madaj177 21.05.09, 16:34 Jakie są Wasze sposoby, bo słodycze to moja zmora.... Czasem mam wrazenie że jestem od nich uzależniona. Macie jakies sposoby na to, zeby nie jesć słodyczy w ilościach zastraszających? Jakoś chrom na mnie nie działa.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gabriela1999 Re: Sposoby na słodycze 21.05.09, 19:45 Wg. tego co czytałam , chrom jest bleee... szczególnie w nadmiarze. Pomaga tylko osobom z brakiem tego pierwiastka. Dla mnie najlepszy sposób(chociaż nie przepadam za słodyczami)rodzynki, morele-oczywiście suszone- a tak w ogóle cukier jest we wszystkim-wiem trucie, ale niestety tak to wygląda ale naprawdę łatwo się od niego odzwyczaić. Odpowiedz Link Zgłoś
jadwiga356 Re: Sposoby na słodycze 29.05.09, 15:53 no tak suszone śliwki niezle działaja na zatwardzenia ja staram sie jesc wiecej owoców i płatków roznego rodzaju np. musli jem z sante z owowcami.. i git! na jakis czas jest spokój Odpowiedz Link Zgłoś
monamamona Re: Sposoby na słodycze 21.05.09, 21:22 oj wiem cos o tym moge nie jeść mięsa , nabiału, ziemniaków owoców warzyw itd. .. ale odstawienie słodyczy , to koszmar. nie mam co z tym walczyć, staram się po prostu ograniczać. Dobry sposób to wbrew pozorom .. .jedzenie . jak czuję chęć na coś słodkiego, to najpierw jem cos zdrowego , a dopiero potem sięgam po smakołyk . Wtedy jem zazwyczaj mniej, niz gdybym się rzuciła od razu. Warto też nie dopuszczać do nadmiernego uczucia głodu , jak się nieopatrznie sięgnie po coś słodkiego to już z górki. Staram się również stosować zasady, bodajże diety Motignaca, czyli opierać sie na indeksie glikemicznym. To rzeczywiście skutkuje, przynajmniej okresowo. nie wiem z czego wynika to uzależnienie, na forum dieta jest wątek poświęcony temu zagadnieniu, anonimowi żarłocy, czy kompulsywni żarłocy. W przeważającej części osoby właśnie uzależnione są od słodkości. Następnym moim sposobem sa ćwiczenia , jakoś łatwiej mi odmówić sobie słodkości gdy regularnie się gimnastykuję i widzę tego efekty. To daje motywacje żeby nie ruszać. I tak małymi kroczkami na wielu frontach jakoś sobie radzę . Ale nie odmawiam sobie zupełnie bo to się zawsze źle kończy. Odpowiedz Link Zgłoś
jadwiga356 Re: Sposoby na słodycze 29.05.09, 16:02 ja najgorsze katusze przezywam wieczorem.. zjem powiedzmy jedna mała kanapke.. za chwile biore druga.. ppotem jakis cukierek, batonik sante, czekoadka.. i zanim sie obejrze a jestem juz pełna przed snem i gdzie to ma isc jak nie w boczki??? masakra Odpowiedz Link Zgłoś
tanoshii Re: Sposoby na słodycze 04.06.09, 12:54 Mnie nie ciągnie, jak nie mam niczego w domu nawet o tym nie myślę. Jak jest coś w barku, to zawsze mam tą świadomość i chciałabym zjeść. A w sklepie omiajam półki ze słodyczami. Jeśli bardzo mam na coś ochotę, jem owoce. Możesz sobie kupić też np suszone banany (chociaż nie wiem, czy są takie mało kaloryczne... ale chyba lepsze od słodyczy)- dla mnie prawie tak jak cukierki Odpowiedz Link Zgłoś
lena_madzia Re: Sposoby na słodycze 04.06.09, 18:21 dla mnie najlepszym sposobem jest nie mieć słodyczy w szafce, i nie kupować ich. W przeciwnym razie predzej czy póżniej słodycze w mojej szafce ulegną skonsumowaniu. Przeze mnie oczywiśćie. Odpowiedz Link Zgłoś
ajlll Re: Sposoby na słodycze 18.06.09, 00:32 ech...uwielbiam słodycze - i to właśnie przez nie trudno mi schudnąć Kiedy jednak czuję "parcie na słodkie" to staram się wybierać np. batony musli, owoce, czy sok owocowy. Lepsze to niż czekoladowe tłuste batony. Zreszta - wejdz na jakies forum, gdzie sa darmowe porady dietetyka, np. we-dwoje - to Ci doradzi jakieś sposoby na wytrwanie bez słodyczy. Ja korzystałam i poki co - 2 kg w doł Odpowiedz Link Zgłoś
pospolity.rumianek Re: Sposoby na słodycze 22.06.09, 16:52 Akurat ja łaknienia na słodycze nie mam. W ogóle ostatnio przeżywam dużo stresów i narzekam na brak apetytu. Boje się o to, by nie zabrakło w moim organizmie witamin (wzmożone wypadanie włosów mam już za sobą, niestety...). Pomysł z dietetykiem jest całkiem fajny, zanim zmobilizuję się na pójście do jakiejś przychodni, to pewnie minie trochę czasu... Człowiek to nieodpowiedzialna bestia Odpowiedz Link Zgłoś
manheim Re: Sposoby na słodycze 18.06.09, 17:43 Gdzies kiedys przeczytalam, ze ochota na slodycze jest spowodowana spadkiem cukru we krwi i wystarczy zjesc jablko by wyrownac poziom cukru, sama sprawdzalam dziala na dluzsza mete. Odpowiedz Link Zgłoś
madzienka79 Re: Sposoby na słodycze 18.06.09, 20:41 Polecam L-karnityne w tabletkach do ssania, mi pomogla wogole nie mialam ochoty na nic slodkiego. jestes dla mnie kompletnym zerem Odpowiedz Link Zgłoś
gralinka3 Re: Sposoby na słodycze 20.06.09, 15:10 MARCHEWKA!!!! polecam chrupac marchewke !!!Szczegolnie wieczorem przed telewizorem zeby nie podjadac! Ja przyjelam zasade :chcesz cos zjesc slodkiego? -napij sie wody, dalej chcesz cos slodkiego -jescze napij sie wody ...i tak do skutku ostatnio przeczytalam ze: Woda pomaga na wszystko, dawkowanie :2 krople na szklanke wódki Odpowiedz Link Zgłoś