Dodaj do ulubionych

żel czy akryl??????????????????????????????

21.06.05, 09:40
zrobiłam paznokcie zelowe niestety w ogóle sie nie trzymają...
w innym salonie zaproponwano mi akryl - pani powidzieła ze jest delikatniejszy
od zelu i lepiej sie trzyma... ze odradza zel...
znowu na internecie przeczytała taką wypowiedź że akryl jest gdruby i brzydki...
sama juz nie wiem co robic...
Obserwuj wątek
    • wmk75 Re: żel czy akryl?????????????????????????????? 21.06.05, 10:52
      Nie strasz mnie, że żel się nie trzyma, bo ja właśnie wczoraj zrobiłam sobie
      żelowe paznokcie. Pytałam się o akryl (w kontekście co bardziej niszczy
      paznokcie i w którym przypadku widać bardziej "odrosty"). Manicurzystka
      powiedziała mi, że akryl jest bardziej "inwazyjny". Przy żelu czasami wystarczy
      spiłować pilniczkiem i nie trzeba uzupełniać "odrostu" (zależy wszystko jak
      zostanie nałożony za pierwszym razem). Moje paznokcie nie są zbyt długie (choć
      stukam nimi w klawiaturęwink, więc mam nadzieję, że trochę je ponoszęsmile

Pozdrawiam
      --------------------------------
      Wioletta mama Tomka (1,5 roczku)
      • inia25 Re: żel czy akryl?????????????????????????????? 21.06.05, 11:05
        akryl to kwas, który niszczy paznokcie
        żel jest o niebo lepszy.
        a odpadanie paznokci - to kwestia złego nałożenia. jeżeli masz nałożony żel "na
        płasko" to bedzie ci szybko odpadal, jezeli masz tzw "górke" to bedzie sie
        trzymal bez problemu. gorka - czyli: jak patrzysz na baznokiec z boku (z
        profilu), to na szczycie musi byc widac gorke, czyli paznokiec musi schodzic do
        dolu.
        ja ma zele od 6 lat i zero problemu, czasami mi tylko jakies wpadki sie
        zdarzaly po ciazy, ale to jakby normalne "oslabienie" organizmu
        • bedada Re: żel czy akryl?????????????????????????????? 21.06.05, 12:57
          Obecnie mam juz drugi miesiąc paznokcie żelowe i jeszcze ani jeden mi nie
          odpadł! Codziennie stukam w pracy w klawiaturę i nic podejrzanego się z nimi
          niedzieje!
          • wmk75 Re: żel czy akryl?????????????????????????????? 21.06.05, 14:17
            A czy to prawda, że lakier na paznokciach żelowych może się utrzymywać i dwa
            tygodnie? Wczoraj kiedy zakładałam sobie żel powiedziałam manicurzystce żeby
            zapisała mnie na piątek na samo malowanie, bo w sobotę mam wyjazd a ona na to,
            że spokojnie do soboty się utrzyma a nawet dłużej. Podobno przychodzą panie na
            uzupełnienie żelu po 3 tygodniach z tym samym lakierem na paznokciach. Jak to
            jest? czy z tych sztucznych paznokci lakier nie odpryskuje??

Pozdrawiam

• karakalka Re: żel czy akryl?????????????????????????????? 21.06.05, 14:42
              Na żelu lakier się trzyma i trzy tygodnie, tylko pojawia się odrost paznokcia,
              który niezbyt ładnie wygląda. Trzeba wówczas iść na uzupełnienie. Ja miałam
              akryl, teraz mam żel. Polecam żel. Jak jest dobrej firmy, to nie niszczy
              paznokcia. Akryl odradzam. Gorzej wygląda i niszczy paznokieć.
              • wmk75 Re: żel czy akryl?????????????????????????????? 21.06.05, 14:52
                A zdejmowałaś kiedyś żel? akryl chyba się odkleja za pomocą jakiegoś preparatu
                a żel się spiłowuje pilnikiem? czy są jakieś inne sposoby?

Pozdrawiam
                • inia25 Re: żel czy akryl?????????????????????????????? 21.06.05, 15:59
                  zel sie spilowuje, akryl tez.
                • karakalka Re: żel czy akryl?????????????????????????????? 21.06.05, 23:02
                  Speclaliści mają coś specjalnego do usuwania, ale ja zawsze piłuję. Nie ma z
                  tym problemusmile)))
      • xerius Re: żel czy akryl?????????????????????????????? 26.06.05, 05:15
        Zel sie trzyma jesli jest dobrze zrobiony ( nosze od 6-ciu tygodni i nic sie
        nie lamie). Wczesniej robilam gdzie indziej i lamal sie non stop.
        A teraz zmywam, plewie ogrodek, sprzatam i nic.
        Akryl jest gruby i brzydki, nie polecam.
        Kasia
    • gofferka Re: żel czy akryl?????????????????????????????? 22.06.05, 07:23
      A jak wyglądają wasze paznokcie od strony "spodniej"?
      Jak widziałam je u innych osób{ ja mam naturalne} to się przeraziłam-brudne
      przeokrutnie, jakies takie pogrubiałe, strasznie nieestetyczne. Szok.
      Kasia
      • wmk75 Re: żel czy akryl?????????????????????????????? 22.06.05, 11:39

Ja mam świeżutko zrobione więc są cacy.
        A jeśli chodzi o to czy są estetyczne czy nie to oddzielna sprawa. Ja też
        zawsze byłam za naturalnymi paznokciami (zresztą miałam całkiem niezłe), ale po
        pierwsze od jakiegoś czasu zaczełam je nerwowo skubać (szczególnie w pracy).
        Efekt- jak już mi się udało je zapuścić do długości takiej jaką lubię,
        robiłam "trach" i po paznokciu (albo same pękały i musiałam je obcinać na
        króciutko).
        Postanowiłam spróbować z żelem. Nie mówię, że będę je miała cały czas (pewnie
        nie), ale na razie jestem b. zadowolona z efektów.
    • sowa_hu_hu Re: żel czy akryl?????????????????????????????? 30.06.05, 01:09
      koniec końców ściągnełam żel - to była tragedia... pani zaproponowala mi akryl
      ale na razie nie zakłądam... mam zjechaną totalnie płytke paznokcia...

ps a żel trzeba uzupełniac tak samo jak akryl bo normalnie odrasta razem z
      paznokciem..

a lakier trzyma sie bardzo długo na sztucznych , nawet taki za 4 zł smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka