asia6303 22.02.05, 12:14 CZY KTOŚ UŻYWAŁA BRAMKI NA SCHODY AMERYKAŃSKIEJ firmY "SEYMOUR" MOŻNA TAKĄ KUPIĆ NA ALLEGRO ZA 86 ZŁ, NIE PRZYKRĘCA SIĘ JĄ NA STAŁE.- CHCĘ JĄ KUPIĆ - POTRZEBUJĘ PODPOWIEDZI Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasinekg Re: BRAMKA NA SCHODY!POMOCY!!! 22.02.05, 13:53 podnoszę wątek, bo właśnie wczoraj ją oglądałam i też się zastanawiam Odpowiedz Link Zgłoś
hanya00 Re: BRAMKA NA SCHODY!POMOCY!!! 22.02.05, 18:15 to ja ja tez musze zobaczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia_alek Re: BRAMKA NA SCHODY!POMOCY!!! 23.02.05, 08:16 Kupiłam tą bramkę kilka miesięcy temu, na allegro. Zamontowałam ją zamiast drzwi do kuchni. Montaż jest bardzo prosty, z wyglądu jest estetyczna, dziecko nie ma szans wspiąć się po niej. Tylko, że mój synek, który ma półtora roku jest bardzo silny i zdarzyło mu się już dwa razy ją wypchnąć, chociaż pan od którego kupowałam powiedział mi, że nie ma takiej możliwości, widać dzieci są zdolniejsze niż nam się wydaje. Te dwie sytuacje nie spowodowały jednak zmiany mojego zdania na temat bramki, jest po prostu rewelacyjna. Kiedy Alek zbliża się do kuchni to pilnuję tylko, żeby nie próbował się z branką szarpać. Ta bramka się nie otwiera, więc żeby przejść trzeba ją zdemontować lub przejść nad nią. My z mężem przechodzimy nad i jest O.K. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
fasolka99 Re: BRAMKA NA SCHODY!POMOCY!!! 23.02.05, 11:45 Czesc, jesli to jest bramka rozporowa, a nie przykrecana z dwoch stron np. do sciany i do poreczy, to bym jej nie zalozyla na schody. Nigdy nie wiadomo, czy sie mocno trzyma - a jak maluch popchnie ja na tyle silnie, ze spadnie razem z nia ze schodow (ktoras z mam pisala tu, ze jej synek potrafi to zrobic z taka bramka zamontowana w drzwiach kuchennych). My mamy polska drewniana bramke przykrecona wlasnie do sciany i do poreczy (fakt, niszcza sie wtedy te rzeczy, do ktorych przykrecasz, ale bezpieczenstwo nade wszystko!), otwiera sie ja pociagajac do gory specjalny element. Wymaga to troche sily - cztero-pieciolatka sobie z tym juz radzila, dwulatek jeszcze nie. Odpowiedz Link Zgłoś