Dodaj do ulubionych

Poradźcie jaki rozjaśniacz a moze farba???

02.05.06, 20:04
Hej.Mam problem chciałabym mieć włośy blond ale nie wiem jakiego preparatu
użyć żeby wyszedł fajny kolor.Obecnie mam włosy w kolorze kasztan(farbowane)
i zdecydowałam sie na blond. Doradźcie jakieś farby albo rozjaśniacze po
których włosy nie będą w kolorze żółtka.A może najpierw rozjaśnić a potem
zafarbować.Czekam na propozycje.Z góry dzięki.
Obserwuj wątek
    • kate8025 Re: Poradźcie jaki rozjaśniacz a moze farba??? 02.05.06, 20:42
      Tylko nie rób tego sama!!!!
      Błagam, jestem początkująca fryzjerką i przestzregam Cie przed takim rozwiazaniem. Juz pisze dlaczego:\
      1. bardzo ciężko rozjaśnic włosy farbowane
      2. preparaty dostępne w drogeriach to straszna kiszka, a szczególnie rozjasniacze i nie ma takiej opcji zebys uzyskała inny kolor niz kurczakowo żółty
      3. strasznie sobie zniszczysz wlosy
      4. idelanie byloby wybrac sie do fryzjera, który zobaczy jakie masz wlosy i najpierw przeprowadzi dekoloryzacje czyli sciagniecie tego koloru co masz, a dopiero potem nalozy farbe w pożadanym przez ciebie odcieniu
      5. odradzam tez tak drastyczna zmiane, moze najpierw balejaz, zebys zobaczyla czy Ci będzie pasował blond? a potem coraz wiecej pasemek?

pozdrawiam
      jesli masz jakies pytania to chetnie doradze
      • aniasol Re: Poradźcie jaki rozjaśniacz a moze farba??? 03.05.06, 09:46
        Witam, ja również mam podobny dylemat. Obecnie moje włosy mają kolor bordo lub
        coś w tym stylu i chciałabym jakimś cucem uzyskać kolor najlepiej tycjan lub
        coś podobnego ( najlepiej jasno-rudy). Jak możesz to doradź coś bo nie chcę
        chodzić przez 2 tygodnie jak cudak smileMieszkam w Szkocji i tu ciężko o takie
        fajne kolory i nie dostanę części firm dostępnych na polskim rynku.
        Pozdrawiam z góry Ania
        • marta773 Re: do kate 8025 03.05.06, 09:56
          dzieki za rade a możesz mi przybliżyć koszt takiego zabiegu jak
          opisałaś.Tzn.dekoloryzacja i farbowanie.Wiem ze w blond jest mi dobrze.Mieszkam
          w Katowicach i mam włosy do ramion.Dzięki.
          • kate8025 Re: do kate 8025 03.05.06, 18:30
            z cenami jest roznie zalezy od salonu, ale w zależności od długośći włosów może to kosztować od 100 do 200 zł myślę. Nie wiem jakie są ceny w katowicach niestety sad pochodx i popytaj po róznych, popytaj koleżanki o jakąś naprawde dobra fryzjerke
            odrosty mysle ze juz bedzie mogla robic ci jakas kolezanka farba rozjasniajaca, a cale na poczatek niech zrobi fryzjer
            pozdrawiam
    • nicniewiem19 Re: Poradźcie jaki rozjaśniacz a moze farba??? 02.05.06, 21:04
      A ja tam farbuje włosy od wielu wielu lat w domu i jeszcze mam włosy w dobrej
      kondycji.U fryzjera farbowanie kosztuje 4 razy tyle ile farba w sklepie.
      Ja bym radziła ci zrobić włosy rozjaśniaczem Joanna a po 2 tygodnach nałożyła
      farbę jakiś fajny blond który sobie wybierzesz.Fajne są popielate blondy,nie
      wychodzą żółto.Pozdrawiam.
      • kate8025 Re: Poradźcie jaki rozjaśniacz a moze farba??? 03.05.06, 09:45
        Tylko nie joanna!!!
        błagam to najgorszy rozjasniacz z dostepnych chyba, klientki go kupuja bo jest tani i bardzo mocny. ale strssnie niszczy włosy i niektórym sie nawet lamią po tym rozjaśniaczu ale każdy ma prawo wyboru
        • iljana Re: Poradźcie jaki rozjaśniacz a moze farba??? 03.05.06, 15:27
          zgadzam sie z kate, ze joanna to bardzo niszczący preparat. Ale, ale.... ja
          sama stosuje i jestem zadowolona. Przesusza ok, ale nie daje mi brzydkiego
          blondu, uzywam rozjaśniacz o 6 tonów. Po zrobieniu pasemek, nakladam farbę
          l'oreala taką np. z nr 9,1. Wychodzi naprawde ładnie. Dwie dobre fryzjerki
          przyznaly, ze wygląda to jak zrobione u profesjonalisty. Ale tak mam od
          niedawna. Praktyka czyni mistrza. Oczywiscie do czasu jakiejś wpadki.smile

Swoja drogą teraz szukam koloru brązowego, ale takiego prawdziwego bez odcienia
          zieleni. takiego, jak kiedyś miałam naturalny. Nawet w farbach znalazlam parę
          lat temu, bodajże NATEA? jesli ktos zna taki kolor (jak mam na zdjęciu) to
          dajcie mi znać, na priva lub gg 1086108.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka