Dodaj do ulubionych

co na wypadające włosy u mamy

10.11.06, 15:08
witam
wiem,ze moze moje pytanie nie dotyczy konkretnie niemowląt,ale mam problem po
ciąży zaczeły mi wypadć włosy, martwi mnie to bo zaczeło się to od niedawna
kiedy córka zaczeła 5 miesiacy wcześniej nie miałam takiego problemu; co
poradzicie, moze jakeiś witaminy, ale co konkretnie, z góry wielkie dzieki
Obserwuj wątek
    • chiqita7 Re: co na wypadające włosy u mamy 10.11.06, 15:15
      Witam!Miałam taki sam problem, w ok 5, 6 miesiecy po urodzeniu synka zaczeły
      wypadac mi włosy, przedtem nigdy mi sie to nie zdazało.Chciałam isc do lekarza
      po jakies witaminy, ale ajpierw po prostu kupiłam odżywke do włosów(normalnie
      ich nie używam, bo tego nie potrzebuję, a poza tym po odzywkach włosy robią mi
      sie szybko nieswieze!)i po ok 4 myciach problem sam znikł!Jezali używasz
      odzywek, a mimo to włosy wypadają, musisz przyjmowac witaminy.
    • hahalszka Re: co na wypadające włosy u mamy 10.11.06, 15:15
      Mam to samo sad Pediatra polecił mi H-Pantonen, ale jeszcze nie brałam. Od kilku
      dni stosuję preparaty Vichy (kupiła mi mama, przerażona stanem moich włosów).
      Mam nadzieję, że coś zadziała, bo rozpacz mnie ogarnia sad
      Pozdrawiam,
      HaHalszka
    • biaemi Re: co na wypadające włosy u mamy 10.11.06, 15:21
      Mialam to samo. Bylam u dermatologa - powiedzial, ze chocby nie wiem ile i
      jakie witaminy i mineraly brac i jakie kosmetyki stosowac po ciazy i zwlaszcza
      do czasu zaprzestania karmienia persia to i tak problem bedzie. Moze tak byc do
      dwoch lat po porodzie. Teraz jestem 3 miesiace po skonczeniu karmienia (synek
      ma 13 miesiecy i dopiero widze, ze troche mniej tych wlosow wypada, wczesniej
      byl dramat po prostu, myslalam, ze wylysieje. Teraz biore tez kapsulki Anacaps
      firmy Ducray (wg zalecenia lekarza) i mye wlosy ich szamponem wzmacniajacym.
      Chyba nie pozostaje nic innego, jak tylko czekac, choc wiem, jakie to trudne.
      • beniusia79 Re: co na wypadające włosy u mamy 10.11.06, 15:27
        tez mam ten problem od miesiaca, wlosy wypadaja mi odkad mala skonczyla 3 miesiace, mialam dlugie wlosy, ale zdecydowalam sie na podciecie. fryzjerka obciela mi kolo 15 cm wlosow i pstopniowala je. wlosy wygladaja teraz duzo lepiej i przez to, ze sa postopniowane ma sie wrazenie, ze jest ich duzo wiecej, nie widac juz, ze tyle wypadlo smile troche mi ich zal, ale jak to mowia, wlosy nie zeby, odrosna smile
        • xdz Re: co na wypadające włosy u mamy 10.11.06, 18:52
          Polecam tabletki z wyciągiem ze skrzypu + szampon dermena. Efekty nie są
          natychmiastowe, ale z czasem pomagają.
          Pozdrawiam
          xdz
    • mac58 Re: co na wypadające włosy u mamy 10.11.06, 17:27
      witam Ja też tak miąłm Pomogły mi szampon i odżywka z czarnej rzepy firmy
      Joanna oraz lotion regenerujący do wcierania w skórę - też z rzepy Seboradin (
      firma Inter Fragrances)A i łykałam tabletki ze skrzypem
    • mika_p Re: co na wypadające włosy u mamy 10.11.06, 18:54
      W ciąży włosy prawie nie wypadają, musza więc wypaść po ciąży - i tyle.
      Wypadnie co ma wypaść i przestaną wypadać. Nie trzeba nic cudowac, żadnych
      magicznych (drogich) odżywek, żadnych magicznych (drogich) witaminek i
      łykadełek - normalna pielęgnacja, normalne zdrowe odżywianie wystarczą. Nie
      zostaniesz łysa.
      Na fizjologię nie ma rady wink
      • gosia.sos Re: co na wypadające włosy u mamy 10.11.06, 21:42
        dokładnie tak jak mika_p napisała, a co najciekawsze te włosy później
        odrastają - ja mam centymetrową grzywkę.
    • kowalikm Re: co na wypadające włosy u mamy 11.11.06, 12:33
      To samo - 5,5 miesiąca po porodzie!! Przy czesaniu, czy układaniu - wypadają
      garściami.
      Miesiąc temu byłam u fryzjerki pytała czy mi nie wypadają, bo ona miała ten
      problem od ok. 5 miesiąca. Ja, że nieee, wręcz się poprawiły - mocne i lśniące
      smile. Nie minęły 2 tygodnie a u mnie to samo. Kupiłam sobie preparat ze skrzypem,
      ale zgadzam się - na fizjologię nie ma rady wink
    • wierny_1 Re: co na wypadające włosy u mamy 11.11.06, 23:01
      a mi pani w aptece powiedziała że nie wolno brac żadnych preparatów
      witaminowych na włosy przy karmieniu, tylko to, co jest specjalnie dla mam
      karmiących
    • nulenka Re: co na wypadające włosy u mamy 13.11.06, 13:04
      Witaj, miałam dokladnie to samo! Włosy wypadały mi całymi garściami. Bralam
      tabletki " SILICA" oraz wcierałam w sóre głowy płyn " CAPITAVIT" Stosunkowo
      tanie. Pastylko 100szt- 24 zł a płyn ok 7zł. Polecam efekt już po miesiącu. Przy
      pierwszym dziecku mialam podobnie i ten sam zestaw mi pomógł. Zresztą nie tylko
      mnie. Pozdrawiam
    • pacsirta Re: co na wypadające włosy u mamy 14.11.06, 14:07
      Po co się porywać z motyką na słońce? Wypadanie włosów po ciąży, jak i
      niewypadanie w ciąży to procesy jak najbardziej fizjologiczne. Za kilka
      miesięcy będą "tłumnie" odrastać niezależnie od tego, ile się wyda na odżywki,
      tabletki i inne tego typu cuda. Można jedynie przykleić Butaprenem (ale przy
      karmieniu to niewskazane ze względu na chemię). Jedyne, co mnie najbardziej
      wkurza to stada włosów w całym mieszkaniu.
      • jul27 Re: co na wypadające włosy u mamy 14.11.06, 17:18
        miałam ten sam problem, ale udało mi się jakoś to powstrzymać. Stosowałam
        odżywkę Vax (czy jakaś podobna nazwa, w każdym razie jak spytasz w
        aptece - bo jest to odżywka dostępna tylko w aptekach - o odżywkę-wosk do
        wypadających włosów to myślę, ze na pewno będą wiedzieli o co chodzi). Jest
        super, sprawdziła się nie tylko u mnie. Polecam, nie jest bardzo droga i
        warto!!!

Stosowałam ja początkowo 2-3 razy w tygodniu, a po jakimś czasie, jak już włosy
        mi się poprawiły, to jeszcze stosowałam 1 w tygodniu. Nakładałam ją na mokre,
        umyte włosy, potem zakładałam na włosy ciepły ręcznik i albo siedziałam ok. 30
        minut w ciepłej kąpieli (przy okazji super relaks), albo nagrzewałam ręcznik
        suszarka i potem trzymałam go jeszcze na włosach ok. 15 minut.

Co do witamin, to najlepiej spytać o nie lekarza, pediatrę twojego malucha. Ja
        np. nie mogłam nic brać, bo moja córeczka miała bardzo małe ciemiączko, a
        większość preparatów witaminowych zawiera witaminę D3, co w naszym przypadku
        było niewskazane.

Na pocieszenie dodam jeszcze, że wypadanie włosów po porodzie to, tak jak już
        było napisane, sprawa fiozjologiczna i naturalna, no i pewnie z czasem sama
        minie, ale można to choć trochę przyspieszyć i poprawić kondycje włosów.
      • kalipka Re: co na wypadające włosy u mamy 14.11.06, 17:35
        jak wypadnie co ma wypaść to zaczną szybko odrastać, nie ma powodu do obaw,
        faktycznie włosy w całym domu są trochę wkurzające ale to minie, najbardziej
        wkurzał się mój mąż jak go zabłąkany na poduszce włos smyrał w nocy po nosie wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka