Dodaj do ulubionych

Czy ktos kupował ostatnio w Asos.com?

22.04.11, 09:30
Czy ktos kupował coś ostatnio w Asos.com i może mi powiedzieć, ile czasu szła do Polski ta ich darmowa przesyłka i jakiego rodzaju jest to przesyłka - to znaczy wkładana do skrzynki czy też trzeba podpisywać?

Będę wdzięczna za odpowiedzi. Ubrania i dodatki z tego sklepu po prostu mnie zauroczyły...
Obserwuj wątek
    • moniak51 Re: Czy ktos kupował ostatnio w Asos.com? 22.04.11, 11:01
      z koleżanką ostatnio zamawiałam przesyłka szła około tygodnia przy odbiorze nic się nie podpisywało
      • jusstinna Re: Czy ktos kupował ostatnio w Asos.com? 22.04.11, 12:15
        Ja kupuję sporo, przesyłki idą od 6 dni do 3 tygodni.
        Są to paczki nierejestrowane, u mnie muszę się pofatygować na pocztę, bo listonosz ich nie nosi, jak paczka zaginie asos zwraca kasę.
        • bruy-ere Re: Czy ktos kupował ostatnio w Asos.com? 22.04.11, 18:23
          Dzięki za odpowiedzi.
          Właśnie tego się obawiałam - że paczki są nierejestrowane i że w związku z tym giną. Jednak zaryzykowałam i zrobiłam zakupy, dość spore. Mam nadzieję, że dojdą smile
          • jusstinna Re: Czy ktos kupował ostatnio w Asos.com? 22.04.11, 19:19
            Zawsze można zapłacić za kuriera. smile
            Czasami im się zdarza wysłać kurierem za darmo, gdy jest duże zamówienie.
            Choć ostatnio zamówiłam za ponad 100 funtów i też wysłali zwykłą.
            Wiem, że są takie miasta, w których często giną paczki, u mnie na szczęście jeszcze nic nie zginęło, tfu, tfu. ;P
    • mik_uta Re: Czy ktos kupował ostatnio w Asos.com? 22.04.11, 20:12
      To dziwne, co piszecie, bo ja czekam już na chyba 6 zamówienie i za każdym razem wysyłają DHL-em. Tez zaznaczam przesyłkę Standard i niezależnie czy zamawiam za 30 czy za ponad 100 funtów zawsze dostawałam kurierem....
      • jusstinna Re: Czy ktos kupował ostatnio w Asos.com? 22.04.11, 20:45
        Zamawiam ponad rok, a w tym m-cu ze cztery razy i tylko raz mi się zdarzył kurier, ale wtedy nie było jeszcze darmowej wysyłki.
        Na innym forum w wątku "asosowym" też raczej wszyscy dostają zwykłe przesyłki.
        Może jesteś jakimś vipem ;P.
      • bruy-ere Re: Czy ktos kupował ostatnio w Asos.com? 23.04.11, 20:07
        mik_uta napisała:

> To dziwne, co piszecie, bo ja czekam już na chyba 6 zamówienie i za każdym raze
        > m wysyłają DHL-em. Tez zaznaczam przesyłkę Standard i niezależnie czy zamawiam
        > za 30 czy za ponad 100 funtów zawsze dostawałam kurierem....

Przypuszczam, że wybierasz po prostu opcję płatną "UK - Standard" (3,95 GBP). Opcja darmowa nazywa się "UK - Style Saver" (0 GBP).
    • bruy-ere Zakupy doszły 28.04.11, 09:39
      Moje zakupy doszły bez problemu, po ok. tygodniu.
      Dostałam awizo do skrzynki, że mam się zgłosić na pocztę i tam musiałam podpisać się w książce przesyłek, więc jednak te przesyłki są jakoś rejestrowane.
      • paulette Re: Zakupy doszły 28.04.11, 13:21
        uwielbiam Asosa ale zaczynam powoli mieć dość przejść z moją pocztą. Trzecia przesyłka z UK nie doszłasad Asos oczywiście zwraca kasę ale rzeczy, które wybrałam już nie są dostępnesad Swoją drogą nie wiem co o tym myśleć...czy na poczcie kradną?! rozumiem 1 przesylka ale w tym roku zginęły już 3....
        • jusstinna Re: Zakupy doszły 28.04.11, 13:41
          Moim zdaniem to pracownicy PP, podobno w Krakowie ginie mnóstwo przesyłek, nie tylko zagranicznych.
          Potwierdza to znajomy, który sprzedaje na all i często giną mu przesyłki.
          Na Rzeszów na razie nie narzekam. ;P
          • bruy-ere Re: Zakupy doszły 28.04.11, 13:48
            To może lepiej w takiej sytuacji (ginące przesyłki) zapłacić za kuriera 3,95 GBP, co wynosi niewiele ponad 17 zł, czyli b. tanio jak na m/narodową przesyłkę.
            • paulette Re: Zakupy doszły 28.04.11, 13:55
              pewnie, że lepiej! tak teraz będę robić. Niestety nie każdy sklep daje taką opcję. Wkurzona jestemsad nienawidzę złodziejstwa...
              • malami34 Re: Zakupy doszły 28.04.11, 19:02
                A SĄ TAM CIUCHY DLA DZIECI?
                • jusstinna Re: Zakupy doszły 28.04.11, 20:08
                  Czasami się zdarzają, ale rzadko; do tego ceny wysokie, bo zazwyczaj są to ciuszki droższych firm.
                  • bruy-ere Re: Zakupy doszły 28.04.11, 20:27
                    też właśnie miałam pytać o te ciuszki dla dzieci

jak poznać, że się pojawiły - nie ma tam osobnej zakładki z rzeczami dla dzieci
                    • jusstinna Re: Zakupy doszły 28.04.11, 21:34
                      została resztka wyprzedaży:
                      www.asos.com/Women/Sale/Childrens-Sale/Cat/pgecategory.aspx?cid=12661
                      • bruy-ere Re: Zakupy doszły 28.04.11, 21:56
                        Nie otwiera mi się ten link. Jak wpisuję w wyszukiwarkę "children", wyszukują mi tylko 2 wyniki - kosmetyki dziecięce.
                        Ciekawe, że nigdzie w nawigacji strony nie ma rzeczy dla dzieci.
                        • jusstinna Re: Zakupy doszły 28.04.11, 22:18
                          Musisz wejść w wyprzedaż ciuchów dla kobiet czyli outlet/clearance i na dole po lewej jest na czerwono link "70% off kidswear brands".
                          • bruy-ere Re: Zakupy doszły 29.04.11, 09:01
                            faktycznie jest, dzięki!
    • bruy-ere Dostawa do Polski 03.05.11, 12:47
      Jako ciekawostkę dodam jeszcze, że robiłam kolejne zakupy w Asos i jako kupująca z Polski nie mogłam wybrać opcji płatnego kuriera za 3,95 GBP. Taka opcja była tylko na stronie Bag, natomiast już na stronie płatności są tylko 2 opcje do wyboru - darmowa oraz ekspres za 10 GBP. Więc wybrałam darmową smile Pozostaje mieć nadzieję, że zakupy dotrą, tak jak i poprzednie.
      A osoby, którym notorycznie giną zakupy z Asos, mogą po prostu skrzyknąć się w kilka osób i zrzucić się na tego kuriera za 10 gbp.
      • jusstinna Re: Dostawa do Polski 03.05.11, 20:33
        Na wizażu dziewczyny robią zbiorowe zamówienia m.in. z ASOSa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka