Dodaj do ulubionych

tanie przesyłki kurierskie_polećcie proszę

15.04.11, 23:47
szukam dla klientki kuriera do paczki 6kg, wysyłka od osoby fizycznej do osoby fizycznej.
Polećcie proszę jakieś sprawdzone kurierskie usługi, podobno opłaca się wysyłać przez brokerów ale nigdy tego nei robiłam a zależy nam na czasie

Iza
Obserwuj wątek
    • magda79pn Re: tanie przesyłki kurierskie_polećcie proszę 16.04.11, 00:02
      zawsze wysyłałam na wysyłajtaniej.pl a teraz na wysyłajnajtaniej.pl bo faktycznie jest trochę taniej smile
      jedyne co musisz mieć to drukarkę lub sąsiada z drukarką wink bo musisz sobie wydrukować list przewozowy smile

• darius_n Re: tanie przesyłki kurierskie_polećcie proszę 20.04.11, 16:45
        apaczke może sprawdź..
        • rolly030373 Re: tanie przesyłki kurierskie_polećcie proszę 04.07.11, 14:23
          www.shope.pl najtańsze przesyłki i super portal do zamawiania przesyłek kurierskich, przyjeżdża kurier z DPD i wszystko sprawnie się odbywa. Polecam. Przesyłki do 31,5 kg za jedyne 29 zł brutto, dla mnie bomba bo nie muszę podpisywać żadnej umowy.
          F-ra i list przewozowy przychodzi automatycznie po zamówieniu zlecenia na skrzynkę email.
          Super!
      • rolly030373 Re: tanie przesyłki kurierskie_polećcie proszę 04.07.11, 14:15
        Polecam www.shope.pl tam zamówisz chyba najtańszego kuriera, ogólnie fajny kontakt, i super sprawna obsługa. polecam gorąco!
        Rolly
    • aleksandra1977 Re: tanie przesyłki kurierskie_polećcie proszę 16.04.11, 00:10
      podpisuje sie pod slowami poprzedniczki. Bezkonkurencyjna jest firma-posrednik www.wysylajnajtaniej.pl. Przesylki dostarczane sa przez DHL. Szczerze polecam.
      • sylki Re: tanie przesyłki kurierskie_polećcie proszę 16.04.11, 01:13
        Również się popdpisuje, szczerze polecam
        wysylajnajtaniej.pl
        Co chwilę korzystam z ich usług, są swietni wink
        • duszka30 Re: tanie przesyłki kurierskie_polećcie proszę 16.04.11, 08:44
          goFaster...też super ceny.
          • dzieciuszek Re: tanie przesyłki kurierskie_polećcie proszę 16.04.11, 11:17
            duszka30 napisała:
            goFaster...też super ceny.

"Super ceny" ale tylko na terenie Warszawy i w dodatku tylko gdy odległość nie jest zbyt duża.
            Ogólnie to masakra cenowa. uncertain Chyba nawet gorzej niż PP.
            • duszka30 Re: tanie przesyłki kurierskie_polećcie proszę 16.04.11, 11:38
              No ja sobie z nimi wynegocjowałam 18,30PLN do 30kg na cały krajsmile
        • agus8 <a href="http://kurierpro.pl/" target="_blank" rel="nofollow"> 19.04.11, 11:26
          kurierpro.pl/
    • berciunia1 wysylajnajtaniej paczka do 31 kg(kartron) 17,40 ! 16.04.11, 11:48
      a opakowanie np folia strecz czy bąbelkowa 32,40
    • hoow Re: tanie przesyłki kurierskie_polećcie proszę 16.04.11, 13:33
      Sprawdź TANI KURIER doręcza UPS lub Kolporter. Kolportera odradzam, są z nimi problemy, nie doręczają w 24 h. reklamacje itp. Miałam z nimi umowe dobry rok. Teraz mam umowę z dpd. Jak na razie jestem zadowolona, dobre ceny wynegocjowaliśmy, pobrania tanie. Polcam!
      • sylki Re: tanie przesyłki kurierskie_polećcie proszę 16.04.11, 15:29
        ale tani kurier wcale nie jest taniwink może przy umowie coś da się wynegocjować.
        Oblukałam dużo pośredników i jednak wysyłajnajtaniej ma najtaniej smile
    • iberka ogromne dzięki :) i jeszcze pytanko 16.04.11, 21:51
      przesyłki wysyłam tylko kartonowe ale czytałam, że np DHL czy UPS wymagają kartonów 5 warstwowych a ja mam 3 warstwowe. Czy przyjmą mi przesyłkę zatem?

iza
      • sylki Re: ogromne dzięki :) i jeszcze pytanko 16.04.11, 21:57
        wiesz co ja nigdy nie patrzałam jaki mam karton, karton to karton i już. W wysyłaj najtaniej ważne są wymiary by nie przekroczyć chyba 120x120x60 ale nie jestem pewna. Wiem, że jak się przekracza wymiar paczki to z 18 robi się 32 zł uncertain
      • aleksandra1977 Re: ogromne dzięki :) i jeszcze pytanko 16.04.11, 23:26
        iberka napisała:

> przesyłki wysyłam tylko kartonowe ale czytałam, że np DHL czy UPS wymagają kart
        > onów 5 warstwowych a ja mam 3 warstwowe. Czy przyjmą mi przesyłkę zatem?

przyjma bez problemu
        • iberka popytam dalej 16.04.11, 23:34
          przeczytałam regulamin, założyłam konto a teraz chcialabym wiedzieć jak długo trwa cała procedura czyli ja zgłaszam np w poniedziałek to kiedy odbiorą przesyłkę?lepiej zgłosić może jutro zamiast czekać? dobrze rozumiem,że płacę przed zamówieniem?

iza
          • megi1979 Re: popytam dalej 17.04.11, 00:01
            jak zamówisz wcześnie rano to prawdopodobnie odbierze paczkę tego samego dnia, po godz 12 następnego... przynajmniej tak zawsze u mnie jest. Co do płatności to przy wypełnianiu zlecenia trzeba opłacić przesyłkę, gdy opłacona drukujesz list przewozowy i czekasz na kuriera smile
          • aleksandra1977 Re: popytam dalej 17.04.11, 00:39
            placisz po zalogowaniu sie i wypelnieniu informacji adresowych i wymiarach paczki. Dopiero jak zaplacisz, to bedziesz mogla wskazac termin odbioru paczki przez kuriera. Musi sie zmienic status zamowienia na "zamow kuriera" - bedziesz to widziala w zakladce "historia zamowien". Nie jestem pewna, ale chyba najpozniejsza godzina odbioru jest godz. 14.00 w danym dniu. Zamawiaj juz teraz, bo w poniedzialek moze okazac sie, ze maja duzo zgloszen i kurier nie dojedzie.
            • aleksandra1977 Re: popytam dalej 17.04.11, 00:41
              i nie zapomnij wydrukowac listu przewozowego, bo inaczej kurier nie odbierze przesylki.
    • iberka wysłaj najtaniej_płatność 17.04.11, 21:47
      przyjmują tylko przelewy? nie ma opcji płatności online kartą? kiepsko,bo mój kochany bank skasuje mnie na 2.5 za przelew i do tego chwilę potrwa zanim ten dojdzie uncertain

iza
      • sylki Re: wysłaj najtaniej_płatność 17.04.11, 21:54
        Kurcze nie wiem oni mają podobny system jak PzA w allegro i u mnie wpłaty są w przeciągu 2-3 min
      • mart_a_76 Re: wysłaj najtaniej_płatność 18.04.11, 13:27
        Na stronie jest, że mają, chociaz przyznam sie ze korzystałam u nich kiedys tylko z przelewu. Teraz wole prepaid, szkoda że nie mają takiej opcji, przyzwyczaiłam się już do tego w serwisie z którego korzystam smile
    • basi-a27 Re: tanie przesyłki kurierskie_polećcie proszę 18.04.11, 17:30
      www.tani-kurier.pl/ tu zamawiałam kuriera za paczkę 25 kg zapłaciłam 19 zł tylko trzeba mieć drukarkę i samemu wydrukować list przewozowy kurier przyjeżdża i zabiera tą kartkę wydrukowaną skanuje do komputera dane i nakleja na paczkę
      • iberka zapakowani.pl_wysłałam 18.04.11, 21:46
        i zamówiłam na jutro kolejny transport smile narazie bez problemów, płatność kartą więc dla mnie lepiej, paczka 17.37 zatem super smile

iza
    • iberka ponownie pytam_używany karton 20.04.11, 10:06
      czy zawsze wszystko wysyłacie w nowych kartonach czy też nie? nie mam odpowiednio dużego nowego pudła za to mam takie ze sklepu ( szare, bez napisów etc no ale już kiedyś używane i nie wiem czy przyjmie mi kurier i nie zwróci?

Iza
      • rozaly Re: ponownie pytam_używany karton 20.04.11, 23:17
        Ja wysyłałam w używanych kartonach kilka razy i nigdy nie było problemu.
    • iberka podnoszę pytanie o karton używany :) 20.04.11, 20:54

• magda79pn Re: podnoszę pytanie o karton używany :) 20.04.11, 23:51
        nie ma z kartonem problemów, ja ostatnio otrzymałam rower (sama zamawiałam kuriera) i był spakowany w worek na śmieci smile nikt się nie doczepił smile
    • mazja4 Re: tanie przesyłki kurierskie_polećcie proszę 23.04.11, 22:35
      jaki wymiar to jest standard bo wpisuje wymiary koperty h 18 i mi wyskakuje cena cos ok 30 zł sad a chciała bym wysłaś przesyłkę we wtorek i robie to pierwszy
      • iberka korzystam z zapakowani.pl 24.04.11, 11:25
        i tam wysyłałam w ostatnim tygodniu kilka paczek, rzeczywiście w karotnach ze sklepu i nie było problemu. Saama nawet zawosilam, bo godziny odbioru kuriera kompletnie mi nie pasowały.
        Wysyłałam kartony na 35x30x25 cm i to nadal była cena 17.37 brutto więc na pewno koperta też się łapie, bo przecież jest mała.

Iza
        • mamanatalki87 Re: korzystam z wysylaj najtaniej 24.04.11, 12:05
          i za kazda paczke czy 1 kg czy 20 kg place 17,44 zł smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka