jupijo 20.09.03, 13:49 Szukam porady -może ktoś wie jaki specyfik zastosować na pękającą skórę na piętach? Pozdrawiam Jola mama Julii 2,5 roku Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iberka Re: Pękające pięty 21.09.03, 09:03 czersc, byl juz kiedys caly watek a pietusiach i tym co sie niedobrego z nimi dzieje.polecilam dziewczynom swoj sprawdzony soposb i sprawdzil sie u innych:- ).tarke firmy "killy's" cena ok.10 zl do kupienia w carrefour oraz krem dla dzieci "petitini"ziaja,cena ok 3 zl.i piety sa jak nowe))))))))))) iza Odpowiedz Link Zgłoś
toolateforyou Re: Pękające pięty 21.09.03, 21:28 ja z powodzeniem stosowałam smarowanie (grubo)maścią alantainową, na to skarpety i do łóżeczka w nocy, oczywiście. Po 2-3dniach pięty jak nowe! Cierpliwości!Monika Odpowiedz Link Zgłoś
pesteczka5 Re: Pękające pięty 22.09.03, 09:54 A ja kupiłam tę polecaną tarkę Killy's i choć w pierwszej chwili wydała mi się fajna (i ładna) to przy kolejnym użyciu metalowa folia z tarką odkleiła się i pocięłam sobie nią stopy! Fe!Jeszcze się leczę Odpowiedz Link Zgłoś
iberka Re: Pękające pięty 22.09.03, 22:10 ja swoja killy's mam od grudnia 2002 wiec juz prawie rok spisuje sie swietnie.ostatanio kupilam jeszcze jeden przyrzad....zenner'a za 2,39.bez metaloego,takie ziarenka pumeksu zamiast tej metalowej tarki.u mnie jedna i druga tarka sa rewelacja.moze zareklamuj swoja killy's? iza Odpowiedz Link Zgłoś
marzenkaw Re: Pękające pięty 22.09.03, 14:31 Hello! To ja Marzena, ta, kyora jakis czas temu rozpoczela watek "okropne piety". Stosowalam rozne sposoby- krem Scholla, masc Hasceral,maść z wiatmina A, tarki, peelingi, ale najskuteczniejszy okazal sie...pedicure...ale NIESTETY nie na dlugo. I mimo pielęgnacji moje piety zaczynaja znowu sie robic nieladne. Musze sie wybrac znowu na pedicure i robic go regularnie (bo naprawde byl suuuuper!), a jak to na dluzsza mete nie pomoze, to wybiore sie wreszcie do dermatologa. MOZe on cos poradzi. Jak macie jakies nowe metody to piszcie> Jestem spragniona jakiejs cudownej metody!!! Dodam, ze przy dziecku to troche brakuje czasu na takie moczenie nog...jak kiedys Odpowiedz Link Zgłoś
lidek0 Re: Pękające pięty 22.09.03, 14:31 Pękające pięty sa objawem niedoboru witamin i dlatego powinnas łykać Capivit A+E, do tego smaruj maściami Solcocerasal, Epikrem lub Dernilam, na maść folię i dopiero skarpetę, w przeciwnym razie maść zamiast zostawać na skórze wciera się w skarpetę. Poza tym krem na pękajace pięty Kolastyny. Dobrze zrobi tez wizyta u pedikiurzystki. Odpowiedz Link Zgłoś
aggu Re: Pękające pięty 26.09.03, 12:35 ja mam od lat problem z pietami, tragedia. bylam u wielu dermatologow i okazuje sie, ze ten model juz tak ma... chyba zawsze chodzi o nadmierne rogowacenie naskorka. po pedicure, gdzie scinaja martwa skore, jest jeszcze gorzej, bo od scinania skora tym bardziej rogowacieje i wtedy peka. Nie pomagalo mi nic, nawet moczenie codziennie w oliwie z oliwek! Za jedyne lekarstwo uwazam codzienne tarcie, ale nie tarka metalowa, ktora w moim przypadku strasznie "harata" skórę (rozumiecie, o co chodzi? ), ja uzywam takiej tarki z Body Shop'u - taki dobry papier scierny. Potem od razu kremik (teraz mam taki robiony na specjalne zamowienie u kosmetyczki) i jest super. Tylko to trzeba robic codziennie, najlepiej rano i wieczorem, bo jak 2 dni nie zrobie, to jest znow tragedia! powodzenia! a. Odpowiedz Link Zgłoś
ochotka69 Re: Pękające pięty 14.11.03, 07:55 Polecam Krem firmy AA z mocznikiem. Mi nogi "załatwiła" właśnie pedikirzystka. Po wizycie w gabinecie nie mogłam chodzic, tak mi starła naskórek. Odpowiedz Link Zgłoś
martushka79 Re: Pękające pięty 04.12.03, 14:18 A propos pękających pięt, to do ostatniego lata był to mój coroczny sezonowy problem.. Moja pedicure-rzystka poleciła łatwy i tani, a co najważniejsze - skuteczny sposób. Kupiłam w aptece Tormantiol i smarowałam pęknięcia grubo na noc, po czym zakładałam skarpetki. Dodatkowo maść z wit.A, najlepiej też na noc, bo jest tłusta i poaprze obuwie. Po trzech dniach pęknięcia zniknęły, a nóżki jak nowe!! Pozdrawiam, Martushka i Maleństwo w brzuszku (27 tydz.) Odpowiedz Link Zgłoś