klin! 20.11.02, 19:05 Trybunał Konstytucyjny orzekł, że zarówno projekt abolicji podatkowej, jak i deklaracji majątkowych są w całości niezgodne z konstytucją. W zasadzie, autor projektu powinien podać się do dymisji. W zasadzie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tezgucio Re: Bubel do kosza 20.11.02, 19:10 klin! napisał: > Trybunał Konstytucyjny orzekł, że zarówno projekt abolicji podatkowej, jak i > deklaracji majątkowych są w całości niezgodne z konstytucją. W zasadzie, > autor projektu powinien podać się do dymisji. W zasadzie. Biorąc pod uwagę nieomylność Kołodki to raczej TK powinien poddać się do dymisji za nieznajomość Kołodkologu. Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_pantera_102 Re: Bubel do kosza 20.11.02, 19:28 tezgucio napisał: > Biorąc pod uwagę nieomylność Kołodki to raczej TK powinien poddać się do > dymisji za nieznajomość Kołodkologu. lepiej tego nie można było ująć! Odpowiedz Link Zgłoś
klin! Re: Bubel do kosza 20.11.02, 19:44 tezgucio napisał: > Biorąc pod uwagę nieomylność Kołodki to raczej TK powinien poddać się do > dymisji za nieznajomość Kołodkologu. No tak. Łącznie z Prezydentem. Odpowiedz Link Zgłoś
bart.q Re: Bubel do kosza 20.11.02, 21:00 klin! napisał: > Trybunał Konstytucyjny orzekł, że zarówno projekt abolicji podatkowej, jak i > deklaracji majątkowych są w całości niezgodne z konstytucją. JEBUDU! (dźwięk kamienia spadającego z serca) Już traciłem wiarę w rozsądek w Rzeczypospolitej. Odpowiedz Link Zgłoś
gnomek Re: Bubel do kosza 20.11.02, 21:04 ciekawy jest ten wywiad: www2.gazeta.pl/podatki/1,25044,1158347.html Odpowiedz Link Zgłoś
bart.q interesująca hipoteza 20.11.02, 21:21 Z forum Gospodarka: Zalozmy, ze stosowne ministerstwo wprowadzi deklaracje majatkowe, dotyczace szczegolowego stanu posiadania. Np. Wasz Ojciec zezna po , ze ma 27 obrazow o wartosci lacznej np 321578,34 PLN. Dodatkowo ma tez pare drobiazgow jubilerskich ( tu stosowna lista ) o lacznej wartosci 125327,50 PLN. I tak dalej i tak dalej. Potem ojciec to wszystko podpisze i zaniesie do skarbowki. Tam usmiechnieta pani lub pan przyjma ten dokumencik , zateczkuja go i pokwituja odbior. I koniec. Ale niestety, to nie jest koniec. Zalozmy dalej , ze macie pecha i Wasz Ojciec wkrotce uderza w kalendarz w sposob jak najbardziej naturalny ( zdarza sie ). Czy czujecie intencje ustawodawcy ? No, bo teraz rozpoczyna sie pieklo. Pare tygodni po pogrzebie przystepujecie do zalatwiania spraw spadkowych. Kiedys to musicie zrobic. Nieruchomosci , stan wkladow w bankach, samochod i tak dalej. Tak jak bylo do tej pory, nic nadzwyczajnego. Nagle otrzymujecie ze skarbowki ( zawiadomionej juz przez USC ) pismo, ze nalezy sie zglosic w terminie (jakims) i uiscic podatek od tych ruchomosci , ktore Wasz Ojciec byl uprzejmy szczegolowo wymienic na dokumencie oswiadczenia, no i jeszcze do tego podpisal sie tam wlasnym imieniem i nazwiskiem, a wiec dokument nie moze byc zakwestionowany. I wtedy zacznie sie dopiero to wlasnie pieklo, do ktorego traficie WY, a nie Wasz Ojciec, ktoremu i tak juz jest wszystko jedno. Jedno nieszczescie to za malo. Nieszczescia chodza parami. Czytalem wiele komentarzy na temat proponowanej ustawy, ale jakos nikomu nie przeszlo przez glowe to , co rzuca sie w oczy kazdemu zdrowo myslacemu czlowiekowi. PRAWDZIWA PRZYCZYNA PROPONOWANYCH USTAW JEST PODATEK SPADKOWY. PANSTWO CHCE PRZEJAC CZESC WARTOSCI RUCHOMOSCI DOMOWYCH, KTORE DO TEJ PORY KAZDA Z RODZIN ROZDZIELALA SAMA POMIEDZY DZIECI, BRACI, CORKI .... W TEN SPOSOB NIE BEDZIE MOZNA UCIEC OD PLACENIA, PLACENIA,PLACENIA,PLACENIA,PLACENIA,.... Dzialanie opisanego powyzej mechanizmu zacznie sie z chwila wprowadzenia ustawy. Pierwsze "trafione" ta ustawa rodziny zaczna te formalnosci dopiero po jakims czasie. I wtedy do ludzi dotrze, O CO IDZIE. Odpowiedz Link Zgłoś
bart.q Re: Bubel do kosza 20.11.02, 21:31 Rzecznik rządu Michał Tober: "Rząd, przyjmując projekt ustawy dotyczący abolicji podatkowej, opierał się na ekspertyzach prawnych, które nie wskazywały na niekonstytucyjność proponowanych rozwiązań. Teraz trzeba się zapoznać ze szczegółowym uzasadnieniem orzeczenia TK. Być może wskaże to tryb postępowania w tej sprawie na przyszłość." To jest dokładnie to, co sam Tober określił jako odpowiedź w ciemno. Widać, że nie wiedział kompletnie co powiedzieć. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
klin! Re: Bubel do kosza 20.11.02, 21:43 "Nieczytelna, niezrozumiała, mogąca stać się pułapką dla podatników" - krytykował ustawę o abolicji podatkowej i deklaracjach majątkowych przewodniczący Trybunału Konstytucyjnego prof. Marek Safjan. Uzasadnianie wyroku trwało niemal półtorej godziny. Prof. Safjan długo wyliczał wady ustawy, zwłaszcza tej części, która dotyczyła abolicji. Prof. Andrzej Zoll: "Jestem zatroskany, że pomysł takiej ustawy mógł wyjść z rządu, a Sejm i Senat go zaakceptowały. Jeszcze nigdy nie słyszałem tak druzgocącej krytyki ustawy jak dziś". Pan premier nie stracił zaufania do pana wicepremiera. Ja też nie. Nigdy go nie miałem. Pan Kołodko powinien skupić się na maratonach i występach w TV. Proponuję tytuł: "Wieczór z Kołodką". Odpowiedz Link Zgłoś
klin! Re: Bubel do kosza 21.11.02, 09:05 Na pytanie, czy porażka skłoni go do dymisji, pan Kołodko odpowiedział: "to porażka całego społeczeństwa". I słusznie. Społeczeństwo, które losy kraju powierza błaznom zasługuje na surową karę. Społeczeństwo do dymisji! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Re: Bubel do kosza IP: *.teleton.pl 21.11.02, 10:43 Ulżyło ci, klin.Widzę, że jesteś niezwykle szczęśliwy po werdykcie Trybunału. Musisz mieć coś na sumieniu, musiałeś się czegoś bardzo bać. Ale teraz możesz odetchnąć pełną piersią. Dalej można kombinować, działać w szarej strefie, bezkarnie kraść i oszukiwać. Takie metody popierasz. Gratuluję. Rozumiem, że pisząc o błaznach miałeś na myśli byłego prezydenta, który do przywitania podawł nogę. Albo tych radnych, którzy ostentacyjnie wychodzą z sali w czasie zaprzysiężenia nowego Prezydenta miasta. To twój system wartości, ty mój jedyny nieomylny i wszystkowiedzący kreatorze rzeczywistości. Jeszcze pisałeś coś o społeczeństwie. No tak, społeczeństwo zwyciężyło - ty i ten twój sierżant- ogrodnik. Wypij za to zwyciestwo lampkę szampana. Odpowiedz Link Zgłoś
pontifexmaximus Re: Bubel do kosza 21.11.02, 10:47 Kołodko: Orzeczenie Trybunału nie jest moją osobistą porażką 21.11.Warszawa (PAP) - Wicepremier i minister finansów Grzegorz Kołodko nie uważa, aby decyzja Trybunału Konstytucyjnego była jego osobistą porażką. "Porażkę ponosi społeczeństwo, dlatego rząd i Sejm zaproponowały rozwiązania, które miały sprzyjać sukcesyjnej absorpcji, chodziło o zmniejszanie szarej strefy, a to jest przecież zgodne z oczekiwaniami społecznymi" - powiedział Kołodko w radiu publicznym w czwartek. Rząd przyjmuje decyzję TK do wiadomości. "Będziemy wobec tego starali się walczyć z szarą strefą innymi sposobami, choć w jakimś stopniu będziemy nieco mniej skuteczni niż gdyby mieli te instrumenty, które ustawa proponowała wdrożyć" - powiedział. Na pytanie dziennikarza, czy Trybunał pomylił się wydając swoje orzeczenie, Kołodko powiedział: "Trybunał nie jest nieomylny. Mylił się już kilka razy w przeszłości. Nie mnie oceniać werdykty Trybunału". Na kolejny pytanie, skąd zatem wziąć brakujące 600 mln zł, które miały wpłynąć z abolicji, Kołodko powiedział, że celem abolicji podatkowej nie był efekt fiskalny. Chodziło przede wszystkim o ograniczenie szarej strefy. Kołodko zapowiedział, że przedstawi w Sejmie podczas debaty budżetowej stosowne rozwiązania. "Nie będzie żadnych cięć wydatków, ani podwyższenia podatków" - powiedział Kołodko. Wicepremier uważa, że zwiększone dochody uda się uzyskać dzięki ożywieniu gospodarki. "Aktywizuje się gospodarka, poszerza się baza podatkowa, choć nie w takim stopniu, jak byśmy chcieli, wobec tego będziemy mieli większe dochody do budżetu i to bez zwiększania fiskalizmu" - powiedział Kołodko. Wicepremier powiedział też, że wnioski o oddłużenie złożyło ok. 60 tys. przedsiębiorców, z czego zdecydowana większość są to firmy małe i średnie. "Więcej jest dobrych nowin niż niekorzystnych" - powiedział Kołodko. "Bezrobocie spadło w październiku o 0,1 pkt. proc., co jest także skutkiem wysokiego tempa wzrostu, ożywienia. Produkcja przemysłowa zwiększyła się w październiku o 3,2 proc." Kołodko przyznał, że wpływów do budżetu będzie mniej niż planował rząd, ale deficyt budżetowy będzie utrzymany. "Koniunktura gospodarcza się poprawia. Optymizm konsumentów już od pięciu miesięcy - także" - powiedział. Na pytanie, czy po orzeczeniu Trybunału zamierza podać się do dymisji, co sugerują niektórzy politycy, oraz czy zagadza się z prasowymi opiniami, że "jest to kompromitacja tego rządu", Kołodko powiedział: "Nie traktuję poważnie tego typu poglądów". (PAP) skr/ psk/ 10:44 02/11/21 Odpowiedz Link Zgłoś
pontifexmaximus Re: Bubel do kosza 21.11.02, 10:49 Gilowska: należy się zastanowić nad projektem ustawy budżetową 20.11.Warszawa (PAP) - W projekcie budżetu zabraknie 600 mln zł, jednak konsekwencje nie będą aż tak poważne, ponieważ ta kwota stanowi jedynie jedną czwartą brakującej sumy - uważa posłanka Zyta Gilowska (PO). Według niej, w projekcie budżecie zabraknie ok. 2 mld zł - posłanka nie podała szczegółów. Gilowska skomentowała środową decyzję Trybunału Konstytucyjnego, który uznał, że ustawa abolicyjna jest niezgodna z konstytucją. Rząd szacował, że wpływy z tej ustawy wyniosą 600 mln zł. "W tej trudnej sytuacji trzeba się poważnie zastanowić. Nic się nie stanie, jeśli uchwalimy budżet trochę później. Źle się jednak stanie, jeśli uchwalimy złą ustawę budżetową" - powiedziała PAP Gilowska. Dodała, że uchwalenie budżetu nie jest wyścigiem. Według niej, rząd ma dwa wyjścia, albo zgłosi autopoprawki do ustawy, albo przychyli się do propozycji poselskich. Powiedziała, że podczas piątkowej ustawy Platforma Obywatelska zgłosi poprawki do tej ustawy, nie zdradziła jednak ich treści. Wyraziła jednak nadzieję, że pomoże to w znalezieniu dodatkowych środków do budżetu. (PAP) mmt/ skr/ raf/ 19:35 02/11/20 Odpowiedz Link Zgłoś
klin! Re: Bubel do kosza 21.11.02, 11:07 Gość portalu: Filip napisał(a): > Ulżyło ci, klin.Widzę, że jesteś niezwykle szczęśliwy po werdykcie Trybunału. > Musisz mieć coś na sumieniu, musiałeś się czegoś bardzo bać. Ale teraz możesz > odetchnąć pełną piersią. Dalej można kombinować, działać w szarej strefie, > bezkarnie kraść i oszukiwać. Takie metody popierasz. Posuwasz się za daleko. Owszem bardzo się boję kolejnych bubli legislacyjnych, które z tego państwa robią dżunglę ekonomiczno-podatkową. Mam szczerze dość przygotywywanych na kolanie bezsensownych, wzajemnie się wykluczających przepisów, które w imię doraźnych korzyści budżetowych zabijają indywidualną inicjatywę, pogrążają gospodarkę w chaosie i przenoszą cały ciężar nieudolności partaczy na moje (między innymi) barki. Bardzo proszę powstrzymać się od osobistych insynuacji. Jeśli brak Ci innych argumentów, lepiej zamilcz. Odpowiedz Link Zgłoś
pontifexmaximus Przesadziłeś Filip 21.11.02, 11:24 Może lepszym wyjściem byłoby przyjęcie postawy centrowej. Bycie w centrum ma same zalety i pozwala na redukcję frustracji wynikających z życia w tym cudownym kraju, gdzie jak słusznie zauważył klin, radosna twórczość naszych legislatorów spada na barki obywateli. Odpowiedz Link Zgłoś
glupi_kaowiec Filip skad przyleciales? 21.11.02, 11:52 Filipku, Filipku Twa uszczypliwosc siega zenitu. Poprosilem znajomego studenta psychologii o przeczytanie kilku Twoich wypowiedzi na forum. Stwierdzil, ze jestes osoba sfrustrowana, najprawdopodobniej urzednikiem miejskim, ktory zawdziecza swoj status ”urzedniczy” panom SLD. Twoja maniakalna obsesja na punkcie sirżantów i ogrodników podyktowana jest najprawdopodobniej niemilymi spomnieniami z dziecinstwa lub w stanie prenatalnym. pozdr. PS dlatego traktuje cie jako osobe chora i polecam odpoczynek od: TVP1, TVP2, TVP3, które indoktrynuja i piora mozgi powodujac obumieranie komorek szarych co poglebia Twoj stan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Re: Filip skad przyleciales? IP: *.teleton.pl 21.11.02, 15:49 Ja natomiast, głupi kaowiec, poprosiłem o przeczytanie twoich tekstów swojego 10-letniego siostrzeńca. Stwierdził, że masz niezłego kopa. Masz problemy ze swoją osobowością. Nadmierne oczekiwania, niespełnione ambicje wpływją na twoje możliwości oceny sytuacji. Stwierdził, że jesteś zawiedzionym i rozgoryczonym sympatykiem prawicy, który liczył na intratną posadkę po ostatnich wyborach samorządowych. Jeżeli chodzi o media, za dużo słuchasz radia maryja. To radio kształtuje twoją osobowość. Proponuje odpuścić i zmienić zakres. Zobacz, jaki sprytny smyk. Może kiedyś będzie studiował psychologię? Tam, gdzie ten twój student. Pozdrów go. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Re: Bubel do kosza IP: *.teleton.pl 21.11.02, 14:13 Lepiej zamilcz. A cóż to za ton. Kim ty jesteś, że uzurpujesz sobie prawo decydowania, kto i w jakiej formie może wypowiadać się na forum? Sejm jest od tego, żeby stanowić prawo. Trybunał od tego, żeby treść uchwalonych ustaw oceniać, czy nie naruszają porządku konstytucyjnego. I tylko tyle. Natomiast twoja uwaga o błaznach wystawia świadectwo tobie. Zanim zaczniesz pouczać innych, sam poczytaj, co piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
klin! Re: Bubel do kosza 21.11.02, 14:38 Gość portalu: Filip napisał(a): > Lepiej zamilcz. A cóż to za ton. Kim ty jesteś, że uzurpujesz sobie prawo > decydowania, kto i w jakiej formie może wypowiadać się na forum? Ton zdecydowanie zbyt łaskawy dla kogoś, kto bez najmniejszego powodu insynuuje rozmówcy popełnianie przestępstw. Nie uzurpuję sobie prawa do decydowania czy i jak masz się wypowiadać na forum, ale mam prawo zareagować, jeśli zwracasz się bezpośrednio do mnie w sposób mi ubliżający. Proszę Cię raz jeszcze, abyś tego zaniechał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Re: Bubel do kosza IP: *.teleton.pl 21.11.02, 16:53 Słuchaj, klin. Ja mam prwo do reakcji na twoje opinie o urzędującym ministrze i wicepremierze rządu RP. Ty go nazywasz błaznem. I to jest w porządku. Jeżeli tak uważasz, to gratuluję. Nie nazwałem cię przestępcą. Twoje teksty są jednostronne i ja mam prawo do reakcji na nie. Dla mnie ktoś, kto jest przeciwny działaniom rządu skierowanym przeciwko szarej / czarnej / sferze, złodziejom, kombinatorom i oszustom to takie postawy i działania usprawiedliwia. Niech więc dalej będzie tak, jak jest. Teraz trzeba się cieszyć z porażki Kołodki. W myśl zasady: im gorzej, tym lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
bart.q Re: Bubel do kosza 21.11.02, 20:05 Gość portalu: Filip napisał(a): > Ja mam prwo do reakcji na twoje opinie o urzędującym ministrze > i wicepremierze rządu RP. "Urzędujący minister i wicepremier" najpierw wypuszcza ustawę, która zostaje zrównana z ziemią, po czym podważa autorytet Trybunału Konstytucyjnego. Czy w bezpośredniej rozmowie z Klinem za krytykę "urzędującego ministra i wicepremiera" przeszedłbyś na pięści? Odpowiedz Link Zgłoś
klin! Re: Bubel do kosza 21.11.02, 22:08 "Uzasadnienie orzeczenia TK przedstawione przez prezesa TK prof. Marka Safjana było dla ustawy miażdżące. Niezgodne z licznymi przepisami konstytucji są unormowania dotyczące zarówno abolicji podatkowej, jak i deklaracji majątkowych. Naruszają przede wszystkim zasadę demokratycznego państwa. Niejednoznaczność i brak klarowności przepisów o abolicji prowadziłyby do arbitralności rozstrzygnięć. Prof. Safjan przyznał, że co do zasady ustawodawca może się posłużyć tym nadzwyczajnym środkiem. Musi jednak przy tym respektować zasady konstytucyjne. Wbrew założeniom z powodu nieudolności w definiowaniu pojęć z abolicji nie zostały wyłączone dochody pochodzące z przestępstwa. Możliwe byłoby wykorzystanie jej do prania brudnych pieniędzy. Nie została w ustawie ustalona podstawa opodatkowania, jest to oczywiście niezgodne z zasadą państwa prawnego. Przepisy o abolicji stwarzają ewidentne uprzywilejowanie osób, które nie płaciły podatków, w stosunku do tych, które wywiązywały się z tego obowiązku, co przeczy elementarnym zasadom sprawiedliwości. Wprowadzenie deklaracji majątkowych zbyt głęboko ingeruje w sferę prywatności. Drobiazgowość żądanych informacji powoduje, że na obywatela byłoby nałożone zadanie w zasadzie niewykonalne. W samą konstrukcję deklaracji wpisane jest immanentne ryzyko nierzetelności w sporządzeniu - mówił prof. Safjan. Daje to organom podatkowym zbyt dużą swobodę ocen. Ciężar dowodu, że deklaracja jest rzetelna, przerzucono na sporządzającego. Celem deklaracji było zwiększenie skuteczności ściągania podatków, jednak użyty środek - ciężar publiczny nałożony na obywatela - jest nieproporcjonalny do tego celu". Niestety, Filipie, nie bardzo wiesz, o czym piszesz. Trybunał uznał m.in., że z powodu niechlujstwa ustawa mogłaby posłużyć do prania brudnych pieniędzy, ponieważ z abolicji nie zostały wyłączone dochody pochodzące z przestępstwa. Dużo wcześniej na ten fakt wskazywali eksperci. Niekonstytucyjna ustawa jako oręż w walce z przestępcami - to absurd na miarę dokonań najlotnieszych umysłów PZPR-u. Nie dziwię się specjalnie, że epigoni PRL-u w obronie tego legislacyjnego knota gotowi są użyć ubeckich metod bezwzględnego oczerniania oponentów. Zresztą, sposób wskazany przez tego pajaca, który z trybuny sejmowej ośmielił się a priori zaliczyć krytyków proponowanych rozwiązań do świata przestępczego. Filipie, ten błazen bez powodu nazwał mnie przestępcą. Co prawda, w tej grupie znaleźli się także prof. Zoll, prof. Łętowska i wielu innych ekspertów, ekonomistów, konstytucjonalistów i polityków, a także - jak się okazało - prezydent RP, który w końcu również nie uwierzył w nadprzyrodzone zdolności tego pana. Oczywiście, cały skład Trybunału Konstytucyjnego to także przestępcy - obrońcy "szarej strefy". Niemniej, ja sobie nie życzę, żeby jakiekolwiek dupki oskarżały mnie o czyny nielegalne tylko z tego powodu, że ośmielam się krytykować ich ewidentne partactwo. To, że nie rozumiesz, iż nie można ot tak po prostu, bez powodu, imputować komuś łamanie prawa (tak jak ze mną postąpiłeś) nie szokuje mnie specjalnie. Biorąc pod uwagę Twoje natręctwa, których dowody tu niejednokrotnie przedstawiłeś, łacno mogę to sobie wytłumaczyć. Niestety, człowiek o takiej mentalności na stanowisku wicepremiera i ministra finansów jest po prostu niebezpieczny. Również dla Ciebie, chociaż nie zdajesz sobie z tego sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Re: Bubel do kosza IP: *.teleton.pl 22.11.02, 16:00 Napracowałeś się solidnie. Jak zwykle nie omieszkałeś w swoim tekście umieścić takich tam błaznów, pajaców i dupków. Oczywiście, jak to u ciebie, nie mogło zabraknąć wspomnień o PZPR, odniesienia się do PRL, do "ubeckich metod bezwzględnego oczerniania oponentów". Po raz kolejny byłeś uprzejmy stwierdzić,że nie wiem, co piszę. To bardzo elegancko z twojej strony. Nie będę wgłębiał się w treść twojego spotu. Mógłbym, tak jak ty to zrobiłeś, przepisać treść jakiejś prasowej publikacji. Twoje zachowanie, wieczne oczernianie ludzi myślących inacze niż ty, odbieranie im prawa do wyrażanie swoich racji, twoja bufonada i histeryczna nerwowość na słowa krytyki świadczą o braku jakichkolwiek możliwości porozumienia się z tobą. Z góry zakładasz, że to ty masz rację. Inni są tylko natrętami.Ciebie nie gorszą najbardziej nawet plugawe zniewagi spotykające ludzi lewicy. Również na tym forum. Myślisz, jest ok. Zakładasz, że dobrze się stało, że ustawa nie weszła w życie, że odrzucił ją TK. Więc w konsekwencji dalej będzie dochodziło do sytuacji, kiedy nie będzie można udowodnić bandziorowi, że w sposób nielegalny wszedł w posiadanie wielkiego majątku. Nie może być tak, że w wyniku postępowań karno-skarbowych ten majątek przestępcy można odebrać i zwrócić prawowitym właścicielom.To właśnie popierasz? Dlaczego? Może masz w tym jakiś interes? Ty i tobie podobni nie proponujecie nic innego, nie macie żadnych pomysłów aby rozwiązać te problemy. Wyrażasz jedynie dziką, nieskrywaną satysfakcję i radość z porażki Kołodki. Piszesz, że zarzuciłem tobie łamanie prawa. To bzdury. Chciałbyś spotykać na swojej drodze jedynie pochlebców, ludzi, którzy docenią twój poziom i klasę. Uważasz, że Kołodko jest niebezpieczny dla społeczeństwa. W swoim zaślepieniu posuwasz się za daleko. On sprawuje swój mandat z mocy ostatnich wyborów parlamentarnych, w wyniku których twoje ugrupowanie polityczne poniosło miażdżącą porażkę. Już zapomniałeś? Balcerowicz, Bauc. Co oni proponowali. W jakim stanie zostawili Państwo swoim następcom? Nie przyszło ci do głowy, że te twoje "dupki", "błazny" i "pajace" mogą kogoś krzywdzić? Odważny jesteś w ferowniu wyroków i opinii. Na innych można napluć, ale ode mnie wara! Zresztą, możesz tak czynić. Uważam, że to ty jesteś zagrożeniem dla społeczeństwa a nie profesor Kołodko. I podobnie jak napisałeś w odniesieniu do mojej osoby, to właśnie ty nie zdajesz sobie z tego sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena Re: Bubel do kosza 22.11.02, 16:12 Gość portalu: Filip napisał: > (...) spotu (...) twoja bufonada i histeryczna nerwowość na słowa krytyki > świadczą o braku jakichkolwiek możliwości porozumienia się z tobą (...) > (...) Uważam, że to ty jesteś zagrożeniem dla społeczeństwa a nie profesor > Kołodko (...) bomba! im really impressed. pod biurkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
klin! Re: Bubel do kosza 22.11.02, 21:01 arwena napisała: > bomba! im really impressed. pod biurkiem. I'm too. W końcu ktoś odkrył moje prawdziwe oblicze. Fakt faktem, przy pełni księżyca wychodzę na łów. Chłepcę krew czerwoną. Czerwonych. Filipie, strzeż się! Auuuuu! Odpowiedz Link Zgłoś
klin! Re: Bubel do kosza 22.11.02, 21:35 Gość portalu: Filip napisał: > Nie może być tak, że w wyniku postępowań karno-skarbowych ten majątek > przestępcy można odebrać i zwrócić prawowitym właścicielom. To > właśnie popierasz? Dlaczego? Może masz w tym jakiś interes? Niestety, czas poświęcony Tobie, drogi Filipie, jest stracony. Nie rozumiesz, co się do Ciebie pisze. I tak już pozostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Re: Bubel do kosza IP: *.teleton.pl 23.11.02, 11:02 I co, smakowało? Nachłeptałeś się? Rozumiem, że teraz jedziesz do W-wy zaczaić się na Kołodkę, albo jakiegoś innego " dupka", "błazna" czy " pajaca". Smacznego. Tylko się nie udław. A swoją drogą nie spodziewałem się, że masz tak wielkie trudności ze zrozumieniem tekstu. Naprawdę, nie jesteś w stanie zrozumieć, co się do ciebie pisze? Proponuję korepetycje. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena Re: Bubel do kosza 23.11.02, 11:04 Gość portalu: Filip napisał: > Proponuję korepetycje. a to nieglupie. dyskusyjne tylko komu i z czego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Re: Bubel do kosza IP: *.teleton.pl 23.11.02, 11:12 Zapytaj klina. Chyba nie będzie miał trudności z właściwą intrpretacją tak krótkiego tekstu... Odpowiedz Link Zgłoś
arwena Re: Bubel do kosza 23.11.02, 19:08 zawsze myslalam ze pytania retoryczne nie wymagaja odpowiedzi. czlowiek cale zycie sie uczy. Odpowiedz Link Zgłoś
aborys Re: Bubel do kosza 21.11.02, 14:56 Gość portalu: Filip napisał(a): > Musisz mieć coś na sumieniu, musiałeś się czegoś bardzo bać. Ale teraz możesz > odetchnąć pełną piersią. Dalej można kombinować, działać w szarej strefie, > bezkarnie kraść i oszukiwać. Wyjątkowy buc z Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
aborys Re: Bubel do kosza 21.11.02, 15:09 tusia251 napisała: > żyjesz jeszcze borysku? Ledwieledwie. A Ty? Kwitnąca? Odpowiedz Link Zgłoś
tusia251 Re: Bubel do kosza 21.11.02, 15:12 och kwitne ale wpracy. ale jeszcze tylko pare minut. Co z tymi jabłuszkami? snily ci sie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Re: Bubel do kosza IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 21.11.02, 20:16 Chyba Bauc. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tzenzor_markon Re: Bubel do kosza 23.11.02, 17:15 u nas ta moda dopiero nadchodzi. Przejściowo można przyjąć zasadę, że twórcy takich bubli pokrywają koszty legislacyjne Odpowiedz Link Zgłoś
tezgucio Re: Bubel do kosza 23.11.02, 20:26 tzenzor_markon napisał: > u nas ta moda dopiero nadchodzi. > Przejściowo można przyjąć zasadę, że twórcy takich bubli pokrywają koszty > legislacyjne Proponuję zacząć od Sejmu. Chyba szybko wykupiliby OC od działalności. Odpowiedz Link Zgłoś
aborys Re: Bubel do kosza 25.11.02, 08:55 tezgucio napisał: > Proponuję zacząć od Sejmu. Chyba szybko wykupiliby OC od działalności. Nie sądzę, żeby się znalazły towarzystwa ubezpieczeniowe reasekurowane tak wysoko. Ale prawnicy byliby zadowoleni: udowodnienie, że dana ustawa co prawda pierdoli gospodarkę ale przynosi pożytki społeczne - piękne zadanie. Odpowiedz Link Zgłoś
tezgucio Re: Bubel do kosza 25.11.02, 19:04 Nie ma problemu - odpowiednia interpretacja, niekoniecznie zgodna z intencją ustawodawcy, trochę podrasowanych przepisów wykonawczych i pozamiatane. Odpowiedz Link Zgłoś
klin! Re: Bubel do kosza 29.11.02, 11:07 polityka.onet.pl/galeria.asp?PGNUM=1&M=RA Odpowiedz Link Zgłoś
aborys Re: Bubel do kosza 29.11.02, 13:19 klin! napisał: > polityka.onet.pl/galeria.asp?(...) :))) /długo się ładuje/ Odpowiedz Link Zgłoś
darth4 Bart.q - masz 110 % racji ( a trumna ? ) 29.11.02, 14:01 Jest jeszcze jeden nie poruszony tu powód do wprowadzenia jednak tej ustawy w życie. Powód że się tak wyrażę społeczno edukacyjny. Powód : Żebyście mniej czasu mieli na żarcie się na forum. Uzasadnienie : Każdy będzie musiał wykorzystać czas na przypomnienie sobie gdzie i ile zakopał ( to może trochę potrwać ) , potem ile z tego co co myszy nie zjadły jest obecnie warte ( znowu praca logiczna ), a potem jak wypełnić formularz którego sie wypełnić nie da ( to zajmie trochę czasu i praca logiczna ). I kto mówi że kiepsko w szkolnictwie w Polsce ? -- Aaaaa, bart.q , nie wyjaśniłeś czy trumnę dolicza do majątku spadkowego atenat ( czyli przodek - spadkodawca , mógł wszak kupić ją zawczasu ), czy spadkobiercy ( z majątku własnego lub na koszt atenata ). Zawsze coś mi mówiło żeby pracować w kostnicy. To najmocniejsze lobby w Polsce !!! Znowu poza nawiasem , ha :) Odpowiedz Link Zgłoś