Dodaj do ulubionych

klocki nie lego dla chłopca 7lat

04.11.11, 06:39
Szukam prezentu dla prawie 7letniego chłopca. Siostrzeniec jest fanem budowania, składania według instrukcji itp. W domu mają bardzo dużo lego dlatego chciałabym coś innego kupić. Prezent ma być składkowy więc cena nie gra roli. Podpowiedzcie coś ciekawego.
Obserwuj wątek
    • kowcia Re: klocki nie lego dla chłopca 7lat 04.11.11, 07:39
      są takie logiczne konstrukcje do składania (na alegro mnóstwo), trzeba np zbudowac odpowiedni tor dla kulek zeby wpadły w okreslone miejsce. jakas włoska firma to robi m in.
      • mmala6 Re: klocki nie lego dla chłopca 7lat 04.11.11, 09:05
        a ja inaczej, jeżeli chłopiec jest fanem lego to, o ile nie ma takiego życzenia, nie uszczęśliwiałabym go innymi klockami. Mój syn ma niespełna 7 lat i na liście do Mikołaja tylko lego. Parę razy próbowałam go namówić, żeby zażyczył sobie coś innego ale nie chce nic innego bo 'ja tylko lego lubię'. Jakby dostał inne klocki, to pewnie byłby rozczarowany, że to nie legowink, pewnie by się chwilę pobawił ale i tak lego by wygrało.
    • rybalon1 Re: klocki nie lego dla chłopca 7lat 04.11.11, 09:15
      kup u klocki Clics , najfajniejsze są oczywiście te gdzie elementow jest dużo np. 400 smile lecz kosztują ok. 130 zł -150 zł (są tez mniejsze zestawy) . bawi sie tym mój 7-latek w szkole , on tez jest fanem lego a z tych kolcków clics baardzo lubi budować.
      Ogólnie dzieci w szkole je uwielbiają i zeby się nie kłócili w świetlicy musieli dokupić jeszcze 2 zestawy - bawią się niemi i 7 i 10-latki.
      • rybalon1 Re: klocki nie lego dla chłopca 7lat 04.11.11, 09:19
        no i zobacz jeszcze klocki ZOOB tez chyba fajne - zdaje się ze widziałam je tez w Smyku no i na Allegro oczywiście. Tylko Clics lub ZOOB mogą ew. zainteresowac fana Lego wg mnie , jeszcze u nas świetnie sprawdzają się klocki magnetyczne z kolorowymi panelami. Nic innego się nie sprawdziło.
        • jutyfa Re: klocki nie lego dla chłopca 7lat 04.11.11, 09:49
          To może kup mu taki zestaw konstrukcyjny, dzięki któremu zbuduje helikopter, albo co tam mu tylko przyjdzie do głowy.
    • renea1 Re: klocki nie lego dla chłopca 7lat 04.11.11, 10:03
      To jest ten tor dla kulek, podobno fajny. Sama zastanawiam się nad zakupem na urodziny dla synka.
      www.rik.com.pl/sklep/zjezdzalnia-szklanych-kul-6588-marble-run-p-317.html
      • antyka Re: klocki nie lego dla chłopca 7lat 04.11.11, 10:38
        Moze Playmobil - trzeba je samemu zlozyc.
        Zajosc zajebista - produkuja je w Niemczech.
        • sr_oka Re: klocki nie lego dla chłopca 7lat 04.11.11, 10:52
          Klocki magnetyczne-frajda,możliwość budowania przestrzennych konstrukcji.Duży wybór na allegro.
    • mamaly Re: klocki nie lego dla chłopca 7lat 04.11.11, 10:55
      Playmobil
      • szybcia1 Re: klocki nie lego dla chłopca 7lat 10.11.11, 11:09
        Dzięki za podpowiedzi. Lego na pewno nie kupię choćby z tego powodu że ostatnio zastanowiło mnie kto jest większym fanem lego siostrzeniec czy siostra. Ona po każdej zabawie choćby nie wiem jak była zmęczona siada i składa zestawy by nic nie zginęło, pilnuje by główki nie były zamienione.
        Chodzi mi po głowie ten eitech i meccano. Meccano ostanio widziałam w Auchanie za 100zł takie pomarańczowe pudełko. Myślę że te zestawy zmusiły by tatę by posiedział i pobawił się z dzieckiem a nie siedział w garażu. Ciekawi mnie jaka jest różnica między tymi firmami? Zaraz zacznę przeszukiwać forum.
    • aleksandra1977 Re: klocki nie lego dla chłopca 7lat 10.11.11, 12:16
      moze klocki magnetyczne Geomag?
      • dorga1 Re: klocki nie lego dla chłopca 7lat 10.11.11, 12:34
        Mój legomaniak lubi też takie klocki:
        www.knex.com/Shop/home.php?cat=298
        My mamy taki zestaw:
        www.knex.com/building_toys/loopin_lightning_coaster.php
        Wiekowo jest dla starszych dzieci, no i powiem szczerze, że trudniejsze niż lego. Ale mój syn w wieku już 5 lat samodzielnie układał ten zestaw. Z tym że dla niego w budowaniu nie ma żadnych barier wiekowych. Ułoży wszystko. Jeżeli twój syn też tak ma, to polecam.
    • edyta0 Re: klocki nie lego dla chłopca 7lat 10.11.11, 13:03
      Jesli tylko lubi konstruowac, budowac, tworzyc to z pewnosci K'nexy bardzo go uciesza. Fantastyczne klocki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka