Dodaj do ulubionych

Naczyńka!!!!!

IP: *.* 13.06.02, 22:07
Od pewnego czasu na nogach, a dokładnie na udach pojawiły mi się pęknięte naczyńka. Chyba po ciąży jest ich więcej. Początkowo nie przywiązywałam do tego wagi, myśląc, że to samoczynnie zniknie( o naiwna :sarcastic:).Teraz to już koszmar, prawie na około uda jak obręcz na obu nogach, o krótkich spódnicach i spodenkach przestałam już marzyć. Ale trochę mi szkoda tych moich nóg, bo są jeszcze nie najgorsze, a od czasu gdy schudłam to marzę o jakiejś super sukience (oczywiście krótkiej) i wysokich obcasach... Gdzieś czytałam,że to można usunąć jak naczyńka na twarzy u kosmetyczki i są nawet różne metody. Czy ktoś mnie poratuje radą, a może miałyście podobny problem? Z góry dziękuję... Dorota
Obserwuj wątek
    • Gość: olaj Re: Naczyńka!!!!! IP: *.* 14.06.02, 10:08
      Jak byłam w szpitalu, panie miały wykonywane takie zabiegi. Niestety nie pamiętam co i jak, ale mówiły na to "śniegowanie", podobno rewelacja.olaj
    • Gość: fran Re: Naczyńka!!!!! IP: *.* 16.06.02, 08:42
      ja sobie kiedyś zamykałam naczynka na twarzy laserem u dobrego dermatologa, ale nie wiem jak to ma sie do udek. możesz zadzwonic do kliniki dermatologicznej AM (w Warszawie na koszykowej) i tam sie dowiedzieć. Jak chcesz to sie odezwij, dam ci namiary.pozdrawiamkasia
      • Gość: miko Re: Naczyńka!!!!! IP: *.* 16.06.02, 21:09
        Wielkie dzięki dziewczyny, muszę chyba popytać po dermatologach na miejscu (mieszkam we Włocławku), wiem chociaż, że coś takiego się u nas robi.Pozdrawiam! Dorota.
    • Gość: agat.a Re: Naczyńka!!!!! IP: *.* 16.06.02, 21:34
      Niestety nie mam dobrych informacji na ten temat. Sama mam ten problem po ciąży i wiem, że laserowe zamykanie jest skuteczne ale na chwilę. Zaprzyjaźniona lekarka poleca jeśc vit. C i rutinoscorbin. Ponad to odpadają takie rzeczy jak solarium (!!) i woskowa depilacja na gorąco więc zostaje tylko oswojenie się z tym lub długodystansowa profilaktyka. Pozdrawiam!
      • Gość: miko Re: Naczyńka!!!!! IP: *.* 18.06.02, 22:09
        Toś mnie pocieszyła :(, ale ponoć jest coś jeszcze oprócz lasera...
    • Gość: mysia Re: Naczyńka!!!!! IP: *.* 19.06.02, 22:45
      Ja proponuje wybierz się do naczyniowca...najlepiej do chirurga naczyniowego...Ja zwlekałam,a teraz cierpię..Moge podac namiary na takowego ale w Poznaniu.Dorota
    • Gość: mysia Re: Naczyńka!!!!! IP: *.* 23.06.02, 22:27
      To jeszcze raz ja ,napisała do mnie Beata,nie podała swego emaila,w zwiazku z tym na forum napiszę namiary na lekarza,ktory przyjmuje w Przychodni Naczyniowej w szpitalu przy ul.Lutyckiej,potzebne jest skierowanie od lekarza rodzinnego,potem tzreba zadzwonic pod numer:8212427 i tam wyznaczą termin,a lekarz nazywa się Eryk Naumowicz.Powodzenia,Beato jesli chcesz napisz na priva i podaj email.Dorota

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka