bea-ta 01.03.06, 12:56 Prosze o opinie o tym wózeczku i wymiaray siedziska jak mozna, bardzo mi zalezy. Beata Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monika_wroclaw Re: Kupił ktos jane energy? 08.03.06, 22:07 Dzisiaj po wielu przymiarkach Ninki do różnych wózków kupiłam Jane Energy, jestem już po pierwszym spacerku i naprawdę nie mam się do czego przyczepić. Na temat wagi... firma Jane zawsze podaje wagę stelaża i waży on właśnie 5,6kg do tego dochodzą koła + tapicerka, a polski dystrubutor napisał, że taka jest waga wózka... stąd te rozbieżności. Cały wózek waży około 6,5kg. Do wybory miałam: Peg Perego Lite, Bebe confort viva, chicco ct 0.4, Jane Energy BB Viva najtańszy z całej czwórki odpadł od razu, na żywo wygląda dużo gorzej niż na zdjęciach, ogólnie bardzo mnie rozczarował, jest taki nijaki i nie za dobrze się go podbija na krawężnik. Chicco ct 0.4 bardzo mi się spodobał, super się prowadzi, lekko podbija, ale jest bardzo ciężki i po złożeniu bardzo duży. Peg Perego Lite jest bardzo ładny, ma fajną budkę, siedzisko wizualnie jest bardzo duże, ale po włożeniu Ninki zapadła się w nie tak dziwnie, że w sumie miała tyle samo miejsca co w Jane, który jest węższy od lite. Poza tym lite jest cięższy, a rączki mimo, że nie mają regulacji wysokości ( jak w pliko p3 ) to i tak są takie rozchwiane, a poza tym podnóżej jest taki jak całe siedzisko czyli z materiału i to dość jasnego, więc pewnie szybko by się brudził od butków. Jane Energy jest lekki, choć waży więcej niż 5,6kg, ale z całej czwórki najlżejszy, mały po złożeniu, jest wąski, wjedzie w każdą dziurę, a wygoda na siedzisku taka sama jak w szerszym PP Lite i chicco ct0.4, bardzo zwrotny,lekko się go podbija na krawężnik, rączki świetnie wyprofilowane i nic się nie trzęsie. Budka impregnowana - z tyłu kieszonka z dwoma przegródkami, bardzo fajna folia przeciwdeszczowa zapinana na zatrzaski, podnożek jest taki nagumowany w kolorze czarnym - łatwy do czyszczenia, wystarczy przetrzeć szmatką. Wygodna regulacja oparcia. Kółka są takiej samej wielkości jak w Lite, ale mają szersze oponki. Mocne hamulce. Cały materiał jest taki fajny impregnowany, nie powinien płowieć. Jedyny minus to mały wybór kolorów, w hurtowni we Wrocławiu była wczoraj dostawa i przyszły tylko dwa, w sklepach internetowych jest tylko jeden kolor obecnie.... Odpowiedz Link Zgłoś
gucci77 Re: Kupił ktos jane energy? 09.03.06, 10:34 Moniko a jakie kolory są do wyboru? Odpowiedz Link Zgłoś
ozania Re: Kupił ktos jane energy? 09.03.06, 10:39 Hej, Gucci,nowe kolory maja byc w kwietniu,czesi juz je pokazuja: www.a-zbaby.cz/good.php?goodId=1022 Chyba,ze potrzebujesz wozka wczesniej Pozdrawiam, Ania Odpowiedz Link Zgłoś
bea-ta Re: do ozania 09.03.06, 11:04 Zamawiałaś coś do Polski z tego sklepu jaka jest procedura?Beata Odpowiedz Link Zgłoś
ozania Re: do ozania 09.03.06, 11:30 Hej, nie zamawialam,bo jak sie zorientowalam to co mnie interesowalo po przeliczeniu z koron na pln cenowo wychodzi nieciekawie niestety,no a jeszcze koszty przesylki... ania Odpowiedz Link Zgłoś
monika_wroclaw Re: Kupił ktos jane energy? 09.03.06, 10:45 We Wocławiu był tylko Fragments i Green Teck, a wklepach internetowych tylko Fragments, długo się zastanawiałam, który wybrać... fragments mimi że jest dość ciemny ( brąz z pomarańczem ) to ten pomarańcz tak fajnie go rozświetlał, ale wybrałam green teck, bo po pierwsze Nina tylko do tego podchodziła, a po drugie ten fragments miał budkę od spodu taką śliską i w zagięciach robiła się jaśniejsza, przy dłuższym użytkowaniu mogłoby to nie wyglądać za ciekawie, a ten mój też ma budkę impregnowaną, ale szorstką od spodu i nic takiego się nie robi jak w tamtym. Dobrze jest obejrzeć na żywo, bo każdy kolor to trochę inny rodzaj tapicerki, ale ogólnie bardzo porządne, grube i impregnowane tkaniny. Odpowiedz Link Zgłoś
bea-ta Re: ad. Fragments 09.03.06, 11:01 W kolorze G39- ten zielono-pomarańczowy odradzam wózek- dał producent plame, bo spód budki, to co wyżej opisuje Monika zetrze się do białego na bank. Juz w sklepie jak kilka razy wózek składałam i rozkładałam zdąrzył się mocno powycierać, a co bedzie w trakcie uzytkowania- mozna sie naciąć!Przestrzegam przed tym kolorem!Innych nie widziałam. Beata Odpowiedz Link Zgłoś
monika_wroclaw Re: ad. Fragments 09.03.06, 11:17 Pewnie dlatego w sklepach internetowych już tylko te zostały.... Ale pewnie dystrybutor ma jeszcze takie jak ja kupiłam, bo w hurtowni mówili, że ten kolor jest. Green Teck jest dość jasny, beżowo-oliwkowy, a zagłówek ma taki bardziej wyrazisty zielony kolor, pasuje zarówna dla dziewczynki, jak i dla chłopca. Bea-ta, Twój synek pewnie starszy jest, ja już wypatrzyłam dla córci następną parasolkę, ale pewnie gdzieś za rok dopiero ją kupię... Jeep-all-weather, wypatrzyłam ją na amerykańskim ebay'u, na allegro też sprzedają ale dużo drożej. Odpowiedz Link Zgłoś
monika_wroclaw Re: ad. Fragments 09.03.06, 17:25 bea-ta napisała: > W kolorze G39- ten zielono-pomarańczowy odradzam wózek- dał producent plame, bo > spód budki, to co wyżej opisuje Monika zetrze się do białego na bank. Juz w > sklepie jak kilka razy wózek składałam i rozkładałam zdąrzył się mocno > powycierać, a co bedzie w trakcie uzytkowania- mozna sie naciąć!Przestrzegam > przed tym kolorem!Innych nie widziałam. Beata Małe sprostowanie ten kolor G39 inaczej Fragments jest brązowo-pomarańczowy, też nie polecam tego koloru. Odpowiedz Link Zgłoś
magia Re: Kupił ktos jane energy? 08.05.06, 12:26 Mam ptanie dot. Jane Energy. Czy on sie rozklada do spania tak jak Pliko, czyli na plasko lub prawie na plasko. Na zdjeciach, ktore ogladalam nie pokazuja rozkladania. Odpowiedz Link Zgłoś
monika_wroclaw Re: Kupił ktos jane energy? 09.03.06, 10:58 bea-ta napisała: > Prosze o opinie o tym wózeczku i wymiaray siedziska jak mozna, bardzo mi > zalezy. Beata Wymiary siedziska: Szerokość 32cm, głębokość 23cm, po podniesieniu podnóżka 37cm Wysokość oparcie 47,5cm Długość całkowita po rozłożeniu do spania 86cm Odpowiedz Link Zgłoś
bea-ta Re: Kupił ktos jane energy? 09.03.06, 11:03 Dziękuje za wymiary- zdążyłam syna przymierzyć na zywo- ma 90 cm i wystawała mu głowa na siedząco i po rozłożeniu wózka!Poza tym jak dla mnie za cięzki, to nie to chce typowa partasolke- leciutka, rozkładanie nie ma znaczenia. B. Odpowiedz Link Zgłoś
bea-ta Re: jane rocket... 09.03.06, 11:33 widział ją ktoś u nas- nawet nie jest zła? Odpowiedz Link Zgłoś
monika_wroclaw do gucci 09.03.06, 11:45 Właśnie zobaczełam, że w jednym sklepie obniżyli ceny, teraz energy kosztuje 519zł, było 559zł, i są dwa fajne kolory www.desen.com.pl/wozki_dzieciece.php?wozek=31 Odpowiedz Link Zgłoś
gucci77 Re: do gucci 11.03.06, 10:36 Podoba mi się ta nowa kolorystyka, najbardziej chciałabym czerwony, idealny dla dziewczynki i bezpieczny kolor, z daleka widać Odpowiedz Link Zgłoś
gucci77 do Bea-ty 11.03.06, 10:37 Bea-ta, a ten Jeep-all-weather jak znalazłaś na allegro, bo nie mogę go znaleźć? Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: do gucci 11.03.06, 13:02 Gucci wejdź na allegro, zakładka "wózki" i wpisz w wyszukiwarkę z lewej strony "jeep" i szukaj. Pokaze Ci się tego dość dużo. Tylko są jeep bez rozkładania oparcia, a są z lekkim odchylaniem. ( wymiary siedziska 28 x 20: wiem, bo dzwoniłam) Odpowiedz Link Zgłoś
happy_em Re: jane rocket... 11.03.06, 13:00 Dzisiaj "przymierzałam" córkę (ma rok i 9 mies.) do Jane Rocket. Moim zdaniem, wózek jest po prostu super. Leciutki (5 kg), bardzo ładnie się prowadzi (przynajmniej po sklepie i łatwo składa. Ma też wygodne, piankowe rączki, regulowane oparcie (zupełnie na płasko się nie rozkłada) i szerokie siedzisko. Wprawdzie moja mała jest raczej drobna, ale włożyłam gą do wózeczka w grubaśnej kurtce zimowej i jeszce był mały zapas. Ew. wady to malutki koszyk, a raczej koszyczek na zakupy (no, ale np. w Chicco Caddy nie ma go w ogóle) i cena (489 zł). Acha i nie wiem, czy w tym roku Jane Rocket będzie jeszcze sprzedawana w wersji z budką. Bo w moim sklepie został jeden egzemplarz z ub. roku, z budką właśnie. Natomiast w najnowszym katalogu, który oglądałam razem ze sprzedawcą, te wózeczki nie mają już budek, tylko daszki, takie jak w Caddy. Mi się ten wózek strasznie podoba. Daję sobie czas na zastanowienie do wtorku i jak mi nie przejdzie - kupuję Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: jane rocket... 11.03.06, 13:04 a ja dokupiłam koszyczek do Chicco Caddy za 15 zł na allegro u pana sprzedającego akcesoria wózkowe i pasuje super. Odpowiedz Link Zgłoś
happy_em Re: jane rocket... 11.03.06, 13:11 Tak, słyszałam, że można dokupić koszyczek. Ale właśnie dlatego jeszcze nie kupiłam Jane Rocket, bo mam dylemat: Rocket czy Caddy Kurczę, oba dobrze się prowadzi, ale Caddy wydaje mi się taki strasznie "goły". Poza tym, Jane ma wygodniejsze rączki (bo z pianki) i odnoszę wrażenie, że jest nieco lepiej wyważona. Bardziej podoba mi się też sposób regulacji oparcia i fakt, że ma budkę a nie daszek. No, ale różnica w cenie to ponad 200 stówy... Odpowiedz Link Zgłoś
happy_em Re: jane rocket... 11.03.06, 13:13 Chodziło mi oczywiście o 2 stówy ))) Odpowiedz Link Zgłoś
gucci77 do Iwek33 11.03.06, 13:54 Dziękuję za namiary na allegro na Jeepa, wygląda ten wózek ciekawie i cena też ok, no może oprócz wymiarów siedziska, a to przecież najważniejsze... moja Tusia ma 20 m-cy, 13 kg wagi i do drobnych nie należy, chyba temu wózkowi podziękujemy.. Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: jane rocket... 11.03.06, 19:41 A ja właśnie nie cierpię tych piankowych rączek, po prostu aż mam ciarki na plecach, jak mam ich dotykać, a niestety taka teraz moda ( i wygoda dla producentów)) nastała, ze jednak większość wózków ma teraz te pianki... Odpowiedz Link Zgłoś
come_back do Beaty :-) 08.05.06, 12:55 Ja tez mysle o Jane Energy lub crocket, tego drugiego nawet nie widzialam; masz moze strone gdzie go mozna obejrzec. Bede wdzieczna. jak one sie rozkladaja? Czy crocket jest lzejszy od energy? poczatkowo chcialam kupic jakas bardzo lekka i tania parasolke, typu ch, caddy, czy cb arti ale zaczynam sie zastanawiac nad czyms lepszym. Chce wozek dobrze amrtyzowany i nie taki "goly" jak caddy, choc tze nie jest zly, no i jak mowi iwek mozna dokupic kosz.Pozdr A Ty juz dokonalas wyboru ? Odpowiedz Link Zgłoś