262626kj 31.03.06, 14:56 słyszałam takie opinie że nie powinno się ścinać ani tąż farbować włosów kiedy ma się okres.Podobno wtedy włosy są osłabione.Zgodzicie się z tym.A może to banialuki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
babka71 Re: fryzjer a okres 31.03.06, 15:10 byłam wczoraj u fryzjera pierwszę słyszę , żeby fryzjer miał okres??... banialuki n/t Odpowiedz Link Zgłoś
262626kj Re: fryzjer a okres 31.03.06, 15:33 babka71 napisała: > byłam wczoraj u fryzjera pierwszę słyszę , żeby fryzjer miał okres??... > banialuki n/t chyba żle czytasz posty? Odpowiedz Link Zgłoś
babka71 Re: fryzjer a okres 31.03.06, 16:08 no tak źle czytam he he... widocznie wiesz lepiej... odpisałam żartobliwie na temat ,jak nie kumasz to trudno... n/t mozna farbować, trwałej się nie poleca ale to kwestia długości okresu i częstotliwości krwawienia....zalezy jaki włos i jaki organizm Odpowiedz Link Zgłoś
a-g-n-i-e-sz-k-a Re: fryzjer a okres 31.03.06, 15:10 Mojej siostrze pod koniec okresu nie wyszla trwala. Ja na wszelki wypadek nic w okres z wlosami nie robie. Odpowiedz Link Zgłoś
laskosia Re: fryzjer a okres 31.03.06, 15:38 ja w 3dniu cyklu czyli z @ farbowałam i obcinałam- fryzura wyszła taka jak miała wyjść pozdrawiam K Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: fryzjer a okres 31.03.06, 15:43 W czasie ciazy i okresu nie powinno sie farbowac wlosow - bo moze wyjsc cos ciekawego Scinac mozna bez problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
bumblebee1 Re: fryzjer a okres 31.03.06, 16:40 Oj dajcie spokój. Włos jest martwy ("żyje" tylko prze cebulce) i nie "czuje" czy macie okres czy nie. Nie sądzę, aby miało to jakiekolwiek znaczenie. e_r_i_n napisała: > W czasie ciazy i okresu nie powinno sie farbowac wlosow - bo moze wyjsc cos > ciekawego Co ciekawego? Czyżby w jakiś sposób okres zmieniał skład chemiczny moich włosów...? Odpowiedz Link Zgłoś
julia246 Re: fryzjer a okres 31.03.06, 17:14 O ścinaniu nic nie słyszałam, ale koleżanka fryzjerka mówiła że z trwałą i farbowaniem lepiej poczekać. Odpowiedz Link Zgłoś
shady27 Re: fryzjer a okres 31.03.06, 17:16 banialuki......jedno co moze byc prawda to to ze trwala moze nie wyjsc albo farba nie chwyci.... Odpowiedz Link Zgłoś
kiti5 Re: fryzjer a okres 31.03.06, 17:21 Mnie farba nie chciała chwycic,siedziałam fryzjerki z farbą na włosach około 2 godzin,zwykle 45 minut.kolor wyszedł ciemniejszy niż zwykle.Wiecej podczas okresu wlosow farbować nie będę.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wenus2006 Re: fryzjer a okres 31.03.06, 19:09 to jakieś zabobony, przesądy lub cos w tym guście jak o ciąży, kształcie brzucha, apetytach itd farbowałam i farbuje włosy i nigdy sie nie zastanawiam czy mam akurat okres czy owulację(hihihi) zawsze wychodzi efekt zamierzony. pozdrawiam ,życze niezawracania sobie głowy głupotami Odpowiedz Link Zgłoś