kacha222 12.08.04, 12:27 TIPSY - temat rzeka chyba. Zastanawiam się nad nimi piszcie Za i przeciw - z własnych doświadczeń lub opinii innych, uwag, itd Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
taissa1 Re: TIPSY - za i przeciw 15.08.04, 16:22 Za-ładnie wyglądajace,zadbane ,niełamiące się (rzadko kiedy)paznokcie. Przeciw-spiłowana płytka paznokcia,osłabione paznokcie. Pozdrawiam,taissa Odpowiedz Link Zgłoś
krozy Re: TIPSY - za i przeciw 05.09.04, 12:22 a mnie tylko lekko zmatowiono płytkę! nie było żadnego spiłowywania Odpowiedz Link Zgłoś
patee1 Re: TIPSY - za i przeciw 15.08.04, 22:48 Za: ladnie wyglada, lakier trzyma sie tak dlugo dopoki nie zmyjesz. Przeciw: drogo (uzupelnianie), troszke przeszkadzaja, jesli sie jest aktywnym, oslabiaja paznokcie, w sumie widac, ze sztuczne, jak nie uzupelnisz (brak czasu, brak kasy) to wyglada to tragicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
agnes123 Re: TIPSY - za i przeciw 22.08.04, 18:00 Witaj....patrze na swoje dlonie i jestem naprawde bardzo zadowolona z moich tipsow!!!!!!!Wygladaja uroczo!!!Nie te same dlonie!Ja mialam zakladane tipsy na szablon-gdzie moglam dzieki tej metodzie okreslic sama ksztalt paznokcia.Cena- za zalozenie 70 zl.uzupelnienie co miesiac 35 zl.Ale co do uzueplnienia,to sprawa jest indywidualna-ja musze co miesiac,ale bywaja i takie dziewczyny,gdzie musza uzupelniac co 3-tygodnie.Siostra natomist zakladala w innym gabinecie i tak jej spierniczyli sprawe,ze nie chce zalozyc nawet u mojej kumpeli )Ze swojego doswiadczenia-GORACO POLECAM!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kasiap74 Re: TIPSY - za i przeciw 23.08.04, 09:36 No właśnie- jestem bardzo świeżo w temacie. Miałam ładne paznokcie, a zachciało mi się długich! Po pierwsze - brzydko Pani mi pomalowała, po drugie krzywo przykleiła. Po trzech dniach zaczęło odchodzić po bokach, po czterech odpadł mi jeden paznokieć, po pięciu usunęłam wszystkie, mocząć wcześniej pół godziny w acetonie. Do tego, te paznokcie mnie po prostu bolały jak czegoś dotknęłam. Teraz mam miekkie ogryzki, które nie mogą mieć więcej niż milimetr długości bo się łamią w połowie. Żałuję bardzo, odradzam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
black_currant Re: TIPSY - gdzie w Warszawie??? 23.08.04, 10:15 A może macie jakieś namiary gdzie można założyć ŁADNE tipsy w Warszawie? Ja raz robiłam w salonie SPA na Ikara i to była totalna pomyłka - odpadły po tygodniu A trochę szkoda mi pieniędzy na testowanie kolejnych miejsc... Natomiast swoje paznokcie mam tak łamliwe, że szkoda słów... Ania Odpowiedz Link Zgłoś
agnes123 Re: TIPSY - gdzie w Warszawie??? 24.08.04, 11:18 Ja moghe jedynie polecic super manikiurzystke w Słupsku z ktorej jestem w 100% zadowolona a tipsy mam 2 miesiac i zaden nie odpadl,nie boli-sa piekne!!!Te dziewczyny,ktore mialy takie nieprzyjemne przezycia z tipsami,musza miec kiepsko zalozone i rzeczywiscie nie dziwie sie,ze jestescie nie zadowolone Odpowiedz Link Zgłoś
faliraki Re: TIPSY - za i przeciw 28.08.04, 16:31 Ja jestem jak najbardziej za. Paznokcie wyglądają zawsze na zadbane, a malować można raz na 2 tygodnie, ale... Żeby ładnie wyglądały i długo się trzymały musi zakładać je ktoś kto to potrafi zrobić, bo inaczej faktycznie odpadają. Ważne jest, zeby nie zakładać tipsów tuż po zrobieniu manicure, najwcześniej 1 dzień po. inaczej mogą odpadać. Oczywiście, jak wszystko, mają też minusy. 1. cena - ja płacę 130 zł + uzupełnianie 100 zł (Warszawa Targówek). 2. W penych sytuacjach taki naklejony paznokieć może się złamać, łamiąc przy tym naturalny paznokieć. Ja miałam taką przygodę podczas jazdy konnej - bardzo boli... Odpowiedz Link Zgłoś
tjanka Re: TIPSY - za i przeciw 30.08.04, 20:42 dziewczyny, a jaka różnica m/y żelowymi i akrylowymi ? które bardziej szkodzą? Odpowiedz Link Zgłoś
zyt Re: TIPSY - za i przeciw 30.08.04, 22:03 Ja nie mogę się wypowiedzieć na ten temat bo mój mąż jest mistrzem Polski w tej dziedzinie i sami mamy gabinet. Ja wolę akryl a mąż żele. Akryl łączy się chemicznie z płytką a żel mocno do niej przylega ale jak są dobrze zrobione to nie ma różnicy w szkodliwości na płytkę.Zele są różne kwasowe ( pod lampą tak piecze ) i bezkwasowe.Tyle w skrócie. Odpowiedz Link Zgłoś