Dodaj do ulubionych

Chude Mamy!!

11.07.05, 12:07
Tak sobie czytam o odchudzaniu i zastanawiam się, czy teraz wszyscy mają
problemy z nadwagą?! Ja mam 159 cm wzrostu i ważę 42 kg. Nigdy się nie
odchudzałam, w ciąży przytyłam... uwaga... 26 kg, ale straciłam to po
porodzie w "try-miga". Uwielbiam jeść, pochłaniam ogromne ilości bez
ograniczeń.
Odezwijcie się, chude mamy!
Obserwuj wątek
    • kawusia76 Re: Chude Mamy!! 11.07.05, 12:38
      jestemsmile w ciąży przytyłam 7,5 kg, po porodzie schudłam 11,5 kg i chyba chudne
      jeszczesad teraz wazę 51,5 kg.przytyc nie mogę,słodyczy nie lubię,wogóle nie
      mogę duzo zjeśc,intensywnie pracuję,studiuję podyplomowo,duzo ćwiczę dla formy.
      • sylwka7 Re: Chude Mamy!! 11.07.05, 12:53
        Melduje siesmile) W ciąży przytyłam 20kg i schudłam 26kg. Teraz waże 50kg i 174cm
        wzrostu. Dużo jem bez ograniczeń i często nocą a zaczynam straszyć ludzismile))
        tak twierdzi moja mama. Pozdrawiam
    • mieszkowamama Re: Chude Mamy!! 11.07.05, 13:00
      No cześć chudziny! Mam nadzieję, że jest nas trochę więcej! Ja też zaczynam
      straszyć. Myślałam, że jak przestanę karmić piersią, to trochę przytyję, a tu 7
      miesięcy minęło i nic. Co prawda nie chudnę już, ale przytyć... to już nie lada
      wyzwanie. Niech żyją chuderlaki!
      • kawusia76 Re: Chude Mamy!! 11.07.05, 13:02
        taaak,ja nawet piersią juz nie karmię od dawna a waga ciagle spadasad
    • marteczka271 Re: Chude Mamy!! 11.07.05, 16:50

• mimi44 Re: Chude Mamy!! 11.07.05, 17:19
        to i ja sie dopiszesmile))
        w ciąży przytyłam 19kg,po kilku miesiącach wróciłam do wagi sprzed:49-50kg i
        172cm. wzrostu.Nie mam pojecia co mozna zrobic by przytyc z 4-5 kilo(taką wage
        miałam w wieku 17-18 lat i fajnie wyglądało),teraz zostały mi koscie i skura.

Jak sie dowiecie,jak to zmienic to piszcie!!!!!!!!!!!!!!!
        • 76kitka Re: Chude Mamy!! 11.07.05, 22:38
          ja mam 166 cm i ważę 50 kg, przed ciążą 47. Mam drobny kościec więc nie wyglądam chudo, mam okrągłe biodra, krągły biust. Cały czas karmie piersią, ale waga stoi w miejscu, nie chudnę, nie tyję. I szczerze mówiąc nie chcę przytyć, podobam się sobie, a co najważniejsze mężowi smile Dziewczyny macie figurę jak modelki, teraz chude jest modne, nie przejmujcie się. Ja się cieszę, że mogę bez wyrzutów sumienia pochłonąć całą czekoladę i nie muszę tego wybiegać na bieżni smile
    • aniadawid1 Re: Chude Mamy!! 11.07.05, 23:12
      ja mam 167cm i przez długi okres wachała mi się waga 46-47kg od niedawna ważę
      ok 49kg ale niestety zauważyłam że "wchodzi mi" raczej w brzuch, uda i pośladki
      • juspus Re: Chude Mamy!! 12.07.05, 23:25
        ja waze 50 kg przy 167 cm, wystaja mi kosci miedniczne i strasznie to wyglada,
        wszyscy mysla ze waze ok 45 kg...
    • mieszkowamama Re: Chude Mamy!! 13.07.05, 11:01
      Tak źle, i tak niedobrze. Babki, czego Wy chcecie?! Cieszmy się, że nie musimy
      walczyć z otyłością, a nie narzekać jak te... wszystkie Polaki!
      Zdejmować ciuszki, bikini i na plażę świecić chudymi pupkami!
      Słonecznego dzionka smile
      • jag26 Re: Chude Mamy!! 13.07.05, 14:33
        Ja waze 51 kg, przed ciaza 49 przy wzroscie 163. kiedys udalo mi sie przytyc do
        54 kg i wygladalam najlepiej. Najladniej z twarzy, a teraz znow jak suchotnicasad
    • mamanataszy Re: Chude Mamy!! 13.07.05, 22:03
      No i widzisz, jest nas trochę smile
      W ciąży przytyłam 17 kg, teraz przy wzroście 1,62 ważę ok 45-46 kg. Ale ja tam
      nie chciałabym przytyć - tak mi jest w sam raz.
      Pozdrawiam
      • kate33 Re: Chude Mamy!! 15.07.05, 11:01
        A więc i ja się dołączę do Was chudzinki...
        Ważę 45 kg, przy wzroście 1,61. W czasie ciąży przytyłam 16 kg i niestety nic
        mi nie zostało. Piszę niestety, bo zawsze byłam chuda i myślałm, że zostanie mi
        ze 3 kg. Ale pewnie lepiej tak, niz jakbym miała z 10 kg więcej (tylko biustu z
        okresu ciąży i karmienia mi brakuje).

Pa, pozdrawiam gorąco.
        • kawusia76 Re: Chude Mamy!! 15.07.05, 13:38
          a ja znowu na minusie.było 51,5.jest 50.cholera!
          • kaleta76 Re: Chude Mamy!! 18.07.05, 08:12
            skad ja to znam-za chuda jestes, zrob cos z tym, a ja pytam ale jak ja mam to
            zrobić? przeciez jem jak kon, nie głodzę się, ale moja dziewczynka, to nie
            usiedzi na pupie, cały czas w ruchu- wiec ja biegam za nia.przy wzroscie 1,70
            waga 50 kg.w ciazy przytyłam 9 kilo, tez myslałam ze choc troszke ciałka mi
            zostanie, ale nic z tego teraz waze mniej niz przed ciaza.
    • lolinka2 Re: Chude Mamy!! 20.07.05, 22:43
      159cm i 43 kg, przed ciążą 46kg a przy porodzie 56kg.
      Jeszcze żyję chociaż wiatr mnie przewraca...
      Ale fajnie nie być samą w chudości smile)
    • mieszkowamama Re: Chude Mamy!! 21.07.05, 12:50
      Eh... dobrze być chudą, ale mi ciągle spada! Fakt, mało ostatnio jem, w pracy
      się nie chce, trochę choruję, wracamy późno, więc nie gotujemy.
      Lolinka, pewnie wyglądamy podobnie. A co do zdmuchiwania przy silniejszym
      wietrze, to ja zawsze pakuję coś cięższego do torebki (jakąś
      encyklopedię,hi...hi!).
      • lolinka2 Re: Chude Mamy!! 22.07.05, 20:27
        Mnie ratuje fakt że jestem nauczycielem i jeśli gdzieś się po mieście szwendam
        to z reguły mam przy sobie "służbowy zestaw": 3 słowniki, podręcznik itp i
        magnetofon. smile) tylko nosić tego cudu nie mam już siły...

miło nie być jedyną z tym problemem.
        • mieszkowamama Re: Chude Mamy!! 25.07.05, 14:11
          Eh... Lolinko, odbywam teraz sentymentalną podróż "przez" Ciebie! W czerwcu
          obroniłam się. Skończyłam filologię wschodniosłowiańską, specjalność
          nauczycielska! Zawsze marzyłam aby zostać nauczycielką! Do tego moja miłość do
          rosyjskiego, eh... Pracuję przy udzielaniu kredytów! Praca fantastyczna, ale
          ciągnie mnie do szkoły! Perspektyw na pracę w szkole nie ma! Eh... i te zarobki
          nauczycielskie!
          • lolinka2 Re: Chude Mamy!! 29.07.05, 19:29
            Ja sobie właśnie odpuściłam państwówkę i cieszę się niezmiernie. Wczoraj
            dostałam pracę- pół na pół edukacyjną- jako konsultant metodyczny i reprezentant
            wydawnictwa (mam na terenie uczelnię którą skończyłam, fajnie smile. Będę zatem "na
            bieżąco" i obiję się nieraz o szkołę, a z drugiej strony nie będę musiała
            odbębniać niezliczonej ilości godzin (idąc w końcu na ilość a nie na jakość)
            zeby się utrzymać. A kursy najciekawsze sobie zostawię, i potłumaczę jeśli ktoś
            ładnie poprosi smile, bo czasu mi troszkę zostanie.
    • ania.freszel Re: Chude Mamy!! 29.07.05, 15:54
      To i ja sie dopisze. Przy 174 cm wzrostu waze 52 i wiem ze troche za malo.
      Uwazam ze jem tyle co potrzeba, chociaz wszyscy mi mowia ze za malo. Na pewno
      nie glodze sie specjalnie....Moj chlop kiedys mi nawet powiedzial "do Listy
      Schindlera bez chcrakteryzacji".
      Juz sama nie wiem co z tym zrobic
      • lolinka2 Re: Chude Mamy!! 29.07.05, 19:31
        Ja mam w domu ksywkę "Auschwitz".
    • rozalk Re: Chude Mamy!! 08.08.05, 13:40
      Ja też mało waże, 165cm wzrostu i 43kg. W ciąży było super, wszystko na
      miejscu, okrągłe i dużżeee! Teraz cycki jak piegi!Powiedzcie mi jakie ciuchy
      preferujecie i dobrze wyglądacie w nich? Moze stworzymy jakąś wspólną szafę.
      Gdzie każdy wyciągnie jakieś dobre i rady!
      • mieszkowamama Re: Chude Mamy!! 08.08.05, 14:03
        Wszystko, co obcisłe, w końcu trzeba to wykorzystać.
        • lolinka2 Re: Chude Mamy!! 10.08.05, 22:01
          Działy dziecięce wszystkich sklepów, Smyk. Ciuchy na wiek 12 lat wszelkiej maści
          i pokroju - mam ten luz że każdy fason z wyjątkiem workowatych ciuchów pasuje. smile)
    • madzikrze Re: Chude Mamy!! 16.08.05, 09:36
      Witam wszystkie chudziny! Ja tez niestety jestem chuuuda, mam 170 cm wys a waze
      47 kg!!! Straszne! Przed ciaza tyle wazylam ale wciazy przytylam 20 kg i sie
      swietnie czulam w tej wadze, a po porodzie wschudlam w moment!~Przestalam z
      tego powodu karmic piersia po 9-ciu miesiacach,ale nic nie dalo, nie tyje,juz
      nie chudne ale nie tyje, nie wiem co robic by przytyc,jem za trzech i nic!
    • rozalk Re: Chude Mamy!! 16.08.05, 13:24
      Pozostaje nam pokochać siebie. Inaczej bedziemy wiecznie patrzeć na siebie z
      kwaśną miną!Cieszyć się, ze mamy rodzinę, dzieci.Widać ta nasza "chudość" nie
      przeszkadza w życiu. Tylko czy nam z tym do końca dobrze? Mnie nie, bo
      chciałabym wiele zmienić, ale...się nie da! Dlatego piszę do WAS!!!
    • mimi44 Re: Chude Mamy!! 17.08.05, 14:55
      Pocieszmy sie tym,ze po 50-ce nie bedziemy musieli sie odchudzacsmile)))))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka