Dodaj do ulubionych

etui-przewijak

11.05.11, 09:59
Witam wszystkie mamy, szczególnie te które tak jak ja mają dosyć wielkich toreb dla mam. Nie wiem czy tylko ja czy jest nas więcej, irytuje się kiedy oprócz dwójki dzieci i wózka musi nozić dużą torbę na wszysko co niekoniecznie potrzebuje do dziecka np na dwugodzinnym spacerze. Czy przeszło Wam przez myśl, aby poszukać czegoś mniejszego, kompaktowego? Na przykład etui, który byłby przewijakiem a zarazem pomieścił pieluszkę, mokre chusteczki, coś do picia, telefon i klucze?
Tak sobie o tym mysle już od jakiegoś czasu, czy nie wyprodukować czegos takiego? Czy myślicie, że znalazłoby się więcej fanek takiego niezbędnika mamy?
Mam nadzieję, że odpowiecie na mój wpis.
pozdrawiam-próbująca się lepiej zorganizować mama wink
Obserwuj wątek
    • shellerka Re: etui-przewijak 11.05.11, 10:20
      yyy... na dwugodzinny spacer nie potrzebowałam i nie potrzebuję tyle ustrojstwa.
      fajny pomysł, ale jak dla mnie - do momentu jeżdżenia z wózkiem, korzystałam z wózkowej torby, w której był przewijak, specjalne miejsce na butelkę i pojemnik z mlekiem, pieluszki, chusteczki, komórkę, klucze, portfel i nawet jakieś zabawki. torba była lekka i wygodna, miała specjalne rzepy,dzięki którym łatwo montowałam ją na rączce wózka.
      dzięki temu kosz pod wózkiem miałam wolny. takie etui, o którym piszesz, zapewne musiałoby lądować w koszu pod wózkiem, więc miałabym mniej miejsca np. na zakupy.
      poza tym, do tej torby wsadzałam też ubranie dla dziecka na wszelki wypadek i jednak wolałabym wyciągać je w stanie, w którym włożyłam, a nie zgniecione w jak najmniejszym etui.

teraz - dzieci 1,5 i 4,5 biorę na spacer tylko dwa bidony z wodą i chusteczki higieniczne i ewentualnie jakieś bluzy. klucze, komórkę i portfel chowam do schowka w wózku, zapinanego na zamek błyskawiczny. czasami zakładam torebkę listonoszkę, do której zmieści mi się też pielucha i chusteczki.
      • ylunia78 Re: etui-przewijak 11.05.11, 10:51
        Nigdy nie mogłam pojąć po co ludziom te wielkie bądź co bądź torby przy wózkach.Przy dwójce dzieci i 7dmiu wózkach nigdy torba nie była mi potrzebna.Zazwyczaj wózki mają jakąś małą "kieszonkę"Tam wkładałam mokre chusteczki,pieluche tetrową,ewentualnie"pampersa"i picie.Klucze i portfel w torebce zakładanej przez ramie,też jakiejś małej.
        Tak robię też dzisiajsmileNawet jak wychodzę na dłuższy spacer.Pamietam moją szwagierkę,która przyjechała na kilka tyg do polski do rodziców na wieś i wychodziła na no 40min z całym"osprzetem"Ja ani razu nie użyłam przewijaka,który był w zestawie z wózkiem.Co zaproblem przewinąc dziecko w wózku?Czy to gondola czy spacerówka.
        • shellerka Re: etui-przewijak 11.05.11, 10:59
          mnie się ta torba przydawała na dalsze wyprawy - typu market, czy ogólnie drugi koniec miasta, gdzie naprawdę wolałam zabrać coś na przebranie, butelkę, czasem nawet dwie, jeśli wiedziałam, że dłużej mi tam zejdzie.
          na spacer po osiedlu nie brałam nawet pieluchy, bo jak przewijałam przed wyjściem, a w przypadku kupy, po prostu wracałam do domu, przebierałam i wychodziłam ponownie, albo i nie - moje z tych nie kupających na spacerach wink
          ylunia, dlatego uważam, że takie wynalazki są nie przydatne, ale pewnie młode mamy się na to dadzą złapać wink musisz tylko skutecznie rozbudzić w nich potrzebę posiadania takiego etuismile
    • mgd3 Re: etui-przewijak 11.05.11, 11:51
      Powiem tak - jeżeli jesteś producentem, to sprawdź sobie najpierw co jest dostępne na rynku. smile
      Bo niestety - nic nowego nie odkryłaś. Po minucie googlania - pierwsze co znalazłam tego typu: www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10145050
    • ailia Re: etui-przewijak 11.05.11, 13:12

www.pieluszkarnia.pl/product-pol-819--Hoppediz-Przewijak-Wickel-Max.html
      www.tublu.pl/Pomyslowy_Dobromir_czyli_produkty_ktore_ulatwia_zycie_kazdemu_rodzicowi/Przewijak_podroznika_b-box3.html
    • nutka07 Re: etui-przewijak 11.05.11, 17:20
      A ja wlasnie dopiero przy trzecim dziecku kupilam taka torbe do wozka i jestem bardzo zadowolona. Dosc mialam takiego 'upychania', w sumie to i tak potem wszystko ladowalo w jednej torbie w wozku. A teraz mam fajna torbe, moge powiesic na wozku, latwy dostep do wszystkich rzeczy, 'front' w tej torbie tez moge wymieniac. Jest super.
      Tej firmy www.laessig-fashion.de/
    • kamelia04.08.2007 Re: etui-przewijak 11.05.11, 17:51
      a po ci ci tyle rupieci na 2 godzinny spacer?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka