kozamaradio 12.06.07, 21:04 Czy ktoś może "spływał" Pliszką koło Rzepina? Znacie jakieś ciekawe rzeki do spływów? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
calama Re: Spływy kajakowe 12.06.07, 21:49 polecam Drawę,bo atrakcji dużo, ale to wiesz :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kozamaradio Re: Spływy kajakowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.07, 22:01 A skądże mam wiedzieć? Pojęcia nie mam jak jest na Drawie. Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Spływy kajakowe 12.06.07, 22:06 Gość portalu: kozamaradio napisał(a): > A skądże mam wiedzieć? > Pojęcia nie mam jak jest na Drawie. myslalam,ze jak piszesz coś o spływach... rzeka jest taka jak górskie w parku narodowym, czyli jak drzewo sie przewróciło to leży kajaki trzeba przenosić, przeciskać się fajowo najciekawsza w okolicy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kozamaradio Re: Spływy kajakowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.07, 22:15 Ja jeżdże na spływy pilnowac kajaków..dorabiam do pensji A Drawa , odkąd na SZLAK PAPIESKI jada panie z koła żywego różańca...poprzecinana. Jedyne przeszkody to tylko te same panie skąpane w wodzie : ) Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Spływy kajakowe 12.06.07, 22:16 zartujesz? i jeszcze fajny klimat na obozowiskach :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kozamaradio Re: Spływy kajakowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.07, 22:18 Nie żartuję Jeszcze 3 lata temu Drawa była OK Teraz bida Setki kajaków i zero przeszkód No chyba, że przecięte drzewo z "bramką" o szerokości dwóch metrów to przeszkoda.... Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Spływy kajakowe 12.06.07, 22:22 Gość portalu: kozamaradio napisał(a): > Nie żartuję > Jeszcze 3 lata temu Drawa była OK > Teraz bida > Setki kajaków i zero przeszkód > No chyba, że przecięte drzewo z "bramką" o szerokości dwóch metrów to przeszkod > a.... o nie, ja byłam 2 lata temu, Kózka miała dwa i pół roku i bramki były na kajak trzeba było przenosić kajaki może potem sie zmieniło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kozamaradio Re: Spływy kajakowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.07, 22:24 Zmieniło sie oj zmieniło Bedę na Drawie 20 lipca....z sentymentu i dla Pana co wozi sernik i pierogi : ) Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Spływy kajakowe 12.06.07, 22:32 Gość portalu: kozamaradio napisał(a): > i dla Pana co wozi sernik i pierogi : ) fajne te dowózki, prawda? a ja teraz leniwie pojadę do Lubniewic i w Świerczowie wezmę kajaczek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kozamaradio Re: Spływy kajakowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.07, 22:44 To ja mam 40 i moge sie leniwić nie TY Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Spływy kajakowe 12.06.07, 22:46 Gość portalu: kozamaradio napisał(a): > To ja mam 40 i moge sie leniwić nie TY no tak... to jeszcze popływam wpław :) Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Spływy kajakowe 12.06.07, 23:03 "...pojadę do Lubniewic..." ... w Lubniewicach bywały imprezy gdy zamkiem władł Von Tiele - Fajerwerki o wartości Mercedesa w czasie jednej imprezy! Alkohol lał sie hektolitrami - i to zacny... Smirnoff, Ballantain... i takie inne wynalazki bimbropodobne... Ciekawe co teraz w Zamku sie dzieje? Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Spływy kajakowe 12.06.07, 23:05 e_werty napisał: > Ciekawe co teraz w Zamku sie dzieje? > Straszy! Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Spływy kajakowe 12.06.07, 23:16 "...Straszy!" ...kiedys to straszyło!!! Niemki piszczały ze strachu.... Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Spływy kajakowe 12.06.07, 23:19 e_werty napisał: > ...kiedys to straszyło!!! Niemki piszczały ze strachu.... > Młodsza jestem, nie pamiętam. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Spływy kajakowe 13.06.07, 01:34 "...Młodsza jestem..." no tak!!! i straszysz w innych okolicach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Spływy kajakowe IP: *.dip.t-dialin.net 18.07.07, 01:34 > Straszy! zamek zamknięty na kulczyk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Spływy kajakowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.07, 22:07 na Drawie jest wspaniale. pełen zestaw - jeziora, przesmyki, wąsko, szeroko, pnie drzew, mostki, przenośki, górą, dołem.. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: Spływy kajakowe IP: *.gorzow.mm.pl 13.06.07, 14:04 Spłyń sobie rzeką Obrą. Od wsi Święty Wojciech pod Międzyrzeczem do Skwierzyny. Naprawdę warto. W Skwierzynie jest chyba firma wynajmująca kajaki. Po drodze jest wiele atrakcji. Zalew nad elektrownią rzeczną w połowie trasy, tam trzeba przenieść kajaki poza tamę. Potem po drodze rózne bunkry z fortyfikacji MRU. Nocleg w namicie na polu niczego nieświadomego chłopa. Przedzieranie się przez zwalone kłody - tu przyda się mały toporek lub silne ręce i pomyslowość. Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Spływy kajakowe 13.06.07, 14:28 "... Potem po drodze rózne bunkry z fortyfikacji MRU..." ..kajakiem???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: Spływy kajakowe IP: *.gorzow.mm.pl 14.06.07, 22:42 Drogi e-werty. Bunkry sa tuż przy rzece. Jak wysiądziesz i kajaki sznurkiem powiążesz, to sobie przejdziesz 50-100 metrów i hyc w otchłań fortyfikacji :-) A to ty nie wisz, że bunkry najlepiej zwiedzać kajakiem? ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Spływy kajakowe 14.06.07, 23:37 "...bunkry najlepiej zwiedzać kajakiem..." ... ja myslałem że lepiej U-botem! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kozamaradio Drżyjcie różańcowe Nasturcje..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.07, 11:06 Od czwartku do niedzieli Drawa nasza. Kolejny rozdział cyklu "Na piwnym szlaku". hehe bedzie sie działo :-) Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Drżyjcie różańcowe Nasturcje..... 17.07.07, 15:12 Gość portalu: kozamaradio napisał(a): > Od czwartku do niedzieli Drawa nasza. Kolejny rozdział cyklu "Na piwnym szlaku" > . > hehe bedzie sie działo :-) No to powodzenia! Ale piwo lepiej pij po wyjściu z kajaka. Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Spływy kajakowe 16.07.07, 12:02 ale numer... jak wątek jest o spływach kajakowych to wszystkie 4 reklamy sa o spływach: Wiking - 1000 spływów Zaufaj profesjonalistom - ponad 100 termiów imprez, super atrakcje www.wikingsport.plSpływy Kajakowe Mazury Spływy Krutynią, Stanice Wodne PTTK nowe kajaki, przystępne ceny Zobacz www.sorkwity.pttk.plSpływy kajakowe Mazury Szlak rzeki Krutyni, Pisy Pełna organizacja spływów www.kajaki.wer.plSpływy kajakowe Niesamowite spływy kajakowe. Sprawdź nas! Przeżyj wodną przygodę www.wodnaprzygoda.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Spływy kajakowe IP: *.dip.t-dialin.net 16.07.07, 12:28 kozamaradio napisał: > Czy ktoś może "spływał" Pliszką koło Rzepina? > Znacie jakieś ciekawe rzeki do spływów? jestem zachwycony rzeką pliszką w okolicach wsi pliszka. ale ja nie spływam, tylko podziwiam. przy rzepinie też rzeka ma swoje plusy. np. jak przenosisz kajak przez ulicę przy młynie wodnym, to przy okazji możesz w abc skrzynkę piwa kupić. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: pliszka ... IP: *.dip.t-dialin.net 17.07.07, 16:52 ps. jak się ma szczęście, to spływając pliszką, można <a href=">prawdziwe wilki</a> spotkać. natomiast w rzepinie przy młynie wodnym (obecnie elektrycznym) jest pensjonat w którym można przenocować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: pliszka ... IP: *.dip.t-dialin.net 17.07.07, 16:55 prawdziwe wilki<a href="www.gazetalubuska.pl/apps/pbcs.dll/article? AID=/20070717/POWIAT/70716074">prawdziwe wilki</a> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: pliszka ... IP: *.dip.t-dialin.net 17.07.07, 16:58 niby wszystko o.k., a jednak ten link do prawdziwych wilków niezbyt ładnie wychodzi??? :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kozamaradio Drawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.07, 21:45 Byłem, widziałem, wróciłem... Setki kajaków i pijanego "czegoś" w nich. Inaczej nazwać tego co siedziało w kajakach nie mozna. ŻENUJĄCE!!!! Grupa z Gorzowa - ordynarne chamy, które pojęcia o wiosłowaniu i zachowaniu sie na rzece nie mają.!!! Ludzie nie zabijajcie Drawy!! Siedźcie w domkach przed telewizorem i grajcie w audiotele..to potraficie (może). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus pliszka IP: *.dip.t-dialin.net 23.07.07, 04:36 żeby toto się na pliszkę nie przeniosło ... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jafet Re: chamstwo IP: *.gorzow.mm.pl 23.07.07, 13:58 Chamstwo zaraźliwe jest. Nie poradzisz. Odpowiedz Link Zgłoś