Dodaj do ulubionych

Bebe Confort

20.09.04, 16:24
Mam krotkie pytanie. Czy ktoras z Mam ma moze wozek Bebe Confort, na stelazu
Trophy z gondolka Windoo? Chodzi mi o ogolna eksploatacje, lekkosc, latwosc
skladania. Niedlugo pora kupna i pomimo tego, ze nie jest to tani wozek,
chcemy uszczesliwic nim nasza mala i ewentualnie jej przyszlych braci i
siostry. Ale zamiast sluchac przekonujacych Pan i Panow w sklepie pragne
poznac opinie uzytkowniczek. Z gory dziekuje.
Obserwuj wątek
    • klubiale1 Re: Bebe Confort 20.09.04, 20:18
      Moja bratowa ma taki wózek. Ogólnie rzecz biorąc porażka.
      Po roku użytkowania:
      - 3 razy w naprawie stelaż (w sklepie był brak zastępczych więc na kilka
      tygodni musiała rezygnować ze spacerów)
      - cały stelaż trzeszczy i sypie się, jakby puściły w nim wszystkie łączenia
      (nie chodzi o piszczenie kół, które można zlikwidować smarem)
      - blokada skrętności kółek czasami się zacina
      - plastiki, którymi wykończona jest rączka stopiły się i kleją się do rąk
      - tapicerka w spacerówce posupełkowała się od pocierania przez dziecko
      Ja kupowałam wózek nieco później niż ona i od początku wiedziałm,że będę unikać
      tej marki.
      • mamamona Re: Bebe Confort 20.09.04, 21:38
        hmm, stelaże się nie zmieniły, chociaż gondolka jest nowa.

ja mialam dwa stelaże Bebe Confort = trophy avenue (niepompowane kółka) i Twon
        Club (dla rodzeństwa). oba spisywały się świetnie.
        oczywiście konieczna jest konserwacja, my robiśmy to wd40 po każdym sezonie.

gondolki nie miałam, więc nic nie powiem. robi wrażenie małej, i mojemu synkowi
        starczyłaby na pierwszy miesiąc, ale całe szczęście nie wszystkie dzieci są
        takie duże.

pzdr
        Mona
    • betty1234 Re: Bebe Confort 21.09.04, 00:05
      Hej,
      My używamy BC stelaż Trophy z gondolką Prelude i jak na razie super nam się
      sprawdza. Co do gondoli Windoo to jest mniejsza od Prelude, ma ją moja
      koleżanka i stwierdziła, że mogła kupić Prelude bo jej dość duża 4 miesięczna
      córcia ma już w niej troszkę mało miejsca.
      Pzdr,
      Beata
    • ewabart Re: Bebe Confort 21.09.04, 08:08
      witam,
      a jak dalyscie sobie rade z przednimi kolkami, gdyz ja narazie jezdze tylko po
      domu ale bierze mnie troche cholera jak one sie tak caly czas skrecaja, czy na
      spacerze tez tak bedzie, czy lepiej je zablokowac, a moze poprostu kwestia
      przyzwyczajenia?
      pozdrawiam,
      Ewa & Dominiś
    • nikita5 Re: Bebe Confort 21.09.04, 12:58
      witam, tez przymierzam sie do kupna wozka, ale pomimo ze BC mi się podobają to
      odstrasza mnie nie mała gondola (kupiabym większa , tzn prelude) ale siedzisko
      spacerówki opera, bo nie rozkłada się na płasko, niestety. Chciałabym by moja
      coreczka lezała plasko na spacerkach dla zdrowka i kregosługa, a ta spacerowka
      ma siedzisko kubelkowe, bez ruchomego podnozka i oparcie tez nie rozklda sie na
      plasko. to jest dla mnie wada, a maly dzidzius tak od 5 m-ca jezdzi w
      spacerowkce nawet do 2,5 -3 latek i co? Bez porzadnego spania w wózku? Beeee,
      wybiore raczej Musty, bo tu i nosidełko i spacerówka rozkadają się na plasko,
      raczej z tego wzgledu zrezygnuje z gondolki. jest moze ciezkawy, ale nie kupie
      lekkiego wózka z pompowanymi kołami, a takie chce miec, by łatwo sie prowadził
      po nie chodnikowych drozkach. jest jeszcze quinny 3 xl Formula w promocji za 999
      i tez sie zastanawiam, ale on jakos mi badziewnie wyglada.. zobaczymy, ale z BC
      rezygnujemy ze wzgledu na siedzisko spacerowy.
    • gosia.mama.wojtusia Re: Bebe Confort 21.09.04, 16:55
      ja mama bc z gondolką prelude i jestem bardzo zadowolona,jezdze wózeczkiem już
      2 tyg i jest naprawdę super,fakt ze gondolka malutka ale jak porównuje do
      innych wózków to generalnie wszystkie teraz jakieś mikrusowatesmile
    • jagodziana Re: Bebe Confort 22.09.04, 22:32
      ja juz przeszlam szkole w doborze wózka i uwazam ze to zalezy od gustu i
      upodobań nasz samych czyli mam. Zaryzykowałam kupno BebeConforta - zobaczymy
      jak sie sprawdzi. w sklepie zaznaczaja ze trzeba go konserwować i
      najzwyczajniej w swiecie dbać - niestety francuskie cacko - troche moze nie nan
      nasze drogi, ale rozwiazania łącznikowe bardzo dobre i niespotykanesmile
      • kaate Re: Bebe Confort 23.09.04, 14:38
        Czesc, ja mialam wozek BC Trophy Avenue 4 (duze kola) i bylam bardzo
        zadowolona. Fakt, ze po dwoch tygodniach calkowicie odpadly mi 2 kolka (wiem
        brzmi strasznie...) ale praktycznie tego samego dnia importer przeslal mi na
        swoj koszt nowy stelaz, ktory notabene od tamtej pory sprawdzal sie znakomicie.
        Mialam gondole windoo i uwazam ze jest rewelacyjna!!! Mala jezdzila w niej 5
        miesiecy i gdyby nie to, ze ubzduralam sobie ze to czas na spacerowke, to nadal
        by w niej jezdzila. Wydaje mi sie ze jest to szczegolnie dobra gondola dla
        dzieci urodzonych na jesieni/ w zimie, bo jak sama nazwa wskazuje fantastycznie
        chroni przed wiatrem, deszczem itp.
        Jedynym minusem BC (ale i wiekszosci wozkow na duzych kolach) jest ich waga. Ja
        z tym jakos zylam, bo z reszta chyba kazdy wozek trzeba by na 1. pietro wnosic
        na dwa razy (dziecko w gondolce + stelaz).
        Podsumowujac ja baaardzo chwale sobie ten wozek. Mysle ze moj maz tez by sie
        pod tym podpisal mimo ze na poczatku byl skrajnie anty.
        AHA, i jeszcze jedna wazna sprawa - BC jest idealny do podrozy. My w okresie
        wakacyjnym duzo jezdzilismy, wrzucalismy mala do gondoli (ma specjalne pasy do
        samochodu) i w droge. Zoska przesypiala cala droge w wygodnej gondoli, a nie
        wykrzywiona w jakims upiornym foteliku (ktorego notabene do dzis nie lubi)
        uff, to by bylo na tyle. Pozdrawiam i zycze udanych zakupow!!!
        AHA, i jeszcze jedno. My sie nie zdecydowalismy na opere (spacerowke) bo jest
        dosyc mala i podobno na krotko starcza (do ok. 1 roku). Teraz Zosia jezdzi w PP
        Atlantico i bardzo jej sie podoba. Cena jest przystepna, a wozek na dlugie
        lata. Buzka, k.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka