejczak odpowiedzialny za pory roku... 19.01.06, 23:40
                No niech Ci będzie. Wszystko przez te baby!;)
                • Gość: Bernard Re: Jedrzejczak odpowiedzialny za pory roku... IP: *.ed.shawcable.net 20.01.06, 00:03
                  Hey budrys,
                  he he he he
                  Pozdrawiam
                  • Gość: Mirella Re: Jedrzejczak odpowiedzialny za pory roku... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 08:56
                    Słownik Języka Polskiego

pacan m IV, DB. -a Ms. ~nie; lm M. -y, DB. -ó. wrzeczownik, rodzaj męski
                    posp. «pogardliwie o człowieku uważanym za głupca; bałwan, baran, dureń»
                    (1.1) gwara lwowska głupiec

Bernard = pacan ze wschodu
                    • Gość: Bernard Re: Jedrzejczak odpowiedzialny za pory roku... IP: *.ed.shawcable.net 20.01.06, 09:28
                      Hey Mirella,
                      Moj "pacan" z Pacanowa pochodzi... Glupkowaty lecz przyjacielski...
                      A jesli chodzi o mnie... Masz racje detektywie.
                      Gratuluje...
                      Osobiscie Gorzowiakiem jestem lecz moja rodzinna zza Buga pochodzi.
                      Ze "starej Polski"..
                      I wiesz co. Dumny jestem z tego..
                      Oszczedz wiec sobie...
                      Pozdrawiam
                      PS. Oczywiscie wiesz ze Jedrzejczak to dobry Prezydent.....
    • Gość: info z Gazety Lub Re: Jeszcze jedno rondo IP: *.gorzow.mm.pl 20.01.06, 05:06
      Gazeta Lubuska informuje o gorzowskim drogownictwie:
      -------------------------
      Sty 20, 2006
      Jak urzędnicy dbali o interesy miasta

NIK krytykuje sposób prowadzenia inwestycji drogowych w Gorzowie. Raport mówi o
      208 tys. zł, które wyciekły z kasy miasta, i przetargach robionych pod
      konkretną firmę.
      ...
      - Kontrolowaliśmy wiele różnych inwestycji, ale w Gorzowie skala
      nieprawidłowości jest oszołamiająca - mówią urzędnicy NIK.
      • Gość: nicelus Re: Jeszcze jedno rondo IP: *.dip.t-dialin.net 20.01.06, 09:20
        jeszcze lepiej zajrzeć do źródła:
        bip.nik.gov.pl/pl/bip/wyniki_kontroli_wstep/inform2006/2005172
        • Gość: Bernard Re: Jeszcze jedno rondo IP: *.ed.shawcable.net 20.01.06, 09:31
          Hey nicelus,
          Czytalem...
          Jak na budowe ktora ciagnela sie dwadziescia lat to i tak niezle...
          Pozdrawiam
          PS. Jedrzejczak to dobry Prezydent
          • Gość: ale skur...! Re: Jeszcze jedno rondo IP: *.gorzow.mm.pl 21.01.06, 02:00
            Co za niepoprawny skur... !
            • Gość: Bernard Re: Jeszcze jedno rondo IP: *.ed.shawcable.net 21.01.06, 02:09
              Hey ale skur...!,
              Ale za to su...wiel ktory ma racje..
              Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka