Dodaj do ulubionych

kojec - łóżeczko

16.11.05, 11:46
Mój synek ma 7 m-cy. Zaczyna być bardzo aktywny i przy kolejnych próbach
wstawania w łóżeczku może boleśnie się uderzyć, gdy nie zdążylibyśmy go
złapać, co raz już miało miejsce i miał ogromnego guza. nie chcę aby takie
sytuacje się powtarzały i dlatego pomyślałam o kojcu.
Co powinnam wiedzieć wybierając kojec? Macie doświadczenia w tym temacie??
Dodam, że mam strasznie maleńki pokoik i zastanawiałam się czy w takim kojcu
dziecko może również spać?? Bo wówczas mogłabym się pozbyć łóżeczka... bo
jedno i drugie nie da rady!
Na co zwracać uwagę i czy kojec może służyć za łóżeczko??
Obserwuj wątek
    • boranet Re: kojec - łóżeczko 16.11.05, 13:18
      cześć,
      ja mniej więcej w tym samym wieku przeniosłam córeczkę do kojca. Łóżeczka się
      pozbyłam, bo dziecko może spokojnie spać w takim łóżeczku-kojcu. Dodatkowo mam
      z boku otwieraną na suwak klapkę, więc nie będzie problemu jak będzie sama
      chciała wychodzić z łóżeczka. No a przede wszystkim już mi się obija o
      szczebelki. Nawet jak się przewróci w łóżeczku, to nic jej się nie stanie.
      Polecam smile
      • paula.l Re: kojec - łóżeczko 16.11.05, 13:26
        Ja wlasnie kupilam lozeczko turystyczne za 125 zl nowe!Jest super!!!!!!!!!
        • lenais Re: kojec - łóżeczko 16.11.05, 14:31
          Ja moją małą przeniosłam do łóżeczka turystycznego dopiero jak miała 8.5
          miesiąca do tego czasu nieźle się poobijała. Ale włożyłam do niego materacyk ze
          zwykłego łóżeczka. To szczebelkowe czeka złożone w szafie bo pewnie córa do
          niego wróci jak zacznie już pewnie wstawać. Kupiłam nowe łóżeczko meggy za
          125zł na allegro póki co jestem zadowolona ale obawiam się że długo nam nie
          posłuży gdyż jest dość płytkię. Gosia jeszcze nie stoi ale gdyby teraz wstała
          to górna barierka sięgała by jej pod paszki. Córa ma 9mc i ok 80 cm. No zawsze
          mogę wyjąć materac ale ten od łóżeczka nie wydaje mi się ani wystarczająco
          twardy(napewno trudno by było maluchowi utrzymać na nim równowagę jak wstanie),
          ani ciepły a jes 10cm nad podłogą. Tera zainwestowałabym w trochę droższe.
    • monikat4 Re: kojec - łóżeczko 16.11.05, 14:37
      Moja coreczke spi w takim kojcu firmy ARTI ,ma 11 miesiecy,czesto sie przewraca
      a w nim jest to bezpieczne.
    • iwka78 Re: kojec - łóżeczko 17.11.05, 13:17
      dzieki dziewczyny, teraz jestem pewna że moja decyzja jest zasadna
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka