Dodaj do ulubionych

Gondolki Quinny, X-Landera???

09.08.04, 15:32
Dziewczyny mam pytanko odnośnie waszych maluszków i wielkości gondoli. Nasz
bejbik urodzi sie z początkiem listopada więc cała zima przed nami,
praktycznie z koncem kwietnia - początkiem maja bedziemy mogli przesiadać się
do spacerówki. Przymierzamy się do wózeczka X-lander a on ma gondolkę
identyczną jak Quinny.. czy one nie są zbyt małe? Czy dziecko zapakowane w
kombinezonik i kocyk lub śpiworek swobodnie się tam zmieści?
Obserwuj wątek
    • kasia25000 Re: Gondolki Quinny, X-Landera??? 09.08.04, 17:54
      gondolka dla dziecka powinna mieć wymiary 78cm długość i 35 cm szerokość .
      Czytaj w arykule o wózkach dziecięcych na edziecko.
      Kupowanie mniejszych gondol jest w mojej ocenie błędem szczególnie jeśli maluch
      przychodzi na świat jesienią.
      Ka
    • lgosia1 Re: Gondolki Quinny, X-Landera??? 09.08.04, 17:56
      mam Quinny Fashion 3XL i aktualnie mój Mateusz ma 3,5 miesiąca nosi ubranka na
      68-74 i waży nie tak dużo jak niektórzy jego rówieśnicy, bo 6200. No i jak go
      kładę na brzuszku, to rączki zgięte w łokciach już dotykają ścianek, wygodniej
      za to na pleckach, tyle że trzeba pilnować by odpowiednio położyć, bo ta
      gondolka ma po środku takie węższe "wcięcie". Na długość jeszcze się mieści ale
      zostało zapasu jakieś 20 cm do ścianek. Oprócz hałasującej budki wózek jest
      super i sprawdził się w bojach. Wczoraj i przedwczoraj mieliśmy weekendowy
      wypad na nurkowanie i pływanie na desce - słońce - upał, piach, robale i osy -
      a my spokojnie z moskitierką, odpinaną w połowie budką - przewiew i "swoisty
      parasol" i całym dodatkowym wyposażeniem wózka w promocji za 999zł radziliśmy
      sobie super
      • asiorekmi Re: Gondolki Quinny, X-Landera??? 10.08.04, 10:40
        No właśnie sie obawiam... teraz jest lato i twój 3.5 miesięczny synuś ubrany
        jest cieniutko.... a co jeśli dodać do tego grubaśny zimowy kombinezon i ciepłe
        ciuszki?? Ledwo się tam pewnie upchnie takiego bobaska sad((
        • manami Re: Gondolki Quinny, X-Landera??? 10.08.04, 10:49
          Hej!!
          Ja używałam gondoli quinny aż 7 miesięcy!! Moje dziecko urodziło sie w
          czerwcu , więc całą zimę używałam gondoli! Nie uważam też aby należał do
          kruszynek ,daliśmy sobie radę świetnie. Zresztą przecież już ok 4 maiesiąca nie
          chciał leżeć jak kłoda w gondoli /podnosił się do siedzenia. Myślę ,że rozmiary
          gondoli są wyważone idealnie! Brakowało mi tylko w niej jakiegoś sysytemu
          regulacji podgłówka!! Musiałam młodemu podkładać poduchę jak chciał oglądać
          świat na spacerze! Pozdrawiam
          • katka74 Re: Gondolki Quinny, X-Landera??? 12.08.04, 12:49
            Moja córa ma 5 miesięcy i gondola Quinny z każdym dniem robi się dla niej
            ciaśniejsza. Jest sporą dziewczynką, 70 cm i 8500 kg, poza tym śpi na brzuszku,
            więc rączki ledwie jej sie mieszczą. W sumie jest teraz najgorszy okres, bo
            mała jeszcze nie siedzi, a już mało śpi, więc w wózku mi głównie marudzi co
            kończy sie podrózowaniem na rękach. Czekam z utęskieniem na spacerówkę, ale
            chyba jeszcze ciut za wcześnie. Pzoa tym uważam, że gondola Quinny bardziej
            nadaje się na zimę. Jest wyściełana polarem i myślę,że latem mojemu dziecku
            jest zwyczajnie za ciepło a w zimę byłoby pewnie jak znalazł. Do wad należy też
            strasznie głośna budka i brak regulowania dna. Większe dzieci nie chcą juz
            leżeć na płasko.
            Pozdrawiam, Kasia
            • lgosia1 Re: Gondolki Quinny, X-Landera??? 12.08.04, 13:12
              więc ja używam już spacerówki tyle że rozłożonej na płaskosmile
            • katka74 Re: Gondolki Quinny, X-Landera??? 13.08.04, 10:17
              Jest to oczywiście rozwiązanie, ale moja mała nie chce leżeć na płasko w ogóle.
              Zatem czy to gondola czy spacerówka, efekt byłby ten sam. Cóz wytrzymam jeszcze
              miesiąc czy dwa. Pocieszam, się, że z każdym miesiącem dzieciak robi sie
              mądrzejszy i świat go bardziej interesuje, więc może wózek przestanie być
              problemem.
              Pozdrawiam, Kasia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka