Dodaj do ulubionych

dziewczyny mam doła-mój brzuch jest okropny

15.03.06, 19:31
8 mies temu urodziłam Agatkę (4300).W ciąży przytyłam 23 kg.Wczesniej wazyłam
53.Zostało mi 6kg.Wszystko byłoby ok.Gdyby nie mój brzuch!!!Wstydzę się go
pokazać nawet przed mężem.Jest okropny-cały w rozstępach,pomarszczony,i
wiszący.Poprostu obrzydliwy!!!Może macie jakieś sprawdzone sposoby żeby choć
troszkę skóra wróciła do normy..Pomóżcie to dla mnie bardzo ważne.
Obserwuj wątek
    • carmen.moreno Re: dziewczyny mam doła-mój brzuch jest okropny 15.03.06, 23:17
      Mam ten sam problem. Moja dzidzia (waga urodzeniowa 4500g,w ciąży przybyło mi
      jakieś 20-22 kg) ma już roczek, a ja wciąż wyglądam jak w 5/6 miesiącu ciąży. Do
      tego dochodzą makabryczne rozstępy i pomarszczona skóra. Kupiłam koncentrat
      wyszczuplająco-modelujacy "PŁASKI BRZUCH" Miraculum - na opakowaniu obiecują
      m.in. widoczne spłaszczenie brzucha, zmniejszenie obwodu talii do 8 cm (brawo
      dla speców od opisów, marketingu i reklamy!). Smaruję brzuch,ale jak na razie
      efektów brak.
      Dołączam się do prośby autorki wątku - Dziewczyny, zdradźcie swoje sprawdzone
      sposoby na powrót do formy.
      • meg1112 Re: dziewczyny mam doła-mój brzuch jest okropny 16.03.06, 10:47
        no błagam was- czy sadzicie ze Miraculum za 20 zł wam pomoze... sory... ale w
        cuda nie wierzez...

a jak wam pomóc...
        sama nie wiem... ja przytyłamw ciazy 24 kg, ale brzuch w miare i rozstepów brak wink))
    • aniav244 Re: dziewczyny mam doła-mój brzuch jest okropny 16.03.06, 11:05
      niewiele się chyba da zrobić w tej kwestii ale spróbujcie zabiegów laserowych i
      mezoterapii, są tez głębokie peelingi- wszystkie te zabiegi wykonuje się u
      lekarza dermatologa (od dermatologii estetycznej). ja robiłam lasery i teraz
      mezoterapię i uwazam ze efekty są. skóra nie jest juz taka obrzydliwa jak była
      i rozstępy są zdecydowanie mniej widoczne. to chyba ostatnia deska ratunku bo
      na kremy nawet te drogie nie ma co liczyc.
      • sarna38 Re: dziewczyny mam doła-mój brzuch jest okropny 18.03.06, 22:02
        Cześć dziewczyny.
        Ja też mam problem z brzuchem.Teoretycznie niemam nadwagi.
        Mam 180cm.i 82 wagi.Jestem w trakcie odchudzania.Efekty są.Ale....
        No właśnie.Brzuch.Wiszący,pomarszczony.Beee....
        Mało tego.Moje krocze!!!!!!!wstydzę się zbliżenia z mężem.
        Niemogę być tak spontaniczna,otwarta na wszelkie fantazje i eksperymenty
        jak dawniej.Poprostu niemogę zaakceptować siebie a co dopiero pokazać się
        mężowi.Niewiem ale chyba otworzę na ten temat nowy wątek.
        Jestem ciekawa czy są kobiety co przeżywaja to samo co ja.
        • bba75 Re: dziewczyny mam doła-mój brzuch jest okropny 30.03.06, 14:56
          mam to samo
    • sabi35 Re: dziewczyny mam doła-mój brzuch jest okropny 16.03.06, 11:16
      Najczęściej radykalne środki takie jak ... operacja.
      Ale, można codziennie masować brzuch specjalną szczotką do cellulitisu
      (conajmniej 5 minut), naprzemienne gorące i zimne prysznice, sport wysiłkowy,
      wyprostowana sylwetka, masaże kremami (nie ma cudownych środków). Skóra kiedyś
      się poprawi, ale może to potrwać. Jeżeli jesteście młode, macie większe szanse.
      Spróbowałabym też odżywiać się zdrowo, unikać oczyszczonych węglowodanów (np.
      druga faza diety South Beach) i jeść dużo produktów zawierających krzem (np.
      kasza jaglana).
      • blanka22 Re: dziewczyny mam doła-mój brzuch jest okropny 16.03.06, 12:38
        Ja urodziłam 4 mieś temu synka 4460,w ciazy przytyłam prawie 20 kg. Przez całą
        ciąże uzywałam na brzuch pilingu ziaja (taki pomarańczowy) i kremu musteli na
        rozstepy. Bardzo pomogło rozstepu nigdzie ani jednego. Od razu po porodzie
        stosowałam i nadal stosuję żel poporodowy musteli, efekty naprawde są, brzuch w
        miarę jędrny, naprawdę szczerze polecam.
        • aneczka0106 Re: dziewczyny mam doła-mój brzuch jest okropny 17.03.06, 17:41
          Mam ten sam problem.W ciąży przytyłam 23 kg.Teraz moja Julka ma 15 mies.
          Kolega,który pracuje w klinice chirurgii plastycznej wspomniał mi o
          mikrodermazie kryształkowej. To zabieg złuszczający najgłębiej Smarowałam brzuch
          w ciąży i po porodzie,ale tylko dla zasady.Wiem,że rozstępów żaden krem nie
          zlikwiduje.Może tylko trochę rozjaśnić.
          Już kilka mies po porodzie konsultowałam ten problem ze znajomą lekarką,która
          zajmuje się medycyną estetyczną.Potwierdziła opinię kolegi o tym zabiegu. Na
          początek poradziła,bym jak najwięcej schudła i smarowała brzuch Cepanem <krem na
          blizny>.Dopóki rozstępy sa czerwone mogą się jeszcze same wchłonąć.
          Umówiłyśmy się na zabieg za jakiś rok.Wtedy będzie już wiadomo,że reszta sama
          nie zejdzie.
          Mam w planach wiosną się z tym uwinąć,choć trochę się boje,bo to bardzo głęboki
          zabieg.
          A co do mezoterapii,to ona to stosuje raczej na cellulit.

Jeśli któraś z was przeszła mikrodermazą proszę o informację.

Pozdrawiam.
          • happymezatka Re: dziewczyny mam doła-mój brzuch jest okropny 17.03.06, 19:25
            Hey
            Ja mam podobny problem .W ciazy przytyłam 29 kg a rozstepy mam wszedzie
            (piersi,brzuch,pupa i tył całych nog czyli od gory do dołu)
            Smaruje brzuch kremem gerber na rozstepy a na noc tłusta oliwka ale rowniez nie
            widze efektu dalej sa bardzo czerwone a skora pomarszczona jakby stara.
            Jestem 3 miesiace po porodzie i schudłam juz 20 kg (obecnie waze 57 przy
            wzroscie 164 cm) ale brzuch jest okropny u gory widac mi zebra a na dole
            zwisającą skóre i tez nie wiem co mam robicsad Probuje robic brzuszki ale wydaje
            mi sie ze efektów nie bedzie.
            Aneczka a ile taki zabieg kosztuje?
            A ten krem Cepanem ?I gdzie go kupujesz?Jakie sa efekty po jego stosowania i
            ile jest ml w tubce.
            Pozdrawiam
            • sauria Re: dziewczyny mam doła-mój brzuch jest okropny 17.03.06, 19:39
              ja tez po urodzeniu corki mialam brzuch jakbym byla w 6 miesiacu, ale pomoglo
              zrzucenie wagi nie jakimis dietami tylko po prostu karmienie piersia...
              teraz Jula ma prawie 2 latka, ja troche przytylam w ta zime, ale od tygodnia
              wzielam sie za siebie kiedy zobaczylam ze jak siedze mam straszne walki, to juz
              nie slodki waleczek smile
              I polecam diete 1000 kcal, zadne glodowki tylko racjonalne odzywianie sie
              zobaczcie na www.dieta.pl sa tam proponowane diety, kazdy cos znajdzie dla
              siebie. Do tego cwicze regulanie 150 brzuszkow ( podobne do "szostek", np.
              rowerek) i stosuje od 2 dni krem Eveline slim extreme 3D serum intensywnie
              wyszczuplajace + ujedrniajace antycellulit. Sluchajcie to naprawde dziala, nie
              wierzylam w takie kremy cud (ale dieta i cwieczenia to podtawa!) i kupialm ,bo
              polecala ekspedientka. Skora o wiele jedrniejsza i od razu po nalozeniu czujesz
              dzialanie, jak taki krem rozgrzewajacy cos okolo pol godziny. Nawet wczoraj moj
              maz zauwazyl, ze cellulit zmniejszyl mi sie i skora gladka i jedrniejsza.
              Goraco polecam! I nie zalamujcie sie, bo do roku czasu okolo po porodzie cialo
              dochodzi do roznowagi. Zobaczcie jakie macie piekne dziecko i pomyslcie ze dla
              niego warto nawet miec te walki na brzuszku! pzodrawiam!
              • moniqep Re: do sauria 21.03.06, 16:59
                Eveline slim extreme 3D serum intensywnie wyszczuplajace + ujedrniajace
                antycellulit.Gdzie go kupic? Czy w supermarketach np Tesco tez sa?
                • sauria Re: do sauria 21.03.06, 18:09
                  Na pewno w jakis drogeriach, nie wiem dokladnie, bo mieszkam w Stanach i ja go
                  kupilam w polskiej aptece smile To nie jest zaden krem cud, ale trzeba sie jakos
                  ratowac wink przed zblizajaca sie wiosna...
                  --
                  " Nie wazne kim jestes, wazne ze to, co robisz, robisz calym swoim sercem"
                  • sabi35 Re: do sauria 21.03.06, 18:18
                    Ja kupiłam Vichy Lipostretch, chyba działa wink
                    Mam zamiar jeszcze specjalne serum na 2 tygodniową kurację, dam znać jak
                    wypróbuję.
                • happymezatka Re: do sauria 21.03.06, 18:20
                  kupisz go np w realu
                • jagoda051 Re: do sauria 23.03.06, 16:09
                  ja kupiłam w Geancie w Warszawie.
    • emiwaw Re: dziewczyny mam doła-mój brzuch jest okropny 17.03.06, 21:25
      Ja też walczę z okropnym brzuchem po ciąży.Wierzę w to,że za kilka miesięcy
      będzie wyglądał normalnie.Zaczęłam od vacu well(podobno zmniejsza obwody
      ciała),pożegnałam się ze słodyczami,dużo warzyw owoców, jogurtów, soków i
      wody.Po 18tej koniec jedzenia.Wklepuję preparat aVonu (nowość wyszczuplająco-
      liftingująca).Od czasu do czasu serwuję sobie kawę naturalną na brzuch,pośladki
      i uda:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=580&w=12858202&v=2&s=0a
      Podobno bardzo dobra jest szóstka Weidera. Przede mną dużo wyrzeczeń i ciężka
      praca.Liczę na to,że będą efekty.Pozdrawiam!
      • bba75 Re: Avon 30.03.06, 15:01
        I co, działa ten preparat Avonu? Bo też zwróciłam na niego uwagę i nie wiem czy
        kupić. Ja też jestem po ciąży i też mam taki brzuch. A ćwiczyć i pocić się
        nienawidzę!
    • agaciarra Re: dziewczyny mam doła-mój brzuch jest okropny 18.03.06, 00:09
      Myślę że mała Agatka była warta nawet tych rozstępów i zwiotczałego brzuszka! A
      na brzuszek najlepsze byłyby 2 rzeczy: ćwiczenia mięsni brzcha (zapewniające
      dobre rusztowanie dla skóry i tkanki podskórnej) oraz odpowiednio dobrane
      zabiegi masażu, laseroterapii itp (zajżyj na www.cmwasilewscy.bydgoszcz.pl)
      O ile z ndmiarem tłuszczyku a nawet z rozciągniętą skórą można sobie całkiem
      nieźle poradzić o tyle rozstępy to już nieco większy problem i nie da się ich
      trwale zlikwidować-można jedynie sprawić że staną się mniej widoczne.
      to tak w baaardzo dużym skrócie...
    • sabi35 chyba działa :-) 23.03.06, 09:39
      ale zaznaczam, że osiągnęłam już jakiś czas temu wagę sprzed ciąży i nie mam
      żadnych rozstępów. Otóż jeszcze niedawno obawiałam się czy będę mogła założyć
      kiedyś znowu bikini, bo brzuch nie był zupełnie płaski a skóra lekko
      pomarszczona, jakby było jej za dużo (wygląda to jak cellulitis wokół pępka).
      Odżywiam się normalnie, ale jem prawie wyłącznie produkty z mąki z pełnego
      przemiału (chleb razowy, ciemny makaron, kasze, muesli), dużo warzyw i owoców
      (polecam papaję i ananasy), ciemną czekoladę (taką z 70% kakao). Czasem zjem
      kawałek ciasta, a czasem kanapkę późno w nocy.
      No i karmię jeszcze piersią.
      Robię szóstki Weidera (jestem przy 12 powtórzeniach) i codziennie masuję się
      szczotką pod prysznicem albo szczotką na cellulitis, jak mam nastrój biorę
      naprzemian zimne i ciepłe prysznice (brrr...) i smaruję ten brzuch żelem Vichy
      Lipostretch (miałam kupić jeszcze specjalny żel na cellulitis, ale mam węża w
      kieszeni wink
      I słuchajcie, wczoraj chciałam sobie kupić dżinsy, ubrałam specjalnie tzw. hot
      pants i w przymierzalniach nie miałam żadnych problemów żeby na siebie patrzeć.
      Brzuch jest prawie płaski a skóra coraz lepsza. Więc pewnie z tym bikini nie
      będzie problemów.Sama nie mogłam w to uwierzyć, bo to dopiero 2 tygodnie, ale
      to działa!
      • happymezatka Re: chyba działa :-) 25.03.06, 21:43
        Ja tez sie staram ale dalej nie widzę efektówsad
        • kasper68 Re: chyba działa :-) 28.03.06, 10:23
          Niektóre tak mają, że co by się nie robiło brzuch po ciąży bedzie brzydki i
          będzie wystawał. I nie zależy to od ilości kilogramów jakie przybyły w czasie
          ciąży. Przy pierwszej przytyłam 10 kg, przy drugiej 9 kg. I wcale nie zeszły...
          z brzucha właśnie. To już 3 lata po drugim dziecku a brzuch ( i piersi ) dalej
          jakbym była w 7 miesiącusad
    • rudi264 Re: dziewczyny mam doła-mój brzuch jest okropny 05.04.06, 16:38
      Mój brzuszek wygląda podobnie ale sie tym aż tak nie przejmuje.Moj mąż kocha go
      i dziękuje że przecież dałam mu dwójke wspaniałych dzieci.Pozdrawiam
    • aga_1222 Re: dziewczyny mam doła-mój brzuch jest okropny 07.04.06, 23:46
      Ja też nie mogę patrzeć na mój brzuch. Wróciłam do wagi sprzed ciąż (dwóch),
      jestem szczupła, ale ta skóra na brzuchu!!!! Obrzydlistwo!!!! Nie mam rozstępów,
      ale jest okropna, jakby zwiotczała czy coś. Czy oprócz diety, ćwiczeń, hula-hop
      itp. nie ma jakichś kremów czy maści, które by ją trochę poprawiły?
      Podpowiedzcie, ale nie załamujcie mnie, że pozostaje tylko operacja plastyczna!
      • sabi35 Re: dziewczyny mam doła-mój brzuch jest okropny 08.04.06, 11:27
        Ja mam też więcej skóry na brzuchu i wiem, że to trwa około roku, żeby skóra
        wróciła do dawnego wyglądu.
        Stosuję Lipostretch i Liposyne Vichy (na zmianę), zimne i ciepłe prysznice,
        masaż drewnianą szczotką na cellulit. Ale nie wiem czy to czas, czy moje
        zabiegi pomagają. Jest dużo lepiej.
        • anikawit Re: dziewczyny mam doła-mój brzuch jest okropny 21.04.06, 23:52
          JA przytyłam w ciąży 30kg potem schudłam prawie do wagi sprzed ciazy ale
          ostatnio dzięki słodyczom znowu przytyłam.Mama okropny brzuchol aż mi
          wstyd.Zaraz po ciązy stosowałam preparat mustella pomógł trochę na
          rozstępy,stały sie mniej widoczne,ale ten worek...został.Co z nim zrobić wyciąć
          czy co?Piszę moze trochę humorystycznie ale to dla mnie powazny probolem.Nie
          mam innego pomysłu jak operacja ale to przecież kosztuje,może spróbuję tych
          zabiegów,o których mowa wyżej.Co Wy na to?
          • musze_schudnac Re: dziewczyny mam doła-mój brzuch jest okropny 22.04.06, 19:14
            "Nie mam innego pomysłu jak operacja ale to przecież kosztuje"
            ja tez się nad tym zastanawiałam...nawet całkiem poważnie,
            znalazłam w necie na forum o operacjach plastycznych namiar na
            chirurga z Czech u niego taki zabieg w przeliczeniu na złotówki
            wynosi ok.2,5tys, w Polszy 7tys. Oczywiście wcześniej musiałabym go
            dobrze sprawdzić, pewnie maja w Czechach coś takiego jakk spis
            lekarzy uprawnionych do wykonywania zabigów...
            Ale i tak zaleca się taki zabieg dopiero gdy kobieta urodziła już tyle
            dzieci ile chce mieć ostatecznie bo w razie kolejnej ciąży efektu operacji
            najprawdopodobniej już nie będzie widac i trzebaby było raz jeszcze robić.
            Muszę więc poczekać na drugiego bobasa, wtedy się zobaczysmile))
            • malgosialka Re: dziewczyny mam doła-mój brzuch jest okropny 22.04.06, 22:35
              A czy któras z was próbawała ćwiczenia mięśni brzucha w połączeniu za ma
              sażem???-mam koleżanke po porodzie i to zadziało cuda!!!!
    • maja234 Re: dziewczyny mam doła-mój brzuch jest okropny 24.04.06, 09:16
      Witam,
      Ja polecam żel poporodowy Musteli i pas wyszczyplający.
      Dwa tygodnie po porodzie nosiłam przez parę miesięcy taki pas (kupiłam go w
      hipermarkecie w dziale sportowym - kosztował ok. 20 zł). Ten pas naprawdę
      działa.
      Polercam
    • ania1203 Re: dziewczyny mam doła-mój brzuch jest okropny 24.04.06, 17:57
      Jakie to pocieszające, że nie jestem sama z moim wstrętnym brzuchem. Mam to
      samo- rozstępy od łona prawie po żebra i zwiotczała przez to skóra. Teraz
      jestem po drugim porodzie, Agatka ma 1,5 miesiąca. Ale niestety brzuch spie...
      mi się 6 lat temu po pierwszej ciąży. Co prawda schudłam szybko, a przytyłam 25
      kg, co z tego jak brzuch wygląda jak z rodziny Adamsów. Teraz też przytyłam
      dużo, bo 20 kg, pozostało mi jeszcze 9 kg, a z brzuchem już nic się nie da
      zrobić sad((( Choćbym niewiem ile brzuszków zrobiła i tak będzie wisiał.
      • egoya Re: dziewczyny mam doła-mój brzuch jest okropny 24.04.06, 21:57
        witam w klubie, ja w pierwszej ciąży przytyłam 8,5 kg, szybko wróciłam do formy, brzuszek też nie został, Niestety w drugiej ciązy przytyłam 18 kg, co przy moim wzroście to b. dużo (153/43 normalnej wagi), Teraz waże 47 kg, ale czuję się okropnie bo został mi ten cholerny brzuch i uda, i nie właże w niektóre ubrania (xs). I to mnie dołuje. Zaczęłam ćwiczyc brzuszki, ale jakos efektu nie widzę zbytniego. Niestety na operację mnie nie stać, więc pozostaje męczenie się. Na szczęście nie mam żadnych rozstępów, ale jakoś nie mogę się z tego cieszyć.
    • mamarobcia Re: dziewczyny mam doła-mój brzuch jest okropny 25.04.06, 09:58
      Witajcie

U mnie niestety też została wstrętna oponka na brzuchu, tzn wisząca skóra cała
      pokryta rozstępami. Okropność!!! sad
      Na ćwiczenia nie mam zbyt dużo czasu ale na forum Uroda pewna dziewczyna podała
      link z ćwiczeniami na brzuszek (trzeba sobie ściągnąć). Nie wiem, może się Wam
      przyda smile

s001.wyslijto.pl/index.php?file_id=00785133941529027733&act=&gk=internet
      pozdrawiam wszystkie mamusie

• grania_ja Re: dziewczyny mam doła-mój brzuch jest okropny 25.04.06, 23:20
        kochne a próbowałyście kolagen naturalny? naprawde działa tylko jest drogi
        okropnie, prawie 300 zeta za najwieksza tube.
        dodaatkowo trzeb ćwiczyc brzuszki i masaze
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka