Dodaj do ulubionych

wóżek 2w1

22.11.17, 12:42
Dzień dobry smile

Czytam Państwa forum i przeglądam różne oferty od maja i dalej jestem w kropce. Młody już na wylocie, a my ciągle bez wózka uncertain

Potrzebujemy wózka do miasta, ale takiego, który nie rozleci się, gdy raz na jakiś czas przejdziemy się do lasu. Dla mnie bardzo istotna jest łatwość prowadzenia, podbijania, skrętnośc wózka. Chciałabym, żeby siedzisko spacerówki było klasyczne, rozkładane na płasko i można je było wpinać przodem lub tyłem do kierunku jazdy. Waga nie jest szalenie istotna, bo na co dzień nie będę wnosić wózka po schodach, ale z drugiej strony byłoby super, gdyby nie była to jakaś kobyła (wrzucanie do samochodu, wizyty u babci ze schodami). Plusem jest łatwe składanie wózka, najlepiej z siedziskiem. Gondolka nie może być mała, bo maluch ma być raczej z tych większych, a chciałabym z niej korzystać przynajmniej jakieś 7 miesięcy. Mąż nie chce wózka używanego. Chcemy kupić jednen wózek przynajmniej na dwa lata. Na wózek możemy wydać do 3000 zł.

Do tej pory najintensywniej rozważaliśmy teutonię bliss (ale nie udało nam się przepchnąć ceny w budżecie) oraz baby jogger city premier (wydaje się, że spełnia wszystkie wymagania poza siedziskiem klasycznym, a ja nie mogę do końca przemóc się do kubełka).

Będę bardzo wdzięczna za wszelkie porady!
Obserwuj wątek
    • jaanuna Re: wóżek 2w1 23.11.17, 19:12
      Chyba wymyśliłam sobie wózek, który nie istnieje wink Najtrudniej pogodzić chyba klasyczne siedzisko z odwracaniem przód-tył uncertain
    • bigmama647 Re: wóżek 2w1 23.11.17, 21:20
      a invictus? wygląda zabójczo i chyba spełnia wszystkie twoje oczekiwania, albo tako jumper 4
      • jaanuna Re: wóżek 2w1 23.11.17, 22:58
        Dziękuję za odpowiedź smile Znam dwie użytkowniczki tako i niestety obie nie są zadowolone z wózków, a z tego, co widzę invictus to też chyba tako. Zależy mi, żeby wózek był dobrej jakości.
        • bigmama647 Re: wóżek 2w1 24.11.17, 10:37
          a tych starych tako czy nowych? bo ta 4 to niby nowa wersja. jest fimlik na you toubie. a invictus to chyba co innego przynajmnij maja swoje osobne fb. można tam spytac
          • annulka79 Re: wóżek 2w1 24.11.17, 17:35
            Bigmama widzę, że obeznana w nowościach Tako jesteś, ale jeszcze dzień wcześniej ich nie rozpoznawałaś smile
            Tako niestety jakość ma mocno przeciętną choć są dość miłe dla oka. Nie piszę że złą, bo raczej nie rozpadają się po kilku miesiącach jak inne exy ale w użytkowaniu i prowadzeniu są czołgowate (mało zwrotne, przy manewrowaniu wymagają siły ale po wszystkim przejadą). Oparcie tako zwykle miały niziutkie, ciekawe jak jest w nowym.
            • annulka79 Re: wóżek 2w1 24.11.17, 17:57
              Invictusa widziałam krótko na jakiś targach i przyznam że gdyby był w sprzedaży jako głęboki to niczego sobie. Ale niestety siedzisko jest na moje oko wciąż takie samo, czyli słabizna. Tylko wkładka taka nowsza ale to kosmetyka. Coś w stylu "mieliśmy wymyślić nowy wózek ale na siedzisko spacerówki pomysłów brakło to damy to co juz jest i jakoś będzie" wyszedł zlepek. Jedno co wydaje się być fajne to waga stelaża, jesli się potwierdz to w wersji carbonowej miał ważyć z kołami 6 kg. Czyli całkiem przyjemna wersja gondolowa w granicach 11
              • ichmama Re: wóżek 2w1 24.11.17, 18:10
                Zajrzalam z ciekawości na fb tego wózka - nie wiem czy producent swiadomie sobie robi taki strzał w stopę.. dzieciom na zdjęciach reklamowych wystaje srednio po pół głowy znad oparcia.. wow już lecę do sklepu!
                • annulka79 Re: wóżek 2w1 24.11.17, 18:46
                  czyli tak jak mi się wydawało - siedzisko w starym stylu czlii do bani
              • jaanuna Re: wóżek 2w1 24.11.17, 19:41
                Zauważyłam, że w dużej cześci polskich wózków 2w1 gondole są w porządku, a spacerówki są takie, że najczęściej po gondoli konieczne jest kupno kolejnego wózka - chcielibyśmy tego uniknąć. Poza tym znajome od tako narzekały właśnie m.in. na ciężkie prowadzenie, a ja mam nieszczególnie dużo siły w rękach uncertain Nie zaryzykuję też kupna nowości - wolałabym coś sprawdzonego.
            • bigmama647 Re: wóżek 2w1 24.11.17, 19:02
              a gdzie obeznana... po prostu na reklamie tv mnie zauroczył ten wózek i drazyłam temat. ja przez ostatnie 5 lat mocno zanidbałam wózkowy rynek a teraz jestem w potrzebie to grzebie i ciagle nie wiem..... ech

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka