Dodaj do ulubionych

Mango kids

14.02.14, 14:32
Czy któraś z Was zamawiała może jakieś ubrania dla dzieci z Mango? Nie wiem jak wypada rozmiarówka: typowa, czy raczej zaniżona/zawyżona? Znalazłam dla starszaka fajne rzeczy na wyprzedaży i ... zastanawiam się czy brać taki rozmiar jak wypada na jego wiek (3-4 lata) czy wiekszy. Niestety w "naszej wsi" tego sklepu nie ma i nie ma jak przymierzyć i popatrzeć
Doradźcie.

Obserwuj wątek
    • lia Re: Mango kids 14.02.14, 20:25
      A znasz rozmiar 3-4 z zary? No to z mango jest na pewno większy. Ja kupowałam w tym roku pierwsze rzeczy dla córki - przerośniętej dwulatki. W zarze kupuję jej właśnie rozmiar 3-4, w h&m np. koszule muszę brać na rozmiar 104, bo w 98 czasem już nie wchodzi. To tak dla porównania. Te ciuszki na 3-4 z mango, które kupiłam są na nią jeszcze trochę za duże, więc rozmiarówka IMHo jest bardziej "akurat" w wiek. Długie są (z mojego punktu widzenia) zwłaszcza rękawy. A spodnie to już w ogóle wielkie i dłuuugie. No, ale ja patrzę z perspektywy dwulatki...
      • patatajowa Re: Mango kids 14.02.14, 20:58

na normalne dzieci nie mutanty proponuje brać rozmiar mniejszy.syn o wzroście obecnie 133 cm nosi ich rozm.7-8 lat czyli 128.
        • mama_amelii Re: Mango kids 14.02.14, 21:01
          czy oni chcą 29 zł za przesyłkę??Dziękuję za taki interes,a szkoda,bo chciałam coś kupić.
          • edie70 Re: Mango kids 15.02.14, 00:00
            a nie masz możliwości odbioru w salonie ? Ja zamawiam do KRK , syn odbiera i przywozi mlodszej siostrze smile
    • mama_amelii Re: Mango kids 15.02.14, 11:49
      Chciałam zamówić 2 koszule po 25zł ,z przesyłka wyjdą mi po 40złsad
      Oni mają sklep tylko w Krakowie i Gdyni,więc nie mam moźliwośći.
      • vierzieg40 Re: Mango kids 15.02.14, 16:29
        Możesz odebrać w każdym Mango (chyba), odbierałam w Warszawie w sklepie, gdzie nie ma działu dziecięcego.
        • els.ol Re: Mango kids 15.02.14, 22:25
          Dokładnie. Możesz zamówić do każdego sklepu Mango, niestety zwrot tylko pocztą jeśli nie ma działu dziecięcego w Twoim mieście. Nie można oddać w salonie, nawet jeśli się w nim odbierało.
    • vierzieg40 Re: Mango kids 15.02.14, 16:27
      Chyba zależy od ubrania- kupiłam dla synka mierzącego 112cm wzrostu kurtkę na 118cm i musiałam ją odesłać, bo była rozmiarowo na teraz, leżała idealnie, a miała być na przyszły rok.
    • arizonadreams Re: Mango kids 17.02.14, 08:20
      Dzięki wielkie za podpowiedź. Niestety, najbliższy salon ponad 60 km od miejsca zamieszkania, więc odbiór w sklepie odpada. Ale to nie robi problemu, bo powyżej pewnej kwoty wysyłają za free smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka