podkowa_szczescia 09.12.15, 16:16 Mam pytanie, czy odwrócony bidon do góry nogami przecieka (ustnik - zamknięty)? Czy jak się nim potrząśnie to jednak coś tam wypływa z zamkniętego ustnika, czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
podkowa_szczescia Re: Alfi bidon 09.12.15, 16:40 Na Ciebie zawsze można liczyć - dzięki. Bo mam bidon, ale nie alfi, gdzie z ustnika zamkniętego wycieka.... wrrrr Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: Alfi bidon 09.12.15, 16:57 codziennie po nalaniu herbaty testowo potrzasam butelka do góry nogami do tej pory nic nie cieknie,odpukac.... Odpowiedz Link Zgłoś
podkowa_szczescia Re: Alfi bidon 09.12.15, 16:58 To niedobrze z moim, będę reklamowała. A takie superowe opinie miał... Co się napije, to za każdym razem jak się potrząśnie to się wylewa a potem przestaje. A tak nie powinno być wg mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: patatajowa 09.12.15, 17:45 konkretnie taki.konkretnie ten kolor i staąd www.pinkorblue.pl/alfi-bidon-isobottle-stal-nierdzewna-0-35l-design-pure-blue-a106635.html Odpowiedz Link Zgłoś
gleana Re: patatajowa 09.12.15, 20:35 A czy dzieciom łatwo się korzysta z tego Alfi? Bo z tego co wyczytałam żeby się napić trzeba przekręcić ten ustnik i potem znów zakręcić? Odpowiedz Link Zgłoś
nenka1 Re: patatajowa 09.12.15, 20:39 My mamy takie dwa i oba są super, nie ciekną. dzieci 6lat i 10 lat obsługują bez problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: patatajowa 10.12.15, 09:19 Ja mam alfiego i contigo west loop 2. Córka 8lat chciała alfiego, po kilku dniach alfiego zabrał jej młodszy brat (4,5 l) a ona zabrała mi contigo. Żadne z nich nie ma problemu z otwieraniem/zamykaniem ogólnie z korzystaniem ze swojego kubka. Córka woli contigo bo stwierdziła, że jest doroślejszy, a alfik z dziubkiem to dla maluchów I takim sposobem zostałam bez kubka Odpowiedz Link Zgłoś
sinceramente Re: patatajowa 10.12.15, 10:31 Ja od kilku dni używam alfi isomug perfect i jak na razie jest ok. Nie robiłam dokładnych pomiarów, ale wydaje mi się, że jeśli chodzi o trzymanie temperatury wypada lepiej niż contigo, którego używałam wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: patatajowa 09.12.15, 21:46 gleana napisała: > A czy dzieciom łatwo się korzysta z tego Alfi? Bo z tego co wyczytałam żeby się napić trzeba przekręcić ten ustnik i potem znów zakręcić? > w wiekszosci tego typu kubków/bidonów termicznych trzeba cos przekrecic, odsunac lub wcisnac i zazwyczaj nawet dla dzieci nie stanowi to problemu Odpowiedz Link Zgłoś
gleana Re: patatajowa 09.12.15, 22:34 Bo tak się zastanawiam co byłoby lepsze Alfi czy coś z Contigo. Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: patatajowa 09.12.15, 22:36 to odwieczny dylemat na tym forum, użyj wyszukiwarki Odpowiedz Link Zgłoś
koala0405 Re: Alfi bidon 10.12.15, 08:48 Ja mam takie dwa i jeden cieknie niestety. Chyba trzeba kupić nowy ustnik-zakrętkę Odpowiedz Link Zgłoś