Dodaj do ulubionych

conversy rozmiarówka

13.09.12, 17:49
jako że dzieć męczy mnie okropnie o zakup takowych przeszukuję allegro pod tym kątem. I wydaje mi się, że rozmiarówka tych butów jest zaniżona. teoretycznie nosi 34-35 a z tych to chyba 37 musiałabym szukać. Czy ja dobrze myślę?
Obserwuj wątek
    • minkapinka Re: conversy rozmiarówka 13.09.12, 17:52
      zle myslisz, moja córka nosi taki sam numer jak innych butów
      • dorcia1234 Re: conversy rozmiarówka 13.09.12, 17:57
        długość wkładki w conversach 35 ma 21,5
        ona ma 23 cm i takie są wkładki w tych butach które nosi
        Czyli nie rozumiem niczego sad
        • patatajowa Re: conversy rozmiarówka 13.09.12, 18:08
          ja tez nie rozumiem co piszesz. jak wkładka w butach które nosi ma 23 cm to jakim cudem moze nosic rozmiar 34-35????
        • s_mag_s Re: conversy rozmiarówka 13.09.12, 19:05
          toż standardowo rozmiar 38 to 24-24,5 cm
          • asiaiwona_1 Re: conversy rozmiarówka 13.09.12, 19:17
            a moja młoda nosi normalnie 34 a conversy musiała 2 rozmiary mniejsze kupić. Młodsza młoda to samo - nosi 25 a conversy 23 kupiłam.
            • hugo43 Re: conversy rozmiarówka 13.09.12, 20:00
              moim zdaniem dzieciece sa wieksze niz wskazuje rozmiar,natomiast klasyczne dla doroslych trzymaja rozmiar.z kolei model slim,dla doroslych musialam kupic wiekszy,normalnie mam 38 a z tych 39.
        • minkapinka Re: conversy rozmiarówka 13.09.12, 20:57
          23 cm wkładka to rozmiar 36
          • dorcia1234 Re: conversy rozmiarówka 13.09.12, 21:12
            widać zależy od buta. Te które nosi mają rozmiar 34 czasami 35 smile
            Ja osobiście też noszę 37 i 38 w zależności o d firmy. Ale dzięki za odpowiedzi. Najlepiej podejdziemy do sklepu i przymierzy a potem poszukamy na allegro w przyjaźniejszej cenie
            • pudelek09 Re: conversy rozmiarówka 13.09.12, 21:20
              ja nie o rozmiarowce,ale zanim kupisz przez intarnet obejrzyj dokladnie przyblizone, buty,zwlaszcza koncowki!moja corka nudzila ze o conversach,ale koniecznie ciemnofioletowych,nigdzie nie bylo,wkoncu znalazla na allegro(z przesylka 210 zl).Przyszly ladne,nowiutkie,po 2tyg zaczely pekac,potem podeszwa na pol pekla,wyleciala czesc tej podeszwy,dopiero kolezanki mlodej zaczely porownywac te buty ze swoimi i okazalo sie ze maja inne czubki.Od slowa do slowa i okazalo sie ze ktos tez sie nacial na jakies tureckie,podobno kupowane za ok 60-80 zl.ja sie nie znam,byly to pierwsze nasze conversy.Wiem ze ostatnie buty zakupione przez internet.Kupilam mlodej vansy normalnie w sklepie i sa ok,do tego promocja byla z 250 na 190,wiec taniej od conversow i sa ladniejsze
              • oliwia244 Re: conversy rozmiarówka 13.09.12, 21:24
                ja noszę 38 czasem 38,5
                conversy mam 38 i są w punkt
                moim zdaniem więc trzymają rozmiar.
    • ladyjm Re: conversy rozmiarówka 14.09.12, 08:51
      a nie mozecie przymierzyć gdzies stacjonarnie? w Heavy Duty i w sklepach sportowych np Planet Sport mają Conversy
      • eo_wina Re: conversy rozmiarówka 14.09.12, 09:09
        Kurcze, z tym przymierzaniem w realu, a potem kupowaniu w sieci tez mozna sie nadziac.
        Swojego czasu przymierzylam sobie balerinki Pumy w sklepie sportowym, sprawdzilam dokladnie rozmiar, po czym zamowilam "identyczne" w sklepie internetowym, bo byly duzo tansze. Przyszly z naszywka niby prawidlowego rozmiaru, a cholera okazaly sie sporo za male sad I raczej nie chodzilo o to, ze te, ktore przymierzalam w sklepie byly juz rozchodzone, bo wielokrotnie przymierzane.
        Nie bardzo rozumiem tego.
    • mielin Re: conversy rozmiarówka 14.09.12, 09:28
      Dosyć dokładnie jest opisana rozmiarówka Conversów na stronie Mivo (pod konkretnymi modelami). Ja na tej podstawie właśnie zakupiłam Conversy dla Młodej na przyszłe lato.
    • mama-tyma Re: conversy rozmiarówka 14.09.12, 09:49
      dziecięce conversy są w rzeczywistości 1cm dłuższe niż podaje producent, wiec trzeba kupować rozmiar mniejsze niż inne buty, dla dorosłych już raczej nie ma takiej różnicy tzn mniej więcej się zgadzają opisy do rzeczywistości
      • dorcia1234 Re: conversy rozmiarówka 14.09.12, 10:15
        dzięki dziewczyny
        będę myśleć. Nie ukrywam, że sklepowe ceny mnie nie specjalnie interesują, bo to tylko tenisówki są

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka