Dodaj do ulubionych

TIPSY - za i przeciw

12.08.04, 12:27
TIPSY - temat rzeka chyba.

Zastanawiam się nad nimi
piszcie
Za i przeciw - z własnych doświadczeń lub opinii innych, uwag, itd
Obserwuj wątek
    • taissa1 Re: TIPSY - za i przeciw 15.08.04, 16:22
      Za-ładnie wyglądajace,zadbane ,niełamiące się (rzadko kiedy)paznokcie.
      Przeciw-spiłowana płytka paznokcia,osłabione paznokcie.
      Pozdrawiam,taissa
      • krozy Re: TIPSY - za i przeciw 05.09.04, 12:22
        a mnie tylko lekko zmatowiono płytkę! nie było żadnego spiłowywania smile
    • patee1 Re: TIPSY - za i przeciw 15.08.04, 22:48
      Za: ladnie wyglada, lakier trzyma sie tak dlugo dopoki nie zmyjesz.
      Przeciw: drogo (uzupelnianie), troszke przeszkadzaja, jesli sie jest aktywnym,
      oslabiaja paznokcie, w sumie widac, ze sztuczne, jak nie uzupelnisz (brak
      czasu, brak kasy) to wyglada to tragicznie.
      • 210369.b Re: TIPSY - za i przeciw 16.08.04, 16:32

• agnes123 Re: TIPSY - za i przeciw 22.08.04, 18:00
      Witaj....patrze na swoje dlonie i jestem naprawde bardzo zadowolona z moich
      tipsow!!!!!!!Wygladaja uroczo!!!Nie te same dlonie!Ja mialam zakladane tipsy na
      szablon-gdzie moglam dzieki tej metodzie okreslic sama ksztalt paznokcia.Cena-
      za zalozenie 70 zl.uzupelnienie co miesiac 35 zl.Ale co do uzueplnienia,to
      sprawa jest indywidualna-ja musze co miesiac,ale bywaja i takie
      dziewczyny,gdzie musza uzupelniac co 3-tygodnie.Siostra natomist zakladala w
      innym gabinecie i tak jej spierniczyli sprawe,ze nie chce zalozyc nawet u mojej
      kumpeli wink)Ze swojego doswiadczenia-GORACO POLECAM!!!!
    • kasiap74 Re: TIPSY - za i przeciw 23.08.04, 09:36
      No właśnie- jestem bardzo świeżo w temacie. Miałam ładne paznokcie, a zachciało
      mi się długich! Po pierwsze - brzydko Pani mi pomalowała, po drugie krzywo
      przykleiła. Po trzech dniach zaczęło odchodzić po bokach, po czterech odpadł mi
      jeden paznokieć, po pięciu usunęłam wszystkie, mocząć wcześniej pół godziny w
      acetonie. Do tego, te paznokcie mnie po prostu bolały jak czegoś dotknęłam.
      Teraz mam miekkie ogryzki, które nie mogą mieć więcej niż milimetr długości bo
      się łamią w połowie. Żałuję bardzo, odradzam serdecznie.
    • black_currant Re: TIPSY - gdzie w Warszawie??? 23.08.04, 10:15
      A może macie jakieś namiary gdzie można założyć ŁADNE tipsy w Warszawie?

Ja raz robiłam w salonie SPA na Ikara i to była totalna pomyłka - odpadły po
      tygodniu sad A trochę szkoda mi pieniędzy na testowanie kolejnych miejsc...
      Natomiast swoje paznokcie mam tak łamliwe, że szkoda słów...

Ania
      • agnes123 Re: TIPSY - gdzie w Warszawie??? 24.08.04, 11:18
        Ja moghe jedynie polecic super manikiurzystke w Słupsku z ktorej jestem w 100%
        zadowolona a tipsy mam 2 miesiac i zaden nie odpadl,nie boli-sa piekne!!!Te
        dziewczyny,ktore mialy takie nieprzyjemne przezycia z tipsami,musza miec
        kiepsko zalozone i rzeczywiscie nie dziwie sie,ze jestescie nie zadowolone crying
    • faliraki Re: TIPSY - za i przeciw 28.08.04, 16:31
      Ja jestem jak najbardziej za. Paznokcie wyglądają zawsze na zadbane, a malować
      można raz na 2 tygodnie, ale...
      Żeby ładnie wyglądały i długo się trzymały musi zakładać je ktoś kto to potrafi
      zrobić, bo inaczej faktycznie odpadają. Ważne jest, zeby nie zakładać tipsów
      tuż po zrobieniu manicure, najwcześniej 1 dzień po. inaczej mogą odpadać.

Oczywiście, jak wszystko, mają też minusy. 1. cena - ja płacę 130 zł +
      uzupełnianie 100 zł (Warszawa Targówek). 2. W penych sytuacjach taki naklejony
      paznokieć może się złamać, łamiąc przy tym naturalny paznokieć. Ja miałam taką
      przygodę podczas jazdy konnej - bardzo boli...

• tjanka Re: TIPSY - za i przeciw 30.08.04, 20:42
      dziewczyny, a jaka różnica m/y żelowymi i akrylowymi ? które bardziej szkodzą?
      • zyt Re: TIPSY - za i przeciw 30.08.04, 22:03
        Ja nie mogę się wypowiedzieć na ten temat bo mój mąż jest mistrzem Polski w tej
        dziedzinie i sami mamy gabinet.
        Ja wolę akryl a mąż żele.

Akryl łączy się chemicznie z płytką a żel mocno do niej przylega ale jak są
        dobrze zrobione to nie ma różnicy w szkodliwości na płytkę.Zele są różne kwasowe
        ( pod lampą tak piecze ) i bezkwasowe.Tyle w skrócie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka