Dodaj do ulubionych

Doczepiane rzęsy

24.04.12, 12:31
Chciałam zapytać użytkowniczek takowych rzęs. Jak wygląda to na codzień, odczuwacie ich obecność, przy myciu twarzy uwiera, kłóje w powieki? i jak z uzupełnianiem, jak wyglądają rzęsy,jeśli tego nie zrobimy?
Które lepsze: syntetyczne czy jedwabne?
Z góry dziękuję za opinie.
Obserwuj wątek
    • bettina16 Re: Doczepiane rzęsy 24.04.12, 12:43
      Nie odczuwam. Nie kłują w powieki (pod warunkiem ze dobrze zrobione, 1:1, a nie tylko tam gdzie tanio). Przy myciu twarzy nie mozesz trzec oczu rękoma - trzeba się przyzwyczaić. Szczerze mówiąc nie wiem czy moje sa syntetyczne czy jedwabne (nie podam marki bo mnie wytną), dla mnie ważne że cienkie, profesjonalnie zrobione i jak ktoś nie w temacie to mysli ze to moje własne big_grin
    • shellerka Re: Doczepiane rzęsy 24.04.12, 12:55
      fantastyczna sprawa, ale uprzedzam. zrób tylko, jeśli stać cię na co 2 tygodniowe poprawki.
      no maksymalnie co 4.
      inaczej zapłaczesz się, kiedy rzęsy sztuczne odpadną, a twoje własne wydadzą ci się jakimiś miernymi kikutkami.
      • bettina16 Re: Doczepiane rzęsy 24.04.12, 12:58
        Ano fakt, że efekt uzależnia smile ja uzupełniam co ok 3 i pół tygodnia.
      • maja_sara Re: Doczepiane rzęsy 16.05.12, 21:57
        Jak rzęsy są faktycznie doczepione metodą 1:1, to efekt zabiegu utrzymuje się minimum 4 tygodnie. A nie maksimum. Ja dopełniam rzęsy co 6 tygodni. I idąc do kosmetyczki po 6 tyg mam sporo sztucznych rzęs, nie jestem łysa na powiekach i nie mam nad czym płakać. Jak kosmetyczka dokleja jedną scztucznę rzęsę do dwóch czy trzech rzęs klientki, to rzęsy szybciej wypadają, są bardziej obciązone, robi się ich mniej i wtedy faktycznie po miesiącu wygląda się żałośnie.
        Warto też znać producenta rzęs, tzn wiedzieć jakiej są firmy i jakie atesty oytrzymał produkt.
        Tu więcej informacji ode mnie na ten temat:

forum.gazeta.pl/forum/w,580,133601680,134461571,Najwazniejsza_sprawa_przy_sztucznych_rzesach.html
    • gazeta_mi_placi Re: Doczepiane rzęsy 24.04.12, 18:16
      Droga sprawa, w Krakowie prawie 300 zł za pierwsze, potem uzupełnienie trochę mniej, nie stać mnie sad
      • aanna6 gazeta 23.02.13, 17:47
        ja mam dziewczyne za załorzenie 150 potem od 50-100 ja po miesiacu płace 70 . ma kursy i certyfikaty . robi dobrze . pazurki u niej tez robie raz chciałam zaoszczedzic na pazurach i zrobiłam u innej laski w domu masakra do dzisiaj moja dawna kosmetyczka probuje je naprawic .
    • edelstein Re: Doczepiane rzęsy 24.04.12, 18:48
      Mam swoje wlasne bardzo ladne,na wieksze wyjscia doczepiam sztuczne w kepkach,sama,trzynaja sie 3-4dni i mi nie przeszkadzaja.Z zakladanymi na stale tzn do uzupelnienia pewnie jest podobnie.
      • znowu.to.samo Re: Doczepiane rzęsy 11.05.12, 15:25
        A czy wyglada to w miarę naturalnie??? jedna koleżanka sobie zrobiła i szczerze mówiąc wyglądało to trochę koczowato, z kilometra można było poznać że to sztuczne....
        • maja_sara Re: Doczepiane rzęsy 16.05.12, 22:01
          Można wyglądać kiczowato. Fakt. Jeśli wybierzesz kosmetyczkę, która nie zna się na stylizacji rzęs, jeśli doklei ci rzęsy, które nie są dostępne w różnych grubościach, długościach i z róznym skretem, to możesz wyglądać kiczowato. Będziesz miałą wszystkie rzęsy równej długości i grubości, a w naturze tak nie ma.
    • 42andzia Re: Doczepiane rzęsy 23.02.13, 14:17
      Syntetyczne będą bardziej ostre a jedwab miękii ale różnią się ceną, ja nie lubie doczepianych mieć rzęs, ale spróbować zawsze możesz każdy innaczej to odczuwa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka