Dodaj do ulubionych

jaki najlepszy krem ujędrniający biust?

07.04.05, 09:28
jestem kobietą karmiącą. niedługo planuje przestać karmić i martwię się co
bęzdie z biustem. porobiły mi się trochę na nim rozstępy. jaki najlepszy krem
ujędrniający biust? tylko zeby nie był koszmarnie drogi.poradzcie. aha czy
moge go stosować już teraz, jeszcze karmiąc?
Obserwuj wątek
    • joisana Re: jaki najlepszy krem ujędrniający biust? 07.04.05, 09:36
      Ja zużywam 3 opakowanie z Avonu, na allegro są tańsze niż nawet w promocji z
      katalogu, najpierw miałam żel, a teraz krem, używałam juz wszystkich możliwych
      drogich firm, a te okazały sie równie dobre, a znacznie tańsze, rewelacji
      jednak się nie spodziewaj, jeśli na kremie poprzestaniesz, potrzebna są jeszcze
      masaże gąbką lub rękawicą zakwaszoną zimną wodą (ale masaże samej skóry,
      pocieranie, a nie całej piersi bo może się wytworzyć pokarm wink), natryski
      naprzemienne i ćwiczenia klatki piersiowej, jak sa rozstępy to maść cepan, albo
      te drogie na blizny, nie pamiętam nazwy, ale często o nich piszą na Urodzie.
    • fey Re: jaki najlepszy krem ujędrniający biust? 07.04.05, 10:05
      maści na blizny: Cepan, Tointex, Contratubex - w kolejności od najtańszego.
    • fikusia Re: jaki najlepszy krem ujędrniający biust? 07.04.05, 21:59
      Polecam Serum ujędrniające biust www.farmona.pl/pl/nivwoman.html
      • gabrysia_s Re: jaki najlepszy krem ujędrniający biust? 07.04.05, 22:50
        Mam pytanie, czy używałaś innych kosmetyków z tej serii? Czy można je kupić w
        sklepie, czy tylko przez internet?
        • utalia Re: jaki najlepszy krem ujędrniający biust? 08.04.05, 00:25
          Joisana ale dlaczego masaz samych piersi moze wytworzyc pokarm... Nie tak dawno
          byl watek na tym forum, ze najlepszym lekiem na piersi po karmieniu jest masaz
          okrezny calych piersi. Ponoc efekty rewelacyjne bez zadnych balsamow. Choc
          musze sie przyznac, ze w tym samym czasie kiedy zaczelam ten masaz mialam dosc
          bolesne piersi przed okresem a i kilka kropel mleka polecialo...choc nie karmie
          juz od roku. Utalia
          • joisana Re: jaki najlepszy krem ujędrniający biust? 08.04.05, 19:20
            Masaż samych piersi i regularne drażnienie sutków pobudza przysadkę do
            zwiększonej produkcji prolaktyny, im częściej i intensywniej tym więcej.
            Czytałam kiedyś na tym forum, że masaż piersi powoduje ich powiększenie i
            ujędrnienie-i jest to prawda, tyle, że rozrost dotyczy gruczołów piersiowych
            (tak jak w czasie ciąży i laktacji, po zaprzestaniu powracają do stanu
            wyjściowego, lub gorszego). Koło się zamyka same gruczoły powiększają się, do
            tego prolaktyna, ona sama tez powiększa, ale i pokarm sie pojawia i tak w
            kółko, pojawienie się pokarmu może nie nastąpi w każdym przypadku, ale
            wystarczająco często, problem polega na tym, że przy jakiejś łagodnej, lub co
            gorsza niesad, zmianie w piersiach jej rozwój też ulegnie przyspieszeniu. Dla
            wątpiących przypomnę, że i u człowieka i innego ssaka, może bez ciąży i porodu
            dojść do laktacji, wystarczy wystarczająco często przystawiać oseska do piersi,
            bądź masować samemu, moja koleżanka karmiła w ten sposób adoptowane niemowle,
            początkowo z takim aparacikiem Madeli(rureczki z butelki z mieszanką
            przyklejane do sutków), a po tygodniu miała własnego pokarmu na dwójkę, a nie
            jedno dziecko. Ja bym nie ryzykowała tej metody, może jestem przeczulana, bo
            już miałam wątpliwą przyjemność mieć nowotwór piersi, no i wychowałam się w
            środowisku ściśle medycznym i częściej niż z nim nie związani ludzie słyszałam
            i widziałam paskudne historie zaczynające się od takiego banału jak masaż
            piersi. Jako ostatnie poparcie tej tezy powiem, że masażyści uczą się , że nie
            wolno pewnych części ciała masować, min. gruczołów, jest to bezwzględne
            przeciwwskazanie do masażu, co innego kiedy następuje zastój pokarmu, ale to
            kwestia położnicza i sytuacja oczywista bo służy opróżnieniu z mleka.
    • marlamon Re: jaki najlepszy krem ujędrniający biust? 09.04.05, 10:30
      Ja kupiłam intensywnie ujędrniający "Eris"-body art,ładnie pachnie ,szybko się
      wchłania ,nie tłusty, i podobno dobry,tylko niestety trzeba dłużej stosować -
      zresztą jak wszystkie kremy.Kosztuje ok.45zł.
      • utalia Re: jaki najlepszy krem ujędrniający biust? 09.04.05, 16:20
        Dziekuje Joisana. To potwierdza moje wyzej opisane odczucia. Juz teraz rozumiem
        na czym polega obiecywany cud pieknych piersi. Pozostane przy mleczku do ciala
        Niwea. Utalia
    • agusiah Re: jaki najlepszy krem ujędrniający biust? 11.04.05, 12:11
      Polecam koszmarnie drogie, ale absolutnie rewelacyjne amułki Phytrel firmy
      Lierac (ok. 130 zł, w aptece) - starczają na jakieś 2 miesiące. Mam po nich
      biust jak nastolatka, mogę chodzić bez stanika (wykarmiłam dwójkę dzieci, w
      sumie 4 lata laktacji).
      • mutak Re: jaki najlepszy krem ujędrniający biust? 11.04.05, 12:17
        Cześć, a powiedz czy stosujesz te ampułki długo? czytylko przez 2 miesiace i
        potem przerwa albo jakiś krem? i czyte ampułki się wciera jakośc?
        • joisana Re: jaki najlepszy krem ujędrniający biust? 11.04.05, 15:16
          I napisz jeszcze proszę, jak wyglądał Twój biust przed ampułkami, wiem z
          doświadczenia, że wiele kobiet narzeka, a w rzeczywistości ma skórę w całkiem
          dobrej kondycji zanim zaczyna takie kuracje. Ja np. musiałam w kilka dni
          całkowicie zbić pokarm(a miałam go dla całego żłobka wink) były więc końskie
          dawki bromergonu i krępowanie bandażami, i po tym z fantastycznych jędrnych
          piersi dorobiłam się b. miekkich i stanowczo nie jędrnych sad i z niteczkami
          rozstępów, nie wierzę, aby cuda były możliwe, to co stosuje pomaga znacząco,
          ale tylko dopóki to robię. Czy te ampułki daja długotrwały efekt?
          • magdalenki1 Re: jaki najlepszy krem ujędrniający biust? 11.04.05, 21:45
            ja też chciałabym wiedzieć, jakie byłe wcześniej Twoje piersi, czy miałaś
            rozstepy? ja mam i nie wiem, czy jest jakiś ratunek, nie wierzę, aby moje
            piersi mogły choć troszkę podnieśc się spowrotem a to, co jest teraz, to
            koszmar, murzynka ma ładniejsze. Napisz proszę, czy miałaś rozstępy? ja też
            karm,iłam dwójkę dzieci, ale rozstępy chyba niweczą szansę poprawy, jak mówicie?
            bo już jestem gotowa wstawić jakieś silokony żeby je trochę ujędrnić
            pomocy!!!
            • agusiah Re: jaki najlepszy krem ujędrniający biust? 11.04.05, 23:44
              No więc ampułki zaczęłam stosować jakiś miesiąc po odstawieniu córki od piersi.
              Biust wyglądał tragicznie - też odstawiałam na szybko. Piersi puste,
              oklapnięte, wróciły do dawnego rozmiaru (b), ale nie do wyglądu, skóra była
              wręcz pomarszczona, fuj. Ampułki stosuję dalej - właśnie kończę drugi miesiąc,
              a biust wrócił do formy w stu procentach. Co będzie po zakończeniu kuracji -
              zobaczymy. Planuję potem dokupic paczkę tego cuda i używać okazjonalnie, dla
              podtrzymania efektu. Rozstępy mam jeszcze z pierwszej ciąży - cieniutkie
              kreseczki, ale mi to nie przeszkadza. Dobrze, że kształt wrócił... Smaruje się
              dwa razy dziennie, jedna ampułka starcza na kilka razy.
      • mimi44 Do Agusiah i nie tylko 04.05.05, 18:07
        Gdzie w Wawie Lierac?Pytałam sie juz w kilku aptekach,w mniejszych i
        superwielkich,ale na razie bez skutku.W jednej był krem,ale szukam ampułek,moze
        ktoś pomóc?
    • mimi44 Re: jaki najlepszy krem ujędrniający biust? 14.04.05, 17:51
      Czy ktoś jeszcze juz kupił te magiczne ampułki?
      Na dzień dzisiejszy to byłby dla mnie spory wydatek,ale jezeli naprawde tak
      rewelacyjnie działa,to nie bede jadła przez tydzien ale sobie kupiesmile)))
      • kicia031 Re: jaki najlepszy krem ujędrniający biust? 16.04.05, 16:05
        Ja po pierwszym dziecku uzywalam zelu Phytrel, troche tanszy niz ampulki ale
        nie tak skoncentrowany i efekty tez byly wyraznie widoczne - a moje piersi byly
        w tragicznym stanie, do tego jeszcze pokryte rozstepami.
        Tak wiec polecam.
    • mamazosi7 Re: jaki najlepszy krem ujędrniający biust? 16.04.05, 17:09
      ja uzywam Musteli krem do biustu,karmie i nie mam rozstepow
    • meessi Re: jaki najlepszy krem ujędrniający biust? 19.04.05, 13:55
      Wszystko bardzo pięknie jeśli się ma biust B. Ale co mam powiedzieć ja z DD.
      Co prawda podobno wcale nie mam oklapniętego biustu, ale nie mam też złudzeń.
      Nie mam pojęcia ile waży duży biust, ale z cała pewnością duże biusty po
      karmieniu dużo trudniej doprowadzić do dawnego stanu (jeśli to w ogole możliwe).
      Ja zbieram na operację! Nie mam rozstępów
      • lula11 Re: jaki najlepszy krem ujędrniający biust? 04.08.05, 14:37
        I ja mam duzy biust, DD w czasie laktacji i D po. Karmie teraz 3 dziecko i
        boooje sie tego co mnie czeka, brrrrrrrr, pamietam jak wydladały moje piersi po
        drugim dziecku, tragedia!!!!!!
        A czy te ampułki mozna zastosowac w czasie karmienia, tak by po nie było juz
        takiej tragedii?????????????

Agata.
    • Gość: Moniczka Re: jaki najlepszy krem ujędrniający biust? IP: *.dynamic.chello.pl 18.07.14, 10:17
      ja zdecydowałam się na striagen na vitalab.pl/465,striagen-b-breast-firming-cream.html jest dokładnie opisany. Podoba mi się jego działanie, nie lepi się, jest lekki i szybko się wchłania. Napina biust.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka