Dzień dobry
Czytam Państwa forum i przeglądam różne oferty od maja i dalej jestem w kropce. Młody już na wylocie, a my ciągle bez wózka
Potrzebujemy wózka do miasta, ale takiego, który nie rozleci się, gdy raz na jakiś czas przejdziemy się do lasu. Dla mnie bardzo istotna jest łatwość prowadzenia, podbijania, skrętnośc wózka. Chciałabym, żeby siedzisko spacerówki było klasyczne, rozkładane na płasko i można je było wpinać przodem lub tyłem do kierunku jazdy. Waga nie jest szalenie istotna, bo na co dzień nie będę wnosić wózka po schodach, ale z drugiej strony byłoby super, gdyby nie była to jakaś kobyła (wrzucanie do samochodu, wizyty u babci ze schodami). Plusem jest łatwe składanie wózka, najlepiej z siedziskiem. Gondolka nie może być mała, bo maluch ma być raczej z tych większych, a chciałabym z niej korzystać przynajmniej jakieś 7 miesięcy. Mąż nie chce wózka używanego. Chcemy kupić jednen wózek przynajmniej na dwa lata. Na wózek możemy wydać do 3000 zł.
Do tej pory najintensywniej rozważaliśmy teutonię bliss (ale nie udało nam się przepchnąć ceny w budżecie) oraz baby jogger city premier (wydaje się, że spełnia wszystkie wymagania poza siedziskiem klasycznym, a ja nie mogę do końca przemóc się do kubełka).
Będę bardzo wdzięczna za wszelkie porady!