IP: *.* 06.08.02, 19:17
Dziewczyny, czy wiecie jak długo można brać chom w tabletkach? czy powinno się to konsultować z lekarzem? Ja biorę od pewnego czasu i jestem bardzo zaskoczona faktem, że tak łatwo mi się obyć bez słodyczy. Wcześnej po prostu był to mój nałóg- miałam napady na coś słodkiego i to częste. Ten chrom zaczęłam brać, bo słyszałam,że reguluje stężenie glukozy. Zawsze cukier mi wychodził na niskiej granicy. Chcę schudnąć, więc zupełny brak ochoty na coś słodkiego jest super, ale ile tak można ten chrom brać? Do lekarza prawie nie chodzę, i nie chce mi się specjalnie po to wybierać, może Wy macie jakieś dośiadcznia? Z góry dziękuję, Kasia
Obserwuj wątek
    • Gość: juliiaa Re: chrom IP: *.* 08.08.02, 09:06
      hejnie mam doswiadczen na tym polu..ale sama zamierzalam sprobowac brac chrom w tebletkach..kumpela bardzo poleca..a moze faktycznie lepiej to skonsultowac z lekarzem?..pozdrawiamlaurka
      • Gość: Kubi Re: chrom:do Aleksandry IP: *.* 08.08.02, 14:13
        Jak karmiłam, to pytałam w aptece, o to czy mogę brać chrom, mówiła,że nie, bo przedostaje się do mleka. Ja chyba jednak skonsultuję to z lekarzem, zresztą i tak muszę zrobić profilaktycznie badanie cukru we krwi. Odkąd biorę chrom nie tknęłam nic słodkiego ( mam na myśli słodycze), to w moim przypadku nienormalne, zauważyłam też ,że nie mam takich napadów głodu,że pierwszy raz normalnie jem dużo mniej niż dotychczas, ale i tak z tego powodu nie cierpię.Widać więc ,że działa super, ale lepiej się spytać lekarza,żeby sobie innych rzeczy w organizmie nie rozstroić. Jeju, tylko co będzie jak mi znów po zaprzestaniu brania chromu wróci taki apetyt na słodkie??!!!
    • Gość: Aleksandra72 Re: chrom IP: *.* 08.08.02, 11:36
      Nie mogę Ci pomóc, ale chciałabym wiedzieć, czy mogę brać chrom karmiąc piersią?Ja też ciągle mam ochotę na słodycze. Pozdrawiam, Ola
    • Gość: kasjana Re: chrom IP: *.* 11.08.02, 13:26
      Ja biorę chrom. Nie konsultowałam tego z nikim, bo mi to do głowy nie przyszło. A biorę go już od trzech miesięcy regularnie. Nie powiem, żebym szczególnie schudła. Ale biorę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka