Gość: paulinaw IP: *.* 17.04.02, 06:48 mam zamiar kupic jakis srodek wspomagajacy odchudzanie, moze macie jakis sprawdzony i dajacy jakiekolwiek efekty, a zarazem bezpieczny? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: flaska Re: "wspomagacze" IP: *.* 17.04.02, 23:55 l -karnitynę odradzam . chyba ,że dużo ćwiczysz. zjadłam kiedyś dwa opakowania ( i jadałam dietetycznie ) i bez rezultatów. póżniej przeczytałam , że trzeba się ruszać..ewana pewno chrom , będzie dobry do dietki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siunia Re: "wspomagacze" IP: *.* 19.04.02, 00:22 za to ta L-karnityna jest przepyszna Mozna używaż zamiast cukierków, mniam. - Siunia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: momisz Re: "wspomagacze" IP: *.* 18.04.02, 07:17 hej, a czy ktoś używał L- karnityny plus? czy to działa i jak? czy są jakieś efekty uboczne? i jeszcze pytanie dot. dziety 13d- jak to jest? zawsze słyszałam ze czarna kawa na pusty żołądek i na czczo, a co dopiero mówić ze w ogóle na śniadania, to sposób na posiadanie wrzodów żołądka... czy to prawda? i jeszcze jedno, ja rano chodze na ćwiczenia(fizyczne), wiem ze nie mozna ćwiczyć na czczo, bo nie ma chroniącej żołądek wyściółki i to znowu moze być przyczyną zmian w zołądku? to co mam robić? czy ktoś zna odpowiedzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EmA Re: "wspomagacze" IP: *.* 18.04.02, 13:57 Heyka,Czytam Was codziennie po cichutku, żeby nie zapeszyć. W moim przypadku, niestety wszelakie diety były nie do wytrzymania /siła woli a raczej jej brak/ Ale dziś mija 14 dzień kiedy jestem na wspomagacz typu Meridia. Waga pokazuje 7 kilosów mniej!!!!!!! Jestem taka szczęśliwa, że chce mi się krzyczeć. Zostało mi już tylko 3 kilo. Niech tam sobie każdy mówi co chce, ale z tym wspomagaczem to bajecznie łatwe bo po prostu nie chce się żreć!Pozdrawiam Edyta mam Alexa, która wlazła we wszystkie ciuchy sprzed ciąży, a przecież nie na tym koniec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siunia Re: "wspomagacze" IP: *.* 19.04.02, 00:21 EmA, ty lepiej powiedz ile to kosztuje, gdzie sie kupuje i jak sie to stosuje Czekam z zaintersowaniem- SiuniaPs i napisz w jakim czasie te 7 kg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EmA Re: "wspomagacze" do Siuni i nie tylko IP: *.* 19.04.02, 07:23 Heyka,Meridię można kupić jedynie na receptę. Kosztuje nie mało bo jedno opakowanie - ok 270 zł. Wystarcza na miesiąc, ponieważ zawiera 30 tabletek, a zazywa się po 1 dziennie.Moje 7 kilo to efekt 14 dni z Meridią. Zostało mi jeszcze prawie dwa tygodnie, a w założeniu miałam 10 kilo, jeśli będzie ze dwa kilo mniej to się nie powieszę Buziaczki EmA.PS. Siunia i inne dziewczyny, uważajcie z L-karnityną, jeśli podczas brania nie ćwiczycie intensywnie to efekt będzie odwrotny!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anamej Re: "wspomagacze" do Siuni i nie tylko IP: *.* 19.04.02, 07:46 no właśnie - karnityna ma to do siebie że działą jak się dużo ćwiczy. Miałam przyjemność rozmawiać z Kamilą Porczyk i kilkoma innymi intsruktorkami fitness, które w owszem jedzą karnityną jako wspomgacze ale ćwiczą przy tym intensywnie co najmniej (CO NAJMNIEJ!) godzinę dziennie. Kiedyś sama ją jadłam ćwicząc trzy razy w tygodniu - efekt żaden! próbowałam też fat burnera i niestety to samo. Obawiam się dziewczyny, że wspomagacze bez odpowiedniej diety na nic się zdadzą. Anamej w trzecim dniu diety "13" z grzechem na sumieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mppzaw Re: "wspomagacze" IP: *.* 22.05.02, 21:20 Hej EmA,czy już zakończyłaś stosowanie meridii? Jestem żywo zainteresowana efektami i ewentualnymi skutkami ubocznymi. Mam już receptę, ale ciągle nie mogę się zdecydować ("to jednak chemia"). Będę bardzo wdzięczna za wszelkie informacje.Pozdrawiam, Gośka, mama Pawła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EmA Re: "wspomagacze" IP: *.* 23.05.02, 07:07 Witam,Jestem już "po" Efekt to 11 kilo. Żadnych ubocznych skutków nie zauważyłam, a patrząc w lustro jestem " w siódmym niebie" Meridię odstawiłam dwa tygodnie temu, ale w tym czasie ubył mi jeszcze jeden kilogram. Mam wrażenie że mój żołądek w trakcie kuracji się skurczył bo po zjedzeniu odrobinki czuję się syta. Co ważne w trakcie kuracji odstawiłam zupełnie ziemniaki, pieczywo białe i makarony. Już do tego nie wróciłam i wcale mi nie brakuje. Przeżuciłam się na mięsko z olbrzymią surówką na obiadek i chrupkie pieczywo /wasa/ na śniadanko. Kolacji nie jadam wcale i mam nadzieję że to sprawi brak efektu jojo. Z Meridia łatwiej jest odstawić ulubione przysmaki bo nie czujesz łaknienia. Jak na razie polecam. Było mi łatwiej bo odchudzaliśmy się razem z mężem więc nie było pokus, on jest rekordzistą - zrzucił 18 kilosów i też jest wniebowzięci. Jak ostatnio oglądaliśmy zdjęcia sprzed kuracji to nie mogliśmy uwieżyć że tak bardzo się obydwoje "zapuściliśmy" .Zyczę powodzenia Edyta mama Alexa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorot Re: "wspomagacze" IP: *.* 23.05.02, 08:36 Czy Meridie można stosować przy karmieniu piersią?Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małgola Re: "wspomagacze" IP: *.* 23.05.02, 09:49 Cześć Edytko! Właśnie jestem na etapie zakupu Meridii i w związku z tym chciałabym się zapytać czy stosując ten środek byłaś pod nadzorem lekarza czy raczej nie jest to konieczne? W moim przypadku Meridii nie przepisał mi lekarz, trochę w tym lewizny ale mam nadzieję, że nie ja jedna tak robię. Czekam na odpowiedź i pozdrawiam, Gosia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EmA Re: "wspomagacze" IP: *.* 23.05.02, 10:53 Cześć Gosiu,Receptę dostałam od mojego lekarza, który prowadził moją ciążę i odbierał poród. Miał już dość słuchania przy każdej wizycie kontrolnej o kilogramach które mi pozostawiła ciąża i polecił Meridię. Nie mam pojęcia czy inni lekarze wypisując receptę na ten lek poprzedzają to badaniami, mój lekarz zna moje wyniki bo przecież w trakcie ciąży i po porodzie przebadał mnie na wszystkie strony. Generalnie jestem zdrowa i dla tego nie było przeciwskazań. Na ulotce leku jest wyszczególnione dokładnie w przypadku których schorzeń nie wolno jej stosować. Co do objawów o których pisała jedna z dziewczyn czyli suchości w ustach to jest to naturalne ponieważ każdy lek który wspomaga proces odchudzania a tym samym utratę wody z organizmu powoduje pragnienie. Jest to nawet kożystne bowiem przy każdej diecie zaleca się picie dużej ilości płynów, i niejednokrotnie słyszałam, że odchudzające się osoby musiały się do tego zmuszać. Przy Meridii zmuszać się nie trzeba bo i tak ciągle chce ci się pić. Meridia jest lekiem który podnosi ciśnienie tętnicze, jeśli zatem ktoś ma z natury skoki ciśnienia lub wysokie może odczuwać lekkie zawroty głowy jak po wypiciu mocnej kawy. Moje ciśnienie z zasady jest niskie 90/60 i bez wiadra kawy nie mogę normalnie funkcjonować więc zarzywanie tego środka nie dało u mnie takich efektów.Co do pytania jednej z Was czy można stosować podczas karmienia piersią - ulotka informuje że podczas ciąży i karmienia nie wolno Meridii stosować !!!Wcale nie obstaję przy tym że jest to najlepszy sposób pozbycia się zbędnego tłuszczyku, ale jedyny dla takich osób jak ja czyli bez silnej woli sięgnięcia po ciasteczko czy pączka.Pozdrawiam Edyta mama Alexa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marzenna Re: "wspomagacze" IP: *.* 19.04.02, 20:52 Schudłam kiedyś dzięki fat burner, trzeba jeść nietłusto i zażywać systematycznie i cierpliwie.Schudłam również dzięki meridii, po czym przytyłam więcej. A skutkiem ubocznym była ciągła suchość w ustach i bóle głowy, ogólnie byłam rozbita. To jest jednak chemia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mauna Re: "wspomagacze" IP: *.* 23.05.02, 14:46 A ja jestem ciekawa, czy któraś z Was używała czegoś o nazwie Xenical? Słyszałam o tym etuzjastyczne opinie, ale nie widziałam efektów na własne oczy i nie wiem na ile im ufać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IzaM Re: "wspomagacze" IP: *.* 24.05.02, 14:05 Paulinko,ja od 4 tyg.jestem na diecie 1000kcal i zazywam Bio -chrom.Nie jest szkodliwy,a po kilku dniach brania(hehe) zauwazylam,ze faktycznie nie mam ochoty nawet na najwspanialsze ciastko.Jem ogolnie mniej i niskokalorycznie(do 1000kcal dziennie).No i przez te 4 tyg. zrzucilam 7 kg!Bio-chrom kosztuje ok.20zl/m-c.pzdr.Iza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paulinaw Re: "wspomagacze" IP: *.* 24.05.02, 14:25 zazywalam juz Biochrom, teraz lykam Chromdiet i musze przyznac, ze ten drugi rzeczywiscie daje jakies efekty: znacznie poprawila mi sie przemiana materii (wczesniej mialam z tym nie male problemy), nie mam kompletnie ochoty na slodycze (wczesniej nie moglam przejsc spokojnie obok cukierni, a teraz moge nawet patrzec na ciasta, ciasteczka i inne pysznosci)... i nie wiem czy to akurat tez dzieki temu specyfikowi czy dzieki zmianie sposobu odzywiania, ale caly czas chudne, moze nie w tak szybkim tempie, ale zawsze... (ok. 1,5 kg na tydzien) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siunia Re: "wspomagacze" IP: *.* 18.04.02, 00:25 1. L-karnityna - jeżeli ćwiczysz to możesz sobie kupic, po za tym jest smaczna 2. kawa na czczo - jest nie zdrowa ponoc, i ponoć szkodzi. Jednak przez 13 dni nie jests w stanie wychodowac wrzodów żołądka, bez przesady Ja od co najmniej 11 lat pije kawę na czczo, śniadania zawsze zjadałam ok. 13,00 (czyli przezd śniadaniem wychodziło mi przynajmniej 2 wiadra kawy) i nadal nie mam wrzodów 3. ćwiczenia na czczo - to wypik troche wody mineralnej na pusty żołądek, zawsze to jakas ochrona, myślę, ze to narazie wystarczy, a po zakończonej diecie poprostu przezd ćwiczeniami jedz śniadaniaMyśle, że pomogłam - chybaPozdrawiam- Siunia Odpowiedz Link Zgłoś