Dodaj do ulubionych

6 m-cy po cesarce i dalej WIELKI BRZUCH, POMOCY!!

12.10.04, 20:15
Dziewczyny, jestem zalamana. 6 m-cy temu mialam cesarke, a möj brzuch jest
dalej wielki jak w 6 m-cu ciazy. Dzisiaj to juz byla porazka, möj dawno
niewidziany znajomy na powitanie powiedzial: "O widze, ze znowu sie rodzina
powiekszy!".
To bylo straszne!!!! Jakie znacie cwiczenia na miesnie brzucha, ktöre by mi
pomogly doprowadzic möj brzuch do NORMALNYCH rozmiaröw.

Z göry dziekuje
Alina
Obserwuj wątek
    • bozena771 Re: 6 m-cy po cesarce i dalej WIELKI BRZUCH, POM 21.10.04, 18:04
      Cześć, ja jestem 5 miesiecy po porodzie i mam wrażenie, że mój brzuch jest
      właśnie też taki wielki. Słyszałam, ze rewelacyjne właściwości ma
      robienie "nożyców" (leżysz na plecach i na przemian nogami w lewo i prawo
      machasz) ale prawdę mówiąc nie wiem w jakich seriach. Ja jeszcze nie zaczęłam
      ćwiczyć, ale już by wypadało. Więc chyba musimy się nawzajem zmotywowaći będzie
      dobrze. Tak więc do dzieła i "nożyce" w ruch smile)))

Pozdrawiam, Bozena mama Igorka
    • mama_amelki Re: 6 m-cy po cesarce i dalej WIELKI BRZUCH, POM 21.10.04, 19:01
      Ja jestem 4 miesiące po porodzie i ciągle mam spoooory brzuszek. Sylwetkę
      ogólnie mam już całkiem niezłą bo ważę 61.5kg przy 170cm wzrostu ale okropna
      oponka zniekształca mi figurę.
      Mnie też dzisiaj znajomy oznajmił:"o chyba już drugie[dziecko]w drodze"!
      Najgorsze że dla niego to było bardzo zabawne...szkoda że niektórzy nie zdają
      sobie sprawy z tego jak bardzo można zranić słowem...sad zepsuł mi humor
      niesamowicie.
      Myślę że zarówno dla Ciebie jak i dla mnie najlepsze by były brzuszki i nożyce
      wspomniane przez koleżankę. Można też położyć się na podłodze, podnieść obie
      nogi do góry i powoluuuutku je opuszczać i tak z 30 razy, przynajmniejsmile
      Najważniejsza jest jednak chyba systematyczność a z tym u mnie trudno bo łatwo
      sobie odpuszczamsad ale chyba po wspomnianym komentarzu mojego "kolegi" będę
      musiała sie za siebie porządnie zabrać.
      Ps. A najbardziej to już wkurzył mnie fakt że te przykre słowa padły ze strony
      osoby bynajmniej nie szczupłej (facet ma 185cm wzrostu i waży 135kg- od
      tygodnia się odchudza)
      • nerwus4 Re: 6 m-cy po cesarce i dalej WIELKI BRZUCH, POM 03.11.04, 08:58
        Dziwczyny drogie. Pierwsze co to zaraz po porodzie trzeba wbić się w jakiś
        gorset lub pas obciskający bo organizm ma to do siebie, że tam gdzie ma wolna
        przestrzeń ( wtym przypadku brzuch) od razu wypełni to tłuszczem a potem?? nic
        nie cofnie rozciagniętej skóry, nawet jesli np. ćwiczeniami zgibibie tłuszcz.
        Więc teraz wbijcie sie w pas (wiem, że nioe wygodny), kremy i spadnie brzusio-
        SPOKO
        • matmam Re: 6 m-cy po cesarce i dalej WIELKI BRZUCH, POM 03.11.04, 16:42
          Ale 6 miesiecy to nie za póżno na ściskanie brzucha???Ja mam ten sam problem
          tzn wszyscy twierdzą że mam na tym punkcie jakąś fobiesmile))
          • minia261 Re: 6 m-cy po cesarce i dalej WIELKI BRZUCH, POM 04.11.04, 23:08
            witam
            jestem 5 miesiecy po cesarce i mam dokladnie ten sam problemsmile
            piszcie na maila minia261@wp.pl lub gg 2084198
            • natalii76 Re: 6 m-cy po cesarce i dalej WIELKI BRZUCH, POM 05.11.04, 14:46
              Pas obciągający wg. tego co wiem ma sens na samym początku , natomiast potem
              trzeba niestety zacząć ćwiczyć i dodatkowo masować brzuszek. Sama miała cesarkę
              8 tygodni temu- i mam z czego się cieszyć - brzuszek maleje i maleje - nic samo
              się nie zmniejszy tylko trzeba sie do tego przyłożyć -powodzenia
              • morwa23 Re: 6 m-cy po cesarce i dalej WIELKI BRZUCH, POM 04.04.05, 11:34
                ja też mam wielki brzuch po cesarce , jestem 3 miesiące po cesarce a brzuch
                dalej wieeeelki.
                morwa
                • diana-zaw Re: 6 m-cy po cesarce i dalej WIELKI BRZUCH, POM 04.04.05, 15:31
                  5 miesiecy temu mnie tez kroili i brzuch moze duzy nie jestale flakowaty. JAkis miesiac temu pani w tramwaju zaczela krzyczec na cale gardlo zeby ktos ustapil miejsca ciezarnej kobiecie. Zrobilam sie czerwona jak burakeh...........cwiczenia i cwiczenia ale kiedy tak bardzo sie nie chce i nie ma czasu bo sie uczy pracuje i domem zajmuje sad
    • aneta_maz Re: 6 m-cy po cesarce i dalej WIELKI BRZUCH, POM 05.04.05, 11:06
      Zaczęłam ćwiczyć brzuszki, podobno jesli przestrzega się zasad i kolejnych
      serii przez 6 tygodni są niezłe efekty smile)(dziewczyny pisały że nawet
      kilkanaście cm im ubyło). Jest to tzw: Aerobiczna "szóstka" Weidera. Zasady
      znajdziesz na tej stronie:
      www.sfd.pl/temat144665/strona1/.
      Zachęcam, spróbuj!

• morwa23 Re: 6 m-cy po cesarce i dalej WIELKI BRZUCH, POM 16.04.05, 18:38
        czy któraś z dziewczyn zrzuciła brzuszek nie zaraz po porodzie a np. po 2
        latach ? chodzi mi o to że są dziewczyny które w ciągu tygodnia dochodzą do
        stanu sprzed ciąży , inne po miesiącu .
        czy po roku - dwu latach da sie zrzucić brzuszek? czy komuś to sie udało?
        morwa
        • kasj Re: 6 m-cy po cesarce i dalej WIELKI BRZUCH, POM 18.04.05, 10:04
          Drogie cesarzowe
          u mnie nie pomogły brzuszki niestety - wciaz bylam niezadowolona z flaka, ktory
          pozostal mi na brzuchu - pomoglo zdecydowanie i dosc szybko krecenie na hula
          hop - watek maglowany juz wielokrotnie na forum - szybko i przyjemnie mozna
          poprawic wyglad brzuszyska - pozdrawiam serdecznie

Kasja
          • b_marta26 Re: 6 m-cy po cesarce i dalej WIELKI BRZUCH, POM 18.04.05, 21:04
            Ja jestem 5 miesiecy po porodzie i znajomi mówią ze wyglądam jak bym była w 5
            miesiącu ciązy i jeszcze ten gigantyczny biust. Wazę 58 kg a biust E. Moja
            budowa to chyde nogi i ręca a reszta ciała to balon. Tak taki balon z chudymi
            rękami i nogami. Jestem załamana!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Niekarmię
            już 4 miesiace i biust spadł mi tylko o jeden numer. Teraz zaczęłam brać
            bromergon na zatrzymanie laktacji (bo jak naciskałam biust lub po gorącej
            kąpieli jeszcze miałam pokarm) i strasznie jestem ponim osłabiona ciągle chce
            mi sie spać. Czy któraś z was brała ten lek na zatrzymanie
            laktacji.!!!!!!!!!!!!!
            • kasper68 Re: do b_marta26 18.04.05, 22:36
              Bralam bromergon od razu po porodzie(nie moglam karmic ze wzgledu na brane
              antybiotyki) i nie mialam zadnych tego typu sensacji.Ale w ulotce jest, zeby
              nie prowadzic samochodu po tych lekach, wiec mozliwe ze bedzie dawal skutki
              uboczne.A z figura mam tak samo jak ty.
              • morwa23 jakieś zmiany? 18.05.05, 10:38
                no jak brzuch , zmniejszył sie? u mnie bez zmian ,
                pozdrawiam
                morwa
                • kamila1234 Re: jakieś zmiany? 18.05.05, 12:02
                  mi zadne cwiczenia nie pomogły
                  jedynie co sprawilo ze brzuch spadł to ciagła dieta niskoweglowodanowa(zero
                  ryzu pieczywa ziemniakow cukru itp)
                  ogolnie zjechałam 18 kg
        • sylwka7 Re: 6 m-cy po cesarce i dalej WIELKI BRZUCH, POM 19.05.05, 07:59
          W ciąży przytyłam 20 kg miałam cc i wielki brzuch został. Nie nosiłam pasa i
          nie ćwiczyłam bo bolało mnie cięcie tak że nie mogłam spać. Z natury jestem
          leniwa więc stwierdziłam że skoro 9 mcy rosłam to tyle samo czasu trzeba na
          zgubienie a jak nie to się potem bedę martwić. Po 10 miesiącach waga spadła o
          jakieś 15 kg więc dałam sobie spokój. Teraz minęło 14 mcy a ja mam -23 kg. Cały
          czas karmie i objadam się dobrze, czasem jak karmiłam w nocy to ja tez jadłam.
          Mamy nie załamujcie się czasem trzeba troche czasu. Trzymam za Was kciuki. A co
          do pytania to mój brzuch jest w miare ok (po roku)do prawdziwej świetności
          jeszcze troszkę brakuje ale biodrówek już bym sie nie wstydziłasmile)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka