Dodaj do ulubionych

***wózek na wyjazd :))))

16.06.05, 08:22
niby byłam już zdecydowana ale ciagle sie waham sad
Mały będzie miał 6 miesiecy. Mamy Emmaljunge i Zappa więc potrzebuję coś
pośredniego ale małego po złożeniu (to wymóg mojego męża). Odpada PP3 i
chicco C1. Bardzo podoba mi się

Maclaren calineczka.pl/sklep/product_info.php?
cPath=63_31_103&products_id=3071

BB Loola www.baby.com.pl/szczegoly.php?
aukcja=&grupa_p=1&przedm=2318851&pwd[1]=%2F1%2F100792%2F100818%
2F946081&grp=&sortuj=kod

Jane Carrera C calineczka.pl/sklep/product_info.php?
cPath=63_31_287&products_id=3903

Mojemu mężowi najbardziej odpowiada Maclaren ale ja się troszkę boję czy to
Tomasz nie będzie zbyt mały to tego wózka (brak pełnego leżenia i pałąka).

Zupełnei nie mogę się zdecydowac a wyjazd się zbliża i musze wreszcie podjąc
decyzję. Wózek będzie na wyjazd ale później zastapi Emmaljungę na zakupy itd
dopóki młody nie dorośnie do Zapp. Mały będzie w nim sporo spał więc chyba
powinien rozkładac się na płasko ??

Liczę na Wasza pomoc i doswiadczenie

pozdrawiam,
Obserwuj wątek
    • coronella Re: ***wózek na wyjazd :)))) 16.06.05, 09:13
      a moze allegro? ale nie wersja plus, tylko zwykla. maly po zlozeniu, rozklada sie nie na plasko, ale do spania jak najbardziej, sporo w niego wpakujesz, to fajny wozek!
      • ewitak25 Re: ***wózek na wyjazd :)))) 16.06.05, 09:41
        BC Allegro jest fajne ale dla 6-miesięcznego maluszka to chyba nie bardzo ze
        względu na oparcie nie rozkładane na płasko i brak pałąka. Pliko byłby lepszy.
        Parasolki mają po złożeniu podobne rozmiary więc może przedyskutuj to jeszcze z
        mężem? Maclaren nie będzie po złożeniu dużo mniejszy od Pliko ani lżejszy.A
        Loola jest ciężka jak na wózek na wyjazd-waży 10 kg! Jane wygląda fajnie, waży
        niedużo, jesli rozkłada się na płasko to chyba jest OK. Tylko budki brakuje. Ja
        na pierwszy wyjazd, kiedy córcia miała 7 miesięcy, wzięłam PP Venezia.
        Ostatnio, kiedy miała 16 miesięcy, kupiłam parasolkę Alice buggy za 210 zł,
        rozkładaną prawie na płasko. Mam jeszcze PP na pompowanych kołach więc uznałam,
        że nie ma sensu wydawać kasy na wózki, które nie będą ani mniejsze ani lżejsze
        od Venezii (9,3kg), wózek się sprawdził w 100% ale na co dzień używam tylko PP -
        bezpieczniej dla kręgosłupa.
      • iwek33 Re: Jane carrera ma budke 17.06.05, 15:48
        W ofercie na stronie Calineczki na samym dole pod zjęciami wózka Carrera jest
        napisane:
        " W standardowym wyposażeniu wózka znajduje się budka oraz koszyk na zakupy."
        Nie ma tego pokazanego na zdjęciach i to jest mylące.
        • inia25 peg perego pliko 17.06.05, 22:49
          my na pierwszy wyjazd zabralismy ze soba PP. Ola miala 3 miesiace. Wozek
          sprawdzil sie super. i wcale nie jest taki duzy po zlozeniu!
    • anna-pia Re: ***wózek na wyjazd :)))) 16.06.05, 09:27
      hej
      pytalam tu kiedys na forum o wozki Jane, odpowiedziaa mi dziewczyna, ktora ma
      Jane carrera, bardzo chwalila - jak dzieciak ma 6 miesiecy, to zdecydowanie
      powinien miec mozliwosc polozenia sie na plasko (mam dwojke, mlodsze 8 mies.,
      wiem, co mowie, bo testowalam starsze, miala problem ze spaniem, jak siedzenia
      nie mozna bylo rozlozyc na plasko - albo prawie plasko, jak w Emmaljundze - tez
      mam i tez rozgladam sie za wozkiem na wyjazd)

link do opinii:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=583&w=24447402&a=24448445&wv.x=0

------------------
    • o1la Re: ***wózek na wyjazd :)))) 16.06.05, 10:22
      a ja zdecydowanie jestem za chicco c1- moze dlatego ze sama go uzytkujewink
      ale obiektywnie: jest naparwde super...podobny do pliko,ale wg mnie
      ladniejszy..ale to kwestia gustu
      rozklada sie na plasko- moj Witek jezdzi w nim od 5 miesiaca.
      po zlozeniu zajmuje naparwde niewiele miejsca...
    • deedee0 Re: ***wózek na wyjazd :)))) 16.06.05, 10:23
      hej
      Gdy moja córa miała 6 miesięcy wyjeżdżaliśmy i zdecydowaliśmy się na wózek
      graco city sport. Ma pałąk i rozkłada się prawie na płasko i, co ważne , jest
      bardzo lekki. MA nawet specjalny pasek, który możesz założyć na ramie i
      wygodnie niesiesz wózek.
      Minus jest taki, że wózek jest dosć wąski i bałam się, że na długo nie
      wystarczy, ale mała w nim jeździła nawet jak miała 3 lata i wszystko było OK.
      Naprawdę polecam. Zwiedził z nami kawał świata i jeszcze działa smile

Pozdrawiam

Deedee
    • o1la Re: ***wózek na wyjazd :)))) 16.06.05, 10:24
      kurcze,nie zauwazylam ze c1 odpadasad trudno,na tamtych wozkach sie nie znamwink

pozdrawiam
      • tulcia Re: ***wózek na wyjazd :)))) 16.06.05, 13:22
        Maclaren na moj gust tez bedzie ok, choc dla 6 m-czniaka wzielabym maclarena
        techno classic z nowej kolekcji, bo ma taki fajny materacyk pod plecki i
        oslonke na glowke - sama mam xt i mysle ze tez bylby ok dla malcuha, ale gdybym
        musiala wybierac teraz dla malenstwa wzielabym classic.
        Palak mozna dokupic uniwersalny firmy TAKO - taki plastikowy - u nas sie
        sprawdza rewelacyjnie smile
        • pinik Re: ***wózek na wyjazd :)))) 16.06.05, 13:29
          Oj, przedemna jutro wyjazd do Hiszpanii, cala piwnica wozkow, a ja nie wiem, co
          wybrac smile

Nie ma wozka jednego, ktory by mial same zalety. Kazdy ma plusy i minusy.

Jesli chodzi o maclarena XT to nie jest on duzo lzejszy od p3 (od chicco c1 za
          to tak). I niewiele mniejszy po zlozeniu. A p3 to o wiele wyzszy komfort
          (palak, resory, lepiej sie prowadzi itd).
          • cortinka Re: ***wózek na wyjazd :)))) 16.06.05, 23:45
            No to miłego urlopu smile Może z jakimś hiszpańskim wózeczkiem wrócisz? wink
            Pozdrawiam, Kasia
            • pinik Urlop z maclarenem Quest 26.06.05, 14:27
              Hej,

wczoraj wrocilismy z bardzo aktywnego wyjazdu do Hiszpanii. Dlugo nie moglam
              sie zdecydowac, ktory wozek na ten wyjazd wybrac, bo mielismy sporo latac (4
              razy), sporo jezdzic wynajetymi samochodami (balam sie, ze beda male) i duuuuzo
              chodzic po miescie itd. No i chcialam zeby moj prawie 2,5 latek mogl w wozku
              spac i to nie na siedzaco. Po dlugim namyslaniu wybor padl na maclarena model
              quest. Mielismy z nim mala przygode, bo wozek nie przylecial naszym samolotem,
              a mysmy chcieli odrazu po wyladowaniu jechac dalej. Lufthansa chciala nam za 4
              dni (!) wozek dowiezc, tylko, ze my za 4 dni juz lecielismy dalej. I tu sie
              nauczylam, ze oddajac wozek przy bramce do wejscia do samolotu bede sobie
              notowac nazwisko tego, kto wozek odemnie wezmie. Moze wtedy bedzie im zalezec,
              aby zostal wlozony do tego samego samolotu (pisze to jako moze rade dla Was, bo
              mysmy pozniej jezdzili 4 godziny bezsensu po Madrycie, czekajac az wozek
              przyleci wieczorem).

No dobra! A teraz co do samego wozka na wycieczce. Bylam b. zadowolona, bo
              wozek jest leciutki, maly po zlozeniu, synek mogl w nim po kilka godzin spac. I
              fajnie mozna zrolowac tyl budki, tak ze tworzy sie daszek. Wzielam do tego
              parasolke (bardzo polecam! Jak dziecko spi, dobrze mozna je oslonic!). Radze
              jednak wyprobowac te parasolke przed wyjazdem, czy dobrze sie zgina i da
              sensownie ustawic (mialam juz takie, ktorych sie nie dalo i nie pasowaly tez za
              bardzo do ramy).

Wozek swietnie sie miescil nawet za tylnim siedzieniem. Jechalismy czasem w
              cztery osoby z szescioma walizkami, lozeczkiem, fotelikiem i bylo ok. Wozek
              szybciutko sie sklada, co bylo dobre na lotnisku.

I jeszcze nigdy nie widzialam takich ilosci maclarenow jak na lotniskach. To
              byl absolutnie wozek nr. 1 pod wzgledem czestotliwosci wystepowania smile

Najwiecej questow, kilka techno (dla maluszkow) i volo (dla starszych).

Jest to chyba wozek godny polecenia na wycieczki.

Choc byla i mala wpadka: zepsulo nam sie urzadzenie do regulacji oparcia....

NIe wiem, czy to pech, czy jakis znak, ze to slaba strona tych wozkow. Bo one
              niby super trwale itd (nasz nie jest stary i zjechany!). Teraz go odesle do
              producenta i zobacze jak firma zareaguje.
              A wlasnie przez ta niby niezniszczalnosc wybralam questa a nie bebe confort
              allegro na te podroz.

Naprawilam to swoim paskiem...

Wozek swietnie sie prowadzil i ogolnie nie zalowalam, ze wzielam ten, a nie
              inny (a ja uwielbiam tak wlasnie pozniej zalowac smile

No wiec jesli szukacie wozka na wyjazd, ktory ma byc maly, lekki, ale z
              mozliwoscia spania, to ja questa polecam. Mam nadzieje, ze ta usterka to tylko
              zly przypadek smile

Napiszcie o swoich wakacjach z wozkiem smile

Papa!
    • chubus Re: ***wózek na wyjazd :)))) 17.06.05, 11:10
      A my na wyjazd bierzemy wózek na pompowanyck kołach.Chociaż mamy C1 i graco
      quattro,ponieważ zależy nam na wygodzie dla nas-łatwe prowadzenie i dla dzidzi-
      bez wstrząsów, kupilismy mutsy 3Rider.Zobaczymy co z niego będzie po wyjściu z
      samolotu smile))
    • honda1998 Re: ***wózek na wyjazd :)))) 25.06.05, 14:20
      Dziś przymierzalismy wózki do bagaznika. Decyzja zapadła: Inglessina Espresso.

www.baby.com.pl/szczegoly.php?aukcja=&grupa_p=1&przedm=1524973&pwd[1]=%2F1%2F100792%2F100817%2F1524758&grp=&sortuj=kod

Wczesniej nie był brany pod uwagę ale zajmuje najmniej miejsca w gażaniku !! a
      przy ilości bagażu jaki zabieramy miało to olbrzymie znaczenie. Czytałam rózne
      opinie na temat tego wozka. Jedne złe drugie dobre - mam nadzieję, że sprawdzi
      się i będę mogła dołaczyć do zadowolonych uzytkowników

pozdrawiam,
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka