Dodaj do ulubionych

Pękające pięty

20.09.03, 13:49
Szukam porady -może ktoś wie jaki specyfik zastosować na pękającą skórę na
piętach?

Pozdrawiam
Jola mama Julii 2,5 roku
Obserwuj wątek
    • iberka Re: Pękające pięty 21.09.03, 09:03
      czersc,
      byl juz kiedys caly watek a pietusiach i tym co sie niedobrego z nimi
      dzieje.polecilam dziewczynom swoj sprawdzony soposb i sprawdzil sie u innych:-
      ).tarke firmy "killy's" cena ok.10 zl do kupienia w carrefour oraz krem dla
      dzieci "petitini"ziaja,cena ok 3 zl.i piety sa jak nowesmile)))))))))))
      iza
    • toolateforyou Re: Pękające pięty 21.09.03, 21:28
      ja z powodzeniem stosowałam smarowanie (grubo)maścią alantainową, na to
      skarpety i do łóżeczkasmile w nocy, oczywiście. Po 2-3dniach pięty jak nowe!
      Cierpliwości!Monika
    • pesteczka5 Re: Pękające pięty 22.09.03, 09:54
      A ja kupiłam tę polecaną tarkę Killy's i choć w pierwszej chwili wydała mi
      się fajna (i ładna) to przy kolejnym użyciu metalowa folia z tarką odkleiła
      się i pocięłam sobie nią stopy! Fe!Jeszcze się leczę
      • iberka Re: Pękające pięty 22.09.03, 22:10
        ja swoja killy's mam od grudnia 2002 wiec juz prawie rok spisuje sie
        swietnie.ostatanio kupilam jeszcze jeden przyrzad....zenner'a za 2,39.bez
        metaloego,takie ziarenka pumeksu zamiast tej metalowej tarki.u mnie jedna i
        druga tarka sa rewelacja.moze zareklamuj swoja killy's?
        iza
    • marzenkaw Re: Pękające pięty 22.09.03, 14:31
      Hello! To ja Marzena, ta, kyora jakis czas temu rozpoczela watek "okropne
      piety". Stosowalam rozne sposoby- krem Scholla, masc Hasceral,maść z wiatmina
      A, tarki, peelingi, ale najskuteczniejszy okazal sie...pedicure...ale NIESTETY
      nie na dlugo. I mimo pielęgnacji moje piety zaczynaja znowu sie robic
      nieladne. Musze sie wybrac znowu na pedicure i robic go regularnie (bo
      naprawde byl suuuuper!), a jak to na dluzsza mete nie pomoze, to wybiore sie
      wreszcie do dermatologa. MOZe on cos poradzi.
      Jak macie jakies nowe metody to piszcie> Jestem spragniona jakiejs cudownej
      metody!!!
      Dodam, ze przy dziecku to troche brakuje czasu na takie moczenie nog...jak
      kiedys
    • lidek0 Re: Pękające pięty 22.09.03, 14:31
      Pękające pięty sa objawem niedoboru witamin i dlatego powinnas łykać Capivit
      A+E, do tego smaruj maściami Solcocerasal, Epikrem lub Dernilam, na maść folię
      i dopiero skarpetę, w przeciwnym razie maść zamiast zostawać na skórze wciera
      się w skarpetę. Poza tym krem na pękajace pięty Kolastyny. Dobrze zrobi tez
      wizyta u pedikiurzystki.
    • aggu Re: Pękające pięty 26.09.03, 12:35
      ja mam od lat problem z pietami, tragedia. bylam u wielu dermatologow i okazuje
      sie, ze ten model juz tak ma... chyba zawsze chodzi o nadmierne rogowacenie
      naskorka. po pedicure, gdzie scinaja martwa skore, jest jeszcze gorzej, bo od
      scinania skora tym bardziej rogowacieje i wtedy peka. Nie pomagalo mi nic,
      nawet moczenie codziennie w oliwie z oliwek! Za jedyne lekarstwo uwazam
      codzienne tarcie, ale nie tarka metalowa, ktora w moim przypadku
      strasznie "harata" skórę (rozumiecie, o co chodzi?wink ), ja uzywam takiej tarki
      z Body Shop'u - taki dobry papier scierny. Potem od razu kremik (teraz mam taki
      robiony na specjalne zamowienie u kosmetyczki) i jest super. Tylko to trzeba
      robic codziennie, najlepiej rano i wieczorem, bo jak 2 dni nie zrobie, to jest
      znow tragedia! powodzenia! a.
      • ochotka69 Re: Pękające pięty 14.11.03, 07:55
        Polecam Krem firmy AA z mocznikiem. Mi nogi "załatwiła" właśnie pedikirzystka.
        Po wizycie w gabinecie nie mogłam chodzic, tak mi starła naskórek.
    • martushka79 Re: Pękające pięty 04.12.03, 14:18
      A propos pękających pięt, to do ostatniego lata był to mój coroczny sezonowy
      problem.. Moja pedicure-rzystka poleciła łatwy i tani, a co najważniejsze -
      skuteczny sposób. Kupiłam w aptece Tormantiol i smarowałam pęknięcia grubo na
      noc, po czym zakładałam skarpetki. Dodatkowo maść z wit.A, najlepiej też na
      noc, bo jest tłusta i poaprze obuwie. Po trzech dniach pęknięcia zniknęły, a
      nóżki jak nowe!!

Pozdrawiam, Martushka i Maleństwo w brzuszku (27 tydz.)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka