Dodaj do ulubionych

Prezent dla męża...

16.01.11, 18:12
Mój mąż niedługo kończy 50 lat. Nie mam kompletnie pomysłu na prezent dla niego. Wiem, że niby ja powinnam wiedzić najlepiej, co mu kupić, bo go znam, ale właśnie dlatego, że go znam, to mam problem. Chciałabym coś niebanalnego, co sprawiłoby mu naprawdę radość, albo, żeby mogło stanowić pamiątkę. Biżuterii mąż nie nosi żadnej, wiem, że jak kupię, to będzie zalegać w szufladzie. Perfumy - nie na taka okazję. Wycieczka odpada - mogę nie trafić z terminem, bo ze względu na firmę mąż często nie może wyjechać. Może macie jakieś pomysły?
Obserwuj wątek
    • mama_duzych_dzieci Re: Prezent dla męża... 16.01.11, 19:31
      A ma jakieś hobby? np. wędkarstwo? brydż? sport? muzyka? może piękne pióro? może kiedyś marzył grać na jakimś instrumencie? Jak zorganizujesz dużo wcześniej jakiś wyjazd i wręczysz zaproszenie na wyjazd np za 2-3 miesiące to sobie tak zorganizuje pracę żeby móc wyjechać np na skoki do Planicy, lub na formułę F1 na Węgry itd itp. Tylko i wyłącznie Ty powinnaś wiedzieć co sprawi jemu przyjemność, niespodziankę- dobry album, jakiś obraz ? gadzet męski z brązu na biuro ? jaka kasę chcesz przeznaczyc? to też ważne.
      • ewelsia Re: Prezent dla męża... 16.01.11, 19:34
        Zegarek może ?
        Teraz wraca moda na zegarki, a w salonach jest naprawdę duży wybór.
    • amoreska Re: Prezent dla męża... 16.01.11, 19:34
      Może zegarek? Zegarek to nie biżuteria, przynajmniej dla mężczyzn.
    • niezwykladziewczyna Re: Prezent dla męża... 16.01.11, 19:42
      Niebanalnie: spędzić urodziny w salonie tatuażu.
      Romantycznie: kolacja przy świecach w pięknym miejscu.
    • zansibar Re: Prezent dla męża... 16.01.11, 20:33
      Bez określenia co mu może dać tę radość - się nie da. Ale zaraz po tym można fajnie pokombinować, mnie się tak kiedyś udało - a zależało mi właśnie na prezencie niebanalnym.
      Wybadałam w luźnej rozmowie - takiej o rzeczach jakie chciałoby się przeżyć, a nie o przedmiotach (no bo któremu facetowi sprawi naprawdę radochę kolejny kurde portfel, z kolei gdyby chciał mieć straaasznie jakiś gadżet to chyba byś o tym wiedziała?). My rozmawiając zeszliśmy na latanie, usłyszałam wypowiedź w deseń: lot szybowcem - to musi być naprawdę super sprawa. No i kupiłam, oboje mieliśmy z tego powodu radochę, ja chyba większą, bo mu z zaskoczenia "szczena opadła". Też miałam dylemat czy uda się z terminem, ale w takim przypadku dobrze skorzystać z jakiejś firmy prezentowej - my dostaliśmy kupon do wykorzystania przez 12 miesięcy - duży plus!, rezerwować lot można było jakoś tydzień-dwa wcześniej.

Zajrzyj na jakąś stronę typu wyjątkowy prezent, to kopalnia pomysłów. Może chciałby nauczyć się jazdy w ekstremalnych warunkach, płynąć katamaranem czy tam cóś innego? Powodzenia.
    • clio_yaga Re: Prezent dla męża... 16.01.11, 20:53
      Bilet na koncert Watersa w Łodzi (o ile gdzieś w ogóle kupisz).
    • sonix73 Re: Prezent dla męża... 17.01.11, 08:00
      ja kupiłam mężowi narty biegówki. wielka radocha! polecam! mozna kupić i dla siebie, więc przekłada sie to na wspólne biegi wink)))
    • anmoko Re: Prezent dla męża... 17.01.11, 09:13
      Moj maz mlodszy, ale podobno faceci nie dorastaja...smile Widzac, z jakim blyskiem w oku oglada reklamy lego technics wymyslilam, ze dostanie pudlo z jakims pojazdem budowlanym na Zajaca (mozna dokupowac silniczki, piloty, samemu programowac ruch np.buldozera). Ceny - "sluszne"; od ok. 100 zl do 1200 zl/pudlo widzialam.
      W zanadrzu czeka tez pomysl z karnetem na strzelnice: w cenie szkolenie, rozne rodzaje broni do wyboru i naboje.Musisz sie zorientowac, bo mozna znalezc kolo Twojego miejsca zmieszkania.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka