pretty01 18.05.09, 15:03 Zakupiłam dziś botwinkę. Na rynku na Jerzego- po 2,50 za pęczek:) Czosneczek młodziutki... Jutro gotuję! Mhmmmm.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
calama Re: Botwinka! 18.05.09, 15:05 mniam... zapraszasz? dziś będe jadła na obiad zielone szparagi :))))))))) ale ... mało mam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pretty01 Re: Botwinka! 18.05.09, 15:07 Zapraszam :) A szparagów nie lubię- nie martw się, nie przyjadę i nie siądę za stołem- tak niby przypadkiem... :) Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Botwinka! 18.05.09, 15:13 pretty01 napisała: > Zapraszam :) jutro do późna będę zajęta, może środa? :) > A szparagów nie lubię ale inne specjały można zamawiać :) > nie martw się, nie przyjadę i nie siądę za > stołem- tak niby przypadkiem... :) jestem dziwnie spokojna :) Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Botwinka! 18.05.09, 15:16 na wirtualną botwinkę się nie załapałam ale jestem blisko spróbowania takiej prawdziwej, z gara :) Odpowiedz Link Zgłoś
redcloud Re: Botwinka! 18.05.09, 15:55 calama napisała: > na wirtualną botwinkę się nie załapałam voila: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=58&w=1620742&a=1620742 howgh Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Botwinka! 18.05.09, 16:16 dzięki! pewnie tez bym gotowała wirtualnie :) to moje klimaty :) tylko marka_p tam nie widziałam, a on lubi wątki o gotowaniu i ten_tego ;) Odpowiedz Link Zgłoś
redcloud Re: Botwinka! 18.05.09, 16:52 calama napisała: > dzięki! Dogrzebalem sie do pierwszej botwinki. Potem bylo z piec kolejnych, ale ta byla chyba pierwsza z: borysem, klinem, arwena, koko i suchym - palce lizac... mala wtedy bylas, a bernard nie wiedzial co to komp... forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=58&w=642&v=2&s=0 howgh Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejusa Re: Botwinka! 18.05.09, 21:45 czesc redcloud, botwinka jest oczywiscie smaczniutka, wiadomo z odrobina kwasnej smietany, ale... alez zes mi tu forum gorzowskie z poczatkow wszechswiata przedstawil!!!! 2001 rok!! nie wierze:)))!! ten borys wspomina o trzechsetnym wpisie???? przeciez to chwila po wielkim wybuchu!!! wybuchu po ktorym powstalo gorzowskie forum!!! bomba redcloud, sensacja i zajebiste to jest!! juhhhhhu!!!!! prosze o wiecj!!!! wiecej antycznego gorzowskiego forum! na wszystkie tematy:))))) pozdrowienia ps, wiesz moze redcloud dlaczego arwena, pramatka gorzowskiego forum , taka ewa gorzowskiego forumowego raju, moderuje teraz forum zielonogorskie?? Odpowiedz Link Zgłoś
pretty01 Re: Botwinka! 18.05.09, 21:48 andrzejusa napisał: > wiesz moze redcloud dlaczego arwena, > moderuje teraz forum zielonogorskie?? Bo w czasach, kiedy po tutejszym Forum ganiały dinozaury wpadali tu w celach towarzyskich goście z Zielonej Góry. Arwena jest z Zieląki. Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Botwinka! 18.05.09, 22:04 lepiej spytałabyś się Andrzeja, kiedy w Gorzowie będzie, a nie - Ty o jakiś białogłowach z zielonki mu piszesz. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejusa Re: Botwinka! 18.05.09, 22:05 czesc pretty, jakzesz wtedy musialo byc milo:)))) a moze ty moja droga pretty wiesz kto jest stworca gorzowskiego forum??? jak wiesz , to prosze zdradz mi te tajemnice, najlepiej pokazujac praerupcje dyskusji na gorzowskim forum! prosze , naprawde bardzo prosze:))) pozdrawiam ps. od czwartku jestem w gorzowie , do niedzieli:))) a i miesko sie juz pojawilo , i gdybysmy chcieli strzelic forumowego drina, to jestem zdecydowanie za!! z mieskiem oczywiscie:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejusa Re: Botwinka! 18.05.09, 22:10 witam calama , alez zesmy sie wpisami zderzyli:))))) juz wiesz kiedy bede , teraz tylko konkretny dzien , godzina, miejsce. miesko oczywiscie razy dwa , a paluchy oblizywac bedzie cza:)))) no chyba zeby jeszcze ktos na miesko ochote mial? pozdrawiam ps. auto do warsztatu musze oddac, to i drina moge pic i w czwartek i w piatek na przyklad. Odpowiedz Link Zgłoś
pretty01 Re: Botwinka! 18.05.09, 22:42 Zauważę tylko, że idzie nam to coraz sprawniej :) Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Botwinka! 18.05.09, 22:51 pretty01 napisała: > Zauważę tylko, że idzie nam to coraz sprawniej :) > Uebung macht den Master. / o ile nic nie przekręciłam po niemiecku ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pretty01 Re: Botwinka! 19.05.09, 20:37 calama napisała: > umówieni! Na którą? Na 17.00, 18.00? Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Botwinka! 19.05.09, 22:18 pretty01 napisała: > Na którą? Na 17.00, 18.00? > 18, ale gdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
redcloud Re: Botwinka! 19.05.09, 09:41 pretty01 napisała: > Bo w czasach, kiedy po tutejszym Forum ganiały dinozaury wpadali tu w celach towarzyskich goście z Zielonej Góry. Arwena jest z Zieląki. i nie bylo napier.alanki gorzowsko - zielonogorskiej, no moze czasem... howgh ps. arwena byla autorem 50 tysiecznego wpisu na gorzowskim forum! szacun! howgh Odpowiedz Link Zgłoś
fju_fju Re: Botwinka! 18.05.09, 23:35 mnie z botwinka lacza najpiekniejsze wspomnienia ... i to wcale nie kulinarne ;) Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejusa Re: Botwinka! 19.05.09, 00:16 wiec piatek STOI na maksa! i pomyslec , ze za disco polo jakos nie przepadam:)))))) ale i cham ze ,mnie i prostak:((( a czasami CZA dosadniej powiedziec! nie molestuje seksualnie! co to to nie !!! jezeli juz to dzialam:))) fju fju, a moze i ty bys sie na ta botwinke seksualna zalapala???:))) wspomnienia sa piekne! kazde takie sa. ale moze moglabys miec piekniejsze? , nowsze? MNIE ZA MOLESTOWANIE SEKSUALNE CHYBA DO PODLA ZAMKNA:)))))))) ale jak tu nie molestowac kobiet? seksualnie oczywiscie? przeciez to sam bog ten pociag zorganizowal, i to chyba po tym dowodzie, ktorego sobie przypomniec nie moge, drugi dowod na to ze jednak istnieje!!!! ale ja takim sceptykiem-ateista jestem, ze i w takie cos nie uwierze:( natomiast wierze w kobiety , to na pierwszym miejscu, i w mezczyzn! co to atrakcyjni ,wiadomo jak,sa. pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Botwinka! IP: 139.142.19.* 19.05.09, 06:55 Hey, Kocham warzywa z wlasnego ogrodka... Bylwm wiec dzis w opgrodzie i z pomoca specjalnej maszyny zaoralem wsztystrko pieknie.. Kiedy konczylem...zaczal padac snieg... Posadzilem jednak 100 ziemniakow-sadzeniakow...i sadzonki cebuli... Zapowiadaja okolo 10 cm sniegu.. Temperatury n ie maja spadnac ponizej -1C 2iec bedzie dobrze... Samochody pochowalem w garazu i budik nastawiam na pol godziny wczesniuej....Gdyby naprawde tyle lub wiecej napadalo...' DSuzo sniegi mamy tej wiosny... :) Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Botwinka! 19.05.09, 09:33 fju_fju napisała: > mnie z botwinka lacza najpiekniejsze wspomnienia ... > i to wcale nie kulinarne ;) opowiesz :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Dajcie przepis na dobra, domowa botwinke... IP: 139.142.19.* 19.05.09, 17:23 Hey, W koncu snieg przestanie padac...mam nadzieje... Beda buraczki i cala reszta... Mam wklasny przepis ale wierze ze sa lepsze... he he he :) Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Dajcie przepis na dobra, domowa botwinke... 19.05.09, 22:40 Weź but idź do garażu... nalej do buta winka.... i wypij... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Dajcie przepis na dobra, domowa botwinke... IP: 139.142.19.* 19.05.09, 23:07 Hey werty, Wina nie pijam... Jak nie pisze wodka to swinstwa nie rusze... Nawet i szczegolnie "z buta"... he he he he he PS. There is no "V" in Wodka...he he he he Odpowiedz Link Zgłoś
fju_fju Re: Botwinka! 19.05.09, 22:35 calama napisała: > opowiesz :))) opowiem, opowiem na ucho ;) Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Botwinka! 19.05.09, 22:38 fju_fju napisała: > opowiem, opowiem > na ucho ;) przyjeżdżasz w piątek? :) <zdziwiona> Odpowiedz Link Zgłoś
fju_fju Re: Botwinka! 19.05.09, 22:48 calama napisała: > przyjeżdżasz w piątek? :) > <zdziwiona> w piatek kierunek Andersia i podly sushi bar nie cierpie tego zarcia i mordowania sie z paleczkami mysle za to o winie sliwkowym ;) Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Botwinka! 19.05.09, 22:50 sushi możesz mi przesłać, lubię nie zapomnij o imbirze w Gorzowie tylko w dolce vita jest w Berlinie lepiej z kuchnia japońską a propos dzis rewelacyjny film będzie na dwójce japońsko-usa ;) "między słowami" perełka! Odpowiedz Link Zgłoś
fju_fju Re: Botwinka! 19.05.09, 22:53 calama napisała: > sushi możesz mi przesłać, lubię chetnie bym to zrobila ale glupio wygladalabym w powaznym towarzystwie pakujac sushi w wiekszej ilosci do pudelka :) > nie zapomnij o imbirze nie lubie go - ostatnio kolega wszystkim wyjadal imbir jak krolik marchew > dzis rewelacyjny film będzie na dwójce > japońsko-usa ;) > "między słowami" > perełka! nie dotrwam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Botwinka! 19.05.09, 22:55 fju_fju napisała: > glupio wygladalabym w powaznym towarzystwie pakujac > sushi w wiekszej ilosci do pudelka :) weź w mniejszej ilości :P > > ostatnio kolega wszystkim wyjadal imbir jak krolik marchew zupełnie mu się nie dziwię :) > > dzis rewelacyjny film będzie na dwójce > > japońsko-usa ;) > > "między słowami" > > perełka! > nie dotrwam ;) można nagrać albo wypożyczyć :P Odpowiedz Link Zgłoś
fju_fju Re: Botwinka! 19.05.09, 23:01 calama napisała: > weź w mniejszej ilości :P 2 sztuki? ;) > > ostatnio kolega wszystkim wyjadal imbir jak krolik marchew > zupełnie mu się nie dziwię :) a ja tak, byl tak bezczelny w tym wyjadaniu, ze coniektorych wqrzyl > można nagrać > albo wypożyczyć > :P w sumie racja Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Botwinka! 19.05.09, 23:03 to już lepiej sama sobie kupię imbir też i zjem w domu będę sobie jadła jak chcę :P Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejusa Re: Botwinka! 19.05.09, 23:03 czesc calama, ja jestem jak "swiety" mikolaj. pretty miesko , tobie sushi, tylko taki problemik wielgasny jest: sushi ma byc swierze i da sie na zimno przechowac pare godzin, ale nie da sie chyba przechowac do piatku od srody:((( masz jakis pomysl? i jeszcze jedno, w piatek okej , ale o ktorej i gdzie? pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Botwinka! 19.05.09, 23:08 andrzejusa napisał: > masz jakis pomysl? nie da rady > i jeszcze jedno, > w piatek okej , ale o ktorej i gdzie? o 18 ale gdzie to musisz się z pretty dogadać, ona jest kierowniczką zamieszania ;) Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejusa Re: Botwinka! 19.05.09, 23:32 czesc calama, w piatek o 18-ej w pasji na poczatek, a potem sie zobczy? mozna by jakas pizze zjesc, albo powazniej ? ale zobaczymy jak pasja o nas zadba:))) mam nadzieje , ze nie bedziemy mieli okazji kupic "swierzej" ryby:(( pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Botwinka! 19.05.09, 23:39 andrzejusa napisał: > czesc calama, > w piatek o 18-ej w pasji na poczatek, > a potem sie zobczy? oki > > mozna by jakas pizze zjesc, albo powazniej ? > ale zobaczymy jak pasja o nas zadba:))) damy radę :) > mam nadzieje , ze nie bedziemy mieli okazji kupic "swierzej" ryby: (( kupimy kwiatki od babek ;) a rybki latem złowimy :) Odpowiedz Link Zgłoś
pretty01 Re: Botwinka! 19.05.09, 23:44 calama napisała: ona jest kierowniczką > zamieszania ;) Jaa? A to dlaczego? Ciekawe, przyłączy się kto, czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Botwinka! 19.05.09, 23:44 pretty01 napisała: > Jaa? A to dlaczego? > Ciekawe, przyłączy się kto, czy nie. czy Wy kiedyś zaglądacie na NK? Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Botwinka! 19.05.09, 23:52 pretty01 napisała: > Ciekawe, przyłączy się kto, czy nie. > ja juz nie dzwonię, ani nie esemesuję kto chce - przyjdzie i będzie mile widziany :) Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Botwinka! 19.05.09, 23:53 dobranoc! padam... choć jutro mam wolne :) do jutra! Odpowiedz Link Zgłoś
pretty01 Re: Botwinka! 19.05.09, 23:35 andrzejusa napisał: > pretty mięsko Ile ono już ma? Trzy lata!! :)) O 18.00. Chyba w Pasji, jak zawsze. Znowu koło północy smutny kelner nas wywali :) Chyba że macie inne propozycje. Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Botwinka! 19.05.09, 23:37 pretty01 napisała: > O 18.00. Chyba w Pasji, jak zawsze. Znowu koło północy smutny kelner nas wywali > :) > Chyba że macie inne propozycje. > mi pasuje a jutro dzwonić do Cię po pulmunologu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dav Re: Botwinka! IP: *.cable.ubr06.hari.blueyonder.co.uk 31.05.09, 00:24 boćwine nie botwine Odpowiedz Link Zgłoś
danny_boy Re: Botwinka! 31.05.09, 23:52 Gość portalu: dav napisał(a): > boćwine nie botwine Mylisz burak liściowy z ćwikłowym - podobne, ale nie takie same. Odpowiedz Link Zgłoś
calama pierwszy kalafior 03.06.09, 08:29 mniam dziś na obiad kalafior młode ziemniaki i sadzone Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: login_t Re: pierwszy kalafior IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.09, 09:00 Ziemniaki młode się sieje a nie sadzi. Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: pierwszy kalafior 03.06.09, 09:45 Gość portalu: login_t napisał(a): > Ziemniaki młode się sieje a nie sadzi. a ja jajko posadziłam :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: login_t Re: pierwszy kalafior IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.09, 13:59 A dla mnie torturą stało się wymyslanie obiadów. Zresztą nie dla mnie jednego, znam kilka osób w podobnym nastroju. Nie mogę się wyrwać z zaklętego kręgu kilkunastu - kilkudziesięciu dań, akceptowanych przez rodzinę, które krążą w kółko. Pora roku czasem podrzuci botwinkę albo szparagi, ale poza tym NUDA. To się nazywa "alienacja kuchni", za Marksem, niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: pierwszy kalafior 03.06.09, 14:36 Gość portalu: login_t napisał(a): > Nie mogę się wyrwać z zaklętego kręgu kilkunastu - kilkudziesięciu > dań, akceptowanych przez rodzinę, które krążą w kółko. > Pora roku czasem podrzuci botwinkę albo szparagi, ale poza tym > NUDA. cobyś się nie zanudził: www.cincin.cc/index.php?showforum=35 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: login_t Re: pierwszy kalafior IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.09, 15:45 Naciąłem się ciężko na różnych kulinarnych grafomaniach internetowych. Ale, po doświadczeniach z camembertem, pójdę na smażenie fety. Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: pierwszy kalafior 03.06.09, 21:54 Gość portalu: login_t napisał(a): > Naciąłem się ciężko na różnych kulinarnych grafomaniach > internetowych. i dlatego dałam linka do najlepszej wg mnie stronki to jest forum czyli jeśli ludziska piszą, że przepis do kitu - to omijać jak zrobiło coś kilka czy kilkanaście osób i sa zachwycone - można próbować Albo traktować to tylko jako inspirację. :) Można sobie przypomnieć na przykład, że istnieje kuskus. ;) > Ale, po doświadczeniach z camembertem, pójdę na smażenie fety. szczupak lepszy :P Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: pierwszy kalafior 03.06.09, 22:25 calama napisała: > mniam > dziś na obiad kalafior przepyszny był! Odpowiedz Link Zgłoś
danny_boy Re: pierwszy kalafior 03.06.09, 23:16 A nie śmierdział przy gotowaniu? Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: pierwszy kalafior 04.06.09, 07:42 danny_boy napisał: > A nie śmierdział przy gotowaniu? nie jak się wymoczy w wodzie, a potem gotuje z odrobiną mleka to nie śmierdzi :) Odpowiedz Link Zgłoś
danny_boy Re: pierwszy kalafior 04.06.09, 23:59 > jak się wymoczy w wodzie, a potem gotuje z odrobiną mleka to nie > śmierdzi :) No to jutro kupuję kalafiorka. Odpowiedz Link Zgłoś
danny_boy Re: pierwszy kalafior 05.06.09, 00:15 kupuję kalafiorka. Zawsze mnie męczy w takich sytuacjach odmiana kogo? co?. A to wszystko za sprawą kotleta i papierosa. Bańko z jednej strony twierdzi, że zjeść kotleta, bo: „Najprostszym wyjaśnieniem tego faktu jest założenie, że rzeczownik kotlet ma rodzaj męskozwierzęcy (kotleta) lub męskorzeczowy (kotlet).” i zaraz potem dowiaduję się, że mięsny kebab nie jest męskozwierzęcy, bo: „Kebab jednak ma rodzaj męskorzeczowy (...) a to znaczy, że zgodnie z normą jemy dziś kebab, nie kebaba.” Czy w takim razie wegetariański kalafior będzie (męsko)zwierzęcy czy tylko (męsko)rzeczowy? Żanna! Ziomal! HELP! Odpowiedz Link Zgłoś