Dodaj do ulubionych

Szklarska Poreba czy Karpacz???

24.06.07, 18:56
Wakacje coraz blizej.....Na lipiec tradycyjnie dalszy wyjazd...W sierpniu
tradycyjny pobyt w PL-kilka dni nad morzem i tym razem kilka w
gorach.Chcialabym ,,wybrac sie,,w okolice Szklarskiej Poreby lub
Karpacza,ale.......juz dawno tam nie bylam.Co polecacie??Szklarska czy
Karpacz???Moze macie namiary na sprawdzone noclegi,a moze jakis gotowy
program kilkudniowego pobytu???Prosze o uwagi,ale na temat....
Obserwuj wątek
    • Gość: gazda Re: Szklarska Poreba czy Karpacz??? IP: *.icm.edu.pl 24.06.07, 19:28
      waga SPAM -kryptoreklama!
    • budrys77 Re: Szklarska Poreba czy Karpacz??? 24.06.07, 19:36
      Osobiście przepadam za Szklarską Porębą i jej okolicami. Dużo ciekawych szlaków turystycznych, co kilka dni jakaś impreza plenerowa, a miasto czyste i zadbane.
      Karpacz jak dla mnie jest brudny i byle jaki. Bardzo daleko na wyciągi a cały ruch koncentruje się wzdłuż jedynej głównej ulicy ciągnącej się wiele kiometrów pod górkę. Interesująca świątynia Vang czy Śnieżka nie zatarły u mnie wrażenia wszechobecnego brudu i bałaganu.
      Szklarska Poręba dzieli się na trzy osady i jest bardzo ciekawie położona na kilku wzgórzach i dolinkach. Rano, przed śniadaniem można pójść na krótki spacerek na Wysoki Kamień w paśmie Izerów, gdzie obejrzysz piękną panoramę Karkonoszy ze Szrenicą i Śnieżnymi Kotłami z jednej strony, a z drugiej piękna panoramę Kotliny Jeleniogórskiej z Cieplicami. Dwa wodospady do wyboru (Kamieńczyk i Szklarka), można pobujać się na gigantycznym głazie "Chybotku", blisko do zamku Chojnik, a w każdej chwili można podjechać na piwo do sympatycznego Harrachowa czy podjechać na parę godzin do Karpacza by zobaczyć świątynię Vang.

Jednoznacznie oraz stanowczo doradzam Szklarska porębę:)))))

A tu fotki:

www.foto.wszklarskiej.net/category.php?id=4

www.tryzyg.pl/start.php
      • Gość: jona Re: Szklarska Poreba czy Karpacz??? IP: *.access.telenet.be 24.06.07, 19:51
        Budrys wielkie dzieki...........A zdjecia jeszcze bardziej zachecily mojego
        meza.A moze jakies namiary na noclegi??
        • budrys77 Re: Szklarska Poreba czy Karpacz??? 24.06.07, 20:15
          Hmmm ja bywałem w Granicie czyli obecnym KRUSie:) Jest to bardziej hotel z centrum rehabilitacyjnym w bocznej dolince. Położony tarasowo na zboczu wzniesienia wtapia się w otoczenie. Budowla z czasów Gierka ale wyremontowana i zadbana. Położenie na uboczu gwarantuje ciszę i spokój. Oprócz świetnego widoku na góry bogata baza rekreacyjna. Do "śródmieścia" na piechotkę poł godziny spacerkiem przez las i jedno wzgórze. Pensjonatów niestety nie polecę ale najciekawsze widziałem w okolicach dolnej stacji wyciągu. Na mapce znajdź ulicę Kopernika:)

Tu parę fotek:

www.crrkrus.pl/pl/sg/

www.szklarskaporeba.com.pl/?dzial=noclegi

www.szklarskaporeba.com.pl/?dzial=plan
          • Gość: jona Re: Szklarska Poreba czy Karpacz??? IP: *.access.telenet.be 25.06.07, 20:27
            A ja podbijam moj temat,bo chce wiecej info....
        • redcloud Re: Szklarska Poreba czy Karpacz??? 26.06.07, 11:39
          Hej Jona! W szklarskiej polecam pensjont Sosnowka - prowadza gorzowianie: tv,
          sauna, rodzinna atmosfera, jedzienie domowe - super, wrecz odjazd! tel.(75) 717
          26 02
          howgh
          • Gość: gaja Re: Szklarska Poreba czy Karpacz??? IP: 83.238.175.* 26.06.07, 11:48
            Czyżby spuścizna po Mieciu Rzeszewskim? Był współwłaścicielem jakiegos
            pensjonatu w górach. Nie wiem czy w Szklarskiej?
    • e_werty Re: Szklarska Poreba czy Karpacz??? 25.06.07, 21:15
      Polecam odwiedziny na zamku Czocha oraz na Festiwalu Polskich Filmów
      Komediowych w Lubomierzu.
      • e_werty Re: Szklarska Poreba czy Karpacz??? 25.06.07, 21:17
        www.zamekczocha.pl/
    • Gość: Bernard Re: Szklarska Poreba czy Karpacz??? IP: *.dial.telus.net 26.06.07, 05:27
      Hey,
      Proponuje Jasper...
      Uwazac (powaznie) na niedziwiedzie....
      Zachodnia Aleberta Gory Skaliste.....tuz przy granicy z BC...
      Pieknie i naturalnie..
      :):):)
      PS. Ja weekend spedzam w domu...
      Musze przycinac drzewa i krzewy...
      Bawcie sie dobrze...
      :):):)
    • Gość: olafasola Szklarska Poręba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 15:24
      ma wiecej atrakcyjnych miejsc. Polecam
      • Gość: :) Re: Szklarska Poręba IP: *.vwes.pl 27.06.07, 15:44
        Gość portalu: olafasola napisał(a):

> ma wiecej atrakcyjnych miejsc. Polecam

Przy Kamieńczyku jest szałas sielanka.
        Polecam
        • anbxl Re: Szklarska Poręba 28.06.07, 20:07
          Dzieki za info i podbijam temat....moze cos ktos jeszcze doda???????
          A ty Bernard nie chwal sie swoja Kanada tylko w samolot i do GW na
          wakacje.......
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka