iwo777 17.08.05, 17:03 Proszę o radę odnośnie zakupu kombinezonu na zimę, jaki rozmiar dla malucha który obecnie nosi ubranka na 74 (80 czy 86) i czy lepszy będzie jednoczęściowy czy może spodenki na szelkach i kurteczka. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
leigh4 Re: jaki kombinezon 17.08.05, 17:55 A w jakim wieku jest dziecko? Chodzi już czy jeszcze nie? Jeśli nie chodzi, a zimą będzie miało 9-12 misięcy najlepszy będzie jednoczęściowy(rozmiar zależy tak naprawdę od wieku i tego, czy dziecko jest pulchne, czy szczupłe-lepiej kupić trochę większy, żeby wystarczył na całą zimę). Jesli chodzi, wtedy lepszy będzie dwuczęściowy. Mój synek w grudniu skończy dwa latka i rozglądam się za dwuczęściowym. W ubiegłym roku nie chodził jeszcze w zimie i mieliśmy jednoczęściowy-byłam więcej niż zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
leigh4 Re: jaki kombinezon 17.08.05, 17:57 Acha, w ubiegłym roku miałam kombinezon z h&m rozm 80(tam są większe, niż z metki wynika, ubranka) i wystarczył nam na całą zimę, w tym roku planuję kupić 92-98(aktualnie nosi 80-86). Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: jaki kombinezon 17.08.05, 18:18 Myślę, że lepiej kupić 86, ale to zależy od firmy, niektóre mają dużą rozmiarówkę. Zdecydowanie jednoczęściowy, również dla malucha chodzącego, nic nie podwieje, nie nasypie się śnieg i co ważne, dziecku jest w takim wygodniej (bo mniej warstw i nie tak sztywno). Moja córka nosiła jednoczęściowy w wieku 14-18 mies. i sprawdził się rewelacyjnie - widać było, że dziecku było bardzo wygodnie. aga Odpowiedz Link Zgłoś
dorotadu Re: jaki kombinezon 17.08.05, 22:07 z rozmiarówką różnie bywa moja mała bedzie miała 3 lata i nadal pasuje na nia kombinezon z zeszłego roku chicco r 86 Odpowiedz Link Zgłoś
iwo777 Re: jaki kombinezon 17.08.05, 18:29 Szymek jeszcze nie chodzi, ale w listopadzie kończy rok więc może przez zime podrepta na własnych nóżkach. Jest szczupłym dzieckiem. moja kruszynka forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=23494974 Odpowiedz Link Zgłoś
leigh4 Re: jaki kombinezon 17.08.05, 23:24 W takim razie zdecydowanie jednoczęściowy(nie zawiej, śnieg się nie nasypie i łatwo-wbrew pozorom-ubierać). Z h&m dobry będzie rozmiar 80, ew. 86 ale z działu baby(dla starszych będzie za duży i będzie krępował Szymkowi ruchy). Mój synek jest szczupły i wysoki(nawet bardzo, jak na swój wiek) i w ubiegłym roku nosił kombinezon z h&m w rozm, 80. Wystarczył na całą zimę. Odpowiedz Link Zgłoś
alojw Do leigh4 18.08.05, 15:12 A możesz napisać ile zapłaciłaś w zeszłym roku za kombinezon H&M. Bo przymierzam się do zakupu z tej firmy i jestem ciekawa ile muszę mniej więcej szykować kaski. Odpowiedz Link Zgłoś
leigh4 Re: Do leigh4 18.08.05, 16:07 Mój kosztował w Polsce 99zł, ile w Niemczech-nie wiem. W tym roku myślę, że będą w takiej samej cenie...Ale to było z kolekcji baby, która jeś tańsza-dla starszaków niestety wszystko jest o 30-50% droższe(dla przykładu: bezrękawnik ocieplany dla maluchów 39zł, w dziale od 86cm-99zł Odpowiedz Link Zgłoś