Dodaj do ulubionych

Kolor EMMALJUNGA smart

12.08.05, 11:50
Mam wielki dylemat. W moim miescie niestety nie moge zobaczyc na zywo tego
wozka, a wlasnie go chce kupic. Zeby sprawdzic kolory musialabym jechac
kilkaset km do innego miasta, a w moim stanie to bardzo niewskazane. Mam
prosbe do dziewczyn, ktore widzialy kolory, jaki jest najladniejszy? Ja wiem,
ze to kwestia gustu, ale moze jest wiekszosc, ktorej sie podoba konkretny
(nie ma duzego wyboru). Z tego co widzialam w internecie to fajny wydaje mi
sie Sport Blue, ewnentualnie Wimbledon. Co o nich mylicie, jak wygladaja na
zywo?
Obserwuj wątek
    • patrywi Re: Kolor EMMALJUNGA smart 12.08.05, 12:33
      ja mam co prawda crosswaya ale kolor wimbledon, prezentuje się świetnie,
      wszystkim się podoba. polecam
      • dariaza Re: Kolor EMMALJUNGA smart 16.08.05, 08:29
        ja się też tym wózkom przyglądałam i Sport Blue wygląda najfajniej jak dla
        mnie. jest dość ciemny, ale te nieboeskie wstawki ożywiają go. Co do Wimbledona
        to mnie osobiście nie bardzo, bo jest oliwkowy i jak dla mnie trochę za szary.
        Zależy też czy dla chłopca czy dziewczynki. Kolor Kensington dla dziewczynki
        jest piękny, ale kompletnie nie praktyczny, bo trzebaby latać ze ściereczką na
        spacer. Pozostałe kolory są strasznie smutne i jeszcze ta krateczka... Moim
        faworytem jest Sport Blue,bo nie ma właśnie tej nieszczęsnej krateczki. Ale
        wszystko kwestia gustu oczywiście. Poza tym musisz się nastawić na to, że
        Emmaljungi nie mają zbyt nowoczesnego wyglądu. Trochę jak wózki sprzed 15 lat,
        ale za to jakość i komfort dla dzieciaczka jest bezkonkurencyjna.
    • petruszka Re: Kolor EMMALJUNGA smart 16.08.05, 17:16
      Dzieki dziewczyny.

Bedzie chlopiec, i krateczek tez nie trawie. Myslalam ze ten Wimbledon to taki
      bardziej bezowy niz oliwkowy. Ale mam dylematsmile
      • dariaza Re: Kolor EMMALJUNGA smart 17.08.05, 10:50
        może zdecyduj się na ten Sportblue. Dla chłopca może być ciemniejszy, a
        krateczek nie ma. Chociaż oliwkowy dla chłopaczka też moze być, choć ja np nie
        przepadam za takimi odcieniami, ale to sprawa indywidualna.
    • justa67 Re: Kolor EMMALJUNGA smart 17.08.05, 14:22
      mnie akurat podoba się cała seria Emmaljungi z krateczką ( sama mam Crosswaya
      kolor carbon sport, chociaż wolałam windsor ale nie było). Widziałam Smarta
      Sport Blue i Wimbledon- obydwa kolory podobają mi się. Wimbledon jest jasny,
      ale weź pod uwagę, że jak się wybrudzi to możesz tapicerkę zdjąć i uprać. Sport
      Blue jest ciemniejszy i bardziej praktyczny. Na żywo wózki wyglądają naprawdę
      super: solidnie i starannie wykończone.W necie możezsz je kupić w calineczce,
      wozkidzieciece i familyshop.Zobacz co taki wózek ma w standrdowym wyposażeniu ,
      bo oni trochę tną w ch... reklamując, że dają śpiworek albo torbę gratis.
      Firma, która je spraowadza: www.itc-gdansk.com.pl/index.php?
      lang=pl&action=prams&prams=smart_duo_combi.
      Ja do nich dzwoniłam i pytałam się ile będzie u nich kosztować zakup wózka, ale
      babka powiedziała mi, żebym sprawdziła u ich przedstwiciela w mieście i podała
      mi adres. Miesiąc temu kupiłam crosswaya za 1290 zł.
      • petruszka Re: Kolor EMMALJUNGA smart 17.08.05, 15:57
        I jak sie sprawuje twoj crossway? Kupilas go dla juz wiekszego dziecka?
    • justa67 Re: Kolor EMMALJUNGA smart 18.08.05, 12:13
      Na razie to sobie tylko na niego patrzę i podziwiam. Dzidzia przyjdzie na świat
      we wrześniu. Jak na taką ciężką machinę jest bardzo zwrotny i wygodnie się go
      prowadzi- w porównaniu z innymi lżejszymi wózkami w sklepach. Ja wahałam się
      pomiędzy smartem a crosswayem.Do swojego dostałam usztywnianą gondolę, torbę
      okrycie na nogi, śpiworek i osłonę przeciwdeszczową. Już nie mogę się doczekać
      kiedy go przetestuję z pasażerem na pokładzie.
      • petruszka Re: Kolor EMMALJUNGA smart 18.08.05, 12:21
        Gondole dostalas oryginalna Emmaljunga? No i dlaczego zdecydowalas sie na
        spacerowke, przeciez Smart tez ma opcje spacerowa?
    • justa67 Re: Kolor EMMALJUNGA smart 18.08.05, 13:21
      głównie z powodu pozytywnych opinii na tym forum, a także dlatego, że crossway
      ma trzystopniową regulację twardości zawieszenia i siateczkę w budce. Gondolę
      dostałam oryginalną; przypina się ją paskami na rozłożoną na płasko spacerówkę.
      W ogóle to była miłość od pierwszego wejrzenia: pojechałam z mężem do sklepu
      podanego przez babkę z ITC i wśród tylu wózków nie mogłam zlokalizować
      emmaljungi; podeszliśmy do pierwszego wózka, który się nam spodobał, zaczęliśmy
      go oglądać i stwierdziłam, że to jest crossway. W rzeczywistości te wózki
      wyglądają o wiele lepiej niż w necie,a jeszcze jak ma się porównanie do innych
      wózków- tylko stojąca obok Teutonia wyglądała równie solidnie. Nie wiem czy ta
      siateczka w budce się kiedyś przyda, ale regulacja twardości zawieszenia może
      kiedyś- to kosztem dużej gondoli ( ta mini-gondolka ma 35x80cm, więc nie jest
      taka mała). Jestem zadowolona z zakupu ( pewnie gdybym miała smarta- też bym
      była). Ale się rozpisałam ( jakbym się znała).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka