Dodaj do ulubionych

DPD - opoznienia?

21.12.12, 10:24
Tydzien temu kupilam zabawke na Al, oplacilam kuriera i czekam. 18 podobno zostala nadana przesylka, ale nie ma jej w ich sytemie nadal. Telefony nie odpowiadaja. Czy kurierzy dowaza przesylki? Mieliscie ostatnio jakies doswiadczenia z Dpd?
Obserwuj wątek
    • oliwia5000 Re: DPD - opoznienia? 21.12.12, 10:29
      ja wczoraj zamawialam kuriera przes strone tani-kurier.pl i tam jest opcja do wyboru albo zamawiamy z DPD albo z UPS i w momencie kiedy wybiera sie daną firmę przy DPD napisane jest że przesyłki dochodzą z opóźnieniem wiec wybrałam UPS i kurier juz u mnie byłsmile
      napewno mają jakieś problemy bo nigdy takiej informacji tam nie było
    • poletka Re: DPD - opoznienia? 21.12.12, 10:30
      Często nie widzę w ich systemie przesyłki.
      Co do ostatniego do czynienia z dpd 2 dni temu kurier dotarł do mnie o 21.40, więc na pewno sporo mają.
    • may-xi Re: DPD - opoznienia? 21.12.12, 10:33
      DPD - dostarczali mi przesyłkę parę dni temu, 2-dniowe opóźnienie
    • agni71 Re: DPD - opoznienia? 21.12.12, 10:34
      Wczoraj wieczorem odbierałam od kuriera DPD paczkę dla sąsiadów. Na koniec stwierdził, że zimno jak cholera i chrzani to, jedzie do domu,chociaż ma jeszcze 30 paczek na ten dzień wink Więc nie dziwię się, że nie dochodzą.....
    • edyta_32 Re: DPD - opoznienia? 21.12.12, 10:34
      tak kupiłam stół drewniany chcąc przygotowac na nim Wigilie dla rodziny. Ani widu ani słychu ani stołu ani kuriera dpd . chyba dostane zawału.
    • estragonka Re: DPD - opoznienia? 21.12.12, 10:46
      przedwczoraj rano kupilam, wczoraj byl u mnie kureir DPD, na pewno maja duzo przesylek bo byl po 20-tej - pierwszy raz w zyciu chyba tak pozno. ale ogolnie ekspres - z dnia na dzien.
    • cali.staa Re: DPD - opoznienia? 21.12.12, 11:08
      W środę zamawiałam kuriera DPD jako sprzedająca, odebrał przesyłkę w południe, na drugi dzień o tej samej porze paczka była u klienta na drugim końcu Polski.
    • aurinko Re: DPD - opoznienia? 21.12.12, 11:18
      Zamawiam DPD codziennie, wszystko póki co dochodzi na drugi dzień do kupujących.
      Od trzech dni odbieram też swoje zakupy, DPD, GLS, Schenker - bez poślizgów.
    • magdalenka79k Re: DPD - opoznienia? 21.12.12, 11:34
      Ja czekam na 2 paczki wysłane w poniedziałek jedna to odkurzacz bo nasz się popsuł w niedziele, druga z apteki internetowej i ani widu a ni słychu kuriera mimo ze jestem 24/24 w domu sad ciekawe czy dostane dzisiaj??
    • porzeczka1 Re: DPD - opoznienia? 21.12.12, 12:03
      a my dzisiaj (jako wysyłający) dowiedzielismy sie, że do świat DPD już żadnych przesyłek nie odbiera - tak są zawaleni robotą....
    • bentley31 Re: DPD - opoznienia? 21.12.12, 13:02
      Warszawskie oddziały DPD są zakorkowane. Z Warszawy przesyłki wychodziły jeszcze do środy, od wczoraj nie.
      Gorzej z tymi, który dostają...sad Wiem od mojego kuriera, że np w wtorek nie wyszło na Warszawę z oddziału Pruszkowskiego 5000 przesyłek
      G.
      • hoow Re: DPD - opoznienia? 21.12.12, 16:51
        Mam także zlecenie stałe i odbiory mam co dziennie. Dziś reż kurier był i zabrał paczki. Niektóre paczki dochodzą z opóźnieniem czyli 2 dni, większość 24 H. Opek za to zawsze wiezie do mnie paczki 2 dni, jeszcze nigdy nie dowiózł na czas. W tym tyg. 2 opóźnienia więc dzwownię a oni mi mówią, że paczka nie jest we Wrocławiu tylko się zgubiła w Krakowie, rozrzut konkretny. Na paczkę czekałam trzy dni a bardzo mi na niej zależało, bo na towar czekali klienci.
    • anicaf Re: DPD - opoznienia? 21.12.12, 14:47
      Ja zrobiłam zakupy na allegro w środę do południa, wczoraj czyli czwartek Kurier dostarczył przesyłkę. Jechała z Południa na Północ Polski - więc jak się chce to można.
      • marcelina003 Re: DPD - opoznienia? 23.12.12, 17:03
        Hm.....a ja przesiedziałam całą sobotę w domu oczekując na paczkę -rano dostałam sms ,ze będzie .Po 20 sprawdzam status przesyłki ( w środę kurier był u mnie o 22 ) i jakie było moje zdziwienie kiedy okazało sie ze kurier już u mnie był o godz 14.10 i zostawił mi awizo bo nikogo nie było w domu !!!!!!!!!! W domu siedział 5 osób łacznie ze mną .Teraz czekam do poniedziałku bedę próbowała wyjaśnić tą sytuację .
        Miała któraś z was taki przypadek mozna coś z tym zrobić czy tylko ja jestem taka pechowa ?
        Juz drugi raz tak zrobili co za %$#@#@@### firma
        • aanaugi Re: DPD - opoznienia? 23.12.12, 18:20
          Ja też w sobotę rano koło 8 dostałam sms, że kurier odebrał przesyłkę i koło 10.30 już ją miałam. Zaskoczenie totalne tym bardziej, że przy zamówieniu termin dostawy miałam 4 stycznia więc i Empik i DPD w moim przypadku wywiązali się supersmile
          • tuya Re: DPD - opoznienia? 23.12.12, 21:13
            Też dostalam wczoraj przesyłkę z DPD. Z reklamacją jutro może być ciężko - oni chyba pracowali wczoraj zamiast poniedziałku. Współczuję.
            • aleksandra1977 Re: DPD - opoznienia? 23.12.12, 21:50
              24.12. DPD pracuje tak, jak w soboty.
              Info z ich strony:
              Szanowni Państwo, niniejszym informujemy, iż tryb pracy DPD Polska w zbliżającym się

24 grudnia 2012 r. firma funkcjonuje jak w soboty (odbiory i doręczenia są realizowane do godziny 14.00, odbiory własne i nadania w oddziałach do godziny 12.00)
              Paczki nadane 24 grudnia 2012 r. będą w doręczeniu 27 grudnia 2012 r.

W dniach 27-28 grudnia 2012 r. firma funkcjonuje w zwykłym trybie

29 grudnia 2012 r. odbiory i doręczenia są realizowane do godziny 14.00

31 grudnia 2012 r. firma funkcjonuje jak w soboty (odbiory i doręczenia są realizowane do godziny 14.00, odbiory własne i nadania w oddziałach do godziny 12.00)
              Paczki nadane 31 grudnia 2012 r. będą w doręczeniu 2 stycznia 2013 r.
          • edyta_32 Re: DPD - opoznienia? 23.12.12, 21:17
            Ja dpd nie odpuszcze. Na stół czekałam 4 dni, ale to jeszcze nic. W ci
            agu tych 4 dni po dodzwonieniu sie po 40 min czekania na infolinie usłyszalam,ze nie mają pojęcia co sie dzieje z moją paczką , która dodam, że ważyła 105 kg !
            W sobote rano dostaje telefon od kuriera,że bedzie za 2 godz. Uff, myślę co za ulga ..ale po 1 godz. ten kurier dzwoni znowu,że jednak nie przyjedzie, bo sobie przeliczył,że w sobote ma inna stawkę godziną i ja mieszkam 13 km od centrum miasta i że mu sie to nie opłaca
            Mogłabym iść z nim na udry, ale stół MUSIALAM SZYBKO MIEĆ.
            Co było zrobić..mój mąż szybko pozyczył busa i sam pojechał po ten stół do ich siedziby.
            A na necie informacja sie ukazała,że stół został dostarczony o 13-tej.
            Żenada.
            Podobno w kolejce na miejscu był 15-ty po odbiór osobisty.
            A w tej kolejce byli też tacy co zamowili np" lampki choinkowe, a dostali drabinę. Pomylono paczki.
            Podsumowanie...
            Zrobiłam w tym roku w okresie przedświatecznym baaardzo dużo zakupów na necie, ale DPD jest najgorsze w moim rankingu!!!!!!!!
            -----
            Mama CUDOWNEJ CÓRECZKI
            Julia 27.08.2009
            • emma6666 Re: DPD - opoznienia? 25.12.12, 09:41
              oj widać z opekiem nie miałaś do czynienia...
    • lorna.doone Re: DPD - opoznienia? 26.12.12, 14:31
      ja jeszcze sie nie doczekalam na przesylke. W piatek zadzwonili, ze maja opoznienie i czy moga w sobote dostarczyc. Niestety w sobote nikt sie nie pojawil, pojawila sie natomiast informacja w necie, ze ponoc kurier u mnie byl ale mnie nei zastal... W poniedzialek przesylka nawet nie wyszla z sortowni... Domyslam sie, ze dojdzie jutro o ile sie kurierowi bedzie chcialo...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka