Dodaj do ulubionych

Komentarz: PO odwołuje i nie chce się tłumaczyć

25.01.09, 13:32
...w lubuskiem rozczarowują ?
Mnie rozczarowują w Kraju bo nie jest przypadkiem sposób odwołania
Korolewicza .
Po drugie pani Hatka wywodzi się z PIS ,a cała ta ferajna POPIS-
owska z AWS .
W przypadku tego odwołania to jednak swój swego wywala z pracy.
Obserwuj wątek
    • Gość: lubuszczyzna Re: Komentarz: PO odwołuje i nie chce się tłumacz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.09, 14:38
      Nic dodać, nic ująć. Może tylko tyle - dyktatura pseudoliberalnej
      partyjki. I Bukiewiczowej. Zwykłe kolesiostwo. Przecież wszyscy
      wiedzą, że Hatka jest z Lubina.
      • Gość: Bernard Re: Komentarz: PO odwołuje i nie chce się tłumacz IP: 139.142.51.* 25.01.09, 14:56
        Hey,
        Nie mozna dac sie zwariowac... Przy komunistach PiSowskich PO ciagle
        wyglada jak aniolki prosto z nieba...
        Faktem jednak jest iz uzywaja czasami "sily" tam, gdzie nie musza...
        Persolalne czystki to byla specjalnosc PiS...
        Teraz PO zarazek "arogancji" zaczyna meczyc...
        Mam nadzieje ze sie zastanowia...
        Moim nieskromnym zdaniem nie bylo najmniejszego powodu (poza
        politycznym) by Korolewicza odwolac... Korolewicz to taki
        sam "fachowiec" jak kazdy dotychczasowy i kazdy po nim...
        Ich jedynymi kwalifikacjami byly, sa i beda powiazania polityczne..
        Jednak by zmieniac...potrzeba madrzejszych powodow niz "robie bo
        moge"...
        :)
        PS. Czy po krytyce (glownie oczywiscie pisowskiej) Hatka zmieni
        zdanie?
        Nie sadze... Pojdzie na "przeczekanie"...
        Za tydzien bedzie inny temat do dyskusji a o Korolewiczu nikt
        pamietac nie bedzie...Nie bedzie oczywiscie powodu...
        Oni wssztscy przez partie obsadzani aparatczycy... Nic wiecej.
        • Gość: nicelus Nowak PO: "Pokazaliśmy inną klasę." :) IP: *.dip.t-dialin.net 25.01.09, 19:25
          Bernard napisał:

> ... PO ciagle wyglada
          > jak aniolki prosto z nieba...

"Mundur po dziadku

Nie zdradzę nawet Angeli
          Tej słodkiej tajemnicy
          Nie chcę, by ludzie wiedzieli
          Co chowam w swej piwnicy

Nie, nie jest to złota sztaba
          Ni byłej kochanki mumia
          Tym skarbem jest, uwaga!:
          Mundur nieboszczka dziadunia

Gdy opozycja szaleje
          Złotówka prawie upada
          Ja z tego głośno się śmieję
          I mundur dziadka zakładam

Nie straszne mi złe kaczory
          Nie straszne dziejowe burze
          Wesoło spędzam wieczory
          Pląsając w dziadka mundurze"

perlyprzedwieprze.salon24.pl/381702.html

• Gość: nicelus Re: Komentarz: PO odwołuje i nie chce się tłumacz IP: *.dip.t-dialin.net 25.01.09, 15:11
      thebird1 napisał:

> Po drugie pani Hatka wywodzi się z PIS , ...

jak zwykle głupoty pieprzysz. helena hatka sprawuje wysokie funkcje w lubuskim
      urzędzie wojewódzkim od chwili powstania tego województwa w 1999 roku, tj.
      podczas rządów aws/uw i później sld, z małą przerwą 2005 - 2007, tj. podczas
      rządów pis. nigdy nie była członiem pis. natomiast kiedyś starała się o robotę w
      rządzie sld. jedyny związek hatki z pis, to nieudolne próby odwołania kuratora z
      pis.

• Gość: ant777 Re: Komentarz: PO odwołuje i nie chce się tłumacz IP: *.gorzow.mm.pl 25.01.09, 17:39
      Na ostatnich wyborach głosowałem na PO, w przyszlych wyborach
      ludziom z PO (tym przebierańcom też) pokażę środkowy palec.
      • marek_p Re: Komentarz: PO odwołuje i nie chce się tłumacz 26.01.09, 08:05
        Gość portalu: ant777 napisał(a):

> Na ostatnich wyborach głosowałem na PO, w przyszlych wyborach
        > ludziom z PO (tym przebierańcom też) pokażę środkowy palec.

Mrówko - dzięki. Dużo napisałem, a może oni takiego języka nie
        rozumeiją, może im potrzeba tak jak napisałeś ?
        • ant777 Re: Komentarz: PO odwołuje i nie chce się tłumacz 26.01.09, 09:04
          Po PO nie spodziewałem się cudów a jedynie normalności i przerwania
          ciągłości zawłaszczania stanowisk. Takiej nowej klasy rządzenia,
          pokazania nowych standardów. Pokazania że PO różni się od PiS i SLD
          nie tylko programem ale i stylem rządzenia. Jak jeszcze do tego
          dodam nijakość gorzowskich platformersów... to tacy grzeczni chłopcy
          a Bukiewiczowa jeździ po nich jak chce.
      • blic Re: Komentarz: PO odwołuje i nie chce się tłumacz 26.01.09, 09:48
        Gość portalu: ant777 napisał(a):

> w przyszlych wyborach
        > ludziom z PO (tym przebierańcom też) pokażę środkowy palec.

Nie będziesz głosować? Czy może przerzucasz się na PiS? Może inny
        wynalazek?
        • Gość: login_t Re: Komentarz: PO odwołuje i nie chce się tłumacz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.09, 09:54
          blic napisał:

> Nie będziesz głosować? Czy może przerzucasz się na PiS? Może inny
          > wynalazek?
          Mysle, ze po odlowach perelek i po stawieniu czola pokusom wladzy
          Platforma juz jest "innym wynalazkiem".
        • ant777 Re: Komentarz: PO odwołuje i nie chce się tłumacz 26.01.09, 10:51
          blic napisał:
          > Nie będziesz głosować? Czy może przerzucasz się na PiS? Może inny
          > wynalazek?

Ostatnie wybory były drugimi w moim życiu na które poszedłem bo
          mialem dość tych pisowskich wojenek.

PiS przy PO to jak denaturat przy tanim winie.
          Więc raczej wybiorę inny wynalazek.
          Każdy wyborca musi sobie zadać fundamentalne pytanie: przez jaką
          partię chce być ru chany?
          • Gość: login_t Re: Komentarz: PO odwołuje i nie chce się tłumacz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.09, 11:00
            ant777 napisał:

> mialem dość tych pisowskich wojenek.
            "Dorzynanie watahy" subtelniejsze?
            • ant777 Re: Komentarz: PO odwołuje i nie chce się tłumacz 26.01.09, 12:34
              Gość portalu: login_t napisał(a):

> ant777 napisał:
              >
              > > mialem dość tych pisowskich wojenek.
              > "Dorzynanie watahy" subtelniejsze?

Jeden...

PiS to dla mnie chamówa, gumofilce na salonach.. tak ich postrzegam
              i przepraszać nie będę.
              • Gość: login_t Re: Komentarz: PO odwołuje i nie chce się tłumacz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.09, 15:50
                Mowilem, Zydy vs Chamy.

Nieprawdza, ze Polska rzadza trumny Marszalka i Dmowskiego.
                Rzadzi Natolin i Pulawy.
                • marek_p Natolin i Pulawy 26.01.09, 20:42

> Rzadzi Natolin i Pulawy.

Nie wiem, kto Natolin, kto Puławy.
                  Wiem, że bratał się z nimi nie będę.
                  Dość usłyszałem i widziałem.
                  Ludzie skupieni w partiach politycznych, od strony moralnej bardzo odstają od
                  reszty społeczeństwa. Nie można im zarzucić, że nie są zaradni, ale nawet
                  uwzględniając margines społeczny: leni, sutenerów i pospolitych rzezimieszków
                  jako społeczeństwo jesteśmy zdrowsi moralnie od partyjniaków.

Jednego z nich broniłem wielokrotnie na tym forum. Uchodził za opokę zasad
                  moralnych, rodziny, miłości do małej ojczyzny. Odniósł sukces, a społeczeństwo
                  powiedziało O.K. gościu, chociaż trochę się przy tym śmiało ;)
                  Falubaz Alek kiedyś wymienił jego i mnie na krótkiej liście gorzowian, których w
                  falubazowie się boją. Czułem się zaszczycony zestawieniem, ale już się tak nie
                  czuję.
                  Kazia już bać się nie muszą, ale ja choć bezsilny jestem nieobliczalny (bójcie
                  się falubazy). Mogę robić różne błędy wynikające z pospolitych słabości, ale
                  nigdy się nie zeszmacę odbierając lepszemu od siebie pracę, która służyła
                  społeczeństwu.

Bez cienia wątpliwości obaj Panowie ze Strefy Korolewicz i Dołganow dobrze
                  służyli społeczeństwu. To, że jak pisał Bernard obowiązujące prawo pozwala ich
                  zamienić w każdej chwili na dowolnego członka partyjnej ferajny nie powinno
                  skutkować nieodpowiedzialnymi działaniami. Jest taka zasada, że składu
                  zwycięskiej drużyny się nie zmienia.
                  Mało spie...liście ? Mało firm zwalnia ludzi ? Trzeba "naprawiać" to co nie
                  spie...ne ?
                  Kompletnie nieodpowiedzialni mizerotki moralne - to do Was partyjniaki. Teraz
                  już nikt nigdzie mnie nie zaprosi, a nawet gdyby to nie przyjdę. Wolę podać rękę
                  pijaczkowi niż partyjniakowi.

Wkurzyłem się na tyle, że mam ochotę na nieodpowiedzialne apele i nic nie dające
                  deklaracje. Polityka to brudna sprawa. Bez wątpienia wielu jej wyznawców dba o
                  to, żeby śmierdziała mocniej niż dotąd.

Wiem, że dla Warszawki jesteśmy zadupiem, ale gdyby Tusk był człowiekiem takim,
                  jak wierzyło oszukane przez niego społeczeństwo, nawet na takim zadupiu nie
                  dochodziłoby do podobnych skandali.
                  • marek_p Re: Natolin i Pulawy 26.01.09, 21:02
                    Adresat: infoobywatel@kprm.gov.pl <infoobywatel@kprm.gov.pl>
                    Temat: List od obywatela z głębokiej prowincji

Dzień Dobry !

Jestem opiekunem gorzowskiego forum dyskusyjnego, człowiekiem bardzo
                    zaangażowanym w sprawy regionu, małej naszej ojczyzny.
                    Od wielu lat staram się wyważać swoje opinie, by nie były one dla innych krzywdzące.
                    Coraz mi trudniej.
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=58&w=90332351&a=90404747
                    Jestem gotów wziąć pełną odpowiedzialność prawną za treści zawarte w swojej
                    wypowiedzi.
                    Jestem do dyspozycji Waszych służb. Można mnie też, wyrażając się
                    niepolitycznie, olać - wybór należy do Państwa.

[Tu dane teleadresowe]
                    • marek_p Re: Natolin i Pulawy 26.01.09, 21:40
                      marek_p napisał:
                      > Temat: List od obywatela z głębokiej prowincji

Należałoby napisać to w postaci skargi, tylko, że straciłem wiarę w skuteczność
                      tego typu wystąpień. Zastanawiam się głęboko :))) dla kogo jest ten adres
                      internetowy infoobywatel@kprm.gov.pl i tak sobie myślę, że rząd ma potrzeby
                      informowania społeczeństwa.
                      W drugą stronę kontakt ? - hmmm

Boję się pomyśleć jak niemiłe dla rządu, którego przedstawicielem w terenie jest
                      wojewoda Helena Hatka słuchanie tego co ma do powiedzenia społeczeństwo
                      wyposażone w możliwość wypowiedzi i oceny tego typu skandalicznych działań, jak
                      odwołanie twórcy instytucji tak dobrze służącej lokalnemu społeczeństwu jak KSSSE.

Byłem dzisiaj koło Urzędu Wojewódzkiego, z którego rządzi województwem PO.
                      Schody od zachodniej strony Urzędu Wojewódzkiego, o których pisałem kilkanaście
                      razy na tym forum wiosną i latem zostały otwarte, co nie znaczy, że ktoś je
                      naprawił.
                      Znalazła się jakaś pozytywniejsza ekspertyza, że nie zagrażają niczyjemu
                      bezpieczeństwu.
                      Bzdura. Nie wiem jak ich konstrukcja, ale płytki odpadają, tworząc zagrożenie,
                      szczególnie zimą i to nie tylko dla niepełnosprawnych.

Parking błotny koło Urzędu Wojewódzkiego jak był, tak jest. Byłem zanieść VAT-7.
                      Nie tylko ja. Któryś z nas w końcu się zabije na tych schodach, które najpierw
                      ktoś zamyka, potem ktoś otwiera, choć nie widać jakichkolwiek prób naprawienia
                      czegokolwiek.

Tak działa nasze państwo - takie świadectwo wystawia województwu wojewoda,
                      reprezentant PO, Helena Hatka.
                      • Gość: nicelus Re: Natolin i Pulawy IP: *.dip.t-dialin.net 26.01.09, 22:28
                        marek_p napisał:

> Należałoby napisać to w postaci skargi, ...

o uznaniu pisma za skargę decyduje treść, a nie forma. zgodnie z ustawą k.p.a.
                        twoje pismo powinno być uznane za skargę. na pewno odpowiedzą ci, że wszystko
                        było zgodnie z prawem, a więc twoja skarga jest bezzasadna.

• marek_p Pytanie (skarga) nr 2 27.01.09, 14:49
                          Odpisano mi.
                          "Przesyłam zgodnie z kompetencjami."
                          Uważam to za poważny sukces ekipy, oczywiście PO.
                          Na pismo skierowane do NIK-u nikt mi nie zechciał odpowiedzieć, a sprawa równie
                          bulwersująca.

Wracając do Hatki - w kwestii utrzymania porządku wokół budynków administracji
                          publicznej oczywiście skarga jest uzasadniona.
                          W pozostałej części moje zarzuty są uzasadnione i istotniejsze ze społecznego
                          punktu widzenia niż groźba złamania karku przez jednego lichego płatnika podatku
                          VAT.

Obok litery prawa, stanowionej przez posłów (przemilczmy) jest jeszcze coś
                          takiego jak zdrowy rozsądek. Nie zmienia się trenera zwycięskiej drużyny,
                          szczególnie, gdy w innych dyscyplinach sportu porażka goni porażkę.

Zdrowy rozsądek jest niepolityczny, wywrotowy i szkodliwy, ważniejsze, że pani
                          Hatka mogła, więc wymieniła (oczywiście nie zrobiła nic z bałaganem w
                          najbliższym otoczeniu swego urzędu, woli robić... zmiany gdzie indziej.

Pytanie (skarga) nr 2 - również z głębokiej prowincji - co zrobiono dla
                          uruchomienia w Gorzowie zgodnie z ustawą sejmową ośrodka Lotniczego Pogotowia
                          Ratunkowego.
                          Co z tym śmigłowcem, kryzys go zjadł, czy była potrzeba innego zinterpretowania
                          przyjętego przez Wysoką Izbę prawa ?
                          • Gość: nicelus Re: odpowiedzi z niku nie będzie. IP: *.dip.t-dialin.net 28.01.09, 19:47
                            marek_p napisał:

> Na pismo skierowane do NIK-u nikt mi nie zechciał odpowiedzieć,
                            > a sprawa równie bulwersująca.

nik nie jest instytucją do zajmowania się indywidualnymi sprawami i prowadzenia
                            z obywatelami korespondencji. nik jest instytucją służącą do informowania sejmu
                            o tym jak funkcjonuje uchwalone przez sejm prawo. pisma do niku lądują w
                            departamencie strategii kontrolnej i czekają na swój czas. jeżeli sejm zleci
                            kontrolę, albo są inne ważne przyczyny uzasadniające kontrolę, to dla niku te
                            pisma mogą okazać się pomocą. nik nie zastępuje organów ścigania i nie zastępuje
                            organów administracji.

nik publikuje swoje raporty i ewentualnie zawiadamia prokuraturę. czytaj raporty
                            nik, to się dowiesz, czy departament kontroli włączył do planu kontroli i
                            wykonał kontrolę funkcjonowania interesujących ciebie przepisów. jeżeli myślisz,
                            że nik powiadomi ciebie gdzie, kiedy i co będzie kontrolował, to się mylisz.

• Gość: nicelus odwraca kota ogonem jak bożżenna... IP: *.dip.t-dialin.net 27.01.09, 04:32
                        właściwie już ci hatka odpowiedziała. dla niej najważniejsze jest dobro
                        mieszkańców. żeby strefa przynosiła 20, a nie 10 mln. dochodu i żeby miejsc
                        pracy przybywało. wojewoda jest zdziwiona że pis miesza politykę do biznesu. ale
                        jaja!

ww6.tvp.pl/16093,20090126870008.strona

• blic Re: Komentarz: PO odwołuje i nie chce się tłumacz 27.01.09, 19:23

> Mowilem, Zydy vs Chamy.

Jestem nadal skłonny stwierdzić, że PO, wbrew pozorom, ma kiepski
                  PiaR.
                  Jeden rząd w ciągu kilku miesięcy zaproponował:
                  a) prywatyzację służby zdrowia;
                  b) prywatyzację szkolnictwa;
                  c) obcinanie wydatków budżetowych - wbrew tryndom światowym.
                  Ciężko sobie wyobrazić bardziej konkretne powody żeby taki rząd
                  popierać, tymczasem wydaje się to umykać uwadze ludzi, którzy
                  powinni być na to wyczuleni.
                  PO w lubuskim natomiast to dno dna. Szkoda gadać, tylko się cieszyć,
                  że można głosować gdzie indziej.
                  • Gość: login_t Re: Komentarz: PO odwołuje i nie chce się tłumacz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.09, 08:47
                    blic napisał:

> Jestem nadal skłonny stwierdzić, że PO, wbrew pozorom, ma kiepski
                    > PiaR.

No bo tak to jest: zapowiedzial prywatyzacje sluzby zdrowia a w
                    czasie kampanii wyborczej tej prywatyzacji sie zapieral.

Doszedl do wladzy na histerii antypisowskiej, z ktorej zostaly
                    jakies trociny (przegrane procesy Ziobry i dorsz na karte kredytowa).

W terenie zachowuje sie gorzej niz PiS w rzadzie za Samoobrony.
                    I to nie tylko w Lubuskiem, nie moge znalezc linku do artykulu w
                    Rzepie o identycznych mechanizmach na Dolnym Slasku.

PO nie jest wiarygodna, na pi-arze doszla do wladzy i trzyma te
                    wladze dla niej samej.
                    PiS przynajmniej rozebral WSI i zabral sie za korupcje.
                    A gospodarki nie ruszal, co wyszlo jej na dobre.
                    • blic Re: Komentarz: PO odwołuje i nie chce się tłumacz 30.01.09, 10:06

> PiS przynajmniej rozebral WSI i zabral sie za korupcje.
                      > A gospodarki nie ruszal, co wyszlo jej na dobre.

Ciężko mi się wypowiadać na temat WSI i korupcji, ponieważ z żadnym
                      nie miałem w życiu do czynienia.
                      Co do "gospodarki", to wolałbym nie słuchać wieszczych wypowiedzi w
                      stylu "skoro ma pieniądze, to skądś je ma". To się potem przekłada
                      na przedłużanie emerytur pomostowych, blokowanie reform w służbie
                      zdrowia itd.
                      Srebrna góra temu, kto udowodni, że rozłożenie WSI jest dla kraju
                      ważniejsze od reformy emerytalnej.
    • Gość: buba Komentarz: PO odwołuje i nie chce się tłumaczyć IP: *.centertel.pl 25.01.09, 18:10
      kurczę, jak to niektórzy obserwatorzy sceny politycznej np. Bernard
      mają krótką pamięć i zdołali zapamiętać, że tylko PIS robił czystki
      polityczne w przeszłości, a inni?
      Chcesz być rzetelny pisz prawdę, bo jak takie coś czytam słabo mi
      się robi.
      Niczym się nie różnisz od tych z PO, których arogancja sięga chmur,
      vide forum w tzw lubuskim radiu zachód i wypowiedź tzw. posła z
      Gorzowa o nazwisku Pahl, całkowicie nieprzygotowanego do rozmowy, bo
      i po co? Nikomu nie muszą się tłumaczyć - przecież jeszcze tyle do
      wyborów....
      • thebird1 Re: Komentarz: PO odwołuje i nie chce się tłumacz 25.01.09, 20:17
        >>tj podczas rządów aws/uw... Ano!!!
        A co teraz mamy przy władzy ? Rozczłonkowany AWS.
        To wtedy Hatka szła jak przeciąg, a SLD trochę ją wyhamowało .
        Przyszli chłopcy z piaskownicy o nazwie PO to się podłczyła . Po to
        też prawica
        • Gość: login_t Re: Komentarz: PO odwołuje i nie chce się tłumacz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.09, 21:04
          Birdy nie odroznia PiS od PO.

A swiatla na przejsciu przy katedrze?
        • Gość: nicelus Re: Komentarz: PO odwołuje i nie chce się tłumacz IP: *.dip.t-dialin.net 25.01.09, 21:24
          thebird1 napisał:

> >>tj podczas rządów aws/uw... Ano!!!
          > A co teraz mamy przy władzy ? Rozczłonkowany AWS.

nie aws tylko uw!

platformę obywatelską założył olechowski z pzpr, ten który razem z waldemarem
          pawlakiem i kiszczakiem reprezentował stronę rządową przy okrągłym stole, a
          tworzą ją różnej maści koniunkturaliści. na początku platformę obywatelską
          zasilają zdrajcy unii wolności i oni stanowią trzon tej partii. dopiero po
          wygranych wyborach dołączyli zdrajcy z innych partii.

gdy w 1999 roku hatka została dyrektorem generalnym lubuskiego urzędu
          wojewódzkiego w gorzowie wlkp. to wicewojewodami byli jabłoński i woropaj. obaj
          z unii wolności i obaj przeszli do platformy obywatelskiej.

www.wojewodalubuski.pl/?mod=news&cID=10

www.gorzow.com/index.php?action=informacje&id=16716

"- Pierwszy zdradził, nawet nie raczył się pożegnać, a my tak go broniliśmy jak
          lwy - wspomina działacz UW z Gorzowa.

Krzysztof Prucnal, ówczesny szef Unii w sejmiku lubuskim skok do PO tłumaczył
          wprost: - Odchodzący dorabiają ideologię do swoich decyzji, a tak naprawdę
          chodzi o lepsze widoki na przyszłość."

• Gość: login_t Re: Komentarz: PO odwołuje i nie chce się tłumacz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.09, 22:28
            Generalnie wciaz zyjemy w swiecie Chamow i Zydow.
            • Gość: nicelus Re: Komentarz: PO odwołuje i nie chce się tłumacz IP: *.dip.t-dialin.net 26.01.09, 23:16
              login_t napisał:

> Generalnie wciaz zyjemy w swiecie Chamow i Zydow.

fajny tekst michałkiewicza na ten temat:

www.michalkiewicz.pl/gaz_xx-12-2004.php

ps. tak zwany "układ warszawski" był historycznym kompromisem między oboma
              ugrupowaniami.
    • Gość: njd Komentarz: PO odwołuje i nie chce się tłumaczyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.09, 22:05
      Nie rozumiem, przecież Możejko już dostał posadę?
      • Gość: nicelus Re: Komentarz: PO odwołuje i nie chce się tłumacz IP: *.dip.t-dialin.net 26.01.09, 00:57
        co ma do tego możejko. tu chodzi o większe interesy.

• marek_p Strategia łoma 26.01.09, 08:02
      Mnie Panie Hatka i Bożżenna niczym nie zaskoczą. Oczywiście niczym
      pozytywnym, podobnie jak Zych Józef - poseł PSL.

Drapieżne pomalowane pazurki rodrapały strefę. Panie podjęły tą
      decyzję w trudnych dla gospodarki czasach. Teraz każda zła
      informacja, która może się pojawić w strefie spadnie na kark PO:
      niekompetencji, buty, arogancji i pospolitej rządzy zawładnięcia
      Państwem.
      Gdyby jakaś zła informacja przyszła od człowieka, któremu strefa
      wiele sukcesów zawdzięcza, opinia publiczna by to przyjęła jako
      rzecz naturalną (obok sukcesów muszą czasem pojawić się i porażki),
      ustosunkowany aparadczyk, przywieziony w teczce lub raczej
      wyciągnięty z kapelusza NIE MOŻE LICZYĆ NA POBŁAŻLIWOŚĆ.
      Źle panie z PO zrobiły, widać, że nigdy nie grały w szachy. Żadnej
      strategii, poza obecnie tu zobrazowanym czynem wyważaniem lomem
      drzwi do KSSSE.

Jeśli pojawią się złe informacje w strefie będę pierwszy, który je
      odpowiednio zinterpretuje, mimo iż bardzo mi zależy na opinii
      człowieka bezpartyjnego, o niezależych poglądach.

Po tym czynie Pań z PO moja sympatia dla tej formacji politycznej
      definitywnie odchodzi w przeszłość.

Mam jeszcze cień sympatii dla senatora Woźniaka, nie wiem, czy ta
      sympatia ma jakiekolwiek racjonalne uzasadnienie (brak efektywności
      działań senatora). Byłbym mu bardzo wdzięczny, gdyby nie tłumaczył w
      mediach decyzji swoich partyjnych koleżanek.
      • redcloud Re: Strategia łoma 26.01.09, 12:49
        marek_p napisał:
        > Po tym czynie Pań z PO moja sympatia dla tej formacji politycznej
        > definitywnie odchodzi w przeszłość.

...moja tez
        howgh
        • Gość: Bernard PO postepuje zgodnie z prawem... IP: 139.142.51.* 26.01.09, 17:19
          Hey redcloud,
          Trzeba pamietac ze PO nie zrobila nic "zlego"!!!
          PO, lacznie z Hatka, dzialaja absolutnie zgodnie z prawem!
          Wszystkie partie bedace u wladzy przed nimi robili to samo, a teraz
          wrzeszcza ze PO to robi...
          SLD przeprowadzalo czystki...
          PiS przeprowadzal czystki...
          Teraz PO przeprowadza czystki...
          I to sa jaja!
          PO moze wyborcow draznic bowiem miala byc "inna"...
          Wyborcy spodziewali sie czegos "lepszego" a tu okazuje sie ze...nie
          bardzo...
          Kiedy walczy sie o wladze to obiecuje sie wszystko...
          Kiedy sie wladze posiada robi sie wszystko by ja umocnic...
          PO nie musiala tego zrobic, a zrobila jedynie dlatego bo...mogla...
          Polski system demokratyczny wymaga naprawy...
          Pisze o tym od dawna...
          Wojewodowie musza byc demokratycznie wybieranymi by reprezentowali
          iinteresy wojewodztw...
          O tym kogo na buzie wywalic a kogo posadzic na wojewodzkich
          stol;kach decyduje Warszawa...
          Hatka jedynie "wykonuje rozkazy partii.."
          Za to jej placa do diaska...
          System jest zly a partie go uzywaja...
          To wszystko.
          :)_:):)
          • Gość: nicelus Re: łżesz jak pies! IP: *.dip.t-dialin.net 26.01.09, 18:41
            Bernard napisał:

> Trzeba pamietac ze PO nie zrobila nic "zlego"!!!

zrobiła.

• Gość: Bernard Czy PO zlamala prawo? IP: 139.142.51.* 26.01.09, 18:55
              Hey nicelus,
              Jestes podekscytowany pisowski pudelek...
              Uspokoj sie i pokaz mi w ktorym miejscu PO zlamalo prawo...
              Nie mozesz bowiem nie lamali...
              Wszystko odbywa sie tak jak w ksiazce pisze...
              Mozna oceniac ich negatywne z "moralnego" punktu widzenia...Za to ze
              dzialaja "w duchu zmian" ktore zapowiadali...
              Nie mozna im zarzucic ze dzialaja bezprawnie...
              Jask juz pisalem: Dokladnie tak samo PiS wywalal wszystkich lewuchow
              ( dla PiS PO to tez lewuchy) ze stanowisk lacznie z prokuratorskimi
              i obsadzali wlasnymi - przez radio Maryja zatwierdzonymi dzialaczami
              swojej partii.. Podobnie robila SLD...
              Za kazdym razem (czasy SLD i PiS) zle sie to dla tych partii
              skonczylo...
              Stad moje zdumienie ze PO lezie ta sama droga...
              Bledy ktore PO mecza to bledy polityczne...nic wiecej.
              :):):):):):)
              PS. Przy PiS...Po to rzeczywiscie aniolki, nawet gdy sie potykaja...
              • Gość: elek Re: Czy PO zlamala prawo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.09, 19:22
                Benio tym razem ma rację.Ale ja i tak nie zagłosuję na POpaprańców.
                • Gość: nicelus Re: Czy PO zlamala prawo? IP: *.dip.t-dialin.net 26.01.09, 21:10
                  elek napisał:

> Benio tym razem ma rację.
                  > Ale ja i tak nie zagłosuję na POpaprańców.

dlaczego, skoro uważasz że dobrze robią?

• Gość: Bernard Sluchaj durniu!!! IP: 139.142.51.* 26.01.09, 23:18
                    Hey nicelus,
                    Nikt nie twierdzi ze "dobrze zrobili"...
                    Sam pisze od pierwszego postu ze zrobili zle...
                    Ale to ocena moralna decyzji...
                    Nie mozna im zarzucic ze lamia prawo!!!
                    Nie lamia...
                    Ty kundelku pisowski oklaskiwales kazda odiare czystki dokonywanej
                    przez pofaszystow z pis...
                    Teraz cie psia krew zabolalo???
                    Powiem ci sieroto raz jeszcze: System na to pozwala i ten nalezy
                    zmienic!
                    Wojewodowie nie moga podlegac partiom politycznym!!!~
                    Wojewodowie MUSZA reprezentowac wyborcow, a wiec musza byc przez
                    nich wybierani!
                    PS. Ty jestes jeden z najbardziej odpornyna wiedze pisowiec!!!
                    • Gość: nicelus Re: Sluchaj durniu!!! IP: *.dip.t-dialin.net 27.01.09, 16:16
                      Bernard napisał:

> Trzeba pamietac ze PO nie zrobila nic "zlego"!!!

> Sam pisze od pierwszego postu ze zrobili zle...

czyż nie dureń?
                      • Gość: Bernard Re: Sluchaj durniu!!! IP: 139.142.51.* 30.01.09, 10:32
                        Hey nicelus.
                        Przejezyczenie...
                        Chodzi mi o to ze prawa nie zlamali...( nie zrobili nic zle)
                        Mnie sie nie podoba strona moralna...
                        Al to juz ja..
                    • Gość: hiro uważaj berni piszesz do słynnego konfidenta ..... IP: *.gorzow.mm.pl 28.01.09, 19:57
                      porannego;-)
      • Gość: nicelus Re: kobieta po fakcie ... IP: *.dip.t-dialin.net 26.01.09, 20:58
        marek_p napisał:

> Mnie Panie Hatka i Bożżenna niczym nie zaskoczą.
        > Oczywiście niczym pozytywnym,
        > podobnie jak Zych Józef - poseł PSL.

kobieta po fakcie powiedziała, że ma nadzieje na mały kryzys...

ale napięcie było duże, gdy na mównice wszedł jędrzejczak. zapanowała cisza jak
        makiem zasiał. wszystkie oczy były zwrócone na jędrzejczaka. co powie
        jędrzejczak? jędrzejczak z humorem rozładował napięcie dowcipem, że ma większy
        budżet od marszałka. wszyscy ryknęli śmiechem, bo przecież wiadomo, że budżet do
        wykonania to pryszcz. oprócz budżetu marszałek ma europejskie pieniądze do
        rozdawania. to jest narzędzie polityczne bez porównania skuteczniejsze niż budżet.

www.gazetalubuska.pl/apps/pbcs.dll/section?category=WIDEO&id=0fX6hAN8YwU

• marek_p Coś pozytywnego. Szukam czegoś takiego wśród poli- 26.01.09, 21:15
          tyków.

Nicelusie - kiedy PIS był przy władzy też krytykowałem.
          W zasadzie to mam "kapcia w gębie", że niekonstruktywny jestem i tylko
          krytykuję. Nie chciałbym. Chciałbym widzieć pozytywnych bohaterów, jednego chociaż.
          Który z polityków zasługuje na takie miano ?
          Dajcie jakieś światełko. Nie byłem, ale wydaje mi się, że nawet w pierdlu jest
          wśród czarnych owiec jakaś jedna biała, która zbłądziła, ale chce wrócić.

Kto w polityce zasługuje na miano białej owieczki - nazwisko, plisss
          • Gość: nicelus Re: Coś pozytywnego. Szukam czegoś takiego wśród IP: *.dip.t-dialin.net 27.01.09, 00:24
            marek_p napisał:

> kiedy PIS był przy władzy też krytykowałem.

pis wszyscy krytykują... co dziwne, nawet jak nie jest u władzy. najbardziej pis
            był krytykowany za koalicjantów. właściwie to pis nigdy tak naprawdę nie
            porządził, tylko się ciągle użerał z koalicjantami. jednak gdyby pis nie podjął
            się rządzenia, to do dziś kwitłyby afery i trwałyby dyskusje czy likwidować wsi.

ja też krytykowałem pis. na przykład za to, że kierowców za alkohol wsadzają do
            więzienia zamiast zabierać im prawo jazdy. jednak dostrzegałem też pozytywne
            strony. na przykład pis nie wtrącał się do gospodarki. dzięki temu bezrobocie
            spadło, a wskaźniki wzrostu gospodarczego poszły wyraźnie w górę.

• redcloud Re: kobieta po fakcie ... 27.01.09, 17:07
          Gość portalu: nicelus napisał(a):

jędrzejczak z humorem rozładował napięcie dowcipem, że ma większy
          budżet od marszałka. wszyscy ryknęli śmiechem, bo przecież wiadomo,
          że budżet do wykonania to pryszcz. oprócz budżetu marszałek ma
          europejskie pieniądze do rozdawania. to jest narzędzie polityczne
          bez porównania skuteczniejsze niż budżet.
          > :)

heh i jeszcze mial spicz dla maraka_p
          szlo to mniej wiecej tak: gorzow ma najwiekszy budzet, jest
          najwieszym miastem regionu, ma najnizsze bezrobocie w wojewodztwie,
          najwieksze inwestycje i jest naj naj naj - lal mnijut na nasze
          skolatne kryzysem serca dobry i madry prezydent
          howgh

• marek_p Re: kobieta po fakcie ... 27.01.09, 23:37
            redcloud napisał:
            > szlo to mniej wiecej tak: gorzow ma najwiekszy budzet, jest
            > najwieszym miastem regionu, ma najnizsze bezrobocie w wojewodztwie,
            > najwieksze inwestycje i

... ma wiele fontann oraz rond (każde inaczej wymalowane, ale podobnie
            oświetlone z czymś a'la świetlna fontanna na środku).
            Fontann oczywiście w Gorzowie trzeba więcej, bo w kwietniu będzie można
            zmniejszyć bezrobocie, bo trzeba je będzie uruchomić po zimie.

Tadeusz nie nadaje się na idola.
    • marek_p PO "robi dobrze" dla Gorzowa 28.01.09, 18:50
      Tytuł dość historyczny, być może ktoś jeszcze pamięta oryginał :)))
      Tematy jednak nowe.
      Podaję link:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=58&w=90470600&a=90474735
      Ciekaw jestem ile czasu urzędnikom Premiera Tuska zajmie sprawa hatkowych
      schodów do Urzędu Wojewódzkiego.
      Mam nadzieję, że nie tyle co poprzednia moja interwencja. To była kwestia
      dyscyplinarna - żadnego odzewu. Widocznie zamiast pisać na adres Kancelarii
      Premiera podobne skandale trzeba sprzedawać gazetom typu FAKT. Przypomnieć ?
      • marek_p Robienie dobrze dla Gorzowa 28.01.09, 19:16
        To, że Telewizja Publiczna nie wybudowała siedziby ośrodka TVP 3 Oddział Gorzów
        "zawdzięczamy" ponoć peowskiemu pomysłowi likwidacji abonamentu radiowo -
        telewizyjnemu. Tak swego czasu tłumaczył szef tej instytucji przerwanie budowy
        gorzowskiego ośrodka.

Działka, którą miasto sprezentowało spółce TVP S.A. można było w czasach
        niedawnej hossy w nieruchomościach doskonale sprzedać, na pewno stałby już tu
        okazały komercyjny obiekt.
        Pieniądze ze sprzedaży działki wzmocniłyby budżet miasta, można by za nie
        uzbroić tereny wokół strefy gospodarczej.
        Inwestor już by zdążył zapłacić podatek od nieruchomości, który by płacił co
        roku. Dzięki mieszaniu PO w tak w reprezentacyjnym miejscu miasta mamy badziewne
        ogrodzenie, bo tablicy informacyjnej o prowadzonej przez TVP S.A. już nawet nie ma.

Genialny pomysł likwidacji abonamentu jakby zdechł (jak wiele innych genialnych
        pomysłów platformy) natomiast "zielonogórska rodzina" robi swoje:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=58&w=88307586&a=90508807
        Jako gorzowianin mam prawo nosić w sobie poczucie krzywdy wyrządzonej naszej
        społeczności przez rządzące PO.

Jako człowiek rozsądny obiecuję się rewanżować.
        Nie zaglądam ostatnio w oczy swojemu sąsiadowi, posłowi PO. Mam wrażenie, że
        może się wstydzić, chociaż pewny nie jestem, bo nie znamy się aż tak dobrze.

Wciąż wierzę, że Senator Woźniak czuje jak deklaruje, czyli czuję się
        gorzowianinem. Nie wiem jak jest w stanie być członkiem PO i czuć się gorzowianinem.
        • Gość: hiro Re: Robienie dobrze dla Gorzowa IP: *.gorzow.mm.pl 28.01.09, 20:02
          . Nie wiem jak jest w stanie być członkiem PO i czuć się gorzowianinem.

nie przeginaj....... dupa partia może sie nazywać ale dupa polityk zawsze będzie
          pizdą!
          • marek_p Re: Robienie dobrze dla Gorzowa 28.01.09, 20:31
            Hiro, czy możesz spróbować napisać coś konstruktywnego ?
            Sam też jestem wkurzony, mocno wkurzony, prawdopodobnie Radziński niedługo nie
            będzie miał ochoty odbierać ode mnie telefonów.
            Fakt jest taki - wszelkie bariery kultury politycznej, zasady etyki i dobrego
            smaku zostały przekroczone.
            Kiedy znikną ostatni ludzie gotowi walczyć z podobnym draństwem definitywnie
            skończy się w Polsce demokracja.

Postawię kolejny zarzut - polskie szkoły wg założeń ministerialnych mają obniżyć
            wymagania w stosunku do ucznia. Te wymagania są już obecnie dużo niższe niż
            kiedyś. Program również.
            Chodzi o to, żeby obywatel zamiast aktywnie uczestniczyć w demokracji był
            konsumentem, debilem, którym łatwo sterować dostarczając mu emocji sportowych i
            hektolitrów krwi każdego wieczora w TV publicznej.

Nie uważam Cię za intelektualistę, ale wkurz się i rusz głową, jak do tych drani
            "robiących dobrze" dla Gorzowa się dobrać, żeby ich zabolało.
            Chodzi też o to, żeby samemu przy okazji się nie zeszmacić.
            Myśl - zawsze uważałem Cię za ekscentryka, ale gdzieś tli się u Ciebie intelekt
            - ja w to wierzę.
            • lysy_endrju Re: Robienie dobrze dla Gorzowa 29.01.09, 00:43
              Co prawda niejestem Hiro, ale odniose sie do ostatniej wypowiedzi marka_:
              1. edukacja
              Problem nie jest taki prosty. Polska od dawna miala tendencje przyswajania sobie
              kultury zachodu. Jednym z jego elementow jest rownierz mierny (mierniejacy)
              poziom edukacji. Posluchajcie co opowiadaja nasi emigrnci o anglikach czy
              irlandczykach, jaki jest ich poziom. Tam matolyzm jest na porzadku dziennym, a
              bez kalkulatorow liczy sie do dzesieciu max. Niestety, ta ceche powoli przejmuja
              nasze dzieci. Szczegolnie, ze panstwo w trosce o nieprzeuczenie sie "ucznia"
              zabiera mu material do nauki, i podstawy do formuowania pogladow w wieku
              pozniejszym. Czym jest dzis matura? Jak patrze na znajomych syna, to czasem sie
              zastanawiam, kto ta Polska rzadzic bedzie, i skoro teraz jest tak zle to co
              bedzie pozniej? Strach myslec!
              2. Wszelkie granice bezczelnosci ze strony naszego sasiada zostaly juz dawno
              przekroczone, ale to co teraz ma miejsce, to jest szczyt. Krew sie we mnie
              gotuje jak to czytam. Tylko, skoro nasze asy tak sie daja, to czemu oni mieli by
              przestac? Zaorac! ZPF!
              • Gość: login_t Re: Robienie dobrze dla Gorzowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.09, 08:19
                lysy_endrju napisał:

> Polska od dawna miala tendencje przyswajania sobie
                > kultury zachodu. Jednym z jego elementow jest rownierz mierny
                (mierniejacy)
                > poziom edukacji. Posluchajcie co opowiadaja nasi emigrnci o
                anglikach czy
                > irlandczykach, jaki jest ich poziom.

Kolejny mit, jak ten, ze Angielki sa brzydkie.

Brytyjczycy wybudowali wielki kraj; poziom zycia, zarowno materialny
                jak i cywilizacyjny, powinien w nas budzic szacunek.
                To anglosasi kosza nagrody Nobla w dziedzinach akademickich, to
                brytyjczyk Foster jest najefektowniejszym architektem swiata.
                Polskie dzieci powinny w 5 klasie podstawowki powinny wiedziec kto
                to "szmuklerz", Anglik dowie sie tego jesli zamierza byc Ph.D. z
                historii.
                Ale to Anglicy, ze swoim kulawym systemem edukacji, ktorego sie
                wstydza, dokonali wynalazkow ktore dzis poruszaja swiat.
              • Gość: nicelus Re: Robienie dobrze dla Gorzowa IP: *.dip.t-dialin.net 29.01.09, 13:22
                lysy_endrju napisał:

> 1. edukacja
                > Problem nie jest taki prosty.

nie jest też skomplikowany. szkoły powstawały przy kościołach. generalnie
                różnica podejścia polega na tym, że:

- w krajach katolickich nauczyciel stoi przed tablicą, jak przed ołtarzem i jest
                pośrednikiem między wiedzą a uczniem.

- w krajach ewangelickich wszyscy uczą się razem, z tym że nauczyciel przez
                swoje doświadczenie wie więcej, dlatego pomaga innym.

> Polska od dawna miala tendencje
                > przyswajania sobie kultury zachodu.

czyżby? pomimo, że nazwa "kulturkampf" powstała trochę później, to od czasu
                ustaw badeńskich trwała bardzo ostra wojna kultur - ewangielickiej i katolickiej.

również na tych ziemiach mieszkało wielu słynnych "kulturkämpfer". walka
                polegała też na tym, że tworzyli oni przemyślane układy urbanistyczne, budowali
                wspaniałe pałace i wiejskie ewangelickie kościoły . wszystko robili solidnie i
                pięknie. wspaniałomyślnie zostawiali społeczności wiejskiej duże przestrzenie
                publiczne, aby ludzie na nich pracujący mieszkali w kulturalnych warunkach.

po wojnie nastała kultura pgr-ów. rozpoczął się okres zastoju i degradacji
                który, po obecnych przemianach ustrojowych, przeszedł w okres szybkiej
                bezmyślnej dewastacji. tylko która kultura okaże się przez to lepsza? ...

• blic Re: Robienie dobrze dla Gorzowa 30.01.09, 10:26
                  Gość portalu: nicelus napisał(a):

> - w krajach katolickich nauczyciel stoi przed tablicą, jak przed
                  > ołtarzem i jest pośrednikiem między wiedzą a uczniem.
                  >
                  > - w krajach ewangelickich wszyscy uczą się razem, z tym że
                  > nauczyciel przez swoje doświadczenie wie więcej, dlatego pomaga
                  innym.

Jakkolwiek ciekawą analizę przedstawiłeś, jednak sądzę, że nie ma
                  ona tak prostego przełożenia na sytuację oświaty w 21. wieku.
                  Zmieniają się pokolenia nauczycieli, znika tradycjonalizm podejścia
                  do nauczania. Tymczasem podział, do którego się odwołujesz, przypada
                  raczej na czasy, w których wielu europejczyków nie umiało w ogóle
                  czytać i pisać.

W oświacie każdego z krajów europejskich można by znaleźć jakiś
                  poważny mankament. Niemniej jednak, jak to Login trafnie zauważył,
                  ostatecznie liczą się wymierne wyniki. Np. wyniki międzynarodowych
                  testów na rozumienie tekstu pisanego. Nie pokrywają się one z
                  podziałem na katolickie i protestanckie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka