zamyslona4 29.06.07, 15:57 czy to prawda ze dopiero z 3-4 letnim stazem malzenskim mozna starac sie o adopcje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zajacowna Re: staz malzenski 29.06.07, 17:52 nie prawda. Zalezy to od osrodka. Sa i takie ktore patrza bardzo "luzno" na staz. Ja dostalam kwalifikacje jak mialam rok stazu.. a zaczynalam kurs z pol rocznym stazem. Odpowiedz Link Zgłoś
licia Re: staz malzenski 29.06.07, 23:18 dopiero? to nie tak dużo A serio - zającówna ma racje - to zależy, przepisy tego nie regulują, zwyczajowo mowi się o 5 latach stazu, ale wszystko zalezy od stabilnosci małżeństwa, m.in. od tego jak długo jesteście parą, jak długo prowadzicie wspólne gospodarstwo domowe, dlaczego wczesniej nie braliscie slubu. Odpowiedz Link Zgłoś
jkl13 Re: staz malzenski 02.07.07, 11:05 w OAO w Koszalinie nie ma wymogu stażu. Gdy składaliśmy wniosek mieliśmy 2,5 roku stażu małżeńskiego, przed ślubem 5 lat byliśmy parą, ale nie mieszkaliśmy razem. Odpowiedz Link Zgłoś
zamyslona4 Re: staz malzenski 02.07.07, 11:47 dziekuje za odpowiedZi! gdzies kiedys wyczytalam wlasnie o tym stazu i troszke mnie to zasmucilo/przerazilo. nie chcilabym czekac az 4 lata po slubie na zaczecie staran sie o baby i troszke mi ulzylo. dzieki bardzo! Odpowiedz Link Zgłoś