Dodaj do ulubionych

Kupił ktos jane energy?

01.03.06, 12:56
Prosze o opinie o tym wózeczku i wymiaray siedziska jak mozna, bardzo mi
zalezy. Beata
Obserwuj wątek
    • monika_wroclaw Re: Kupił ktos jane energy? 08.03.06, 22:07
      Dzisiaj po wielu przymiarkach Ninki do różnych wózków kupiłam Jane Energy,
      jestem już po pierwszym spacerku i naprawdę nie mam się do czego przyczepić.
      Na temat wagi... firma Jane zawsze podaje wagę stelaża i waży on właśnie
      5,6kg do tego dochodzą koła + tapicerka, a polski dystrubutor napisał, że
      taka jest waga wózka... stąd te rozbieżności. Cały wózek waży około 6,5kg.

Do wybory miałam: Peg Perego Lite, Bebe confort viva, chicco ct 0.4, Jane Energy

BB Viva najtańszy z całej czwórki odpadł od razu, na żywo wygląda dużo gorzej
      niż na zdjęciach, ogólnie bardzo mnie rozczarował, jest taki nijaki i nie za
      dobrze się go podbija na krawężnik.

Chicco ct 0.4 bardzo mi się spodobał, super się prowadzi, lekko podbija, ale
      jest bardzo ciężki i po złożeniu bardzo duży.

Peg Perego Lite jest bardzo ładny, ma fajną budkę, siedzisko wizualnie jest
      bardzo duże, ale po włożeniu Ninki zapadła się w nie tak dziwnie, że w sumie
      miała tyle samo miejsca co w Jane, który jest węższy od lite. Poza tym lite
      jest cięższy, a rączki mimo, że nie mają regulacji wysokości ( jak w pliko p3 )
      to i tak są takie rozchwiane, a poza tym podnóżej jest taki jak całe siedzisko
      czyli z materiału i to dość jasnego, więc pewnie szybko by się brudził od
      butków.

Jane Energy jest lekki, choć waży więcej niż 5,6kg, ale z całej czwórki
      najlżejszy, mały po złożeniu, jest wąski, wjedzie w każdą dziurę, a wygoda na
      siedzisku taka sama jak w szerszym PP Lite i chicco ct0.4, bardzo zwrotny,lekko
      się go podbija na krawężnik, rączki świetnie wyprofilowane i nic się nie
      trzęsie. Budka impregnowana - z tyłu kieszonka z dwoma przegródkami, bardzo
      fajna folia przeciwdeszczowa zapinana na zatrzaski, podnożek jest taki
      nagumowany w kolorze czarnym - łatwy do czyszczenia, wystarczy przetrzeć
      szmatką. Wygodna regulacja oparcia. Kółka są takiej samej wielkości jak w Lite,
      ale mają szersze oponki. Mocne hamulce. Cały materiał jest taki fajny
      impregnowany, nie powinien płowieć.

Jedyny minus to mały wybór kolorów, w hurtowni we Wrocławiu była wczoraj
      dostawa i przyszły tylko dwa, w sklepach internetowych jest tylko jeden kolor
      obecnie....
      • gucci77 Re: Kupił ktos jane energy? 09.03.06, 10:34
        Moniko a jakie kolory są do wyboru?
        • ozania Re: Kupił ktos jane energy? 09.03.06, 10:39
          Hej,
          Gucci,nowe kolory maja byc w kwietniu,czesi juz je pokazuja:
          www.a-zbaby.cz/good.php?goodId=1022
          Chyba,ze potrzebujesz wozka wczesniejsmile
          Pozdrawiam,
          Ania
          • bea-ta Re: do ozania 09.03.06, 11:04
            Zamawiałaś coś do Polski z tego sklepu jaka jest procedura?Beata
            • ozania Re: do ozania 09.03.06, 11:30
              Hej,
              nie zamawialam,bo jak sie zorientowalam to co mnie interesowalo po przeliczeniu
              z koron na pln cenowo wychodzi nieciekawie niestety,no a jeszcze koszty przesylki...

ania
        • monika_wroclaw Re: Kupił ktos jane energy? 09.03.06, 10:45
          We Wocławiu był tylko Fragments i Green Teck, a wklepach internetowych tylko
          Fragments, długo się zastanawiałam, który wybrać... fragments mimi że jest dość
          ciemny ( brąz z pomarańczem ) to ten pomarańcz tak fajnie go rozświetlał, ale
          wybrałam green teck, bo po pierwsze Nina tylko do tego podchodziła, a po drugie
          ten fragments miał budkę od spodu taką śliską i w zagięciach robiła się
          jaśniejsza, przy dłuższym użytkowaniu mogłoby to nie wyglądać za ciekawie, a
          ten mój też ma budkę impregnowaną, ale szorstką od spodu i nic takiego się nie
          robi jak w tamtym.
          Dobrze jest obejrzeć na żywo, bo każdy kolor to trochę inny rodzaj tapicerki,
          ale ogólnie bardzo porządne, grube i impregnowane tkaniny.
          • bea-ta Re: ad. Fragments 09.03.06, 11:01
            W kolorze G39- ten zielono-pomarańczowy odradzam wózek- dał producent plame, bo
            spód budki, to co wyżej opisuje Monika zetrze się do białego na bank. Juz w
            sklepie jak kilka razy wózek składałam i rozkładałam zdąrzył się mocno
            powycierać, a co bedzie w trakcie uzytkowania- mozna sie naciąć!Przestrzegam
            przed tym kolorem!Innych nie widziałam. Beata
            • monika_wroclaw Re: ad. Fragments 09.03.06, 11:17
              Pewnie dlatego w sklepach internetowych już tylko te zostały....
              Ale pewnie dystrybutor ma jeszcze takie jak ja kupiłam, bo w hurtowni mówili,
              że ten kolor jest.
              Green Teck jest dość jasny, beżowo-oliwkowy, a zagłówek ma taki bardziej
              wyrazisty zielony kolor, pasuje zarówna dla dziewczynki, jak i dla chłopca.

Bea-ta, Twój synek pewnie starszy jest, ja już wypatrzyłam dla córci następną
              parasolkę, ale pewnie gdzieś za rok dopiero ją kupię...
              Jeep-all-weather, wypatrzyłam ją na amerykańskim ebay'u, na allegro też
              sprzedają ale dużo drożej.
            • monika_wroclaw Re: ad. Fragments 09.03.06, 17:25
              bea-ta napisała:

> W kolorze G39- ten zielono-pomarańczowy odradzam wózek- dał producent plame,
              bo
              > spód budki, to co wyżej opisuje Monika zetrze się do białego na bank. Juz w
              > sklepie jak kilka razy wózek składałam i rozkładałam zdąrzył się mocno
              > powycierać, a co bedzie w trakcie uzytkowania- mozna sie naciąć!Przestrzegam
              > przed tym kolorem!Innych nie widziałam. Beata

Małe sprostowanie ten kolor G39 inaczej Fragments jest brązowo-pomarańczowy,
              też nie polecam tego koloru.
      • magia Re: Kupił ktos jane energy? 08.05.06, 12:26
        Mam ptanie dot. Jane Energy. Czy on sie rozklada do spania tak jak Pliko, czyli
        na plasko lub prawie na plasko. Na zdjeciach, ktore ogladalam nie pokazuja
        rozkladania.
    • monika_wroclaw Re: Kupił ktos jane energy? 09.03.06, 10:58
      bea-ta napisała:

> Prosze o opinie o tym wózeczku i wymiaray siedziska jak mozna, bardzo mi
      > zalezy. Beata

Wymiary siedziska:
      Szerokość 32cm, głębokość 23cm, po podniesieniu podnóżka 37cm
      Wysokość oparcie 47,5cm
      Długość całkowita po rozłożeniu do spania 86cm
      • bea-ta Re: Kupił ktos jane energy? 09.03.06, 11:03
        Dziękuje za wymiary- zdążyłam syna przymierzyć na zywo- ma 90 cm i wystawała mu
        głowa na siedząco i po rozłożeniu wózka!Poza tym jak dla mnie za cięzki, to nie
        to chce typowa partasolke- leciutka, rozkładanie nie ma znaczenia. B.
        • bea-ta Re: jane rocket... 09.03.06, 11:33
          widział ją ktoś u nas- nawet nie jest zła?
          • monika_wroclaw do gucci 09.03.06, 11:45
            Właśnie zobaczełam, że w jednym sklepie obniżyli ceny, teraz energy kosztuje
            519zł, było 559zł, i są dwa fajne kolory
            www.desen.com.pl/wozki_dzieciece.php?wozek=31
            • gucci77 Re: do gucci 11.03.06, 10:36
              Podoba mi się ta nowa kolorystyka, najbardziej chciałabym czerwony, idealny dla
              dziewczynki i bezpieczny kolor, z daleka widać smile
              • gucci77 do Bea-ty 11.03.06, 10:37
                Bea-ta, a ten Jeep-all-weather jak znalazłaś na allegro, bo nie mogę go znaleźć?
                • iwek33 Re: do gucci 11.03.06, 13:02
                  Gucci wejdź na allegro, zakładka "wózki" i wpisz w wyszukiwarkę z lewej
                  strony "jeep" i szukaj. Pokaze Ci się tego dość dużo. Tylko są jeep bez
                  rozkładania oparcia, a są z lekkim odchylaniem. ( wymiary siedziska 28 x 20:
                  wiem, bo dzwoniłam)
          • happy_em Re: jane rocket... 11.03.06, 13:00
            Dzisiaj "przymierzałam" córkę (ma rok i 9 mies.) do Jane Rocket. Moim zdaniem,
            wózek jest po prostu super. Leciutki (5 kg), bardzo ładnie się prowadzi
            (przynajmniej po sklepie smile i łatwo składa. Ma też wygodne, piankowe rączki,
            regulowane oparcie (zupełnie na płasko się nie rozkłada) i szerokie siedzisko.
            Wprawdzie moja mała jest raczej drobna, ale włożyłam gą do wózeczka w grubaśnej
            kurtce zimowej i jeszce był mały zapas. Ew. wady to malutki koszyk, a raczej
            koszyczek na zakupy (no, ale np. w Chicco Caddy nie ma go w ogóle) i cena (489
            zł).
            Acha i nie wiem, czy w tym roku Jane Rocket będzie jeszcze sprzedawana w wersji
            z budką. Bo w moim sklepie został jeden egzemplarz z ub. roku, z budką właśnie.
            Natomiast w najnowszym katalogu, który oglądałam razem ze sprzedawcą, te
            wózeczki nie mają już budek, tylko daszki, takie jak w Caddy.
            Mi się ten wózek strasznie podoba. Daję sobie czas na zastanowienie do wtorku i
            jak mi nie przejdzie - kupuję smile
            • iwek33 Re: jane rocket... 11.03.06, 13:04
              a ja dokupiłam koszyczek do Chicco Caddy za 15 zł na allegro u pana
              sprzedającego akcesoria wózkowe i pasuje super.
              • happy_em Re: jane rocket... 11.03.06, 13:11
                Tak, słyszałam, że można dokupić koszyczek.
                Ale właśnie dlatego jeszcze nie kupiłam Jane Rocket, bo mam dylemat: Rocket czy
                Caddy smile Kurczę, oba dobrze się prowadzi, ale Caddy wydaje mi się taki
                strasznie "goły". Poza tym, Jane ma wygodniejsze rączki (bo z pianki) i odnoszę
                wrażenie, że jest nieco lepiej wyważona. Bardziej podoba mi się też sposób
                regulacji oparcia i fakt, że ma budkę a nie daszek. No, ale różnica w cenie to
                ponad 200 stówy...
                • happy_em Re: jane rocket... 11.03.06, 13:13
                  Chodziło mi oczywiście o 2 stówy smile)))
                  • gucci77 do Iwek33 11.03.06, 13:54
                    Dziękuję za namiary na allegro na Jeepa, wygląda ten wózek ciekawie i cena też
                    ok, no może oprócz wymiarów siedziska, a to przecież najważniejsze... moja Tusia
                    ma 20 m-cy, 13 kg wagi i do drobnych nie należy, chyba temu wózkowi podziękujemy..
                • iwek33 Re: jane rocket... 11.03.06, 19:41
                  A ja właśnie nie cierpię tych piankowych rączek, po prostu aż mam ciarki na
                  plecach, jak mam ich dotykać, a niestety taka teraz moda ( i wygoda dla
                  producentów)) nastała, ze jednak większość wózków ma teraz te pianki...
    • come_back do Beaty :-) 08.05.06, 12:55
      Ja tez mysle o Jane Energy lub crocket, tego drugiego nawet nie widzialam; masz
      moze strone gdzie go mozna obejrzec. Bede wdzieczna. jak one sie rozkladaja?
      Czy crocket jest lzejszy od energy? poczatkowo chcialam kupic jakas bardzo
      lekka i tania parasolke, typu ch, caddy, czy cb arti ale zaczynam sie
      zastanawiac nad czyms lepszym. Chce wozek dobrze amrtyzowany i nie taki "goly"
      jak caddy, choc tze nie jest zly, no i jak mowi iwek mozna dokupic kosz.Pozdr
      A Ty juz dokonalas wyboru smile?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka