Dodaj do ulubionych

Amazon paczka

05.10.13, 13:26
Witam. Kupiłam 1 zestaw na amazonie uk i dostałam po raz pierwszy towar zapakowany w worek foliowy na śmieci. Początkowo myślałam że gdzieś mi przepakowali paczkę, ale nie- na worku naklejona jest koperta z fakturą. Opakowanie trochę uszkodzone, nie nadaję się by komuś dać w prezencie. Nie wiecie czy sposób pakowania w amazonie się zmienił czy tylko miałam pecha i muszę reklamować. Jestem zła. Boję się kolejny raz zamawiać by nie dostać uszkodzonej przesyłki.
Obserwuj wątek
    • patatajowa Re: Amazon paczka 05.10.13, 13:33
      a spisałas z kurierem protokół uszkodzenia przesyłki?
    • patatajowa Re: Amazon paczka 05.10.13, 13:34
      aha,to nie są worki na smieci tylko specjalne koperty foliowe do przesyłek kurierskich wink
      • szybcia1 Re: Amazon paczka 05.10.13, 14:17
        Nie była to koperta do przesyłek tylko zwykły worek foliowy- czarny i bardzo cienki.
    • sinceramente Re: Amazon paczka 05.10.13, 13:37
      Kilka dni temu dostałam przesyłkę z amazona (torba+przebranie na bal) i jak zwykle były zapakowane w karton. Jeszcze nigdy nie zdarzyło mi się dostać coś w foliowym opakowaniu z amazona, nawet jeśli to były małe pojedyncze paczki.
      • tagliatele Re: Amazon paczka 05.10.13, 13:43
        Szybcia - zgłoś to w amazonie z opisem szkody i przyślą nowe tylko podkreśl, żeby przesyłka była lepiej zapakowana. Zamawiam często i jeszcze nie zdarzyło się, aby produkt nie był zapakowany w karton amazona, nawet jeśli to była 1 rzecz. Kilkakrotnie dostałam produkty ze skazą, zawsze wymieniali. Może kupiłaś od innego sprzedawcy za pośrednictwem amazona - tamci pakują jak chcą.
        • szybcia1 Re: Amazon paczka 05.10.13, 14:22
          Zaraz to zgłoszę do amazona. Protokołu nie spisałam z kurierem bo nie było widać że pudełko jest uszkodzone, dopiero po zdjęciu foli zobaczyłam rogi i wgniecenie. Do tej pory najmniejszy przedmiot był zapakowany w karton. Kupowałam od Amazona- przynajmniej tak mi się wydaje bo nie było żeby inny sprzedawca był przy tym przedmiocie.
        • szybcia1 Re: Amazon paczka 05.10.13, 14:28
          Gdzie napisać tę reklamację? Tutaj gdzie patrzę na złożone zamówienie czy w jakimś innym miejscu? Troszkę mało angielska jestem. Dzięki za pomoc.
          • tagliatele Re: Amazon paczka 05.10.13, 14:40
            Możesz też od razu zwrócić towar - wtedy wypełniasz formularz zwrotu, drukujesz wygenerowaną naklejkę i odsyłasz. Może też zażądać wymiany.
            Aby to zrobić wchodzisz na:
            Your Account > Your orders > wybierasz zamówienie > Return or replace items i dalej (nie mam żadnych zamówień, które obejmuje jeszcze prawo zwrotu i nie pamiętam jakie kolejne kroki trzeba podjąć).
            Upewnij się jednak, czy produkt sprzedawał amazon, czy jakiś inny "seller". Możesz to sprawdzić na stronie produktu.
            • szybcia1 Re: Amazon paczka 05.10.13, 15:44
              Jak wygląda taka reklamacja? Wysyłam reklamację a potem muszę odesłać towar pocztą czy amazon zamawia kuriera i on odbiera towar ode mnie? Ja ponoszę koszty zwrotu? Dziękuję bardzo za pomoc.
              • tagliatele Re: Amazon paczka 05.10.13, 17:33
                Jeśli wina leży po ich stronie - a tutaj tak jest jeśli produkt nie był należycie zapakowany - i chcesz odesłać produkt system generuje Ci naklejkę darmowego zwrotu - drukujesz w 4 kopiach, 1 naklejasz na paczkę, dwie zabiera poczta a czwarta dla Ciebie jako potwierdzenie nadania. I czekasz na zwrot pieniędzy.
                Jeśli chcesz wymienić, to robisz jak wyżej tj, odsyłasz a oni przysyłają Ci nowy produkt. Wcześniej wybierając powód wymiany w rozwijanym menu wybierz uszkodzone opakowanie.

Ty ponosisz koszty zwrotu do Amazon (wysyłka do centrum logistycznego w Polsce) tylko jeśli chcesz zwrócić z powodów innych niż ich błąd.
    • malowanka06 Re: Amazon paczka 05.10.13, 17:41
      1 zestaw czego zamowilas??bo to chyba tez wazne co oni ci w tym worku wyslali.
      Duzo zamawiam ale nigdy nic nie dostalam w worku, nawet jak szla do mnie pojedyncza pierdolka.
      Skoro samodzielnie udalo ci sie kupic, napisz do nich samodzielnie, ze nie jeste zadowolona ze sposobu pakowanie, zreszta to tez sie ocenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka