Dodaj do ulubionych

Lotnisko pod Gorzowem? Może kiedyś

09.06.09, 21:34
byli działacze podziemnego RMN. Pokazali władzy, jak działa
demokracja

... pisowskie mendy sie cieszą! Dbaja o swoje posiadłości. Miasto
maja w dupie!
Obserwuj wątek
    • Gość: czytelnik Re: Lotnisko pod Gorzowem? Może kiedyś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.09, 21:37
      Mamy kapitalizm idioto, kapitalizm. Prawo wlasnosci i nie mozesz
      srac na wycieraczke wlascicielowi nieruchomosci bo tak ci sie
      podoba. Tak bylo w pgr i to ci pozostalo z tamtego czasu.
      • e_werty Re: Lotnisko pod Gorzowem? Może kiedyś 09.06.09, 21:59
        nie mozesz srac na wycieraczke wlascicielowi nieruchomosci bo tak
        ci sie podoba.

... mogę! Pozawla mi na to demokracja! Konsekwencje są jedynie inne!

P.S.

A te dupki nasrały na wycieraczki calemu Miastu!
        • budrys77 Re: Lotnisko pod Gorzowem? Może kiedyś 09.06.09, 22:48
          Nie znam całego uzasadnienia wyroku sądowego ale widać, że sąd zakwestionował jedynie kwestie formalne, a nie zasadność lotniska w tym miejscu. Trudno się zatem dziwić przeciwnikom lotniska, że skrzętnie to wykorzystali. Sam bym tak zrobił.
          Może nawet i dobrze, że wyciągnęli kwestie formalne, bo w Polsce "prawna droga na skróty" to porządek dzienny.
          Zastanawia mnie ilość zakwestionowanych spraw. Jeżeli wyrok zostanie podtrzymany przez druga instancję, Urząd Gminy Kłodawa wystawi sobie mega "laurkę" - pomnik własnej niekompetencji lub wręcz nieudacznictwa. Kto nadzorował prace nad tym projektem? Woźny?
          • Gość: Żanna Re: Lotnisko pod Gorzowem? Może kiedyś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.09, 23:05
            W gminie Kłodawa, okazuje się, mieszka mnóstwo "bohaterów roku
            1989". pozwólcie im cieszyć się po kombatancku, więc spokojnie,
            wolnością, o której bez krzty skromności opowiadają tu i tam. ;-)
            • Gość: a sprzedajcie i wyprowadzcie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.06.09, 00:18
              A ja Was proszę; Kaziu,Tomku,Rysiu i Elu: sprzedajcie teraz domy w
              Różankach (jak jest sprawa odrzucona - to jakieś głupole się znajdą
              co kupią) i przeprowadzcie się w lepsze, spokojniejsze miejsca
              k/Gorzowa.
              A mówiłem trza było pamiętać o starych planach lotniska jak jeszcze
              nawet nie było szklarni Różanki..........
              Arturze namów ich!!! bo gdzie masz polatać (chyba po to to
              odchudzanie....) :-))))
              • Gość: a A i Piecia IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.06.09, 00:22
                A i Piecia miałby gdzie lądować......też z RMNu.....
          • Gość: maga Re: Lotnisko pod Gorzowem? Może kiedyś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.09, 09:20
            Sąd Administracyjny zajmuje się wyłącznie procedurami - stąd taki
            wyrok. Sposób zagospodarowania terenu - to z kolei autonomiczna
            decyzja gminy. Cóż takie mamy prawo.
            Bogu dzięki!!!
    • Gość: sowiasz Re: Lotnisko pod Gorzowem? Może kiedyś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.09, 23:24
      A teraz mieszkańcy miasta Gorzowa podziękujmy Panu Sokołowskiemu, mieszkańcowi i obrońcy gminy Kłodawa i przestańmy korzystać z usług myjni Szaniec! (której współwłaścicielem jest Pan Sokołowski, a która mieści się na terenie miasta Gorzowa, na rogu Racławicka / Piłsudskiego).
      • Gość: Żanna Re: Lotnisko pod Gorzowem? Może kiedyś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.09, 23:30
        myjni Szaniec

ojej, to ta pozaklejana tandetnymi płachtami reklamowymi? wygląda
        fatalnie!
        • budrys77 Re: Lotnisko pod Gorzowem? Może kiedyś 09.06.09, 23:53
          Hmmmm jest tam tez czaderska reklama Radia Ma-Ryja:)))
    • Gość: nicelus Re: Lotnisko pod Gorzowem? Może kiedyś IP: *.dip.t-dialin.net 10.06.09, 00:32
      e_werty napisał:

> Dbaja o swoje posiadłości.

to źle?

• e_werty Źle! 10.06.09, 00:52
        Dbaja o swoje posiadłości.

... kosztem całej społeczności Gorzowa!

W wiekszości to katolickie obłudne oszołomy!
        • Gość: nicelus Re: Źle! IP: *.dip.t-dialin.net 10.06.09, 01:03
          e_werty napisał:

> ... kosztem całej społeczności Gorzowa!

raczej społeczność gorzowa próbuje zrobić coś kosztem społeczności
          podgorzowskiej gminy.

niech społeczność gorzowa wybuduje lotnisko u siebie, albo niech wykupi te
          wioski po uczciwej cenie.

:)
          • Gość: sowiasz Re: Źle! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.09, 07:49
            nicelus - mi się tylko wydaje czy społeczność Kłodawy (nie cała, ale znaczna jej część) pracuje w Gorzowie? A na pewno wielu jej mieszkańców prowadzi w Gorzowie firmy. I tu mnie zastanawia jak krótkowzrocznym trzeba być aby nie widzieć potrzeby rozwoju miasta, które daje im żyć i zarabiać.
            A wytłumacz mi jeszcze co to znaczy "po uczciwej cenie"? To taka cena, która odpowiada tobie (sprzedającemu) czy mi (kupującemu) - bo coś mi się widzi, że nie będzie to ta sama cena :)
            • Gość: maga Re: Źle! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.09, 09:09
              1) A może mieszkańcy gmin pogorzowkich nie są biorcami, lecz dawcami
              pracy w Gorzowie. Oni też budują to miasto.
              2) A może spokojne zielone okolice Gorzowa myślę, że lepiej służą
              mieszkańcom miasta niż elitarny jednak sport. Ile osób jedzie co
              niedziela na spacer do lasu(spójrzmy na parking w Nierzymiu), a ile
              będzie korzystać z samolotów (patrz statystyki Babimostu).
              • Gość: sowiasz Re: Źle! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.09, 11:54
                Ale w miejscu gdzie miało powstać to lotnisko ani lasu, ani jeziora, wiec nie
                wiem jaki walor rekreacyjny ma ten teren.
            • Gość: nicelus Re: Źle! IP: *.dip.t-dialin.net 10.06.09, 14:05
              sowiasz napisał:

> A wytłumacz mi jeszcze co to znaczy "po uczciwej cenie"?

po takiej, żeby sobie mogli kupić coś równoważnego w innej podgorzowskiej
              miejscowości. na przykład takiej cenie, jaką płacą kopalnie odkrywkowe węgla
              brunatnego.

> I tu mnie zastanawia jak krótkowzrocznym trzeba być aby nie widzieć potrzeby
              rozwoju miasta, które daje im żyć i zarabiać. <

oni widzą tą potrzebę. chcą dróg, wodociągów, kanalizacji, oczyszczalni i.t.p.
              nie mają też nic przeciwko lotnisku, ale nie ich kosztem.

• Gość: sowiasz Re: Źle! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.09, 19:25
                Twoje wyjaśnienie pojęcia uczciwej ceny wydaje się być logiczne, ale przykład kopalni odkrywkowej węgla trochę chybiony moim zdaniem. Wschodnia obwodnica Gorzowa, która przetnie gminę Kłodawa będzie emitować więcej hałasu niż to nieszczęsne lotnisko. A do zniszczeń, które powoduje kopalnia jest daleko. To jak byś porównywał podroż samochodem do Kłodawy z lotem na księżyc. Idea jest ta sama - dotrzeć do jakiegoś punktu, tylko środki i skala przedsięwzięcia inne.
                A przy kopalniach też nie wykupuje się wszystkiego co jest w okolicy, a jedynie te nieruchomości, na które kopalnia ma bezpośredni wpływ.
                Jak mi pod oknem budowali drugą nitkę Górczyńskiej to nie płakałem, że już na balkonie nie będę mógł posiedzieć, ale cieszyłem się, że będzie można przejechać łatwiej.
                Szczerze to o wartości mojego mieszkania nawet nie pomyślałem - może słaby ze mnie biznesmen w takim razie, ale jak świadczy to o czystości intensji komitetu protestacyjnego?
              • Gość: b*tch Re: Źle! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.09, 15:46
                nie mają też nic przeciwko lotnisku, ale nie ich kosztem.

rozbroiłeś mnie do reszty. Właśnie widzę jak nie mają nic przeciwko.
                Zapomnijcie o miejscach w przedszkolach i innych przybytkach miasta.
                • Gość: nicelus Re: Źle! IP: *.dip.t-dialin.net 11.06.09, 16:36
                  b*tch napisał:

> Zapomnijcie o miejscach w przedszkolach i innych przybytkach miasta.

dlaczego mają zapomieć, skoro w gorzowie pracują? natomiast niech miasto gorzów
                  płaci za wspólny z powiatem "pośredniak" tak jak to prawo przewiduje i niech nie
                  eksportuje swojego bezrobocia do kłodawy budując tam bodynki socjalne. przecież
                  to jest skandal!

www.rmg.fm/news/show/3973

• Gość: zabka Re: Oj zle, bardzo zle. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.09, 19:00
              > A wytłumacz mi jeszcze co to znaczy "po uczciwej cenie"? To taka
              cena, która od
              > powiada tobie (sprzedającemu) czy mi (kupującemu) - bo coś mi się
              widzi, że nie
              > będzie to ta sama cena :)

oczywiscie dla ciebie najlepiej bedzie (tak po sprawiedliwosci
              socjalistycznej) zeby oddali te domy w Rozankach za darmo.Ty
              mieszkasz w bloku a oni? No q....., gdzie tu sprawiedliwosc.
              • Gość: sowiasz Re: Oj zle, bardzo zle. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.09, 19:19
                Ja nie szukam sprawiedliwości socjalistycznej tylko się pytam co to znaczy uczciwa cena. I co to znaczy w kapitalizmie, dlatego podałem kupującego i sprzedającego dla przykładu a nie właściciela i decydenta - to by było bardziej adekwatne dla socjalizmu.
                Nicelus odpowiedział mi na postawione pytanie i jego odpowiedź wydaje mi się logiczna.
                Ale wymagać umiejętności czytania ze zrozumieniem od ludzi, którzy mądrość życiową czerpią ze słuchania radia z Torunia - chyba zwariowałem ;)
                Zabka - wszyscy wiedzą, że komitet protestacyjny to ludzie, którzy bronią tylko i wyłącznie swojej ziemi, swojego interesu i ja ich za to nie winie. Całkowicie ich rozumiem. Tylko po kiego .... wydają ulotki, na których przytaczają jakieś bezzasadne argumenty o ekologi, czystej gminie itd. Po co kłamstwa? I to z ust ludzi, którzy parę dni po wydaniu takiej ulotki wydają gazetkę kościelna! Czy dla katolika kłamstwo nie jest grzechem?
                • Gość: zabka Re: Oj zle, bardzo zle. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.09, 19:29
                  > Zabka - wszyscy wiedzą, że komitet protestacyjny to ludzie, którzy
                  bronią tylko
                  > i wyłącznie swojej ziemi, swojego interesu i ja ich za to nie
                  winie. Całkowici
                  > e ich rozumiem. Tylko po kiego .... wydają ulotki, na których
                  przytaczają jakie
                  > ś bezzasadne argumenty o ekologi, czystej gminie itd. Po co
                  kłamstwa? I to z us
                  > t ludzi, którzy parę dni po wydaniu takiej ulotki wydają gazetkę
                  kościelna! Czy
                  > dla katolika kłamstwo nie jest grzechem?

Ludzie sie bronia przed chamstwem urzedniczym,korupcja urzednicza
                  (bo jak mozna nazwac rozstrzygniecie nadzoru prawnego w tej sprawie)
                  i maja racje. ja tez nie budowalem domu (za harowke lat) aby teraz
                  mieszkac w linii ladowan i startow samolotow za sterem ktorych moze
                  siedziec napity urzednik starostwa czy prokuratury. Wybudowalem,
                  chce mieszkac w spokoju a jak chca lotniska to prosze 1,200.000 zl.
                  i budujcie sobie to lotnisko.
                  • Gość: sowiasz Re: Oj zle, bardzo zle. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.09, 19:37
                    Chciałeś spokoju to może trzeba było pomyśleć o większej działce. Albo bezludnej wyspie.
                    A jeśli wierzyłeś, że zbudujesz dom i będzie tam zawsze tak jak w momencie jego budowy, że świat będzie się zmieniał z pominięciem Różanek to świadczy tylko o twojej naiwności.
                    A co do pijanego urzędnika to w związku z tym iż paru z nich mieszka dokładnie w twojej okolicy radzę sprzedać samochód i zakopać w ogrodzie prawo jazdy - nigdy nie wiadomo jaki psychopata zasiądzie za kierownicą samochodu.
                  • e_werty Re: Oj zle, bardzo zle. 10.06.09, 21:27
                    samolotow za sterem ktorych moze siedziec napity

... pilot airbusa...

... w kontekscie ostatnich katastrof lotniczych to cie rozumiem! Ja
                    juz wykopałem schron...
          • Gość: czytelnik Re: zascianku gorzowski, sprzatnij g..... z chodni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.09, 18:57
            Gość portalu: nicelus napisał(a):

> e_werty napisał:
            >
            > > ... kosztem całej społeczności Gorzowa!
            >
            > raczej społeczność gorzowa próbuje zrobić coś kosztem społeczności
            > podgorzowskiej gminy.
            >
            > niech społeczność gorzowa wybuduje lotnisko u siebie, albo niech
            wykupi te
            > wioski po uczciwej cenie.

Po rynkowej cenie. Dokladnie tak jest jak piszesz. Gorzowianie chca
            miec lotnisko (a jakze w niedziele bedzie gdzie pojsc z dzieciakami
            i popatrzec na samolociki) kosztem ludzi ktorzy na to czego sie
            dorobili pracowali lata i teraz chca korzystac z owocow swojej
            pracy.Dziwne ze caly ten "chlam" oskarza wlascicieli nieruchomosci.
            No coz, socjalizm zakorzenil sie w mozgach wielu starszych i mlodych.
            • e_werty Re: zascianku gorzowski, sprzatnij g..... z chodn 10.06.09, 19:01
              Dziwne ze caly ten "chlam" oskarza wlascicieli nieruchomosci

... szlachetnych prawomyslnych prawicowców!
    • Gość: nicelus Re: czyli sprawa polityczna... IP: *.dip.t-dialin.net 10.06.09, 00:52
      e_werty napisał:

> ... pisowskie mendy sie cieszą!

dla mnie sprawa od początku śmierdziała. co to za organa gminy, które działają
      wbrew mieszkańcom? jeżeli miasto gorzów potrzebuje lotniska, dlaczego nie wykupi
      tych terenów, tylko usiłuje tanim kosztem zniszczyć ludziom dorobek ich życia?
      ale, jeżeli to jest "dobijanie watahy", to teraz wszystko jest jasne.

> Miasto maja w dupie!

no, może nie całe miasto, ale na pewno tych mieszkańców gorzowa, którzy mają
      samoloty i nie mają gdzie nimi polatać. reszta gorzowian będzie tylko dokładać
      do lotniska, tak jak mieszkańcy województwa dokładają do babimostu.

• e_werty Re: czyli sprawa polityczna... 10.06.09, 01:03
        reszta gorzowian będzie tylko dokładać

... tak jak doklada do np. remontu Palacu Biskupiego, czy tez
        Katedry! Lotnisko bardziej potrzebne od Archaniołów latajacych bez
        lotniska!
        • Gość: nicelus Re: czyli sprawa polityczna... IP: *.dip.t-dialin.net 10.06.09, 02:40
          e_werty napisał:

> Lotnisko bardziej potrzebne
          > od Archaniołów latajacych bez
          > lotniska!

do archaniołów też miasto dokłada?

wybudujcie sobie w gorzowie. w berlinie funkcjonowały do niedawna trzy lotniska (tegel, tempelhof, gatow). jest lotnisko w warszawie. wybudujcie u siebie.

WARSZAWA

• Gość: f*ck Re: czyli sprawa polityczna... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.09, 15:52
            a wybudujemy. Pokaż tylko mi miejsce - tak by można było zrobić pas
            startowy długości 1.5km, szerokości 500 m. Usytuowany tak aby tor
            lotu nie przebiegał ponad UW, wieżowcem b. przemysłówki, katerdrą.
            Tak samo by schodznie nie przecianało terenów objętych programem
            Natura 2000, przelotów ptaków jak i były zachowane inne ograniczenia
            dla tego typu budowli.
            • Gość: nicelus Re: czyli sprawa polityczna... IP: *.dip.t-dialin.net 11.06.09, 16:45
              f*ck napisał:

> Pokaż tylko mi miejsce - ...

nie ma problemu. w celu znalezienia odpowiedniego miejsca były zlecane ekspertom
              odpowiednie opracowania dotyczące najlepszej lokalizacji gorzowskiego lotniska.
              tam wszystko jest.

• Gość: nicelus sprawa polityczna, czy prywatna? IP: *.dip.t-dialin.net 10.06.09, 03:26
      e_werty napisał:

> Dbaja o swoje posiadłości.

uchwała ma tak oczywiste i ewidentne wady, że nie miała żadnych szans w sądzie i
      też nie powinna mieć u prawników wojewody. jest oczywiste, że tą uchwałę powinna
      unieważnić pani wojewoda hatka (platforma obywatelska). dlaczego tego nie
      zrobiła? chciała "dobić watahę" z pisu, czy obawiała się, że alternatywną
      lokalizacją mogą być lipki wielkie?

www.gorzow24.pl/news/6740/uchwala-lotniskowa-niewazna.html

• Gość: czytelnik Re: sprawa polityczna, czy prywatna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.09, 19:09
        > uchwała ma tak oczywiste i ewidentne wady, że nie miała żadnych
        szans w sądzie
        > i
        > też nie powinna mieć u prawników wojewody. jest oczywiste, że tą
        uchwałę powinn
        > a
        > unieważnić pani wojewoda hatka (platforma obywatelska). dlaczego
        tego nie
        > zrobiła? chciała "dobić watahę" z pisu, czy obawiała się, że
        alternatywną
        > lokalizacją mogą być lipki wielkie?
        > :)
        >
        > Pani Hatka nie uniewaznila uchwaly bo to wynika z "niekompetencji"
        jej prawnikow. U Pani Hatki nie jedna uchwala zostala przeforsowana
        w ten sposob czyli z naruszeniem prawa i nikomu wlos z glowy nie
        spadl.Zenujacym jest, ze ten zespol ludzi nazywa sie "nadzorem
        prawnym'.Znalazly by sie nawet przyklady "zalatwienia" wyrokow az
        do sadu najwyzszego. Tym razem chyba Europosel wkorczyl do akcji i
        sad musial zrobic co zrobil.Zreszta slusznie.
    • callporter Re: Lotnisko pod Gorzowem? Może kiedyś 10.06.09, 07:55
      Abstrahując od kwestii czy to lotnisko jest w ogóle miastu potrzebne i czy byłoby w stanie się utrzymać - mieszkańcy protestowali bojąc się spalin, hałasu i zniszczenia środowiska naturalnego. Po wygranej w sądzie pozostaje im w sobotnie przedpołudnie rozsiąść się wygodnie w leżakach na terenie swoich posesji i z satysfakcją wsłuchiwać w warkot dziesiątek kosiarek spalinowych, którymi sąsiedzi koszą wypielęgnowane trawniki i wdychać dym z rozstawionych wokoło grilli. Jakże sielsko, jakże ekologicznie...
      • Gość: J1 Re: Lotnisko pod Gorzowem? Może kiedyś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.09, 09:01
        Jak inaczej nazwać postępowanie grupy ludzi, którzy nie widzą korzyści z bazy
        sanitarnej, lądowiska dla awionetek, szybowców i parolotniarzy- jak nie zaścianek.

Nie chodziło o jakieś tam lotnisko tylko o lądowisko na wzór Przylepu. W
        Przylepie organizuje się
        szkolenia,kursy, jest baza noclegowa, jest tam cała logistyka dla pogotowia
        sanitarnego -i co najważniejsze - nie trzeba go dotować.
        I jeszcze jedno Przylep jest bliżej Zielonej obok domostw niż przyszłe( a raczej
        byłe)lądowisko w Wojcieszycach.
        I takiego Przylepu sobie życzyłem.Nie żadnego Babimostu.
        Wygrał zaścianek i brak rozsądku a raczej lepiej napisawszy głupota.

• Gość: maga Re: Lotnisko pod Gorzowem? Może kiedyś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.09, 09:15
          Zaścianek??? A może właśnie demokracja (Demokracja)?
          Pozwólmy ludziom decydować o swoim domu!!! Nie tylko o czterech
          ścianach, ale i o miejscu, w którym mieszkają. Myślę, że czasy, w
          których mowiono nam, co dla nas dobre już odeszły. A może nie???
          • marek_p Re: Lotnisko pod Gorzowem? Może kiedyś 10.06.09, 10:00
            Gość portalu: maga napisał(a):
            > Zaścianek??? A może właśnie demokracja (Demokracja)?

Twoje pojęcie demokracji ma następujecie znaczenie: robienie sobie
            dobrze kosztem wszystkich obok (np potencjalnym ofiarom wypadków
            samochodowych i osobom świadczącym pracę na zaściankowym rynku
            pracy, bo lepsi inwestorzy oczekują możliwości szybkiego się
            przemieszczania).

Od bardzo dawna było wiadomo, że planowane jest lotnisko w tym
            miejscu. Głównym winowajcą jest lubuska klasa polityczna bardzo źle
            reprezentująca interesy północnej części województwa lubuskiego.

Wojewoda Gramza miał wszystkie plany przygotowane (były też
            przeprowadzone konsultacje z mieszkańcami), jego następcy tylko
            markowali działania.
            Gdyby poszli za ciosem, teren by był przygotowany jeszcze przed
            wielkim boomem budowlanym i ludzi rozczarowanych i niezadowolonych
            by było mniej.

Nie będę Mago z Tobą dyskutował - świętuj swoje zwycięstwo i naszą
            porażkę.

Marek Pogorzelec - gorzowianin, mieszkaniec gminy Kłodawa
            • Gość: nicelus Re: Lotnisko pod Gorzowem? Może kiedyś IP: *.dip.t-dialin.net 10.06.09, 16:01
              marek_p napisał:

> Wojewoda Gramza miał wszystkie plany przygotowane...

wojewoda gramza to największy szkodnik w historii tego województwa. zlikwidował
              wolną od zabudowy strefę ochronną jezior w strefie chronionego krajobrazu
              "puszcza nad pliszką". jest to najcenniejszy przyrodniczo teren w województwie.
              przez międzynarodową organizację nfi został wybrany krajobrazem roku 2003/2004.
              obecnie postępuje szybka degradacja antropogenna tego krajobrazu.

• e_werty Re: Lotnisko pod Gorzowem? Może kiedyś 10.06.09, 16:27
                obecnie postępuje szybka degradacja antropogenna

... Ziemi. Wysiedlić ludzi na Księżyc bo szkodza!

Stop cywilizacji!
        • Gość: nicelus teraz widać z bliska sprawę lotniska... IP: *.dip.t-dialin.net 10.06.09, 14:16
          > Jak inaczej nazwać postępowanie grupy ludzi, którzy nie widzą korzyści z bazy
          sanitarnej, lądowiska dla awionetek, szybowców i parolotniarzy- jak nie zaścianek. <

dokładnie. tacy właśnie gorzowianie są. mieli tereny popoligonowe, to w planach
          zagospodarowania nie przewidzieli lotniska. mieli fachowe opracowania o
          lokalizacji lotniska, to gdzieś pochowali, bo komuś nie pasowało. teraz łamią
          prawo polskie i europejskie, żeby komuś dokuczyć. na szczęście nie trafili na
          zaścianek, tylko na światłych i postępowych europejczyków, którzy potrafią
          bronić polskich i europejskich praw.

• Gość: Żanna Re: teraz widać z bliska sprawę lotniska... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.09, 17:38
            tacy właśnie gorzowianie są[...]na szczęście nie trafili na
            zaścianek, tylko na światłych i postępowych europejczyków, którzy
            potrafią bronić polskich i europejskich praw.

a kłodawianie to nie gorzowianie? wytłumacz, nicelus, jako ekspert
            odwszystkiegopolitycznegoihistorycznego [;-0], jak Ty widzisz to
            zamieszkiwanie światłych członków organizacji RMN poza Gorzowem, czy
            to znaczy, nicelus, że Twoje kwestionowanie wolności po okrągłym
            stole jako niepełnej, nicelus, podtrzymujesz? czy zdrada
            przeszkodziła walecznym ludziom opozycji w ich samorealizacji w
            niedemokratycznym "tak naprawdę" otoczeniu, nicelus, i jak to jest,
            że, kurczę, tak jakoś dobrze im się wiedzie, nicelus. jak to jest
            nicelus, jest w Polsce wolność, czy jej nie ma? a jeśli jest już
            pełna, to od kiedy, od prezydentury Kaczyńskich, nicelus?
            nicelus? a ta ziemia wokół gorzowa to nicelus przez kogo wykupiona?
            przez zdrajców, nicelus?;-))))

[przepraszam Was, ale nicelus tak mąci, że i ja mącę;-)]
            • Gość: nicelus Re: teraz widać z bliska sprawę lotniska... IP: *.dip.t-dialin.net 10.06.09, 18:12
              Żanna napisała:

> a kłodawianie to nie gorzowianie?

oczywiście, że nie. to jest samodzielna gmina, ma swoje prawa, swój samorząd,
              swoich mieszkańców.

• Gość: sowiasz Re: teraz widać z bliska sprawę lotniska... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.09, 19:32
                Dobra kolego - sprawdź i powiedz mi ilu członków komitetu protestacyjnego urodziło się w gminie Kłodawa. Albo chociaż tam wychowało. Z tego co znam parę osób z tego grona (oczywiście wszystkich nie znam) to są to ludzie, którzy z Gorzowa przeprowadzili się do Różanek.
                Jak na ludzi religijnych i przywiązanych do tradycji - szybko zapomnieli o swoich korzeniach. A może to tylko wybiórcze problemy z pamięcią, co?
                • Gość: mary Re: teraz widać z bliska sprawę lotniska... IP: *.imgw.pl 10.06.09, 20:34
                  Kochany sowiaszu!
                  Z tego co wiem, w gminie całej nawet izby porodowej niet. W zw. z
                  powyzszym trudno, żeby ludzie się tam rodzili masowo... Czyż nie mam
                  racji?
                  • e_werty Re: teraz widać z bliska sprawę lotniska... 10.06.09, 21:30
                    trudno, żeby ludzie się tam rodzili masowo

... ale cmentarz jest? W takim razie ilu protestujacych ma tam groby
                    przodków?
              • Gość: Żanna Re: teraz widać z bliska sprawę lotniska... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.09, 11:10
                > a kłodawianie to nie gorzowianie?

> oczywiście, że nie. to jest samodzielna gmina..."

ROTFL
                odpowiedż jak zwykle: na gruszkę pietruszką. ;-)
      • Gość: Kosta Re: Lotnisko pod Gorzowem? Może kiedyś IP: *.gorzow.mm.pl 13.06.09, 20:31
        I z tym się zgodzę to chora Gmina ale tylko ze strony samorządu który działa przeciwko mieszkańcom oraz ze strony Urzędu Gminnego
        Oni odpowiadają jak żyjemy w Gminie Kłodawa to oni decydują jakie zapisy znajdują się w Regulaminie porządkowym Gminy to oni w zapisach uchwały porządkowej ustalili , że sąsiad może być sąsiadowi wilkiem -takich bzdurnych posunięć jest cała masa .Pytanie - dlaczego?Większość urzędników Gminy siedzi na stołkach po 30 lat .Ten Urząd trzeba przewietrzyć.Radni pełnią swe funkcje którąś już kadencję i przyzwyczaili się np. do widoku bajzlu w centrum Kłodawy na placu 700 lecia który może być symbolem pokręconych decyzji Urzędu o sprzedaży centrum wsi w prywatne ręce.Sądzę , że po wypowiedziach naszych radnych oraz urzędników Mieszkańcy Wojcieszyc i Różanek będą wiedzieli jak głosować w następnych wyborach.
    • marek_p Re: Lotnisko pod Gorzowem? Może kiedyś 10.06.09, 09:41
      Na witrynie miejskiej brak jakiejkolwiek informaji na ten temat,
      jakby sprawa ich nie dotyczyła.
      Najważniejsze, żeby wybudować jeszcze kilka fontann i rond
      wprowadzających przyjezdnych w zdumienie.
      Trawają prace nad marką Gorzowa, fioletowe planty z plastiku itp
      Ktoś tu jest nienormalny, może ja, a może kreator tych zmian w
      wizerunku miasta.

Gratulacje dla koalicji zielonogórsko-wojcieszyckiej, ja jednak
      wciąż wierzę w Gorzów, że znajdzie się jakiś polityk lub
      samorządowiec, którzy nie zostawi władz gminy samych sobie, bo
      lotnisko jest bardzo ważne dla Gorzowa (na dziś śmigłowiec
      ratownictwa medycznego, na przyszłość szansa na rozwój miasta).

Wyjątkowym gnojstwem i przejawem skrajnego lenistwa jest zostawienie
      władz gminy samych z tym problemem. Bitwa przegrana, ale mam
      nadzieję, że nie cała wojna. Chyba nie ma w Polsce innego miasta tej
      wielkości bez możliwości wylądowania w pobliżu jakiejś małej
      taksówki powietrznej. Tu nie chodzi tylko o wstyd, tu chodzi o
      przyszłość miasta.
      • marek_p Marka Gorzowa - miasto z ambicjami, ale... 10.06.09, 09:46
        ... bez lotniska i normalnej kolei.
        Smutne.
        Trudno tu cokolwiek pozytywnego dodać.
        • marek_p Re: Marka Gorzowa - miasto z ambicjami, ale... 10.06.09, 10:02
          marek_p napisał:
          > ... bez lotniska i normalnej kolei.

Słuchajcie mam pomysł - może Rubik dałby radę to wyklaskać ?
          • Gość: login_t Re: Marka Gorzowa - miasto z ambicjami, ale... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.09, 10:06
            marek_p napisał:

> Słuchajcie mam pomysł - może Rubik dałby radę to wyklaskać ?

O, to błyskotliwe.

Pozdrawiam.
          • Gość: Gorzowiak Gorzów z Lotniskiem! IP: *.gorzow.mm.pl 10.06.09, 11:55
            marek_p napisał:
            > marek_p napisał:
            > > ... bez lotniska...
            > Słuchajcie mam pomysł...

Gadasz już sam ze sobą? 4 posty jeden pod drugim, człowieku, netetykieta (i
            zdrowy rozsądek)! W MZK tego nie uczą?:)))

Ewerty - nie pozjadałeś człowieczku wszystkich rozumów, a twoja indolencja
            prawna jest modelowa: sąd ADMINISTRACYJNY nie zajmuje się meritum sprawy, lecz
            wyłącznie względami formalnymi. Jeśli człowiek ma tak elementarne braki trudno
            traktować poważnie jego dalsze wypowiedzi.

Sam jestem zwolennikiem budowy lotniska pod Gorzowem. I uważam, że powinno
            powstać jak najszybciej. Ale właśnie z poszanowaniem praw lokalnej wspólnoty. A
            jeśli lokalna władza w ewidentny sposób grała przeciwko tym prawom, łamiąc przy
            tym prawo, to taka władza winna być szybko zmieniona na tę, która znajdzie
            kompromis między wolą budowy lotniska a interesami mieszkańców.
            Jak zwykle - chodzi o kasę :))
            • e_werty Re: Gorzów z Lotniskiem! 10.06.09, 12:11
              trudno traktować poważnie jego dalsze wypowiedzi.

... tak trzymaj!
              • Gość: nicelus Re: Gorzów z Lotniskiem! IP: *.dip.t-dialin.net 10.06.09, 14:47
                e_werty napisał:

> trudno traktować poważnie jego dalsze wypowiedzi.
                >
                > ... tak trzymaj!

nie asekurujesz się zbytnio?
                ;)

• surma_bojowa Re: Gorzów z Lotniskiem! 10.06.09, 13:39
              Gość portalu: Gorzowiak napisał(a):
              > jeśli lokalna władza w ewidentny sposób grała przeciwko tym prawom, łamiąc przy
              > tym prawo, to taka władza winna być szybko zmieniona na tę, która znajdzie
              > kompromis między wolą budowy lotniska a interesami mieszkańców.

Święte słowa! Ale nie tylko władze gminy pogrywają sobie w kulki.

Pisałem już kiedyś, jak to z lotniskiem było i dlaczego jego ewentualne
              powstanie oznaczałoby dla gminy, a zwłaszcza mieszkańców trzech miejscowości (bo
              poza Różankami i Wojcieszycami również Różanek Szklarni) poważne straty i
              uciążliwości oraz zupełny brak namacalnych korzyści. W tej sytuacji nie ma co
              się dziwić oporowi społecznemu, jaki ten projekt wywołał.
              • Gość: jona Re: Gorzów z Lotniskiem! IP: *.cec.eu.int 10.06.09, 14:47
                Moim zdaniem:
                1/wielkie lotnisko naszemu miastu niepotrzebne
                2/male lotnisko dla potrzeb ratownictwa jak najbardziej
                3/ rzenujace i glupie jest powolywanie sie (poraz kolejny w krotkim
                czasie) na przeszlosc komitetu protestujacego
                Oki,to twoi kumple,ale w koncu skonczmy z tym ZBOWIDEM.Piszesz tak
                jak to mieszkancy Gorzowa powinni im byc wdzieczni,za ich
                przeszlosc,dzialalnosc polityczna z przeszlosci.To nie ma nic
                wspolnego z zyciem dzisiejszym.Najpierw byly blaszki à la Zbowid i
                to nietrafnie dobrane :-))),bo nawet w srodku wrzalo....A teraz
                wracamy do czasow z przeszlosci typy "ty giermku cos zrobiles dla
                krola to teraz nalezy ci sie w zamian"....brak lotniska....STOP Z
                ZASCIANKIEM......
                4/Sad zadecydowal tak i tak,w innych artykulach czesto podaja
                nazwisko sedziego a tu?????A moze to jakis sedzia lub inny prawnik
                (prywatnie kumpel z RMN i spedzajacy czas wolny z komitetem)
                podpowiedzial jak odwolac sie zeby bylo dobrze.....
                Choc zawsze szanowalam i dalej lubie ludzi z "komitetu" :-))a nawet
                byly wspolne saksy,to ten artykul jest dla mnie reklama "komitetu" à
                la zbowid....
                • Gość: login_t Re: Gorzów z Lotniskiem! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.09, 14:51
                  Gość portalu: jona napisał(a):

> rzenujace
                  • e_werty Re: Gorzów z Lotniskiem! 10.06.09, 15:01
                    rzenujace

... to po flamandzku!
                • Gość: praworzadny Re: ZBowid, zbowidem ale ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.09, 19:20
                  Moze i zbowid a ty co? gorzowski licencjat? RZENUJACE? a jakze,
                  pewnie ze tak.
                  • Gość: jona Re: ZBowid, zbowidem ale ... IP: *.cec.eu.int 11.06.09, 13:44
                    No i co z tego,ze zrobilam byka???Co niektorzy maja WIELKA
                    satysfakcje.... :-)Obecnie i to od wielu lat z polskim mam
                    doczynienia tu na forum oraz rozmawiajac przez telefon lub podczas
                    krotkich pobytow w Gorzowie.A wiec smiem twierdzic,ze wcale z
                    moim "jezykiem" nie jest tak zle... :-) Ciekawy mojego CV? Mam
                    troche wiecej jak gorzowski licencjat...i dalej WSTYD mi za tych
                    ludzi,ktorych znam osobiscie i ktorzy kiedys robbili cos z
                    przekonania,ideologii,a teraz wszedzie jest to podkreslane
              • Gość: nicelus Re: Gorzów z Lotniskiem! IP: *.dip.t-dialin.net 10.06.09, 16:10
                surma_bojowa napisał:

> Ale nie tylko władze gminy pogrywają sobie w kulki.

pograła sobie również pani hatka. ogłosiła w sposób rażący naruszającą prawo
                uchwałę. mogę dodać, że to nie jest jedyna taka uchwała, którą pani hatka
                ogłosiła. trochę to już zaczyna śmierdzieć...

• Gość: nicelus może po kolei? IP: *.dip.t-dialin.net 10.06.09, 14:21
          marek_p napisał:

> ... bez lotniska i normalnej kolei.

może zacząć od kolei?

• Gość: nicelus Re: Lotnisko pod Gorzowem? Może kiedyś IP: *.dip.t-dialin.net 10.06.09, 14:40
        marek_p napisał:

> Gratulacje dla koalicji zielonogórsko-wojcieszyckiej, ja jednak
        > wciąż wierzę w Gorzów, że znajdzie się jakiś polityk lub
        > samorządowiec, którzy nie zostawi władz gminy samych sobie, bo
        > lotnisko jest bardzo ważne dla Gorzowa (na dziś śmigłowiec
        > ratownictwa medycznego, na przyszłość szansa na rozwój miasta).

gratulacje dla stojących na straży praworządności!

zamiast cwaniakować i robić komuś na złość, budujcie zgodnie z prawem i
        interesem miejscowej społeczności. bardzo dobrze, że w polsce ludzie już tak
        łatwo nie dają się oszukiwać. ludzie podróżują po europie i widzą, że lądowiska
        dla helikopterów są zawsze przy szpitalach. helikopter zabiera lekarza i ma
        wszędzie blisko. jest to bardzo ważne, bo o życiu człowieka decydują sekundy.
        ponadto helikopter zużywa dużo paliwa, więc o ekonomii też warto pomyśleć.

• e_werty Re: Lotnisko pod Gorzowem? Może kiedyś 10.06.09, 14:59
          że lądowiska dla helikopterów są zawsze przy szpitalach

... ladowiska! Jak sam zauwazyłeś. Sa także na dachach wieżowców
          albo platformach wiertniczych. Jednak bazy maja na skraju
          aglomeracji - warsztaty i stacje paliw i cąłą administrację.
          • Gość: nicelus Re: Lotnisko pod Gorzowem? Może kiedyś IP: *.dip.t-dialin.net 10.06.09, 15:28
            e_werty napisał:

> że lądowiska dla helikopterów są zawsze przy szpitalach
            >
            > ... ladowiska! Jak sam zauwazyłeś. Sa także na dachach wieżowców
            > albo platformach wiertniczych. Jednak bazy maja na skraju
            > aglomeracji - warsztaty i stacje paliw i cąłą administrację.

a ile tych helikopterów ma być?

dla dwóch, trzech to wszystko najlepiej zlokalizować przy szpitalu. natomiast
            większa ilość helikopterów ze względów ochrony środowiska musi być lokalizowana
            bardzo daleko od zabudowy mieszkalnej. na przykład przy węzłach autostrad, ale
            nigdy nie w pobliżu wsi, czy osiedla. w niemczech takie problemy rozwiązują
            urbaniści z udziałem miejscowej społeczności, a później politycy realizują. w
            polsce jest akurat odwrotnie. politycy narzucają urbanistom pomysły sprzeczne z
            interesem miejscowej społeczności, co z pozoru wygląda to na idiotyzm, ale przy
            dokładniejszym poznaniu zawsze okazuje się, że ma jakież drugie dno i ktoś
            nieźle na tym zarobił, a społeczeństwo straciło.

• e_werty Cudowne "Niemce" 10.06.09, 16:31
              że ma jakież drugie dno i ktoś nieźle na tym zarobił, a
              społeczeństwo straciło.

... wlaśnie... klika działaczy prawicowych okopała sie w okolicy i
              mąci!

• Gość: nicelus precz gorzowskie łapy od kłodawy! IP: *.dip.t-dialin.net 10.06.09, 18:23
                e_werty napisał:

> ... wlaśnie... klika działaczy prawicowych
                > okopała sie w okolicy i mąci!

oni nie mącą, tylko się bronią. oni mogą tylko stracić. żyli sobie spokojnie
                dopóty, dopóki niektórym gorzowskim cwaniaczkom się nie zachciało lotniska tanim
                kosztem akurat w tym miejscu.

z tego co widzę, nie jest to lotnisko miejske dla gorzowa, bo wtedy miasto by
                wykupiło teren i jako inwestor realizujący inwestycję celu publicznego ponosiło
                koszty sporządzenia miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego.

• Gość: Kosta Re: Lotnisko pod Gorzowem? Może kiedyś IP: *.gorzow.mm.pl 13.06.09, 20:41
        Te władze dają sobie radę jak się boją podjąć uchwałe sprzeczną z interesem mieszkańców dzięki którym siedzą na stołkach urzędniczych to ściągają do swej ochrony posiłki z zaprzyjażnionej Policji Gorzsowskiej to jest ta demokracja Kłodawska
      • Gość: rody102 Re: Lotnisko pod Gorzowem? Może kiedyś IP: *.net.pbthawe.eu 11.09.09, 21:07
        Facet a raczej jakas ciapa- marek_p domyslam sie tylko od czego jest
        literka p. Ale tak to jest jak nie ma sie pojeci o tym co znajduje
        sie w swoim otoczeniu. A mianowicie lotniski w LIPKACH WIELKUCH
        panie amotorze smiglowcow. Jakos Szczecin funkcjonuje z lotniskiem w
        Goleniowie, Zilelona z Babimostem. A ja zadam pytanie dlaczego mamy
        cierpiec przez bande nadetych snobow co pokupowali awionetki i tym
        podobne wiatraki. Jesli chodzi o kwestie smiglowca medycznegoto
        nalezy zmodernizowac ladowiski przy szpitalu bo jakos mija sie z
        sensem transpotr smiglowcem ciezko chorego pacjeta do wioski w
        ktorej przelozy sie go w karetke a potem w mgnieniu oka tj w jakies
        15 minut dowiezie sie pacjeta do szpitala no kretynizm. Wiec niech
        nikt tym nie mydli oczu gorzowianom.
    • Gość: nicelus trochę więcej informacji ... IP: *.dip.t-dialin.net 10.06.09, 18:34
      ... w tym temacie i to "z pierwszej ręki":

www.rmg.fm/news/show/3951

• Gość: J1 Re: trochę więcej informacji ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.09, 19:48
        Poroniony pomysł Marcinkiewicza
        - wybaczcie forumowicze

Nie na widzę opowiadania głupot

Lądowisko w Lipkach jest oddalone od Gorzowa ponad 25 km.
        PIS w samorządzie wojewódzkim nie ma nic do powiedzenia
        gorzowskie PO tym bardziej - więc nie przeforsują remontu drogi nie mówiąc o
        rozbudowie lądowiska
        Tam na pewno nie będzie bazy sanitarnej. \
        Jeśli baza paliwowa ma być w Lipkach- to po co ją budować jak od Lipek do
        Bamimostu jest 45km.

Jeśli nad planem radni gminni spędzili 4 lata a z planami 20- to mnie na świecie
        nie będzie jak cokolwiek się uda zrobić dla Gorzowa.

Zaraz jakiś cwaniak a la Rafalska, a la " Szaniec" wybuduje domek i powie, że
        nie wiedział nic o rozbudowie lądowiska- bo nie czytany, nie pisaty.

I tak choroba gorzowska-zaściankowość rozleje się na cały kraj i nie będzie
        autostrad, boisk na Euro, rozbudowy kolei itd itp

• Gość: wkurzony Re: dla wolnoamerykanki? nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.09, 20:09
          >
          > I tak choroba gorzowska-zaściankowość rozleje się na cały kraj i
          nie będzie
          > autostrad, boisk na Euro, rozbudowy kolei itd itp
          >
          wyremontuj dworzec pkp, posprzataj chodniki z psich kup, zalataj
          dziury w ulicach, zasadz zielen, pomaluj fasady starych kamienic to
          poprawi wizerunek Gorzowa, nada wyraz ucywilizowanego miejsca.
          Chcesz boisko na Euro na mojej ziemi? Zgadzam sie. Zaplac po cenach
          rynkowych z ziemie i nie ma sprawy. Ja kupie sobie w innym miejscu.
          Nie moze to byc jednak wolnoamerykanka, gdzie garstka nieukow i
          nieudacznikow forsuje za spoleczne pieniadze i kosztem spoleczenstw
          Rozanek, Wojcieszyc, Klodawy a takze czesci Gorzowian swoje
          widzimisie i zachcianki. Juz sie buraki wybudowaly, zkanalizowaly no
          to czas zaczac latac.
          • e_werty Re: dla wolnoamerykanki? 10.06.09, 20:50
            garstka nieukow i nieudacznikow forsuje za spoleczne pieniadze i
            kosztem [...] udaczników swoje widzimisie i zachcianki. Juz
            sie buraki wybudowaly, zkanalizowaly no to czas zaczac latac.

Udaczniku - jesteś skanalizowany a nie "zkanalizowany"... chyba cie
            oszukali - sprawdź czy masz kanalizację! Buraku z burkiem na
            łąńcuchu! "Polataj" sobie z nim...
        • Gość: mary Re: trochę więcej informacji ... IP: *.imgw.pl 10.06.09, 20:44
          Kochany J1!
          Należy rozróżnić pojęcie lotnisko od pojęcia lądowisko.
          Plan Różanki - Wojcieszyce przewidywał lądowisko dla SAMOLOTÓW (w ty
          sanitarnych). Tego na dachu wieżowca ani w mieście zbudować się nie
          da. W przeciwieństwie do lądowiska dla ŚMIGŁOWCÓW (takich, co to nie
          potrzebują się rozpędzać).
          To tak a'propos "nie czytany, nie pisaty"
          • Gość: mary Re: trochę więcej informacji ... IP: *.imgw.pl 10.06.09, 20:47
            oczywiście powinno być:
            Kochany J1!
            Należy rozróżnić pojęcie lotnisko od pojęcia lądowisko.
            Plan Różanki - Wojcieszyce przewidywał lotnisko dla SAMOLOTÓW (w ty
            sanitarnych). Tego na dachu wieżowca ani w mieście zbudować się nie
            da. W przeciwieństwie do lądowiska dla ŚMIGŁOWCÓW (takich, co to nie
            potrzebują się rozpędzać).
            To tak a'propos "nie czytany, nie pisaty"

• Gość: J1 Re: trochę więcej informacji ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.09, 21:26
              Kochana Mary

rozróżniam różnice między lądowiskiem a lotniskiem

NIKT nie chce w Wojcieszycach lotniska a la Babimost
              - ja również
              - nikt tego by nie udzwignął finansowo
              -ani gmina
              -ani miasto
              -ani prywatny inwestor
              chodziło lądowisko z mozliwością w przyszłości do wylania pasa - ale nie dla
              jumbo jetów tylko malych taksówek ( awionetek) ewentualnie mini samolotów dla
              5=10 osób

Teraz możemy przyszłym inwestorom zaproponować, żeby polecieli sobie do Lipek,
              potem po bezdrożach podziwiali bociany wlecie w zimie może w ogóle nie dojechać ,
              następnie inwestor dowie się, że do strefy nie doprowadzili jeszcze kabla
              telefonicznego,
              potem się dowie o problemach strefy z pozyskaniem nowych terenów pod inwestycje
              w Gorzowie,
              potem o tym,że nie ma KRS i Skarbówki dla duzych przedsiębiorstw( oczywiście
              jest w Zielonej)

a na końcu poczuję woń "perfum"od prezydenta.

a jak będzie wracał to przeczyta ilu to Gorzowian glosowało na człowieka, który
              głosował za przeniesiem TVP do Zielonej
              Amen

• Gość: mary Re: trochę więcej informacji ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.09, 09:31
                NIKT nie chce w Wojcieszycach lotniska a la Babimost
                - ja również
                No właśnie trafiłes w sedno-
                nikt tego by nie udzwignął finansowo
                -ani gmina
                -ani miasto
                -ani prywatny inwestor
                No właśnie - kolejny celny strzał! Kto miałby za to
                wszystko zapłacić?

chodziło lądowisko z mozliwością w przyszłości do wylania pasa - ale
                nie dla
                > jumbo jetów tylko malych taksówek .......
                Drogi J1!
                Odsyłam Cię do Uchwały. Nie ma tam słowa o lądowisku. Poczytaj,
                pomyśl, potem napisz
                • Gość: nicelus Re: trochę więcej informacji ... IP: *.dip.t-dialin.net 15.06.09, 10:22
                  mary napisał(a):

> NIKT nie chce w Wojcieszycach lotniska a la Babimost
                  > - ja również
                  > No właśnie trafiłes w sedno-
                  > nikt tego by nie udzwignął finansowo
                  > -ani gmina
                  > -ani miasto
                  > -ani prywatny inwestor
                  > No właśnie - kolejny celny strzał! Kto miałby za to
                  > wszystko zapłacić?
                  >
                  >
                  > chodziło lądowisko z mozliwością w przyszłości do wylania pasa - ale
                  > nie dla
                  > > jumbo jetów tylko malych taksówek .......
                  > Drogi J1!
                  > Odsyłam Cię do Uchwały. Nie ma tam słowa o lądowisku. Poczytaj,
                  > pomyśl, potem napisz

wyjątkowo celna odpowiedź!

• Gość: teekaa Lotnisko pod Gorzowem? Zapomnijcie IP: *.all.de 10.06.09, 21:49
      Gorzowiacy, a nie tylko mieszkańcy Gorzowa. Zapomnijcie o lotnisku, lądowisku,
      wielopoziomowym parkingu i rozbudowie linii tramwajowych. Linii kolejowej do
      Berlina i wielkomiejskim gwarze. Zapomnijcie o szkolnictwie wyższym w Gorzowie.
      Zapomnijcie i cieszcie są swoim spokojem, ciszą i ekologią. To Zieloną Górę
      kocha Bóg. To jest stolica Lubuszczyzny. I na nic starania garstki zapaleńców
      (popaprańców?), chcących cokolwiek zmienić w regionie. Bo jeśli Bóg z ZG, to kto
      przeciw nim? ( A radny A.R. znów nie był 1 czerwca na dyżurze w magistracie).
      • marek_p Re: Lotnisko pod Gorzowem? Zapomnijcie 17.06.09, 10:31
        Gość portalu: teekaa napisał(a):

> ( A radny A.R. znów nie był 1 czerwca na dyżurze w magistracie).

a nie pomyślałeś, że jest tylko człowiekiem ?
        Człowiekiem, nie antycznym herosem, którego żadne zło się nie ima.
    • Gość: miastowy Lotnisko pod Gorzowem? Może kiedyś IP: *.gorzow.mm.pl 10.06.09, 23:36
      Te, Kłodawiaki, wara od interneta! Świnie czas nakarmić i krowy wydoić.
      Do budy burki, kysz!
    • Gość: Marko Deportacja IP: *.gorzow.mm.pl 11.06.09, 01:11
      Zaściankowość i egoizm w najgorszym wydaniu. Kłania się niestety
      mentalność rodem z Krużewnik, gdzie małe partykuralne interesy biorą
      górę nad dobrem wspólnym. Taka demokracja była onegdaj gwoździem do
      trumny mojego kraju. Deportowałbym towarzystwo na ścianę wschodnią i
      odizolował od reszty kraju.
      • Gość: Bernard Ile mam wam tlumaczyc??? IP: 139.142.19.* 11.06.09, 05:40
        Hey,
        Pacany kochane...
        Lotniska nie bylo, nie ma i byc w najblizszej przyszlosci nie moze...
        Proste...
        Nie ma latac...
        Udawanie na nic sie nie zdaje...
        Mareczek moze swoje osculki ganiac lecz z lotnictwem to ma zero
        wspolnego...
        Pisze o tym i powtarzam w kolko: Nie bedzie lotniska tak dl;ugo jak
        zap[otrzebowania prawdziwegioo nie bedzie..
        A nie ma...
        Latanie to droga zabawa na ktora gorzowskich biuznesmenow po prostu
        nie stac...
        Poczekajmy...Zobaczmy...
        Moze w nastepnej dekadzie...

• budrys77 kanadyjski biznesmen w białych skarpetkach 11.06.09, 09:51
          Ej Beniu! My wiemy, że tobie wystarczy miotła plus odrobina Prozacu i już masz niezły odlot:)
          • Gość: J1 Re: kanadyjski biznesmen w białych skarpetkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.09, 10:17
            Bernard stacza się po linii prostej

Nie może zrozumieć, że właśnie te mini lotnisko jest potrzebne Gorzowowi jak
            tlen do oddychania
            Nie wie ilu inwestorów nie zainwestowało u nas właśnie ze względu na niemożność
            szybkiego dotarcia do strefy, miasta
            Tylko osoba o skrajnie lewicowych lub zwązkowych poglądach może takimi
            kryteriami myśleć.

Lądowisko to nie fanaberie bogaczy tylko MINIMUM które trzeba spełnić by do
            Gorzowa trafili inwestorzy.
            Właśnie teraz dochodzi do najważniejszych rozmów i co
            jak nie idioci ze związków, którzy zrozumieć nie moga, że w czasie kryzysu nie
            produkuje się tylu produktów co podczas hossy,
            -to znowu paru nieodpowiedzialnych ludzi przekreśliło na lata możliwość Gorzowa
            na przyciągnięcie znaczących inwestorów.

Póżniej jeden matoł z drugim będzie marudził, że jest praca w Gorzowie za 1 tys .
            • Gość: takisobie Re: inwestorzy nie zainwestowali w Gorzowie bo... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.09, 11:46
              bo centrum miasta nie widzialo farby od 1945r, chodniki sa dziurawe
              ipokryte sa odchodami psow,bo macie skorumpowane i niekompetentne
              wladze w miescie i powiecie a w gminach szarogesia sie cwaniacy
              ktorzy sa zainteresowani "zakupem" ziemi za 200 zl/ha i dietami
              poselskimi. Nie macie dworca pkp ani pks na miare miasta 150
              tys.mieszkancow ani dogodnych polaczen np. z bliskim Berlinem.
              Inwestorzy boja sie Gorzowa bo wiadomo trzeba dac w "lape" i to
              duzo, to widac na przykladzie gorzowskiego kupca czy zakupu zieleni
              dla miasta czy terenow pod Tesco. Przyklady mozna by mnozyc i
              mnozyc. Lotnisko a wlasciwie jego brak na osiedlu Bermudy nie ma
              zadnego wplywu na inwestorow.Ich tutaj nie ma z innych wzgledow.
              • Gość: Żanna Re: inwestorzy nie zainwestowali w Gorzowie bo... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.09, 12:21
                takisobie napisał(a):

> bo centrum miasta nie widzialo farby od 1945r... [i całość dalej].
                ament. ;-)))
                • Gość: nicelus Re: inwestorzy nie zainwestowali w Gorzowie bo... IP: *.dip.t-dialin.net 15.06.09, 10:27
                  Żanna napisała:

> > bo centrum miasta nie widzialo farby od 1945r...
                  > [i całość dalej]. ament. ;-)))

a propos kosztów. nie wiem dlaczego, ale w publikacjach nie mogę doszukać się
                  najważniejszej informacji - czy planowane jest lotnisko prywatne, czy ma być to
                  inwestycja celu publicznego? a co za tym idzie - kto ponosi koszty sporządzenia
                  miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego dla terenu lotniska. może ktoś
                  to wie? przecież nie wiedząc kto jest inwestorem lotniska, trudno dyskutować o
                  kosztach.

• blic Lotnisko pod Gorzowem? Może kiedyś 11.06.09, 12:35
      Trzeba przyznać państwu Protestantom, że wykazują niebywały optymizm
      w kwestii perspektyw lotniczych aglomeracji gorzowskiej. :))

Być może nie widzą różnicy między awionetką i F16, ale to chyba nie
      ten rodzaj głupoty. ;)

Cóż, gmina Kłodawa słusznie dostała pod oko. Teraz powinna się
      postarać lepiej i szybciej. Pisanie planu zagospodarowania w tempie
      dziesięć słów na dzień to lekka przesada.
    • Gość: takisobie www.stop-lotnisko.blog.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.09, 18:07
      Poczytajcie sobie odpowiedz nadzoru prawnego w sprawie uchwaly
      szanownej rady gminy. Wiecie co? Przerazaja kompetencje zawodowe
      tych ludzi.Moze to zwykla sluzalczosc i serwilizm? Tacy ludzie biora
      gruba kase z portfela podatnika. Czy ktos stracil stanowisko w tym
      nadzorze nieprawnym? Ludzie, zwolennicy i przeciwnicy lotniska
      ruszcie glowami niech chociaz jeden pseudoprawnik straci stolek.
      • Gość: nicelus Re: www.stop-lotnisko.blog.pl IP: *.dip.t-dialin.net 11.06.09, 19:06
        takisobie napisał:

> Poczytajcie sobie odpowiedz nadzoru prawnego w sprawie uchwaly szanownej rady
        gminy. Wiecie co? Przerazaja kompetencje zawodowe tych ludzi. Moze to zwykla
        sluzalczosc i serwilizm? Tacy ludzie biora gruba kase z portfela podatnika. Czy
        ktos stracil stanowisko w tym nadzorze nieprawnym? Ludzie, zwolennicy i
        przeciwnicy lotniska ruszcie glowami niech chociaz jeden pseudoprawnik straci
        stolek. <

też mogę się pod tym podpisać.

• Gość: nicelus Lotnisko pod Gorzowem? Może kiedyś IP: *.dip.t-dialin.net 12.06.09, 16:57
      ... a teraz:

www.infor.pl/temat-dnia-zycie/105666,Na-wakacje-z-europejskich-lotnisk.html

• calama Re: Lotnisko pod Gorzowem? Może kiedyś 12.06.09, 17:08
        a jak dojechać na te europejskie lotniska?
        koleją z przesiadkami?
        ;)
        • Gość: nicelus Re: Lotnisko pod Gorzowem? Może kiedyś IP: *.dip.t-dialin.net 15.06.09, 00:48
          calama napisała:

> a jak dojechać na te europejskie lotniska?
          > koleją z przesiadkami?
          > ;)

poproście tuska, to każdemu obieca prywatny helikopter.
          ;)

"Chciałbym tylko zwrócić uwagę Grzegorzowi Schetynie, że jeśli Tusk może być
          prezydentem i szefem partii jednocześnie, to może też zatrzymać urząd premiera,
          a nawet – jeśliby ojczyzna go wezwała w potrzebie – zająć fotel ministra spraw
          wewnętrznych. Może też przyjąć tytuł Generalissimusa, na co czekam z
          niecierpliwością."

;)

www.rp.pl/artykul/2,319965_Rybinski__Generalissimus_Donald_Tusk_.html
    • Gość: nicelus z wiatrakami można wygrać! IP: *.dip.t-dialin.net 19.06.09, 11:06
      dobry przykład dla mieszkańców gminy kłodawa i pocieszająca wiadomość dla
      wszystkich, którzy tak jak ja, każde wakacje spędzali w dębkach. miłośnicy dębek
      wygrali bitwę nawet z gazetą wyborczą! teraz szykuje się kolejna bitwa o
      prywatną wieżę widokową na wydmach. żcyzę powodzenia.

• Gość: nicelus Re: z wiatrakami można wygrać! IP: *.dip.t-dialin.net 19.06.09, 11:25
        chrońmy_debki
      • Gość: anonim Re:To zalezy, mozna wygrac i mozna przegrac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.09, 22:21
        Gość portalu: nicelus napisał(a):

> dobry przykład dla mieszkańców gminy kłodawa i pocieszająca
        wiadomość dla
        > wszystkich, którzy tak jak ja, każde wakacje spędzali w dębkach.
        miłośnicy dębe
        > k
        > wygrali bitwę nawet z gazetą wyborczą! teraz szykuje się kolejna
        bitwa o
        > prywatną wieżę widokową na wydmach. żcyzę powodzenia.
        >
        Komitet Protestacyjny wygral w sadzie tylko dlatego iz sad mial
        polecenie rzeczywiscie zbadania sprawy i wydanie rzeczywiscie wyroku
        zgodnie z obowiazujacym prawem. Znane jest wiele innych przypadkow
        kiedy ten sad,"niezawisly" okazal sie bardzo zawisly i zalezny i
        wcale nie tak bardzo chetny do stosowania przepisow prawa. No coz,
        naszym regionem ciagle rzadza stare uklady.
        • Gość: nicelus Re:To zalezy, mozna wygrac i mozna przegrac IP: *.dip.t-dialin.net 19.06.09, 22:53
          anonim napisał:

> No coz, naszym regionem
          > ciagle rzadza stare uklady.

wiem, jakie są gorzowskie sądy.

• Gość: xxx Re: Lotnisko pod Gorzowem? Może kiedyś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.09, 08:55
      PiS to ty możesz cmoknąć w dup..e

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka